Nuffnang Ads

December 19, 2011

tension. fullstop

aku nak gi jauh2 dari sini
aku nak menjerit sekuat2 hati aku
aku nak lepaskan semua yg aku simpan dlm hati aku ni
aku nak menangis puas2
aku nak jauh
jauh dari semua orang
aku nak itu
itu yg sgt susah nak ditunaikan
itu yg membebankan org lain.. mungkin
itu yg mungkin bukan utk aku

aku ke yg nakkan perhatian yg berlebihan
tak bukan itu
aku hanya perlukan sokongan bila emosi aku tak stabil
aku perlukan ruang sejenak
perhatian sebentar
tapi tak mungkin
arggggghhhhhh
tak mungkin ade yg memahami

aku tetap kesorangan
fullstop terima lah kenyataan !!



Thanks for reading =)

December 15, 2011

kusut?? non ado... hahaha

assalamualaikum...

hurmmm.. da lewat malam.. err da pagi pun sebenarnye..
tapi mate tak mengantok ag.. *camne tak mengantok kalau bangon lewat kan.. wink2 * nk on
fb.. grrrr fb aku kebelakangan ni asyik prob.. chat tak keluar la.. pic hilang la.. macam - macam..
so aku jenguk2 la blog yg dah berhabuk nih.. fuh fuh fuh.. haish

sebenarnye nak kongsi berite gembira.. ok memandangkan aku
ni student politeknik, so result final exam sebenarnye dah pun keluar isnin lepas..
tapi almaklumlah kePREMIERan tu sampai sekarang tak terbukti.. so dah berhari2 pun tak boleh
jugak nak check.. tu pun nasib aku amek langkah awal gi daftar cepat2 takot
ade pulak masalah lain kan... heeee

sekarang ni alhamdulillah.. segalanya dah selesai.. walaupun agak
menurun tapi aku bersyukur sangat2.. aku lulus semua subjek.. tahniah pada yg akj tu
okeh... eh alamak da lewat.. nanti ayah aku bising ag tak reti2 nak tido.. hihi..
gudnyte everybody.. muahhxx

p/s :
nape eh tiap2 malam aku camnh.. padahal takde pape yg jadik pun..
aku yg terlalu memikirkan something yg tak bukan2 or mmg ade yg nak berlaku??
ok skt dada tahan air mata !




Thanks for reading =)

December 8, 2011

entah

AMARAN :
post jiwa - jiwa. lebih baik click [x]

kadang2 aku tak paham ape yg jadik dlm hidup aku..
normal.. tapi otak berfikir juga.. aku ke yg terlalu sensitif atau aku yg tak pernah puas?
aku bukan nak mengubah sesiapa, bukan juga nak mengatur.. atau dalam kata lain mungkin menuntut
penghargaan.. erm yup.. bukan tidak dihargai, bukan tak pernah dapat semua itu, aku
cuma menyuarakan.. bukan nak.. cuba memahami.. berbeza semua itu..

maaf tika menyatakn ini aku emo..
aku tersentap seketika.. bukan marah tapi kecewa dgn responnya..
tidak ku sangka walaupun ia kerap terjadi..
entah...
bingung..
otak beku..
out



Thanks for reading =)

semoga bahagia selamanya

assalamualaikum...

kerap pulak kan nak update blog... padahal tak nak
pun sebenarnye.. dari tadi nak download video tapi ciss lembab cam siput.. bikin panas jek..
da ade depan mate so aku gune jela dak?? (:

ok berbalik pada tajuk entry kali ni.. nape aku taruk suke2..??
sukatilah... eh eh eh tak.. sebenarnye aku nak share pic mase kenduri akak aku hari tu..
yela entry lepas da janji kan.. *eh ade ke janji?? takde kan.. hihi *

haaa sebenarnye pic akak aku tak banyak pun.. yela
memandangkan kitorg adik - beradik pengantin, even tak banyak keje tapi
haruslah kitorg yg pure - pure busy kan.. hehe takkan kitorg nak tengok je akak aku bersolek..
so aku amek tugas berkawal di pintu masuk.. eh silap aku jaga bahagian guestbook..
tak jage sangat la, aku lepak je... (=



signboard yg super comel.. ( :










abah aku yg sgt2 kacak.. hihi



ni la meja guestbook yg aku cakap tu... macam gallery da..


khemahnye aku sendiri pun tak sure ade berape.. 7 tak silap campur khemah pengantin..
eh yeke..?? heee tak tau tak tau..






adik ngn kakngah aku...
photographer : ofcos la aku kan... hehehe





abaikan baju yg basah tu.. heeee (",)


outdoor...














alhamdulillah sepanjang kenduri semuanya berjalan lancar..
mule2 risau la jugak memandangkan sekarang kan musin hujan.. tapi bestnye hujan
turun kejap jek.. yg lain redup je.. tapi disebabkan hujan yg kejap tu la
aku basah tuh.. hahahaha

p/s :
opkos kepada pengantin.. hihi
semoga bahagia la hendaknye ye... jangan nak garang2, jage tingkah laku..
aicehhh pandai pulak aku kan.. aku pun lebih kurang jek.. muahaha



Thanks for reading =)

December 7, 2011

tak tau nak letak tajuk ape... (",)

Tuhan tolong lembutkan hati dia
untuk terima ku seadanya
kerna ku tak sanggup
kerna ku tak mampu
hidup tanpa dia di sisi ku


Tuhan aku tahu banyak dosa ku
hanya ingat Kamu kala duka ku
namun hanya Kamu yang mampu membuka
pintu hatinya untuk cintaku


malam kau bawalah rinduku
untuk dirinya yang jauh dari ku
agar dia tidak kesepian
selalu rasa ada cinta agung


hujan bawa air mata ku
yang mengalir membasuh luka ku
agar dia tahu ku terseksa
tanpa cinta dia di hatiku


hanya mampu berserah
moga cahaya tiba nanti


Tuhan tolong lembutkan hati dia
untuk terima ku seadanya
kerna ku tak sanggup
kerna ku tak mampu
hidup tanpa dia di sisi ku…


-------------------------------------------------------------------------------------------------------



especially for my sayang..
sorry for everything... i know i had done a lot of @#$%^&*()*@ things..
let throw all the bad thing and get our happiness again... ( :



Thanks for reading =)

December 4, 2011

26 November 2011

assalamualaikum...

actually bosan giler malam ni... tadi dah makan nasik lauk ikan keli
masak berlada, lepas tu aku amik pulak jambu cicah dgn asam masin... amek pulak
chipster buat kunyah2 depan tv.. lepas tu ag, aku melanguk dah tak tau nak buat ape.. nak tengok tv,
bukan minat aku.. alih2 on9 pun bosan, didy aku tak on.. tak syokk ! hihihik...

banyak yg aku nak share sebenarnye tapi malas semua
ade... huuuu dlm fikiran aku asyik fikir nak makan jek.. hampeh -,- ops tadi mak
aku cakap ikan keli yg die masak tu sebenarnye dibagi sebab aku suke makan.. waaaa kalau betol 
enkiu la bebanyak.. sgt2 appreciate ok ! ( : -----> berape kali tah aku makan sebab
suke sgtttttt... hehehehe.. yg aku suke ni bukan yg dibela.. yg dibela isinye
lembut2 gitu... aku ag suke yg ditangkap.. means ikan yg mmg dr sungai carik makan sendiri..
isinye agak liat2 (aku tak tau nak explain cmne..heee).. tu yg plg best tu..

ops ok aku da melalut..
sebenarnye aku nak share pasal kenduri kawen akak aku sabtu lepas... 26 NOVEMBER 2011..
ok2 aku tau da lame tapi sukati la kalau aku nak cite jugak kan.. blog hakuh.. !! (:
nak cite panjang pun aku bukan tau sangat.. yg aku tau diorg ni kenal mase belajar ag dekat
UPSI (Universiti Pendidikan Sultan Idris..)... haaa sweet tak..?? ni kalau abah aku tau
dulu ni mmg kene ni.. org hantar gi blaja die gi bercinte pulak.. hahhahaha
jangan nanti kene kat diri sendiri... jom kite tengok pic larh...


my eldest sis.. AIZA SYIRIN



ok ni lah abang baru aku.. HANIF BIN ABDUL RAHMAN..
ni time nak nikah.. aku ag excited nak tengok ayah aku walikan.. hehehe first time la katekan..
nampak jugak gugupnye.. (",)


family baru aku... :D





sebenarnye banyak ag pic yg aku nak masokkn tapi 5 pic jek da amek mase sejam.. grrrr !!
so dpt malam nikah jela.. ini pun yg gune kamera sendiri.. bukan photographer
yg akak aku da bayar tuh.. lain kali la pulak masokkn pic mase bersanding... tu pun
kalau RAJIN...  (",)

p/s :
kirenye bukan la 26 November ok...
ni malam tahun baru ( :



Thanks for reading =)

December 1, 2011

debaran yg tak pernah hilang...

assalamualaikum....

lame rasenye tak comotkan diary aku ni kan.. tambah lagi
sekarang aku terminate kan broadband aku tu.. duk rumah kannn.. tapi serius
bosan tak tau nak buat ape.. nak pinjam yg org lain punye pun diorg nak gune kan.. so banyak mase
dihabiskan dgn dengar lagu and tengok cerita.. haaa sebelom habis final ag
aku dah bzi copy mcm2 cerita sbb tau nanti cuti sem aku mati kutu
tak tau nak buat ape.. heee ~

dah hampir 2 minggu jugak la final exam aku untuk sem 5 ni habis..
bayangkan 5 paper yg KILLER dlm mase seminggu.. mau tak giler aku study..
habis semua org aku nak sembur.. huahuahua.. hurmm dengar cite 12hb ni result da kuar.. aisehhh
berdebar kot.. sem nih aku tak tau la cmne ngn pointer aku.. boleh lulus ke tak aku pun
tak sure.. susah sangat.. hope semuanya berjalan lancar.. aminnnnn

banyak yg aku nak share sebenarnye tapi line pun tak ok..
so malas sgt2 nak masokkan gambar semua.. pending beb.. agpun broadband org punye..
so takkan nak gune lame2 ye dak..?? tengoklah nanti kalau aku rajin aku
tekan2 la keyboard ni.. hehehe : )



pic mase nak gi jawab mate.. satu2 nye paper yg tak tension sgt...
tapi tension jugak sebab banyak yg tak sempat jawab..
waaaa :'(



Thanks for reading =)