Nuffnang Ads

January 23, 2012

hati manusia..

assalamualaikum..

saje nak menyemak buat entry baru padahal takde mood
lansung nak mengadap blog.. facebook?? maleeehh la.. cam tak wujud je aku kat situ..
ok2 jangan melalut.. hati?? semua org ade hati kan.. tak kisah la hati besar ke kecik ke yg penting hati
jugak kan.. manusia?? manusia pun ade macam2 jenis.. ade yg baik ade yg jahat.. ade yg baik
tutur katanye and ade jugak yg harammmm mulotnye.. ade yg kite sentiase nak dengar
ape yg keluar dari mulot die and ade jugak yg semak je kan? ermmmm...


sepatah kata bisa menggembirakan
sebaris ayat mampu menceriakan
sejurus bahasa boleh menggundahkan
selafaz perkataan pun akan menyedihkan

maaf pada semua yg pernah aku sakitkan sama ada
aku sedar atau memang aku sengaja.. maaf aku tak pandai nak kawal diri bile
rase marah menguasai.. tapi aku cuba.. maaf aku selalu curiga tapi aku manusia biasa.. bahasa
aku kasar tapi perlu ke kekasaran tu bile ade sangsi? bile aku dicurigai, aku berkasar
ke? bukan patot menenangkan ke? hurmm sungguh aku tak paham.. lain org
lain caranya.. think positive !!



Thanks for reading =)

January 16, 2012

entry pagi ..

assalamualaikum..

heeee tibe2 rase nak update blog padahal da tengah2
malam.. eh silap da pagi da pun.. takde cerite menarik pun tapi sekarang aku dalam mood hepi
sangat.. nape aku hepi eh? sebab...........

ok today i have spend my time with my didy dobby..
pergi tengok cite keramat.. bagi aku hampeh cite tu.. tak menarik langsung.. didy
aku la nih semangat ajak... hahahha seriously da lameeee gile tak tengok wayang.. berjimattttt... dari
sem lepas ag.. selalunye kalau rase nak sangat tengok movie kitorg tengok kat lappy
jek.. pulak tu sambil makan... memang berjam lah depan lappy.. hehe so arini da
lepas pun gian nak tengok wayang.. erk gian ker ? (0 , <)

so tadi mase aku nak balik, kitorg sempat la borak2 kejap...
padahal aku yg berat hati nak bagi die balik.. huhu borak tentang sejarah silam...
dari kisah die dulu mase kat sekolah sampai la kisah kitorg sekarang.. kalau ikotkan dah setaon dah
kitorg same.. tapi perkenalannye setaon lebih.. dari aku sem 2 dah kenal and sem 3 la
kitorg always contact each other, selalu tacink2 padahal tak kapel pun..
kahkahkah and time aku LI sem 4 la baru declair.. kitorg je yg betol2 tau ape yg kitorg
alami dari time single, kapel and penah putus then sambung balik.. gadoh terok ? sangat banyak
kali *hehehe and yg paling terok baru2 nih.. die kejam !! habis la aku kalau die tau..
hahahaha peace !!

tapi aku suke ingat benda lame... walaupun sakit tapi sweet..
mmg kalau gadoh or pape blog yg jadik mangsa aku.. tak pelik la kalau nak cakap aku ni sentiasa
sedih.. sebab time hepi aku jarang nak ingat kat blog nih.. dipinggirkan... hehehe



p/s :
blog aku mmg jiwang2 sikit tapi takpe la kan.. dah memang
blog aku.. tak pakse org datang pun.. lagipun berlambak org buat.. kadang2 ag annoying dari aku..
so tak nak bace jangan pakse.. gdnyte semua... (:



Thanks for reading =)

January 13, 2012

no fun in study ...

assalamualaikum...

huh memang uipdate blog di waktu yg tak patot.. tengah2
mate pejam celik pejam celik mintak bantal aku gigih bukak blog.. huuuu mmg sangat rindu nak
tekan keyboard ni.. nak cot cet cot cet ngn semua.. heee bajet hot pulak kan.. erk

ok2 berbalik ke tajuk asal... actually hari ni aku just ade dua kelas jek..
math and english.. math subjek yg paling aku suke even selalu kene tegur sebab over
confident mase jawab.. hahhahaha korang jangan gelak ok ! >,-  sebelom ni kalau ade homework lec
suruh buat kat rumah jangan harap la aku nak buat. ok housemate aku pun same.. hihihi
mmg pelajar yg agak pemalas ye aku nih.. tapi sem ni kalau tengok jadual esok
ade mate jek cepat2 siapkan semua keje yg die dah bagi.. bagos ye kawan2...
padahal takot sebab lec nak check -,-

tapi aku bukan nak cite pasal kelas tu.. tapi kelas bi yg aku
dah masuk tadi.. ok2 aku bukan nak kutuk or whatsoever tapi mmg aku tak puas hati..
awal2 dapat jadual dulu mmg masing2 excited nak tengok lec mane la yg bertuah dapat ajar kitorg tu
kan.. hehehehe and part kelas bi, sume hepi sangat2 dapat belajar dgn DIE sebab
kitorg penah belajar dgn DIE sem 1 dulu.. mmg tak dinafikan dulu aku rase seronok belajar
ngn DIE.. tapi semuanya dah pun berubah..




aku rase bukan aku sorg je yg rase semua ni.. bayangkan la
baru dua kali DIE masok kelas tapi oh my God tiap kali kelas aku akan keluar dgn
rase yg bercampor2.. 1st time keluar dari kelas DIE aku rase seram sejuk.. apehal la DIE ni tibe2
garang semacam.. lansung tak mesra.. classmates aku yg mule2 seronok dapat belajar
dgn DIE dah mule cakap2 takot ngn DIE.. termasuklah aku.. fuhhhh
mmg takot ok.. and hari ni pulak aku keluar dgn rase marah.. ok3 aku tau mmg tak baik
bile student tak suke lec sendiri tapi seriusly aku sangat2 tak berkenan ngn cara DIE sekarang ni..
semuanya nak perfect.. aku paham la DIE tegas sebab nak kitorg berjaya tapi
kalau nak cakap LEMBAB and kutok2 baek la tak payah kan.. kalau
kitorg perfect takde la kitorg datang belajar ag.. and hope DIE ikhlas mengajar.. dalam kepala
aku asyik terfikir boleh tak nak tukar lec.. huahuahua tension !

sem ni memang agak haru biru la bagi aku.. banyak subjek yg
buatkan otak aku ni pening.. tiap kali masok kelas mesti dgn hati yg tak rela.. sungguh
tak baek.. patot la ilmu susah sangat nak lekat dlm kepale ni.. mintak2 semuanya berjalan lancar..
ok aku dah pun mulekan kelas MUET.. sangat seronok and sangat susah ! aku ni dah la
memang lemah bi.. -,- hope aku and semua lepas MUET ni dgn jayanye..
good luck !




p/s :
takziah kat salah sorg yg penah jadik member aku dulu..
ayah die baru meninggal dunia subuh tadi.. punce aku sendiri tak pasti.. mari sedekahkan al-Fatihah
dan moge rohnya dicucuri rahmat.. amin...



Thanks for reading =)

January 9, 2012

hmmmmm

aku tension
aku serabot
aku rase nak nangis
aku rase nak meraung kuat2
aku................. rindu

kan bagos kalau sayang aku ade.. boleh hilangkan
ape yg aku rase sekarang ni.. boleh tenangkan aku.. tapi die takde.. emmmmm

Thanks for reading =)

January 8, 2012

bebas ?

assalamualaikum...

hurm dah lame tak buat entry baru.. banyak sgt
benda yg dah jadik kebelakangan ni.. kalau nak cerite kan semuanya sampai
esok pun takkan habis.. banyak benda yg aku tak boleh lupa terutamanya ape yg terjadi
hari ni.. 08 januari 2012... ermmmm

kat luar hujan gerimis.. macam paham ape yg aku rase.. aku
dah bosan ngn blog tapi kat sini la tempat aku curahkan ape yg aku rase.. yelah
habis nk mengadu kat sape ag kn.. tadi aku nyaris nak accident.. seriusly sgt2 terkejut.. ye mmg
salah aku.. sangat cuai.. hope aku dijauhkan dari perkara2 buruk..

erm takde mood nak menaip.. lepas ni kerap la ku buat
entry agaknye.. ape yg terjadi hari ni tak perlulah aku cerite.. benda pun dah lepas and
dah pun berakhir...... hurmmmm

* kate org bebas tu best tapi aku rase tak ??



Thanks for reading =)