Nuffnang Ads

April 30, 2011

seram tapi best...

assalamualaikum...

lame rasenye aku tak update.. broadband da ok
tapi bile on9 jek mesti rase boring.. jap je aku da off.. nak buat entry baru pun rase malas
sgt2.. aduhh penyakit ape la malas sgt ni kn..

eh malam tadi aku tengok wayang..
midnight ag.. mmg tinggal effect kat aku sampai sekarang.. aku tengok cite.....



fuhh serammmm..!! tak tau la bagi org lain
kan tapi kalau aku, serius aku mmg takott.. sbbnye ramai yg cakap cite
ni mmg betol2.. aku gi ngn era, member aku.. die pun da gelabah time tengok cite ni.. aku??
cube relax sbb tak nak terlepas mane2 part.. tapi aduh aku seram la ngn amar tu..
tadi time aku godek2 carik pasal cite ni, aku jumpe blog Uncle Seekers tu.. time tu la aku nampak
pic yg..... eish tak nak sebot.. aku still ingat setiap part.. alamak..
cepat la aku lupe... aminnn.. T__T

dah2 tak mao la cite pasal cite tu.. erk takot
tak hilang ag.. minggu lepas pun aku tengok wayang jugak.. ngn didy aku..
bagi aku cute ni pun best jugak.. nak tau cite ape..??



best la.. bagi aku, cite ni lansung tak bosan..
pasal cinta sgt pun tak jugak.. serigala pun tak keluar kerap sgt.. mmg terbaik la..
sepanjang tengok cite ni, mmg buat aku sentiase berfikir.. sekejap nanti aku fikir org lain, jap nanti
aku fikir org lain pulak.. last2 serigala jadian yg sebenar tu mmg aku tak sangka pun.. so
mmg cite ni tak boring.. and 1 ag, time aku tengok cite ni, wayang full kot.. mmg
ramai yg tengok cite ni.. BEST sgt2... tak rugi.. >_<

p/s :
rase cam kerap sgt pulak aku tengok wayang kan..
tapi sekarang mmg banyak cite antu kat pawagam.. eh dengar cite SERU pun best
jugak.. yeke..?? jojom tengok nak..?? heee...




Thanks for reading =)

April 27, 2011

kuang asam punye teksi..!!

assalamualaikum...
arini takde mud la nk update.. nk blogwalking pun cam
malas sgt2 jek.. sdgkn sebelom nih sampai office jek teros bukak blog2 yg ade entry best...
tapi tibe2 rase nak share sometink.. ermm benda ni jadik pagi tadi.. time tu aku
on the way nak gi keje.. da nak sampai da pun.. nak tau ape jadik..??

AKU NYARIS NAK KENE LANGGAR NGN TEKSI...!!



berderau darah aku.. seriusly terkejot..
tapi bukan salah aku.. elok2 aku bawak kete nak pusing kat roundbout, tibe2 ade
1 teksi laju giler2 dari belah kiri aku.. time tu nasib jugak la aku nak pandang tepi.. aku nampak laju
semacam jek tapi aku da pun kat roundbout tu sedangkan teksi tu dari belah kiri.. sepatotnye
teksi tu yg slow bile da sampai kat roundbout, tapi malangnye teksi tu teros jek.. disebabkan aku dpt
agak teksi tu mmg akan langgar aku, so aku pun TERPAKSE la tekan minyak utk laju..
mmg betol, kalau la aku bawak cam biase jek, confirm kete aku da kene langgar..
TAPIII...!!

TEKSI TU HON AKU PULAK..!!

aduh bengang giler2 la aku pagi tadi..
boleh pulak die hon aku kuat2 kat situ.. aku pun pelik la.. konon2 fikir positive la yg
driver teksi tu maybe terkejot ke ape kn.. weh die jerit cakap aku bute..!! hangin 1 badan la aku..
bikin panas pagi2 sedangkan jelas2 die yg salah.. aku kat roundbout tu buat uturn ag,
sedangkan die nak straight.. mmg buat mud aku jadik tak baik pagi2 tadi..
bukan marah tapi TAKOTT.. huhuk ='(
fobia lame tak hilang ag, da kene skali ag...T__T

p/s :
tapi kan teksi kat shah alam ni mmg laju2.. menakotkan betol la..



Thanks for reading =)

April 26, 2011

mane ade yg PERFECT...


Tentang Aku, Engkau dan Dia
penah dengar lagu ni..?? sedih.. heee 1st time
aku dengar sem lepas, time tu aku ade problem.. problem yg aku carik sendiri
sebenarnye.. tapi aku tak penah menyesal sbb setiap ape yg kite nak, kite takkan mudah nak dapat
kan.. haruslah ade dugaan cabaran liku liku sikit kan.. baru cam drama tv.. wakaka..
tak mau la ingat kisah sedih dulu2 sbb sekarang aku da hepi..
tapi kdg2 sweet pulak..


ape mimpi aku buat entry berlagu bagai ni kan..
sebenarnye lagu tu sgt2 mengingatkan ape yg penah jadik dlm hidop aku.. sakit woo..
dulu sedih, sakit ati, marah semua aku rase.. tapi aku ade care aku utk ok semula.. tadi aku terbace
satu entry kat SINI .. entry ni dari Kak Nurul.. aku selalu bace blog Kak Nurul ni.. kire
stalker la.. sbb kdg2 rase cam diri aku same ngn die.. ok cerita pasal entry INI
aku tertarik ngn tajuk entry tu..


kita harus letakkan diri kita kat tempat orang lain utk merase apa yang dia rasa..


aku setuju sgt2.. sbb ngn care tu, aku dapat
kawal kemarahan aku, kesedihan aku even selalu sgt terbabas.. heeee tapi betol
mmg tu care aku.. biar ape org nak cakap, cukop la kite paham and tau ape yg kite buat..
betol tak..?? betol tak..?? cakap la betol... T__T

tapi tak bermaksud takkan ade sape2 yg tak bersalah..
just jgn terlalu mudah menghukum sbb diri kite pun takde la PERFECT mane..
bagi aku 1 je sbb manusie ni susah nak paham org lain.. sbbnye diorg tak penah alami benda yg same..
sbb tu mulot pun sesuke hati je nak cakap macam2 kat org lain.. salah sendiri ade korg
nampak..?? bagos la mengaku salah dari tuding jari mengate salah org tapi salah sendiri berlambak..
tak ke malu kan diri sendiri jek.. kot kot ramai je yg mengate korg kat luar sane..
haaa fikir la sendiri.. jgn terlalu mencari kesempurnaan...

p/s :
sorry TERbanyak pulak aku membebel... heee


Thanks for reading =)

April 25, 2011

nabil tersingkir, jozan juara..??!!

assalamualaikum...

panas..!! hangat..!!
eh apahal..?? uish korg tak tau ke hah..??
erk bace ala2 minah kepoh kay.. korg nak tau, alaaa  aku tau yg korg tak tau
ag.. berite ni aku sorg jek yg tau.. abg ajai yg bagitau kat aku.. aku sorg je tau.. abg ajai yg mane..??
alah ajai komposer tu lah.. takkan tak kenal kot.. tapi ape kaitan ajai ngn
maharaja lawak..?? meh meh aku nak cite..

abg ajai... eh nape aku panggil die abg pulak..
tapi takkan pakcik kot.. erk gasaklah.. sukatila aku nak gune pape pun kan..
korg nak tau nape je kan.. hik3.. ok2 serius sikit.. ajai umumkan secara lansung yg nabil
dah pun disingkirkan sebab cube menipu ajai sendiri.. hah ape kes ni..?? aku pun
tanye la ajai.. weh asal ko buang nabil.. bukan feberet ke die tu..?? adoi bahase aku pun kasar
kemain sbb tak puas ati twin bro aku tu tersingkir.. hihik suke2
aku jek.. nak tau pe ajai jawab..??

"nabil tu buat lawak menipu..!!"
(eh lawak mmg kebanyakan menipu kan.. aiseh asal nak singkir2 pulak ni..
aku tak habis ag nih.. aku tanye ag soalan..)

"abis tu sape yg jadik juara ni..??"

dengan selambe ngn rilex abg ajai jawab, "JOZAN.."

serentak ngn tu, aku tersentak.. dengar bunyik budak2
menjerit kat luar umah aku.. adoi kacau betollah.. baru nak feel mimpi best ni... baru nak
bangga ajai bagitau kat aku result maharaja lawak face to face.. kehkehkeh..




ape punye mimpi la.. da la mengarot..
takkan la nabil tersingkir kot.. jozan mmg la best tapi 1 yg aku pelik... ape kaitan
ajai ngn maharaja lawak ni..?? bukan nye pertandingan nyanyi.. wakaka.. mimpi ngarot aku ni..
camne la boleh mimpi maharaja lawak pulak.. eh korg da tengok maharaja
lawak minggu 4..?? jambu kelakar kot.. aku kat office ni da bape
kali tengok da.. hahahaha naik muak da aku..=)




Thanks for reading =)

April 22, 2011

bile tak approve, kire sombong la eh..??

assalamualaikum...

erm mood swing swing la. . . lapar + ngantok dah ni..
eish nampak tak aku rajin nak buat banyak2 entry arini..?? sebenarnye takde la rajin
sangat tapi aku dapat 1 email tadi.. email tu dah lame, tapi aku baru bukak tadi sebab email tu mmg
aku tak aktif lansung.. saje je menggatei tangan ni nak bukak arini.. tibe2 dpt 1 email
yg berbunyik.. eh email takde bunyik.. ok ok serius..

aku add ko kat fb ko tak approve pun kan.. bukan sekali tapi dua kali..
sombong giler.. bajet hot eh.. campak laut jela badge fb ko tu..
---> ayat ni ayat aku sbb dah terdelete email tadi..  tapi meaningnye same.. =)


ok biar aku explain kay.. aku bukan sombong even
ramai yg cakap aku camtu.. ok kt fb mmg aku tak accept friends dari org2 yg
aku tak kenal.. mmg la fb tu utk kite ramaikan kenalan tapi depends pade individu jugak kan..
ade yg nak private jek.. cam aku, aku accept jugak org yg aku tak kenal.. tapi
tak la ramai sgt.. budak2 yg belajar 1 tempat ngn aku mmg aku accept.. ok mmg tipu la kalau aku
boleh kenal beribu2 org kat poly tu.. so bg aku tak salah aku accept diorg..  and aku pun
accept budak2 sekolah lame aku.. means sekolah menengah la.. ade jugak yg aku
tak accept.. cam contoh member adik aku.. bukan sombong tapi cam tak perlu kot.. bukan aku
kenal pun.. aku form 5 adik aku baru form 1.. so diorg pun mane la
kenal aku sgt.. add suke2 je kot.. T__T

badge fb..?? aku letak badge tu sbb ade
antara member2 lame yg aku dah lost contact dapat carik aku balik bile diorg
ade bace blog aku.. so tak salah la kan.. aku tau yg hantar email tu blogger jugak.. aku pun accept
request dari blogger.. tapi just let me know la sape korg.. bagi tau aku yg korg pun blogger
jugak..  InsyaAllah aku accept.. aku tak sombong la.. sedih tau bile ade yg cakap camni.. ok blogger
lain pun kene ag terok.. ape hal ko minah nak kecoh pasal email camtu kan..?? T_T
aku buat entry pasal ni bukan nak kecoh tapi nak explain.. sape2 yg rase ade hantar email camtu
kat aku, plis paham and send la message kat fb aku dulu bgtau k..
harap semua paham la..

Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud,
" Tidak akan masuk syurga, siapa yang di dalam hatinya terdapat seberat zarah kesombongan"
so jgn la marah bile aku tak accept request korg..
lain kali bgtau dulu k.. aku bukan bagos sgt nak sombong2 semua.. =)




Thanks for reading =)

PINKY MOMMA..daku mmg pelik skit!

assalamualaikum...

mase yg terluang ni baik aku buang habis-habisan
kan... erk ape la dak nabila ni.. korg korg korg dan korg, hehe jojom join
segmen Pinky Momma ni...


pelik...??

alamak tadi teringin sangat nk join tapi cam
tak tau pulak ape yg pelik.. hehehe tapi nape nak 1 jek.. ah tak kire nak bagi banyak2 jugak..
melawan ni.. takpe2 Abg Sam backup.. wakaka.. jgn jeles yerk.. =)

1. tak reti maen osom, tak reti berlari
adeh ni pelik ke tak ek..?? tapi member cakap pelik sebab semua org
reti main semua tu.. eh yeke..?? so aku ni special la kan.. hahaha cover2.. berlari..??
alaaa yg ni mmg malu.. aku lari kelakar kot.. cam pelik pun ye jugak.. dulu akak angkat aku pun duk
cakap camtu jugak.. maluuu kot.. so selalunye aku prefer tak nak lari.. wakaka
so jgn pelik la nape aku selalu duduk kat belakang jek.. hihik

2. tak suke org ucap time kasih
haaa yg nih aku pun tak tau nape.. dulu dulu time
kat hostel, aku selalu, eh takde la selalu sgt tapi ade mase aku akan offer diri
utk ironkan baju org lain.. ok nampak kan aku baik kat situ.. haha tapi bukan nak cite pasal baik
aku tu, aku tau aku baik takde la baik pun.. tapi awal2 aku dah bgtau pade member
aku jgn cakap time kasih.. kalau cakap jugak, tengok la.. aku biakan je baju tu.. heee kejem eh..??
tapi aku tak suke.. dulu aku penah basohkan baju org lain, last2 die cakap time kasih,
time tu rase cam nak campak jek baju tu.. kalau ikotkan aku patot marah kalau
org tak cakap thanks or whatever yg sepatotnye kan, tapi aku lain.. ade la
member aku yg paham jugak perangai aku nih.. hehe..

3. tak suke disuruh kalau aku mmg nak buat
paham ke tak eh ayat aku ni..?? haa contoh camni la.. dulu
aku duduk ngn akak aku, ops akak angkat aku dulu.. duluuuu la.. heee time tu ade
barang die yg jatuh, so aku pun amek.. tapi time aku tersimpuh ayu tunduk nak amek barang tu,
time tu die dah pun tercakap "dik, tolong amek".. fuhh teros aku letak balik..
wakakaka mulia tak hati aku.. aku akan bia jek.. lain kali jgn suruh,
aku tak buatnyeeee.. heee molek sungguh perangai..

ag 1, aku nih dah la jenis malas nak study.. final
ke test ke mmg aku malas jugak.. tapi bile datang semangat nak study, aku susah
pulak nak stop.. duk ngadap jek sbb kalau da stop, nak sambung balik..?? takde maknenye..
nak jadikkan cite, 1 hari datang la semangat rajin aku tu.. mak aku nampak la anak
die tibe2 jadik rajin kan.. "haaa kan bagos belajar".. (nampak sgt mak aku jarang nampak aku study)
uish ayat simple mimple jek tapi teros aku tutup buku.. waaa jgn tegur..
aku tak nak dah buat.. terok kan.. pelik..??

ok2 enough la kan.. org nak 1, aku pulak
nak bagi lebih2.. marah Abg Sam Pinky Momma nanti.. waaa larii.. die garanggg..
hihik.. main2 je kak.. =)



Thanks for reading =)

u jual, i beli tau . . . =)

assalamualaikum...

pergi ke pekan dengan Kak Siti,
terkedek-kedek melintas titi,
Zue Cancer hilang, Cikgu Cinta pulak yg mari,
ibarat patah tumbuh hilang berganti. . .
----> adeh susahnye nk berpantun... hehe

anak Pak Dollah dah kene sebat,
didenda pulak berdiri sampai tengahari,
kalau Cikgu Cinta hebat sangat,
ape kate jawab la sendiri. . .
----> ececeh sebenanye tak tau jawapan.. teksi kot.. hahak

dulu Zue Cancer kini Cikgu Cinta,
benda yg lame jgn dikenang,
dulu budak-budak sekarang dah wanita,
dah jadik cikgu, mestilah matang. . .
----> adoii buroknye pantun den... =( maluuu....

pergi ke kedai beli choki hoki,
makan sampai sakit gigi,
terima kasih dihulur senyuman diberi,
thanks jugak follow kite lagi. . .
----> thanks yuk... :)

p/s :
pelik kan pe mimpi aku gatai nak berpantun ni kan..
hehe sebenarnye takde keje..
so aku jawab pantun Cikgu Cinta kat entry INI ..
penat tau nak fikir nak menjawab ni (tapi pantun burok sgt2 jugak.. keh3)..
ni nak mintak dibelanje ni... boleh tak cikgu..?? hehe...




Thanks for reading =)

April 20, 2011

bile da gilakn PINK

assalamualaikum..

rajin pulak aku nak buat entry banyak2 arini..
agpun kat office jek aku boleh nak update blog ni.. aku pun tak tau nape
broadband aku tibe2 slow yg amat.. nak bukak gambar kat fb, berangan jela.. sebelom ni ok jek..
utube pun laju jek kalau nak bukak.. or maxis ade prob sekarang
ni..?? aku dah bayar habis k... >_<

disebabkan banyak mase lapang and tolak
semua keje2 yg ade kat org lain, aku pun duk godek2 google carik sometink
yg colour pink.. last2 aku teringat impian aku yg nakkan umah aku colour pink nanti.. haha jgn
gelak.. sbb aku sgt2 obses ngn pink.. baru cute cam aku kan.. hahaha sekeh lelaju
karang.. jojom share umah pink aku.. eh bukan, umah impian pink aku...



ok ni ruang tamu.. harus la sofa pink kan.. mesti
yg duduk kat situ rase cam comel comel gitu.. hihik.. langsir..?? pink jugak la...!!



ok ni dapur pulak.. sgt comel kan.. confirm aku
nanti nak duk kat dapur jek.. tapi tak nak masak sbb sayang dapur yg pink ni comot..
eh, boleh camtu..?? kene reject buat menentu nanti ni... T_T



bilik aku..!! comel kan..?? boleh la tido dari
pagi sampai malam, bangon makan, buat entry pastu sambung tido semule.. tak payah keje,
tak payah mandi.. haha tak senonoh.. >_<



yg ni aku suke.. boleh berendam lame2..
boleh main air percik2 kat org.. pink sgt2.. sukeeeeeee



tapi yg ni ag best.. time nak buang air
pun on9.. ade tv lagi.. like like.. nak yg camni.. teros tak keluar dah.. heee

org kate minat kite akn berubah bile kite
dah besar nanti kan.. so tak mustahil nanti aku tak suke kan pink dah.. TAPI
aku tak rase camtu pun.. pape pun aku mesti nak yg pink dulu.. tapi aku tak la kumpul barang2 pink..
just love it so muchhhh..!! kalau aku banyak duet and dah keje nanti, aku mmg nak rumah
aku colour pink jugak.. so my future husband kene suke kan jugak
pink.. hahahahak kejam..



Thanks for reading =)

korg penah kene tudoh tak..??

assalamualaikum...

pagi ni aku gi keje rase cam takde semangat lansung..
masuk2 jek dah pening kepale.. tibe2 aku terbace paper lame yg seorg wanita kene
bunuh sbb buat fitnah..lambat kan aku.. aku pun terfikir eh aku pun penah gak dulu.. ehehe sibok
nak jugak kan.. tapi aku takde la kene terok mane pun... >_<


terok ke tak terok tapi bile dah kene tudoh
mesti la rase marah jugak kan.. mase mule2 aku dapat tau, terkejot giler2.. benda nih
jadik akhir tahun lepas, tak pun awal tahun nih.. aku pun xsure.. mule2 aku bangkang la.. yela dah
aku tak buat takkan aku nak iyekan aje kan.. ops lupe nak bgtau aku kene tudoh ape..
ade budak mentah menyampah sakit jiwe dah kate yg aku ni duk mengate pasal die.. ok adat la
kalau kite penah ngumpat2 kan bile dah duduk ngn member tu.. tapi yg aku
TAK PUAS ATI aku xkenal pun minah senget tu.. so aku nk ngumpat
ape kalau dah tak kenal..?? ce jawab ce jawab..

so aku buat kesimpulan sendiri time tu.. ok
kalau korg tau ade yg benci tak suke korg, and org yg buat tudohan tu pulak
member baik org yg tak suke korg tu.. haa amacam..?? ape yg korg fikir..?? ofcos la aku fikir
yg diorg saje jek.. and sampai sekarang aku tak suke budak tu even benda nih dah
lepas lame.. weh camne nak suke kalau dah la tudoh aku ngate die, pastu siap
cakap benda2 yg menyakitkan ati aku.. just 1 aku nak cakap,

ape kau fikir ko tu hot, glamer sampai aku nak
buang mase cakap pasal kau..?? malu la sikit.. aku tak ingin pun nak kenal kau
tau tak.. dah la tak tau malu...

ops emo ag.. hee tapi malam tu terase nak ngamok giler2..
tapi 'die' yg dah sampaikan cite kat aku tu tak bagi aku buat pape.. mule2 aku
cakap lantak la sbb aku tak salah.. tapi bile die cakap die pun dah kene skali, ok aku mengalah..
bengkak ag mate aku malam tu.. sakit ati sgt2.. aku tak tau la cite ape ag die nak
buat lepas ni sbb ape yg die buat tu tak berjaye pun.. aku nak gelak guling2 tengok die sekarang..
takde la baik mane pun.. ok takpe takpe aku senyap jek.. tapi 1 kau buat aku, 1000
aku boleh balas tau.. jgn ingat aku tak boleh buat pape.. hahahahah gelak
jahat.. selagi aku sabar, aku try la sabar..

kau jahat tapi aku kejam
wakakaka pilih mane ag BAIK..

p/s :
aku tak nak berdendam.. aku takkan penah lupekan
tapi aku tak pulak nak membalas.. just stop la cite yg bukan2.. atau kau happy bile
dpt buat cite pasal aku..?? waaah terase cam artis pulak.. hihik..

eh kau tak rase BENGANG ke bile cite kau tu ade
yg tak percaye..?? ramai yg still caye kat aku.. bengang tak eh...?? hahaha...




Thanks for reading =)

April 19, 2011

ni semua Ujang Kentut punye pasal....!!

huh geram betol la aku ngn Ujang tu.. rase
cam nk tumbok2 jek muke die yg xencem tu.. tapi eh, lu nak kawen la der..
congrate2.. ah takde2.. gua tetap bengkek ngn lu bro.. eheh ape kene ngn aku nih.. geram
sampai lupe nak bagi salam.. T__T

assalamualaikum...
(sambil kembali buat muke sopan lemah lembut, tadi tu TERover.. kehkehkeh)

aku gi keje arini mate bengkak2.. abg tempat
keje aku ni pun tegur nape mate aku macam ikan puyu.. erk hampeh dlm banyak2
benda nape la ikan puyu jugak yg glamer.. tak padan la ngn aku.. hahaha.. teros lekat name aku
ikan puyu sbb mate bengkak sgt.. nape..?? sebab Ujang !! mmg bikin panas aku jek
mamat nih.. kecik besar kecik besar dah aku tengok die.. huh...

nabila = ikan puyu . .?? TIDAKK..!!

pelik nape aku salahkan Ujang nih..?? sbb die
buat aku nangis.. berjurai2 airmate gua beb.. gua ni nampak jek muke lembut,
cakap tak pernah ade nada tinggi setinggi KLCC, tapi ati gua keras... eh silap, karang kene
hempuk aku ngn Ujang sat ag nih.. muahaha.. nak tau..?? sbb INI ...

sedih beb.. even aku ni mude remaje lagi
(20 tu remaje ag la kan.. hehehe) tapi aku dapat rase camne perasaan akak tu..
kalau aku kat tempat die, belom tentu aku kuat ag.. korg pun wajib bace kay.. kalau korg tak sedih
tu korg mmg xde prasaan la.. aku nih jangan cakap la.. air mate xhenti2 pun.. bace part
xsedih pun jadik sedih sbb paham sakitnye and susah nak hadapi semua tu..
kagum aku ngn akak tu sbb berjaye harungi semua tu sampai sekarang.. mmg tabah...

p/s :
aku sarankan korg bace la.. biar jadik cam
aku.. housemate aku igt aku gadoh tapi last2 kene gelak nangis sbb bace blog.. xpe2
nanti ko nangis aku gelakkan pulak.. wakaka

BACE TAU..!!




Thanks for reading =)

April 16, 2011

jeles..!! huh

assalamualaikum...

adehh 3 hari xbukak blog, aku rase cam da
ketinggalan zaman sgt2 da.. hee melampau je kan ayat aku.. tapi betol la.. banyak
benda aku xtau.. semuanye gara2 demam.. sampai muntah2 aku.. ni didy aku punye pasal.. pakse
aku makan walaupun aku cakap rase nak muntah.. nampak sgt didy aku kejam ngn aku
kan.. muahaha pdn muke aku kene pakse... T__T


secomel ni ke muke aku bile demam..?? hahaha...

ok2 straight to the point.. title tulis jeles
tapi cakap pasal demam.. mmg nk kene la aku nanti kan.. hehe nk tau nape
aku jeles..?? aku mimpi.. eh mimpi pun nak kecoh ke..?? haa mmg aku nak kecoh.. aku mimpi
Pink Momma date ngn Shaheizy Sam.. erk xrase ngarot ke mimpi aku tu..?? akak
tu siap da ade anak ag.. eh aku mimpi jek.. bukan aku plan pun nk mimpi sape.. tapi xke haru dlm
mimpi tu aku nangis2 marah kat Sam sebab date ngn akak tu.. hahaha.. aku xde la
minat sgt kat mamat tu.. mamat tu jek yg duk usya aku dari
dulu.. <---- xcaye la tu kan.. haha tipu...!!

sedar2 tido aku duk tergelak.. camne la aku
leh mimpi camtu kan.. mmg ngarot la.. sebab aku bace entry NI kot... hee tapi
nape akak tu yg muncul..?? abis la papa akak comel tu marah kalau bace entry nih.. hahaha.. lain
kali biar aku lak mimpi date ngn die.. biar semua jeles.. muahaha.. erk demam2 pun
jahat ah aku nih.. cis.. dengki la tu.. >_<

p/s :
da2 aku busy malam ni.. hehe..
nanti aku update ag... doakan aku cepat sembuh tau..
tatatata.... :)




Thanks for reading =)

April 14, 2011

ermm. . . entry xpatot . .




penatttt...!! sakit...!!
tapi aku je yg rase... ermmmm...
kalau dtg migrain aku malam ni, salahkan diri sendiri.. da xlarat nak fikir..
argghh...!!

p/s :
ape nak buat ye kalau rase nak die ade sekarang ngn aku..??
camne nk hilangkn rase tu..??


Thanks for reading =)

dpt 1 ayat yg buat perot aku yg lapar jadik kenyang..!!

assalamualaikum...

AMARAN : entry ni emo... pangkah kalau xsuke... jgn kutok...

serius rase sgt2 penat hari ni.. panjat sane
panjat sini.. urat kaki rase nak tercabot.. skru2 kat kaki ni pun da longgar agaknye..
rase cam nak mengadu tapi erm xde balasan.. mayb die busy.. xpe aku pun ade hal jugak.. banyak
keje yg kene settlekan hari gak.. sampaikan bile die da sms aku teros senyapkan
penat aku sebab aku tau die pun penat.. aku banyak keje and die pun terkejar2.. xpe aku paham..
aku pn penat kan.. siap abg tempat aku keje tunjuk ag tempat urut kat aku.. so
bayangkan la penatnye kitorg camne kan.. tapi muke maintain senyum..
cool la konon... >_<

alih2 balik pun da lambat.. sampai umah
dlm pukul 7.30 camtu la.. aku nih jenis selalunye balik keje even xde penat
pape pun tetap nak tido.. ni kan pulak kalu da penat sgt kan.. tapi arini aku xtido.. nape..??
sebab aku tunggu die.. tunggu sms die.. kalau aku da tido nanti confirm2
xsedar da.. tido mati.. T__T




aku penat tapi aku lapar.. serius xmakan
nasik dari semalam.. semalam sebab malas and hari nih sebab tadi mane sempat...
so aku ajak die makan.. ok aku emo xpasal2 kan.. tapi aku bengang sebab die fikir penat die
tapi penat aku..??! aku fikir penat die la aku xde nak mintak itu ini dari die sepanjang
hari ni.. aku xkacau die selagi die xsms aku.. aku xmarah2 bile die
xbls sms aku.. tapi aku dapat 1 ayat..

"hurmm.. whatever !"

terkedu.. nak buat ape lagi.. aku buat
entry ni bukan nak kesian dr sape2, bkn jugak utk korg kutok2 aku, tapi
ni jek care aku lepaskan perasaan aku.. dari aku sakitkan hati org lain kan.. aku xbaik and
aku xpenah ngaku aku baik.. so paham itu..

tadi lapar sgt kan.. hambikk ko.. dapat
ayat tu teros aku kenyang.. xrase pape ag da.. thanks la.. xpayah susah2 aku nak
keluar carik makan ag.. thanks sgt2.. T__T





Thanks for reading =)

April 13, 2011

Dayana AZ dan MiszyDian's buat LUCKY DRAW!


assalamualaikum...

hai selamat pagi semua... fuh mate still mengantok..
hujan pulak.. mmg rase nk teroskan jek duduk dlm selimut xnk bangon2.. hehe.. haa aku nak
join 1 lucky draw nih.. jojom... =)


click banner kalau nak join kay... >_<

terbuka buat follower Miszy Dian dan Dayana AZ
-done-

buat satu entri pasal lucky draw and letak tajuk 'Dayana AZ dan miszyDian's buat LUCKY DRAW!
-done jugak-

letak banner lucky draw kat entri, dan linkkan ke entri ni
-sudah-

tag 2 orang blogger and make sure mereka tahu :)

hantar nama dan link kamu di bahagian comment ENTRI Miszy dian sahaja
- jap ag nak send.. yeay da join.. hehe -

jojom ramai2 join.. >_<





Thanks for reading =)

April 12, 2011

jom ramai2 tengok.... =)

assalamualaikum...

aku nak kongsi sometink ni.. tengok header
aku da bertukar...!! tengok la.. tengok la.. jeles la tu.. ececeh... hehe.. semua
header aku mane pernah aku buat sendiri.. mule2 dulu jek.. tu pun hampaeh.. aku mmg xpandai
nak buat benda2 camni.. serius tangan aku mmg xkreatif la.. dulu buat pun asalkan ade
header jek.. sebab jeles tengok org lain ade, aku pun nak ade jugak.. yup agak dengki aku nih..
hehe.. bile tengok header org lain comel2, mule la aku kutok2 sorg2..
eh xkutok la.. aku jeles..!! T__T

meh tengok header yg aku penah gune.. xbanyak
sbb tangan xkreatif so mmg xde dala header yg aku buat.. hihik.. jgn kutok and jgn
gelakkan aku..!! aku nangis nanti... T__T
ni la hasil air tangan aku.. haha kan aku da pesan jgn gelakkan aku...!! :P



ni header kedua yg aku gune.. aku mintak tolong
kat sorang akak ni lepas tengok banyak header yg die da buat sgt cantik ok..
aku dapat tau pun dari sorg blogger jugak.. cepat2 aku send email suruh akak ni buat.. kalau korg
nak, just click Elissmie ni je kay.. mesti korang puas ati nanti.. Kak Eliss, sory dulu nak
buat entry utk akak tapi tangguh punye tangguh terus terlupe.. ni nabila ganti ok...
jgn serik nak buat header utk nabila da ye..?? heeee.. >_<



ni header yg latest.. baru dapat tengahari tadi..
terus aku gune.. semangat kot.. hahaha.. aku mmg suke tukar2 header nih.. kalau
boleh setiap hari nak tukar.. eh melampau la kan setiap hari.. da la xreti nak buat sendiri, mane
ade yg nak layan kalau nak tukar selalu kan.. heee.. header ni pun aku mintak sorg
blogger jugak yg buat.. aku kan kreatif xkreatif.. sob sob sob.. cantek x..?? pink gitu.. sesuai ngn
log aku yg baru aku edit nih.. nak jugak..?? click Mommy Fara nih... korg pujok la
Kak Fara ni suruh buat utk korg pulak.. hehe pandai2 jek aku.. tapi bayar kat aku kay.. eh jap
ag kene pelankung lak aku.. hahaha semua header yg aku penah gune
semuanye free kay.. diorg baik hati nak bagi percume..

p/s :
jojom terjah blog diorg.. tengok la hasil yg diorg
da buat.. cantek.. semua aku suke.. pada Kak Eliss and Kak Fara, thanks bagi
header yg sweet kat nabila.. lain kali boleh buat lagi.. =)



Thanks for reading =)

bile ia berbunyi, segeralah. . . .

assalamualaikum..
eh nape xtido ag..?? esok kan nak keje.. eish esok bangon
lambat mule la nak salahkan blog.. xpasal2 blog jugak yg disalahkan.. erm cam cakap
kat diri sendiri jek.. heee

balik2 keje tadi aku plan nak keluar malam ni..
lame da rasenye aku xkeluar.. keluar pun gi makan jek.. tapi plan jek lebih..
aku da tertido pulak.. bangon2 da pukul berape tah.. teros cancel plan.. malas kalau da lambat ni..
tapi perot pulak lapar.. nk xnk kene keluat jugak.. xkn nk biar perot lapar kan..
aku ni da la baru dapat gastrik.. xboleh makan lambat, xboleh xmakan..
LECEH..!! :(

last2 sebab malas nak bersiap nak keluar, agpun
da malam sangat akibat xsedar rancak picit picit fon, aku makan megi jek..
huu sedih pulak.. tapi da lapar kan so aku bedal jela.. hehe.. letak telur, bawang semua aku
pun makan sorg2 depan tv..sedapppp aku masak... ehehek


tengah2 makan aku teringat time aku kat ostel dulu..
megi ni cam da jadik makan harian da.. asal malam jek lepas abis study msg2 sibok
nak amek air panas kat dewan makan (DM).. makan kongsi ramai2.. so sekali masak mmg banyak la..
sape penah duk ostel mesti penah alami semua nih.. serius aku rindu time sekolah dulu..
tapi dulu megi xsempat nak kembang pun kitorg da mkan da.. sedap sebab rase rangup2 ag.. hehehe
adeh rase cam nak balik kat zaman sekolah pulak.. time tu kumpul ramai2 kat bilik member
aku sambil gosip2.. waaa rindunye kat korg semua...!! :'(

dulu masak dlm bekas besar2 camni la.. pastu makan ramai2.. best giler
so sekarang aku da kenyang... tapi selalunye
aku mmg xkan kenyang lame.. jap ag mesti aku bising lapar semule.. perot buaye kot..
hahaha.. nasib la kurus.. :)

p/s :
pada member kat ostel dulu, seris aku rindu korg sgt2..
ok nyte2 tido dulu.. nyte2 muahhxx  =)



Thanks for reading =)

April 11, 2011

perempuan kuat cemburu...??

assalamualaikum...
kalau bercakap tentang cemburu ni, macam2 pendapat yg
kite boleh dapat kan.. eleh tipu la kalau korg cakap xde perasaan jeles semua nih kan..
kalau korg tu mutant, ye aku caye korg xde perasaan.. muahaha.. kalau tanye pada lelaki, jawapannye
lain and kalau tanye pada perempuan pulak pulak, lain jugak jawapannye.. tapi kalau
tanye lelaki or perempuan yg kuat cemburu, jawapan hanya 1 kan.. semua sependapat cakap
perempuan la yg paling kuat cemburu nih.. tapi betol ke perempuan jek yg kuat jeles nih. . .?? abeh
lelaki tu xde la jeles semua ni..?? da tu yg masok paper hari2 kes belasah orang sebab
cemburu punye pasal tu bukan lelaki ke..?? haa ape kes ni bro..??


bile cakap pasal cemburu bute, mesti perempuan
jugak yg kene.. ok ni pendapat aku la kan.. mmg perempuan ni kuat cemburu.. tapi
cube korg fikir betol2, nape mesti diorg nak cemburu kan.. bukan sebab lelaki jugak ke..?? secara
umumnye, perempuan ni jeles sebab 1 hal jek.. bile die rase hak die tergugat.. haa kalau da
lelaki pn gatai nak layan sana sini, logik la kalau nak jeles pn kan.. sape yg rase die
perempuan sile sokong aku kay.. habis la aku kene hentam sat ag ni.. heee

dulu member aku pernah cite kat aku yg awek
die suke nak jeles xtentu pasal ngn die.. so aku pun ngn lagak cam sorg kaunselor
xbergaji ni sambil buat2 muke cam innocent pun soal selidik cam polis kat member aku tu.. fuhh
last2 die yg kene sembur ngn aku.. ehehe cian member aku tu.. tapi padan muke pn ye
gak.. da kalau ko lansung xde mase nak layan awek ko sendiri, mmg la awek ko
fikir macam2.. cakap awek xpaham tapi da kalau nk kuar ngn die xde mase tapi boleh pulak keluar
sampai pagi ngn member.. baik ko xpayah ade awek je kan.. ehem ehem.
 emo lak aku.. hihik

aku..?? eh aku baikkkkk... mane ade jeles2 ni..
ehehe.. ok2 aku tau aku menipu.. aku mmg kuat jeles pn.. tapi xsuke nak tunjuk..
haha sampai la ade yg cakap aku ni heartless.. kalau dulu kire cam sie2 la nak buat aku jeles ni.. ko
ingat aku kisah..?? wakaka.. bukan aku xjeles tapi mmg aku xsuke nak tunjuk,.. aku buat xtau
jek.. kalau bf buat aku jeles, aku buat ag jeles terok dari tu.. sape suruh kan.. hee tapi tu
dulu la.. sekarang da xcamtu da.. sebab sekarang aku jadik makin
TAMAK... :)

so aku mmg bangkang la ade yg cakap perempuan
je yg kuat jeles.. sebabnye kalau ikotkan pengalaman, means dari member2 aku jugak,
lelaki ni kalau da jeles ag terok.. silap2 gf tu duk terperuk jek kat umah.. xboleh gi mane2.. cemburu
punye pasalll.. haaa ag terok kan... dalam berite, belasah sampai mati sebab cemburu, erk
ag ganas.. kalau perempuan, plg kurang simbah jek asid.. eish semua ganas.. >_<

p/s :
nak cemburu boleh tapi jgn la berlebih2..
jangan risau kalau couple korg kuat jeles ni.. baik korg risau pada couple korg yg
xde lansung sifat jeles.. kemungkinan diorg kurang normal or ..................... haha.. baik korg
selidik pasangan korg awal2.. nanti nyesal pulak... :)

p/ss :
kene tinggal lagi.. adehh.. bile la aku nak tinggalkan die pulak.. hehe






Thanks for reading =)

April 8, 2011

sepatah kata pun bisa mengubah keadaan...

assalamualaikum...

tengah lapar nih.. tapi kene amek que dulu sebelom
boleh gi makan ngn riang sampai perot penoh xlarat nak jalan.. biarkan perot
berdondang sayang dulu, amek tempat duduk baik2 depan lappy and update blog.. yeah tu
yg terbaik sekarang.. buat entry banyak2 sampai kenyang..!!
erk boleh..??

hanya dgn sepatah kata, sebutir bicara, sebaris ayat, keadaan boleh berubah kan..
dari happy tersengih2 jadik sedih berjurai2 air mata
dari marah rase cam nak campak semua barang ke luar jadik sejuk sedingin ais dalam peti
dari gelak guling2 satu rumah jadik duduk diam bawah katil
dari sedih meleleh hingus semua jadik tersenyum2 sorg cam org xbetol

eish melampau pulak aku nih.. tapi pernah
x korg alami semua nih.. tengah2 korg feeling happy cam dunia korg yg punye,
dapat 1 ayat yg teros buat happy tadi tercampak jaoh kat kutub selatan.. sentappppp..!! haa
mesti la pernah kan.. ag2 dunia zaman sekarang.. cakap lansung xberlapis ag da..
selagi boleh sakitkan hati org lain, makin rancak plan macam2 asal boleh
tengok org lain derite.. perlu ke camtu..??

pernah x korg tibe2 dapat soalan yg boleh buat
korg tibe2 touching..?? soalan yg seakan2 menguji diri sendiri.. soalan mungkin
sependek dua tiga patah perkataan tapi kesannye boleh jadik lima enam hari, bertahun jugak
mungkin baru boleh nak ok semula.. haa pernah..??

 
pernah x korg tengah2 sedih meraung2,
datang seseorg just cakap dua tiga ayat teros korg boleh tersenyum sampai da tido pun
tersengih2 samapai org boleh cop korg.......eiii xnk sebot la..
hehe.. pernah x..??

sepatah kata mmg boleh ubah macam2.. dari
sebaris ayat pun buat jadik fitnah.. boleh buat org lain fikir macam2.. susah kan..
aku..?? yaa aku pernah alami semua tu.. kdg2 hati terharu, kdg2 hati terase, kdg2 hati gembira
tapi kdg2 gak hati ni boleh sentap tau.. nape semua nih jadik..?? nape xfikir dulu
sebelom cakap pape..?? nape xfikir diri kite kat tempat org yg akan
terima ape yg kite nak cakap tu..?? nape..?? nape..??

fikirkanlah....


 


Thanks for reading =)

April 7, 2011

senyumlah. . .

assalamualaikum....
sambil senyum lebar2 sampai ke telinge... biar padan ngn title entry nih... =)

senyum...?? nape aku buat entry senyum..??
aku tengah tersengih2 happy dapat iphone yg diidamkan ke..?? atau senyum
sorang2 sebab dapat makan kenyang2 sampai xlarat nk bangon..?? atau tengah tersipu2 malu saat
tengah date dgn yg tersayang..?? >_<  eish ape punya banyak atau daaa..
tapi semua tu...

SALAH SALAH SALAH

aku buat entry ni sebab aku pelik... bagi aku dalam
banyak2 benda. senyum tu senang sangat.. dalam mase 1 saat jek kite dah boleh
senyum.. and kite just perlukan beberape saat jek untuk teros teros teros senyum.. bukan suruh
senyum setiap mase pun kan.. kalau senyum jek memanjang, sah2 orang
cop GILE... hihik kan kan..??



tapi nape zaman sekarang ni susah sangat nak nampak
semua org senyum.. gi la mane2 pun, muke kelat toye tu jugak la yg diorg nak tunjukk
kat aku.. bukan la semua tapi da susah nak tengok yg betol2 ikhlas nak bagi senyuman.. ni x.. senyum
sinis jek.. arghh annoying k... korg tau x bile muke da memanjang nak kerut, kening pun
da bercantum, muke nampak ag tue... da la tue, garang pulak.. korg nak
camtu..?? jatuh saham la beb... T_T

1 ag yg perlu korg tau, senyuman ni salah 1 dari keindahan
yg Allah s.w.t da bagi pada kite semua.. bile semua tersenyum sweet sweet gitu, kan ke indah
dunia kite nih..?? ececeh bangga la cikgu aku bace ayat2 aku nih... >_<

erk korg nak cakap aku pun susah senyum ke..??
ehhhhh bukannnnn... aku susah sikittttt la sebabnye bile aku senyum, org yg aku da
murah hati bg senyuman tu pulak buat derk jek.. eiiii malu nyampah aku.. tekad teros xnk senyum
da kat org tu... nanti lain kali kalau die senyum balik, aku lak nak buat muke bajet2
sombong... jahat x aku..?? >_<


p/s :
entry ni aku xtujukan kat sape2.. khas utk semua and diri aku sendiri.. :)
sebab sekarang aku still cube utk senyum.. T_T




Thanks for reading =)

tangan gatai....

assalamualaikum...
1st time aku tukar template blog ni.. sebelom ni pernah gak
cube tapi aku cancelkan.. hehe.. kalai ni aku tukar jugak sebab da terlampau
banyak mase terluang.. tapi aku rase makin kusut ade la blog ni.. nak tukar lagi rase macam da malas..
bukan sekejap mase aku amek nak tukar ni.. dari pagi tadi, tengahari baru siap.. huhu..
kalau yg pro sekejap pun da siap kan.. cantek pulak tu..
eish3 jeles..!! >_<

banyak lagi yg aku nak repair tapi confirm2 aku amek
mase berjam jam ag kan... kalau ikotkan boleh jek tapi mood da hilang.. lain kali la
kalau aku free and kalau aku ok..!! ermm... T_____T

p/s :
ok ke x eh blog aku camnih... rase
cam yg lame ag better even yg dulu pn burok jugak.. heee




Thanks for reading =)

April 6, 2011

bile da kene . . . . .

assalamualaikum...
aku xde keje la hari ni.. dari tadi duk lepak jek..
so dari tadi la aku blogwalking jek.. tibe2 aku teringat ape yg da jadik malam tadi..
so aku share kat sini... xpe x..??

semalam aku ade buat entry cakap aku busy kan..
ade keje yg aku nak siapkan.. dlm pukul 12 kalau xsilap aku da rase penat sgt2 da..
pinggang aku pun cam cramp.. aku stop buat keje and baring..
ingatkan makin ok tapi tibe2 aku..


SAKIT DADA @ SESAK NAFAS


mule2 aku biarkan sebab ni pun bukan 1st time
aku kene camnih.. tapi makin lame rase makin xtahan.. aku amek kunci kereta, capai
kunci umah ngn beg duit terus nak gi clinic.. hospital.. tapi time aku turun tangga tu aku da cam
xstabil..nasib baik la ade makcik and pakcik yg tolong aku.. diorg la yg bawak aku
gi hospital.. da la xkenal..kalau jadik papekan buat naye jek.. T__T
tapi aku da xmampu berfikir da..




sampai kat hospital, nurse tu bagi aku pakai oxygen mask ni..
eiii aku dari dulu xsuke sedut oxygen ni.. even aku tau oxygen ni la yg bagos sebab
bersih.. waktu ni aku rase penat sgt.. letih weh.. sape2 yg pernah kene tau la camne rasenye..
huuu.. mule2 duduk jek tapi last2 aku terbaring da atas katil..badan aku lemah sgt
time ni.. puas nurse tu kesat air mate aku.. nape aku nangis..?? sebab aku
sorg2 time ni.. yela mane ade sape2 kn.. T__T

balik2 teros da xjadik keje aku.. stop teros..
mood pun da bertukar.. ngn aku yg xbape nk ok, serius terase sgt2 ngn pe yg jadik
semalam tapi nak buat camne kan.. salah sendiri.. tapiii erm abaikan...

ok2 xmao sedih2 ag da.. sekarang pun aku da ok..
da boleh gelak2 bersuke ria sampai memalukan diri sendiri.. grrr geram ngn die..!!
hahaha... xnk cite nape aku malu.. sebab mmg memalukan.. ciss.. >_<


camni la keadaan aku malam tadi.. T__T



Thanks for reading =)

April 5, 2011

bestnye bile ade kawan.... :)

assalamualaikum...

aku xnak cite panjang2 memandangkan aku ade keje
yg perlu disiapkan sebelom esok.. mmg tengah kelam kabot... dlm hati risau cuak
semua ade.. eh nabila ni.. kate busy tapi sempat jugak buat entry baru... ehem ehem entry nih
bukan sebarangan entry.. wah3 kemain lagi nabila ye.. hehe.. ok serius sikit.. aku buat
entry nih khas utk my new member in blog's world.. *erk nape cam pelik jek ayat aku ni..??*
haa nak tau sape..?? meh meh aku kenalkan...



mesti korg nak tau camne aku boleh tibe2 friends ngn
diorg kan..?? masing2 duk jaoh pulak.. sorg asal kelantan and sorg lagi asal sarawak..
semuanya bermula dgn 1 peristiwa tragis lagi sadis.. haha xla.. aku nih banyak main2 je kan.. ok
sebenarnye aku ade prob ngn blog aku ni.. bile aku click kat button older post jek, keluar
cam error.. aku xtau la bile startnye sebab aku baru je perasan beberape hari lepas..
ade gak aku mintak tolong kat blogger lain tapi xde respon.. hurmm maybe diorg busy kot nak layan
aku.. tibe2 tadi aku terbace aniss ade problem yg same tapi da settle.. solehah yg tolong
aniss nih.. aku pun terkedek2 la comment kat diorg ngadu2 sambil
nangis2... <--- sila jangan percaye kay.. hihik...


hope kite kawan sampai bile2 ye... >_<

thanks sgt2 kat aniss and solehah sebab da tolong aku nih..
nak harap aku buat sendiri, alamatnye sampai bile2 la blog aku camtu.. hahhaha..
siap solehah buat tutorial da utk sape2 yg ade prob cam aku nih.. tapi ade prob pulak sebab aku
xboleh save.. banyak kali aku cube sampai aku fedup.. tapiiiiiii... diorg still tolong aku.. kitorg add
pulak kat fb.. chat chat akhirnya settle.. thanks sgt2 ye solehah and aniss.. toche toche.. >_<
sekarang..?? problem aku da settle.. korg da boleh view semua entry2 aku yg lepas
tanpa ade masalah lagi.. ececeh macam la ade yg nak bace blog aku kan..
heeee.. sekali lagi thanks..

moral of the story, jgn malu2 kalau ade masalah.. mintak
tolong pada org yg lebih pandai dari kite.. xpayah nk sombong2 sebab setiap kebaikan
yg kite buat, pasti ade ganjarannye kan.. selain just mampu ucap terima kasih, aku mmg xtau da nak
buat ape.. so aku buat entry khas utk korg ye... T__T

p/s :
kate nak entry pendek tapi panjang jugak kan..
hehehe jari nih bile da mule menaip, susah nak berhenti.. ok full stop..!! hahaha...



Thanks for reading =)