Nuffnang Ads

February 28, 2011

aku boleh.. ko boleh ke hah..??

I CAN READ IT! CAN YOU?
Ada sesiapa yg boleh baca ni?


(Mgnieukt kjiaan Cmabrigde Uinervtisy sseaipa upn bleoh mmbcanaya waalu hruufyna brterbaur kraena oatk ktia tiadk mngjea hruuf stau-prestau tpai mmebcaa preaktaan sceara mnyeulruh asalakn hruuf peratma jgua ynag trakehir bareda diteamptyna):-


fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid too.
Cna yuo raed tihs? Olny 55 plepoe can.


i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! if you can raed tihs forwrad it.

p/s : aku mmg tengah takde keje.. :) cilop dari cakap.net ..





Thanks for reading =)

February 25, 2011

try not to hate your couple's ex..!!

ape motif tibe2 aku buat entry camnih kan..
huhu sebenanye tadi aku berjalan2 riang kat blog2 orang lain and
terSTOP kat 1 blog nih.. kalau korg nk terstop cam aku jugak korg gi lah kat blog
Nurul Badiah .. sori ye kak, nabila bukan nk cilop, copy or tiru post
akak just suke nak share2 jugak.. xpe kan.. ?? :)

nape nak cakap pasal nih..??
nape mesti tentang nih jugak..??

ok rasenye mmg ramai kan yg akan benci
ex pasangan kite kan.. even aku pun xterkecuali penah rase semua tuh..
and aku mmg setuju sgt2 ngn ape yg kak nurul da cakap dlm post die tuh.. sampai dlm
xsedar kite da jadik stalker ex pasangan kite tu pulak.. yup jujur la dulu aku
penah gak jadik camtuh sebab ade sikit2 rase xpuas ati tu kn.. sob
sob.. :'( tapi dulu la sbb sekarang aku da lansung xnk amek tau.. tapi banyak gak
yg aku tau.. hehe.. tapi bukan aku yg nak tau sendiri tau.. coz i don't think dat knowing all
the past can make me happy.. it make me more sick and hurt.. muahahaha...
so kan lebih baik kalau xfikir pun sal ex pasangan kite..

tipu la kalu aku lansung xjeles kan.. bukan kekasih
namenye kalau xcemburu2, jeles2 ni kan.. gadoh gak sbb benda2 camnih.. :) tapi
sekarang tiap kali aku rase aku cam jeles jek aku try 2 be more positive.. fikir yg elok2 jek..
kate nk positve kan.. even xde la positive mane pun aku nih.. ahahaha... tapi bab2 ex
nih mmg aku da xkisah sgt da sbb kite kenal kan pasangan kite..
cemburu sikit2 tu adat la kan.. baik la korg jeles ngn yg belom jadik ex dari
korg risaukan ex pasangan korg tuh..
setuju x..?? setuju x..??

Just remember, if he still liked her he would
still be with her. if not..Mean that..we are beautiful enuf in his eyes rite?
---> ayat Kak Nurul ..

yup ye yes ya mmg aku setuju.. even
kadang2 aku tumpas jugak disebabkan cemburu yg amat tapi tu la aku fikir
bile aku rase emosi aku sukar dikawal.. hahaha nyampah pulak aku ngn ayat2 aku sendiri.. :)
dulu penah gak la aku tanye soalan yg annoying giler.. soalan ape xperlu la korg
tau tapi sekali tuh jek aku tanye kt die and xpenah aku tanye ag da..
sbb aku rase die pun xsuke kalau asyik tanye soalan yg same kan.. ag2 kalau
tentang benda yg da lepas.. aku pun xnk tanye ag da.. cukup la sekali tuh jek.. even aku xcaye
pun ngn ape yg die jawab dulu (kantoiii...) tapi sekarang aku da caye sbb aku bagi
mase yg buktikan semuanya.. kan ag bagos tuh.. amek tau hal dulu2 nih
bukannye boleh happykan kite pun.. buat kite rase xconfident,
xhappy and semua yg xbest lah.. xnk kan..?? :)


haaa yg nih baru betol.. sentiase fikir c die
mesti ade sebab die sendiri nape pilih kite kan.. so try to be positive.. yup
u must..!! kerna diriku begitu berharga.. hehe... xperlu nk perli2 or ungkit2 tentang benda2
yg da lepas tapi cube la jadi yg lebih baik.. sentiase percaye pada pasangan
kite sbb kalau xpercaye nape korg boleh ngn die kan.. just jgn
la 100%.. nanti korg gak yg merana..

just satu aku nak pesan. xbaik benci2 ni.. dose tau... :)




Thanks for reading =)

February 23, 2011

wow..!! xcaye nih....

mungkinkah..??
bisakah..??
adeh nk caye ke x nih..??
.
.
.
.
.
slow2 aku bukak mate kecik * kecik ke..?? *
aku nih... kelihatan bibik masok dlm bilik aku sambil bawak dulang dan
letak kat tepi aku.. cepat jek aku bangon.. maklum la nampak makanan.. tapi cis..!!
roti bakar jek.. ni yg buat aku hangin 1 badan nih.. lantas dengan lantangnye
(ececeh ayat xtahan..) aku meluahkan isi hati yg mmg xpuas aty nih..

" xmao3 roti2 nih.. ingat nk diet ke mkn roti jek.. huh..!!
aku nak nasik lemak yg alas daun pisang tuh cepat.. aku bagi mase 10 minit, xde siapla ko..! "

terase kejam pulak bile cakap camtuh tapi arghh
pedulikan.. ade aku kisah.. ko tuh bibik jek.. bibik pun ngn muke sedih kene
tengking kuar dari bilik aku.. aku pulak sambung baring semule.. xlame lepas tuh bibik masok
balik.. aku da boleh bau da aroma breakfast kegemaran aku.. perghh sedapnye
bau..detik hati kecik xberape nk kecik aku nih..


baik korg cakap sedap.. hahaha
 
aku teros jek melantak nasi lemak tuh sampai
habis tanpa pandang kiri kanan ag da... cam org xcukop makan pulak aku
nih.. alaa xpe bukan ade mamat encem kat sini..kalau ade baru la cover makan pun cam xnk
makan jek kn.. ehehehe terok..! eh alamak, aku lupe gosok gigi dulu..!
patot la rase lain jek nasi lemak nih.. hahaha.
" bibik..!! mane air milo aku..!! "
terkejar2 bibik aku tuh ngn milo ais tabur yg aku nak..
wajib tiap kali makan aku nak air nih gak.. kalau xde mmg saje nk carik
gadoh ngn aku la tuh..( >.0)

sedap tau x.. gian aku kalau xdpt air nih..

lepas jek makan, aku tarik selimut balik..
ngantok pulak bile da makan nasi lemak nih.. tido dulu la jap.. (sebenanye
selagi matahari xtegak atas kepale mmg aku xkan bangon punye la..) tibe2 aku teringat
something.. lantas aku (sekarang suke gune lantas la.. hahaha)
tekan button tepi katil aku tuh..

" bik, lunch nanti buat tomyam udang.. air cam biase kay.. "

haa best kan bilik aku.. xpayah aku susah2
nak turon bawah.. maklumla umah bertingkat2.. pergh berlagak siot dak nih.. :)
mate pun da makin kecik, tido dulu la.. malas aku nak layan korg..
EH..!! aku layan2.. hik3 :)
.
.
.
.
.
.
.
.
alamak. da lapar la.. eish perot buaye ke ape
aku nih.. malas la mandi ag..makan dulu.. cian perot aku nanti nangis
xdpt makan kan.. hihi..




" wahhhhhhhh....!!! bibik mmg best la.. besau2 ag udang nye.. xsabar nih nk makan.. "
puji la sikit2.. nak jage hati la katekan.. hahaha...
sempat gak terfikir agak2 Yuyu Zulaikha jeles tak tengok ape aku makn nih..
eh tapi aku xmakan western food cam die.. hehehe.. sory ye kak... kite kan same2 kuat
makan... :) da2 jgn merepek.. makan duluuuuuu.... bile aku pandang
jek tepi, fuyooo.... bibik nih mmg tau la taste aku...


terliur x..?? terliur x..??
nampak x coklat2 tuh..?? haaaa yg tu part paling
best kalau masok dlm mulot... eish tapi nape aku rase lapar ag ni ek.. da
berpinggan da aku tambah nih.. xkn nk tambah ag.. malu pulak ngn bibik nanti.. utk kurangkan
rase lapar aku gi la jalan2 kat taman besar aku jap... da bosan aku masok tengok tv..
konon2 xnk fikir pasal perot aku yg da nyanyi2 nih.. pelik la nape aku
lapar sgt2 nih.. tadi kan da mkan.. nafsu nih.. huhuhu..
aku masok bilik, aku terkejot...!!

mane katil besar aku,,??
mane bilik aku yg ber'aircond' sejuk tuh..??
mane bilik kalah hotel 5 bintang tu..??
mane semua tuh..??
mane..?? mane..??

cepat2 aku gi dapur.. nk tanye bibik umah
masok pencurik ke... eh, bibik pn hilang.. aku da mule nak nangis... nape
buat hal time aku lapar nih.. aku g kt meja, hah..!! mane semua makanan aku nih..?? aku
pandang tepi aku nampak almari.. eh bile pulak aku masok bilik nih.. eh nape ade
lappy depan aku nih.. ouh tengah update blog rupenye..
hahahahaha....

sory2 ni bukan realiti atau mimpi... aku jek
berangan sorg2.. sebab aku tengah lapar.. nak gi beli makanan aku
malas pulak nk turun.. hehe.. sejak bile pulak la abah aku ade umah tingkat2 kan.. and
sejak bile pulak aku kenal bibik yg aku tengking tadi tuh kan.. :) indahnye
kalau jadik kenyataan saat perot mmg lapar giler nih..
berangan jela nabila oii.. :))

p/s :
kalau aku ade bibik pun aku takkan layan bibik
aku sampai cmtuh.. entah merase ke tidak nk ade bibik kan.. hik3..



Thanks for reading =)

February 22, 2011

pernah rase tak ape yg aku rase..??

nk buat entry pendek yg menceritekan semuanye...
( nape cam pelik jek ayat nih.. urmm cam bukan aku pulak rasenye ).. korg penah berperang ngn
perasaan sendiri..?? cam korg xnk tapi sebenanye nak sgt.. alaa phm2 jela ek..
mud xbape nk stabil nk explain lebih2..
maaf... (T-T)

tapi aku bukan nak cakap pasal nk ke xnk nih.. tapi aku tengah confius..
hah confius nape..?? aku confius sbb aku xtau aku nk rase ape... haaa kan korg pn da confius
ngn ayat aku pulak.. cian korg, baeknye aku.. huhuk.. :(
benda nih da berlalu dlm stgah jam lepas tapi aku still ag dlm keadaan confius...   perlu ke aku marah2 cmnih..?? or meraung2 kecewe cmnih..??
erm and skg da xtau nk rase ape.. termangu2 aku fikir tentang diri sendiri.....
nak suruh org lain fikir pasal aku..?? xpayah la sbb ape yg jadik selame nih pn sbb org xfikir pasal
aku la kan.. :'(

seriusly aku xsuke ape yg aku nk buat xjadik..
tapi aku xnk pentingkan diri.. aku cube paham keadaan even aku tau aku susah nak jadik camtuh..
and aku harap org pn paham aku gak.. kalau da banyak kali jadik benda yg same,
semua org pn akn marah kn.. tapi aku xnk marah2.. aku cube cool kan diri
aku ( cool la sgt ).. biarkan je ape nk jadik.. buat mase sekarang 1 benda jek yg aku fikir,
pasnih aku da xnk plan pape.. terpulang la sbb aku da penat.. penat nk ok kan diri aku sendiri.. ermm
da la nk balik da nih.. mud pn masih cube dstabilkan.. hope i'll be ok... :)


p/s : chocolate leh kurangkan migrain..?? yeke..?? kene makan chocolate la aku tiap2 hari cmnih.. hehe :))



Thanks for reading =)

February 19, 2011

SAYA JOIN BLOGLIST YUYU ZULAIKHA



" saye fleksibel. boleh panggil yuyu comel ataupon bidadari "

waaahhh chumiellye ayat... haaa arinih aku nk join Bloglist Yuyu Zulaikha..
sebenarnye and sejujur2 tulus dari ati la kan.............. aku da lame tengok title tuh kt mane2 blog yg
aku singgah tapi aku buat derk jek.. hehehe... sbb..?? sbb aku ingat ape benda la tuh..
so aku buat xtau jela.. last2 arinih baru terdetik kat ati kecik aku nih nak godek2 apekemende la semua
tuh kn.. waaa kalau aku tau lame da aku join.. hope aku still boleh join even da terlambat...
plzzzz kak yuyu... (baru tau umur sebenar die tue dr aku..hik3)

korg tanye nape ak nk join..?? bukan nk bodek tapi aku rase perangai Yuyu Zulaikha
nih lebih kurang same jek ngn aku.. agk gile2 sikit.. hahaha.. bile aku bace blog die aku rase cam kene,
cam same, cam serupe and macam2 cam lah ngn diri aku.. xpayah nk hipokrit la kan.. hehe..
tapi aku xpandai la nk buat entry chumiell2 cam die buat.. aku tau bace jek..
bab tuh mmg aku pakar.. aku buat time aku keje..
eiskh terok...!! :)

eish korg nk join gak ke..?? jojom pakat ramai2 kite join bloglist kak yuyu kite...
kalau nk sila click SINI ye adik2.. :) jojom check it out...
jgn terlambat cam aku.. :)




Thanks for reading =)

nangis la sepuasnye.........

baru ag aku cakap xnk ade entry emo2 sgt dlm blog aku...
tapi kali nih aku betol2 mmg xley nk control ag da... sakit aty..?? tah la... rasenye makan aty ag
sesuai gambarkan ape aku rase sekarang.. seriusly mmg tengah sedih sgt2.. ye aku marah
tapi xboleh ke paham nape aku marah..?? biar la benda da jadik... erm aku nak
balik pahang arini... biar la g jaoh2.. bkn ade yg kisah pn.. tapi................ aku nk kau tau...

aku rindu kau....
&
aku TUNGGU kau..!!

sakit kan rase bile tunggu n tunggu tapi ............. stop it nabila..!!
xnk fikir ag da.. tapi................. arghhhh asal buat camnih...
kalau la die rase ape yg aku rase.. die xkn paham.. k nak sambung layan perasaan...
THANKS...!!!








Thanks for reading =)

February 17, 2011

roller coaster paling giler di dunia..!!

minat roller coaster..??
kalau tanye aku, aku mesti angkat tangan nye la.. hihi.. nih dtg mud nk cite pasal roller coaster..
hehe.. kalau cakap pasal roller coaster, mesti la cakap pasal tinggi, takot,
seram semua tuh kn... haa meh aku tunjuk roller coaster yg ag menakutkan (bagi aku la...)
kalau setakat kat genting pn korg da pening2 rase nk muntah,
jgn nk berangan2 la nk naik yg nih kay.. :)

* kire aku boleh ag la sbb yg kt genting tuh aku lepas jek.. :) *
.
.
.
.
.
.
Roller Coaster Kingda Ka


Lokasi : Taman Six Flags Great Adventure di New Jersey
Info : roller coaster yg nih paling tinggi and paling laju kat dunia..!! kelajuan roller coaster nih
jek da 206km/jam.. tuh maknenye dlm 3 or 4 saat jek korg da boleh sampai
kat bahagian paling tinggi.. fuh seram kot.. hihihi..
xrase pulak aku berani nk naik yg nih.. tapi dengar jek pn aku da excited.. nak naik tpi takot..!!
same cam malu tapi mau la kan...
*tetibe jek*
eh lupe nk bagitau tinggi roller coaster nih 138 m.. tinggi mane tuh ek..?? :)
.
.
.
.
.
Roller Coaster Top Thrill Dragster


Lokasi : Cedar Point di Sandusky, Ohio
Info : tinggi roller coaster nih aku xtau tapi lebih kurang ngn Kingda Ka gak..
korg tengok la pic tuh.. aku tengok pn rase cam arghhh... tinggi gilerrrr..!!! xberani aku...
mau muntah aku nanti.. hahaha...

tinggi kan...?? sape yg naik nih mmg giler kot.. huhu


tengok..!! seram..!! da la tinggi, panjang pulak.. mmg adventure la... haha
.
.
.
.
.
Roller Coaster 4 Dimension
.
Lokasi : da banyak tempat yg ade roller coaster camnih.. contoh kat Six Flags Magic Mountain,
Eejanaika kat Jepang, and kat Galaxy Orbiter, West Edmonton Mall, Kanada
Info : roller coaster ini bukan je pusing2 bentuk bulat tuh jek..
semua tempat duduk tuh akan rotate 360 darjah.. hahaha.. sape2 yg giler roller coaster confirm
puas ati lah kalau naik yg nih.. huh xde la aku nk naik.. even aku suke something yg
adventure pn.. tobat2.. hahahaha... roller coaster kat EEjanaika tuh catat rekod
roller coaster yg paling cepat + terpanjang + paling banyak rotate..!!
kalau kat X - the World’s First “Xtreme” Coaster, Six Flags Magic Mountain pulak,
ade tambah effect spin sekaligus buatkan semua orang cakap nih la roller coaster tergiler yg penah
org buat.. diperkenalkan pada “Arrow Dynamics” tahun 2002 tau.. :)



yg nih kat Galaxy Orbiter, West Edmonton Mall, Canada


ni pulak kat Eejanaika, Jepang



 kat sini la yg paling banyak terbalik2 tuh...ramai kot yg histeria kt sini... :)
.
.
.
.
.

Expedition Everest


Lokasi : Orlando’s Animal Kingdom
Info : dibukak pada tahon 2005... even roller coaster nih bukanlah yg terlaju or yg paling seram
tapi korg tetap akan rase seronok sbb roller coaster nih ade buat surprise sepanjang journey korg tuh..
surprise ape..?? haaa yg tuh aku xtau sbb aku pn xpenah gi ag.. :)
xtau la dpt gi ke x.. hehehe..
.
.
.
.
.

The Skycycle

Lokasi : Washuzan Highland Park di Okayama
Info : dikenali jugak sebagai Walking Roller Coaster.. roller coaster nih catat
rekod roller coaster paling terlambat kat dunia.. yg kat genting pun ag laju tau.. hahaha.. tapi...!!!
tetap boleh buat korg pening2 nk muntah tuh.. hihihi..  nak tau sebabnye..??
sbb roller coaster nih mmg best.. ade unsur fear factor tersendiri..

look.. playing wif height.. are u brave enough to play diz..?? :)

cara pun lain kan.. roller coaster nih pun duduk gak tapi seatnye lain..
korg tengok la.. kalau yg gayat tuh aku nasihatkan baik jgn naik la kay.. hihik.. jahatnye aku... :)
.
.
.
.
.

Unknown


Lokasi : Yokohama, Jepang... just 30 minit sebelah selatan Tokyo
Info : yg nih xde banyak sangat info.. tapi takot jugak kot....
.
.
.
.
.

haaa tuh jela yg aku tau.. kalau korg nk tau lebih2 ag korg carik la sendiri kay..
hehe aku pun dapat info dari Roller Coaster ...



Thanks for reading =)

February 16, 2011

diary aku da bertukar wajah..... c(=



aku rase cam nk senyum jek... mmg da senyum pn... hihihi...
xde pape pn sebenanye juz aku da berjaye hias public diary @ blog aku nih... aku nih mmg
xreti sikit benda2 cmnih... cantek la sikit jadiknye.. bagi aku la,
xtau la pulak bagi korg kan.. :)

actually aku pn buat berdasarkan tutorial.. aku dapatkan kat Tips Blogspot ...
tapi aku mmg suke la tutorial kt blog nih... senang jek.. sebelom nih ade gak aku cube dari tutorial2
lain tapi banyak yg xjadik.. myb aku yg xpandai tapi dari blog nih, senang jek aku buat...
betol... kalau xcaye, korg gi la try sendiri... even blog aku xbest cam blog org lain
tapi aku mmg suke nk design2 nih... :)

utk Tips Blogspot .....




Thanks for reading =)

February 15, 2011

Saya Sayang Awak....


Saya sayang awak...
Sayang sangat2...
Terlampau sayang....
Terlalu sayang...
Sampai saya rase awak je yg boleh buat saya gmbira...=)

Dulu awak pernah tanye saya... Nape saya sayang awak kn??? Sebabnye.....................saya sayang awak lah.. Saya xperlukn sebab untuk sayang awak... Tapi awak cakap mesti ade sebab jugak kn... Yup memang ade sebab.. Sebabnye awak yg boleh buat saya gembira tapi awak pn boleh buat saya sedih.. Hehe.. Tapi wak, saya memang sayang awak.. Awak sorang je tau...

Dulu kite selalu gadoh.. Puncanya satu jek.. Xperlu la saya cakap kn sbb awak pn tau... Saya tau awak tension dengan sikap saya.. Kadang2 saya merajuk.. Tapi awak pn tau saya jenis xmkn pujuk2 ni... Selalu saya diamkn diri smpai awak cari saya.. Saya xmintak pn camtu tapi saya rase saya perlukan mase... Tapi kite tetap gadoh disebabkan hal yg same... Sampai saya rase nk lari jaoh2.. Xnk berhadapan dengan keadaan cmni lagi dah... Tapi saya sendiri rase saya xboleh jaoh dari awak... Awak, saya sayang awak...

Awak, saya xtau la awak betol2 sayang saya ke x.. Kadang2 saya rase awak sayang saya, tapi kadang2 saya rase awak just nak main2 je.. Entah la... Bukan saya xpercayakn awak, tapi awak pn tau nape saya xpercaye pade awk kn... Saya xnk awak buat saya macam awak buat pada orang lain.. Saya xnk... Saya tau kadang2 saya pentingkan diri sendiri tapi awak pn kene la paham saya jugak... Saya jadik cmni sebab saya sayang awak...

Saya pernah cerita pasal awak kat kawan saya... Nak tau x ape respon die?? Die ckp, " Dik, ko xpayah la nak cmni lagi. Ramai lagi yg tunggu ko.. Ko jek yg xnk kat diorang. Baik2 pulak tu"... Ye, bukan nak bangga tapi memang betol... Tapi semua saya anggap kawan jek.. Saya xnk orang lain.. Saya pun xtau cmne saya boleh jadik sayang sangat2 kat awak cmni... Walaupn saya tau risiko semua ni tapi saya tetap xdapat halang hati saya dari sayang awak... Saya nak buat ape lagi untuk buang sayang saya tu??? Bukan saya mintak pun untuk sayang awak...

Awak... Saya selalu fikir tentang awak... Pape yg saya nak buat pun saya fikir tentang awak dulu... Walaupun saya kadang2 buat jugak macam2 hal, tapi saya xpernah lupekan awak... Saya mesej, jawab col orang lain tapi kat hati saya ade awak jek..  Semua orang xboleh nak ambik tempat awak kat hati saya.. Awak pun tau dengan sape saya contact kn... Pape saya buat mesti saya bagitau awak dulu kn... Nape la saya sayang awak cmni sekali...

Awak... Saya tau ramai yg xsuke awak dengan saya.. Kawan2 awak pun xsuke saye.. Disebabkan hal2 cmni la saya rase saya patut lupekn awak... Tapi nape susah sangat nak buang sayang saya pada awak??? Awak... Kawan saya pernah cakap, "Jangan jadik bodoh sebab budak2. Aku tau payah nak lupekn tapi ko kene cube jugak. Jangan terlalu ikot perasaan"... Betol cakap die... Saya kuatkan semangat, saya xnk contact dengan awak lagi da... Saya cube kuatkan diri saya walaupun saya down sangat2 mase2.. Sepanjang mase fikir tentang awak.. Selalu nangis bile ingat awk sampai kawan2 tegur nape saya senyap, nape mate saya bengkak... Kalau la awak tau cmne sayang saya pada awk... Tapi lepas tu awak nak jumpe saya.. Kalau ikotkan saya xnk pun jumpe awk tapi saya rindu awak.. Rindu sangat2... Akhirnya saya baik semule dengan awak.. Maybe orang akan fikir saya ni mudah dipujuk tapi TAK...!!! Cume saya dah sayang awak sangat2... Semua orang bebas nak cakap pape pun sebab diorang semue xde kat tempat saya.. Bile diorang dah alami sendiri baru diorang faham.. Sebab saya dulu pun cmtu jugak... So saya paham nape diorang fikir cmtu.. Saya diamkn jek ape yang orang lain cakap walaupun kadang2 saya sakit hati... Yang saya tau saya sayang awak...

Awak, awak pernah tegur saya dah xmarah2 macam dulu... Awak nak tau nape??? Sebab saya cube memahami awak.. Saya cube paham situasi awak.. Tapi kadang2 terbabas jugak marah saya2.. Hehe.. Lagipn saya xnk la gadoh2 ngn awak... Nanti saya jugak yg tension.. Awak epy jek.. Eh yeke?? Entah la... Awak je yg tau... Tapi kn, awak cakap xbest xde dah gadoh2... Bile saya tanye nape, awak cakap dari gadoh la sayang2 makin dalam... Camtu ye??? Haha.. Tapi saya cube untuk terima jek.. Kalau saya xtahan nanti saya marah jek... Xfikir pape dah.. Hehe.. Awak pn dah tau saya cmne kn...=) 2 yg buat saya makin sayang awak tau...

Awak, perkara paling saya xboleh lupe kan time awak cakap saya buat hal.. Walaupn awak tau hal2 bukan dari saya tapi awak marah jugak.. Huhu first time kene marah dengan awak... Nasib la saya paham awak.. Saya sabar jek awak cakap macam2.. Puas saya explain nak kasi awak paham... Baru saya tau awak tu same jek cam saya.. Dua2 sensitif... Hehe.. Kadang2 bile ingat balik, kelakar la.. Pandai pn nak merajuk rupenye...=) Baru tau bengang dengan saya kan.. Tapi saya tau awak jadik xpercaye pada saya.. Hurmmmm.. Xpela saya bagi awak mase... Nanti awak akan tau cmne dalamnye sayang saya pada awak...

Awak... Saya xmintak pape pn dari awak.. Cume satu jek... Hargai orang yang sayangkan awak... Kalau rase xboleh, lepaskn jek.. Saya akan paham semue2 walaupn saya tau susah... Ingat2 tau... Pape pun, saya sayang awak...

Awak nak tau satu rahsie x??? Tapi jangan bagitau orang lain tau... Saya sayang awak...!!!!! hehe..=)


p/s :
gedik lak tibe2 buat entry cmnih kn.. actually ni note
dari fb aku lame dulu.. tibe2 rase nk letak kt sini.. so aku letak jela ek... sebenanye
aku mmg xnk letak entry yg emo2 nih... means yg ade kaitan ngn aty perasaan la.. bukan la xde
lansung.. ade gk tp xnk banyak2.. kalau xde tuh bukan diary la kn.. ehehehe...
k chow chin chau.. c(=



Thanks for reading =)

February 13, 2011

senyum xnampak gigi...

ermm mud tengah xbape nk stabil nih...
tapi utk ubat aty aku pn gi la blogwalking... haaa terjumpe contest yg berjaya menarik
minat aku ag... kirenye nih 2nd contest yg aku join la...suke suke suke....
* bape banyak suke daaa... *

contest nih dari muazatul adawiyyah...
nk tau nape aku join..?? sbb aku mmg selalu senyum xnampak gigi... sampai ade
la yg penah tegur aku dulu... huhuk.. :( so aku nk join gk contest nih sbb
contest nih mmg kene ngn diri aku... :)

so i give this. . . . .


disebabkan xcakap pn nk bape byk, nak bg ag bley..?? hehehe..


and last.....


kan da ckp aku mmg senyum xnampak gigi...
aku bg bukti la kirenye kan... hehe enjoy join contest nih... :)
sah2 kene reject nih... berlambak teros aku bg... ingat ade yg nk tengok ke..?? huuuuu.....

erm bab tag2 nih mmg lemah sikit... tag jela ek.....








Thanks for reading =)

not in mood... :(

xde mood la aku arini...
rase nk marah, rase cm sakit aty pn ye gk... semua benda aku buat xjadik...
sbb..??
tah la.... tapi xpuas aty... xpe2 biarkan org lain epy...
so leave me alone....!!




p/s :
xpe ke bt entry cmnih..?? ermmmm.... :(



Thanks for reading =)

Contest Si Manis Berbaju Kurung....

heeeeeee..... huuuuuuuu.... haaaaaa...
debar2 nih.. cehh over lak... c(=

1st time aku join contest nih... and pe yg aku suke kan... nih pn contest 1st yg azalia hjsalleh nih buat..
hehe cam ade chemistry jek kt situ kan.. :)

aku xminat nk join contest2 nih.. sbb aku segan, malu, macam2 la aku rase..
even ramai cakap best pn aku still xnk jugak.. tapi bile aku tengok contest nih dr azalia hjsalleh,
rase cam tertarik la pulak.. sbb aku mmg suke pakai baju kurung juz skg aku da jarang pakai jek...
heeeee.. and syarat2 nye pn agak mudah.. just click2 and
haaa da siap... :)





aku mmg xmanis so mmg aku xharap pn nk win diz contest...
juz join utk suke2... myb ni inspirasi aku nk join contest2 lain pulak kn.. on9 pn jarang ade ati nk join
ek nabila.. hihihi... so aku bagi pic ni la...

so jom ramai2 join contest nih... mudah jek tau... jom la...!!! ehehehe... TERpakse lak..
tapi jom la.... c(=

erm nk tag sape ek..?? aku tag korg la...




p/s : sory anda ditag... :)


Thanks for reading =)

February 12, 2011

perkara yg girls suke tapi boys xsuke... :)




ape mimpi la aku buat entry pasal nih.. pelik jek kn.. tapi member aku yg suruh.. ciap email ag kt aku.. hehehe.. so aku tunaikan la kay..

kalau tanye pade boys, ramai yg cakap girls nih pelik.. suke sangat buat benda2 yg boys xsuke tapi laen pulak pada girls.. kalau ade boys yg ikot benda2 yg buah hati die suke, mesti jadik bahan gurau jek ngn member2.. mmg kene gelak la.. betol x betol x..?? tapi skg ramai yg da xkisah kot.. sape penah alami..??

letak pic korg berdua kt fon...
girls mmg suke kalau letak gambar kt fon.. xpun frame terus besar2.. kononnye nk bg c buah ati nih ingat jek kat die sepanjang mase.. padahal kalau da mmg sayang, xbuat semua tuh pn xpe kan.. da terbayang da depan mate.. duk teringat jek.. hehehe.. korg terase ke..?? jgn risau, aku ag la trase dlm bab nih.. hahaha.. :)

pakai baju couple
senang cite yg baju same tuh.. saiz jek laen.. kalau girls mmg suke sgt benda2 yg menampakkan yg korg nih mmg sehati sejiwa, spadan, sweet semua lah.. ade boys yg xkisah tapi ade gak yg rimas ngn semua tuh.. myb boys nih takot jatoh saham kot..

hang out ngn member2 gfkalau da namenye hang out, jarang la kite dengar nk hang out kejap2 kan.. mesti makan mase berjam2 gk la.. ag2 kalau hang out ngn mber2.. confirm berjam2 la.. nk borak2, sembang2, cakap2 ag kan.. * bukan same je ke meaning tuh * tapi girls mmg suke kalau bf die teman gi hang out ngn mber2 die nih.. myb sbb nk mber2 diorg tau yg die ade bf kot.. hihi.. pastuh mule la ayat biase.. "eh bf aku ok x..??". . . "bf ak baik kan.." and mcm2 ag la.. malas aku nk cite byk2.. tapi kalau tanye aku, aku pn suke gk bab nih.. hahaha.. tapi bukan sbb nk tunjuk2 kay.. juz best pe kalau couple kite boleh join ngn mber2 skali.. sekaligus tau ngn sape kite kawan kan.. so xtimbul soal jeles or cemburu bute nih kan.. tuh pendapat aku la.. pendapat korg cmne lak..??

teman shopping
yg nih mmg ramai buat kn.. ajak bf teman shopping bile da weekend.. weekdays pn ade gk.. nak tanye pendapat tentang ape yg diorg beli katenyew.. pilih same2, kalau boleh nk beli pn same2.. kalau kat mall tuh mmg berlambak2 jek couple shopping same2 kan.. da xpelik ag da.. skg nih kalau jalan sorg2 pulak yg pelik.. * eh yeke..?? pandai2 jek aku nih.. * tapi kalau aku pulak xminat kot nk bawak couple gi shopping.. aku nih cerewet sikit.. nk carik something mesti nk belek lame2 punye.. aku selalu fikir nanti cian die kene ikot jek aku lame2.. aku xnk org bosan ngn aku.. so bile jadik camtuh, aku jumpe jek ape aku nak teros aku amek gi bayar.. xke rugi kalau ape yg aku amek tuh salah or whateva.. haaa korg nk ganti..?? :p

pakse join activity family
yg nih mmg ramai boys xsuke.. yelah kan mesti la kekok.. ag2 kalau xpenah kenal pun sebelom nih.. janggal kot.. nanti mule la malu2 jek... hahaha.. xsalah kalau nk kenalkan ngn family kan.. biar parents kenal ngn sape anak dara diorg berkawan.. tapi kalau baru ag kenal rasenye xperlu kot.. tah la.. yg nih kene ikot cmne pasangan korg kot.. kalau jenis yg ok, go on jela kan.. :)

simpan sms2 dari c dia
girls mmg suke main sms.. betol x betol x..?? kalau tanye aku mmg aku jawab ye la.. sms yg xpenting pn nk send gk.. cam tanye buat ape la.. aku pun camtuh.. hihik.. :) pastuh suke nak simpan jek sms2 tuh.. selagi boleh save, selagi tuh la nk penohkn sms dlm fon tuh.. kebanyakkannya bile aku tanye mesti jawab sbb penting.. sms2 tuh berkesan kat ati katenyew.. ceewah... ade sape2 yg terkene ke..??

ajak tengok wayang
haa part nih mmg aku pn suke.. tapi aku nasib baik la sbb dpt yg same kepala ngn aku.. hihi.. tapi baru2 nih aku view kt page mane tah, aku pn da xingat.. kt situ ade cakap yg ramai boys xsuke pn nk gi tengok wayang nih.. hah betol ke..?? selalu kalau aku gi ramai jek aku tengok.. xkan semua terpakse sbb nak layan gf jek kot kn.. ermm mcm2 la pe'el korg nih.. tapi girls mmg la suke kalau bf diorg join skali kan... aku rase girls mmg suke la kalau couple diorg join pape yg diorg buat... * aku skali la tuh.. heee *

feel lagu2 jiwang
mmg ramai tau ati girls nih lembut kan.. senang tacink.. even bukan benda2 besar pn.. contoh cam lagu2 jiwang.. bagi diorg lagu2 jiwang nih same cam perasaan diorg.. so xheran la kalau ade yg nangis sbb dengar lagu2 cmnih.. so xpasal2 la bf diorg pulak yg kene feel lagu yg same kn... np aku cam agak terase je ek ngn statement nih.. tetttttt..... :)


minta teman ke salon
kalau ade boys yg teman gf diorg gi salon, aku mesti pk yg diorg nih penyabar.. yela kan.. kalau da gi salon tuh mesti la berjam2 gk kn.. nampak cam setia gilerr.. hahaha... tapi sebenanye diorg bosan kot.. lain la kalau korg da buat pakej facial, manicure, pedicure sume benda2 alah tuh utk diorg gak... hihik.. bagi aku baik la korg gi ngn member2.. xpn gi jek sorang2..

ditentukan cara berpakaian
np ek aku rase ayat ak nih skema sgt2.. pedulikan jela kan.. malas aku nak buat ayat lain pulak... hihihi.. haa kmbali ke topik asal, girls nih mmg suke kalau couple diorg stylish gitu.. kalau diorg da make up cun2, mesti la nk partner yg bergaya cam diorg gk kan.. means nampak la encem sikit... kalau ade yg puji la bf diorg, korg tengok la.. girls yg akan lebih2 senyum.. hehehe.. yela diorg yg buat, mesti la bngga.. :) tapi boys pulak xsuke.. kalau ade yg boleh terima pn bape kerat jek... kalau aku, aku pn xsuke.. biar lantak la nk pakai pape pn asalkan xpkai pelik2, xbukak mane2 part yg xpatot, kire ok la tuh..



Thanks for reading =)

February 7, 2011

betapa aku mencintaimu....

betapa aku mencintaimu
dengan sepenuh hatiku
betapa aku menyayangimu
lebih dari yang kau tahu

ingin ku bahagiakan dirimu
setiap saat bersamaku
seperti janjiku kepadamu
takkan pernah ku ingkari

aku kan selalu ada di dekatmu
aku kan selalu menemani harimu
kau harus tahu
betapa aku mencintaimu

jiwang pulak tibe2 aku pagi nih.. hihihi.. lame rasenye aku xupdate log...
* padahal baru jek minggu lepas.. *
hehehe... mud aku pn still xbape nk stabil ag nih.. ngn mate bgkak bagai nih.. huhuk.. :(

bangon jek tido pagi tadi ( sbnanye xbangon pn..
aku sambong tido balik.. hik3 ) aku rase tenang sgt.. hilang da pe yg buat aku kusot dari
bape hari lepas.. erm sendiri carik penyakit..

~ sendiri buat sendiri tanggong la kn ~

sampai skg aku terfikir ape la punce otak aku nih xbefungsi ngn baik time buat sume tuh..
serius aku takot.. takot hilang die.. pergh down gile aku smlm...  duk berkurung jek dlm bilik xnk kuar2..
kuar pn nk gi toilet jek..  nangis2 tido.. nangis ag tido ag.. hehehe...
haaa tau pun nk nangis.. sape suruh buat kn nabila..
lame da rasenye aku xrase camnih.. ye la aku kan keras ati.. hihi.. tapi smlm mud xok.. msg
sume aku xreply.. not in mud k.. sory la sume.. insyaAllah lps ni pn mmg aku xbls.. hihi

dan2 jek time aku buat entry nih die msg aku.. cam tau2 jek aku
tengah cakap pasal die.. waa rindu2.. gedik kn aku.. heee.. terpulang la nk cakap pape pn..
kalau nk bace, bace la..
xpakse kay.. :) eh da melalut da nih... merepek je banyak... hihi..

erm bilik aku da bau 'wangi'.. sampai aku kene sembur perfume nk hilangkan bau..
kipas pn aku statikkan kt muke aku jek.. waahaha..
mmg best larh.. arinih baru aku leh hilangkan bau tuh semua.. xtahan... nk termuntah da aku nih...
k la laen kali aku cite pasal ape punce berbau bagai nih kay...

p/s :
hope die maafkan aku.. :)



Thanks for reading =)

February 3, 2011

balik kampung...!!!!

oOo balik kampung....
oOoOo balik kampung....
oOoOoOoO balik kampung....
hati girang...
terbayang wajah2 yg ku sayang...
satu 1 tersemat di kalbu..
pasti terubat rindu di hati...
menyambut kepulangan ku nanti......

ececeh tah betol tah tidak lirik tuh... aku pakai tulis jek...
buat malu org pahang jek nabila nih... heeee... entry kali nih pendek je kay... tah pe mud tah
sempat ag nk bukak blog pagi2 nih... jap ag aku nk gerak balik pahang da.. dlm 3 jam
cmtuh baru sampai temerloh.. mesti mak abah aku rindu sgt2 kt aku kan..??

* bukan aku ke yg rindu diorg..?? *

*cehh bajet tulis kecik2 camtuh org xnampak...*

hahaha... sengal..!!

balik nih aku nk makan puas2.. kali nih aku balik aku xsuruh mak aku masak pape kay...
aku nih kalau rase nk makan pape jek mesti aku da gedik2 gi sms mintak tu,
mintak ni.. mujur la ade ag yg nk layan.. hehe thanks ye mak.. abah pn... sayang u olsss.. ahakz...
kali nih makan jek ape yg ade.. yg penting makan... cm org xmakan setahun jek aku nih..
padahal kuat melantak... eish2 perot cap buaye mmg cmnih.. wink..*


pic xde motif...
ok la aku da nk berciap nk balik da ni.. korg2 doa2kan
la nabila selamat pergi and selamat pulang semule ye... sayang korg..

tadaaaa.... :))



Thanks for reading =)

February 2, 2011

teluk kemang, port dickson...??

aku tengah sejuk nih.. mengigil2 da aku dlm office nih..
sebenanye duk cover muke ngantok xcukop tido nih.. 2, 3 hari nih asyik tido lambat jek..
tapi aku suke.. hik3.. kalau x sbb tertido xdenye aku nk tido ag.. kdg2 rase cm
mutant pn ye gk.. hahaha whatever la asalkan aku xsusahkn sape2 kn... actually entry nih aku buat
sbb nk share ngn korg time aku gi PD baru2 nih... baru skg ko nk update kn nabila..
nih pun da peram lame2 dlm draft tuh.. :))

xplan pun nk gi PD nih sebenanye.. gi pn da hari ahad.. sume nih gara2 era, housemate aku
tuh yg ajak join family die.. semangat nih die kejot aku yg tengah sedap membute..
mmg kacau daun betol lah.. eh kacau aku ke kacau daun nih..?? nasib aku xmerepek2 jek
jawab time die kejot tuh.. ahahaha.. aku da la ngn excitednye gi refuse
xnk gi time tuh.. ciap tutup muke ngn bantal ag sbb nk sambung tido.. xberadab betol kn.. haa
sape suruh kacau aku kan... da la baru balik keje time tuh..

"nabila, jom kite gi PD nk??"
"xnk la.. eish..," (smbil amek bantal tutop muke)
"alaa jom la.."
"eii aku xnk la.. family aku xkaci drive jaoh2 ngn kete tuh..," time nih aku da mls layan da.. hehe sory era..
"eh gi ngn family aku larh..." ops malu gile muke aku time nih... :))
"la yeke?? ayah ko amek kt sini ke..?? xnk la segan la aku.."
"adik2 aku je pn.. jom la.. nt kite naek teksi gi batu 3.. ayah aku xtau jalan umah kite nih.."
"ouh ok.." tapi amek balik bantal nk sambung tido... xsenonoh punye perangai...
"ko tido la.. fikir dulu nk gi ke x..." haaa ayat nih plg xtahan.. ade ke era suruh aku fikir time aku tido tuh.. silap2 aku da mimpi sampai sane terus kan.. hik3..

dlm pukul 7 lebih (sabtu nih) la kitorg semua gi PD tuh.. aku pun duk dlm kete
layan feeling jek.. yela PD ngn shah alam xde la jaoh mane kan.. nal tido pun xsempat kan..
aku pun da xingat ape name apartment yg kitorg tido malam tuh..
family makcik era nih pun follow gk.. nasib la semuanye budak2 ag.. xla aku segan sgt..

esoknye da tengahari baru la kitorg gi teluk kemang nih.. time nih aku da
fikir da agk2 burn sgt2 x muke aku.. aku nih jenis senang burn.. jgn harap la senang2 nk ok semule..
mmg lame la aku gelap jek nt... xkisah la asalkan aku epy... :))


time nih aku tolong adik era ketatkan goggle.. adik era nih twin.. yg nih yg mane 1 tah..
dua2 aku tlg pakaikan...

meh2 aku kenalkan nih mak era ngn adik era.. adik die baru form 4 tapi tinggi.. hehe cam aku
pulak jadik adik...

round2..

nih la semua nk join main air...


cukup la kan.. aku pun amek pic banyak2 sbb aku tau aku burn... :((
sampaikn technician aku pu tegur nape aku gelap sgt..
da la kulit mmg gelap.. so korg fikir sendiri camne aku jadiknye kan.. hehe.. agk2
buntut kuali kat umah tuh ag cerah kot..?? haha cam over jek... hehe da la sekian jela ek..
aku nk pi godek2 blog org laen nih.. :))

Thanks for reading =)

February 1, 2011

persamaan antara cik yaya and domo kun...

haa kalau bace title ni agk2 bengang x cik yaya nih ngn aku...
yela kan, ade ke patot samekan die ngn domo kun tuh even domo kun tuh chumiell sangatttt.... tapi
memang aku nak samekan pn.. hehehe..

wait..!!! wait..!!
bg aku explain sume nih dulu kay...

tapi sebelum tuh aku nk bgtau yg aku da masuk dlm Geng Blog Pink...!!! serius aku mmg excited..
lantak la nak cakap aku beriye, berikai or whatever tapi aku mmg suke...
sbb aku mmg giler pink.. tuh yg excited terlebih tu..
heeeee :))

nih la lencana geng blog pink... chumiell kn..??

Geng Blog Pink nih dipelopori oleh cik yaya atau name sebenanye nur hidayah binti hainan..
waaa formalnye ayat aku nih.. ape kes nih nabila..??? hahaha.. buang tebiat kot
aku nih... yg penting cik yaya nih pn org pahang gk... senegeri ngn aku.. hehe... cik yaya nih antara blogger
yg femes gk.. cume aku jek yg agk lambat active blog nih... kalau ade sape2 yg still
xtau tentang cik yaya or nk join geng blog pink gk boleh la gi ke cik yaya ... cehh aku lak mempromote eh..
tapi aku mmg suke bace blog cik yaya nih.. ag2 bile ape yg aku nampak semuanya pink..
waaa mmg buat aku terpaku jek tanpa kelip2... ok aku tipu.. hehehe...

haaa ade 1 benda ag yg buat aku suke sgt nk menempek kt blog cik yaya nih sebab aku nampak
domo kun... aku pun sebenarnye xsedar bile aku start suke domo nih..
monster pn aku suke gk.. semua aku suke larh.. agk2 ade x yg nk bagi aku sume nih... mimpi jela
cik nabila oii.. eh aku pun nk cik jugak kerr?? heeee....


domo kun : haiiii.... :))

disebabkan aku agk giler colour pink, myb ke domo kun nih yg aku pilih..?? cantek ke??


rasenye brown ag better kot....

or amacam kalau aku combinekan dua2 skali..?? better or not..??

haaa yg nih aku suke... so sweettttttt....... c(:



jgn kutok domo aku nih... tengok die pn gi skolah tau... blaja gk cm korg... tapi np cam penah
nampak jek dressing cmtuh ek?? korg fikir la sendiri... hahaha...
 
tengok hello kitty pn nk jadik chumiell cam domo kun gk sampai sanggup tukar dress up.. hik3

dan yg paling penting pink tetap di ati aku nih... and aku paling nak yg cam kt bawah nih...
waa suke giler.. bukan aku yg giler kay... suke nih yg xbetol.. pape tah ayat aku nih.. hehe.. korg layankan aje kepala aku nih kay.. xnk layan korg senyap jela.. sedih aku nt.. weeee...

didy, nk yg nih boley x?? (smbil buat muke simpati ala2 gedikss) wakakakaka......

eh aku still xbgtau ag ape persamaan antara cik yaya nih ngn domo kun kan...
tu la ngarot ag banyak2 sampaikan ape yg patot aku cakap pun aku xcakap ag tapi entry da
panjang berjela2... persamaannye dua2 aku suke.. hehe.. bile aku bukak blog
cik yaya nih, aku suke nk nyibok lame2.. same gk bile aku tengok pic2 domo kun nih.. aku boleh tengok
berjam2 ag.. haaa gile kan aku..?? eh xbaik cakap aku gile... report kat mak aku nt..
ciap la korg kene rotan... mak aku garang tau... hahaha...


pic aku wajib la ade kan... biar la korg nk nyampah pun... eh jgn la nyampah kt aku... aku tengok jek pic korg.. xde pn kutok2... haaaa :))



Thanks for reading =)