Nuffnang Ads

July 29, 2011

bengang...!!

assalamualaikum....

erm da lame pulak rase tak update... bile ade problem
jek baru aku ingat blog aku ni kot.... heheeeeee.. time aku taip entry nih,
aku still dlm mood bengang and terase jugak nk mengamok... tapi SABAR... tak nak
gelabah cam diorg2 tu kan... hakhakhak...

aku tak penah anggap die musuh aku... menyampah tu
ade tapi tak sampai benci.. sape la aku nak benci org kan... 'die' pun penah
pesan pada aku, jangan layan sangat budak2 ni... selagi tak puas ati, selagi tu la macam2
diorg akan cakap... tapi dlm tak puas ati diorg tu, lame jugak da aku bertahan..
lebih lame dari adik kesayangan yg penah die kutok dulu... wakakaka macam la aku tak tau...
maybe 'die' pun ade buat hal belakang aku tapi at least aku tak tau dari die yg da
tau tapi biarkan aje.. tak ke bodoh namenye tu..?? opss sorry cakap awak bodoh.... tapi betol
la tu... hihik... seronok pulak gelakkan awak... awak pun da puas gelakkan saya
kan... tapi rasenye best ag gelakkan orang yg mintak kesian pada or
 lain kan... hahahak.. udah2 la tu...

jangan bajet bagos kalau diri tu hampeh...
erm entry kali ni mmg menampakkan sisi2
diri aku yg agak burok... erk mmg burok la... aku biar sebab aku bukan
jenis balas dendam.. even semarah mane aku.. tapi tak bermakne aku tak boleh balas.. sekali
aku balas, aku akan pastikan awak awak dan awak akn rase sakitnya..  nak ke..?? nanti
awak malu ag, nanti awak nangis2 ag, kesian awak kan... cam s***...!!

saya tau awak tak suke saya.. tapi sampai sekarang
saya terfikir, saya sikitpun tak menyusahkan awak.. melainkan awak
sendiri yg tak puas ati... kan ke ego namenye tu...?? tak sedar pulak diri tu menyusahkan org lain..
makin awak tak suke, makin saya SUKEEE nak buat... hahahhaa nanti mesti awak
post ag kat fb tu kan... sukenye awk bile ramai yg like, ramai yg comment.. yg c adik, hepi la
konon, sedangkan dlm ati sakit ati.. muahahaha padan muke kau...!! yg tu aku like...
yg c akak (erk) seronok dapat cakap mcm2... weh sedar tak ko da penah kene pinggir..?? mesti
la tak sedar kan.. kalau sedar takde la perangai kau cam l*****... heee sorry awak..
terkasar.. tapi sesuai la untuk org2 cam awak kan... (gelak sopan)


hahahahaha bestnye kalau diorg bace... sape makan cili
die la yg terasa pedasnye kan.. SUKE giler..!! hahahhahha ade pulak aku
berkisah kan... kite tukar cerita la.. buat ape cerita pasal org tak sedar diri ni kan.. semalam ade
perjumpaan dengan Ketua Jabatan Elektrik... so kitorg 1 kelas da plan pakai baju sama..
baju kelas kitorg mase sem 3... jojom la usya pic....








sangat2 happening... ngn member2 yg sentiase menyibok
di mane2 utk turut same terselit dlm gambar... hahahaha aku pun camtu... mane ade camera,
wajib la aku nak nyibok kan.. heee tapi tak suke sorg2... (>, _)

nanti aku update ag... banyak ag aku nak share...
tentang keseronkan yg aku alami... yg mungkin org lain tak puas ati..
eh ade aku kisah...?? heee....




Thanks for reading =)

July 23, 2011

tak sangop ag da....

assalamualaikum....

tengah hujan sekarang ni... hujan lebat sgt2...
same lebat ngn air mate aku... mak aku pun nampak... adoii pe nak jawab
kalau mak aku tanye nanti...

bile aku buat ape yg die tak suke... die akan
cakap yg die tak paham nape aku sampai boleh buat benda yg aku
sendiri tau die tak suke... tapiiiiii... nape la die tak fikir ape yg aku tak suke jugak... nape la
die tak fikir cam die fikir time cakap kat aku... ermmmmm....

arini aku hepi duduk rumah... semuanye lancar lansung
takde masalah.. tak cam hati aku... tadi aku on9 fb... aku bace 1 ayat..

bile kaca dah berderai...
pasti akan ade yg terluke...
hanye yg merase akan tau macam mane sakitnye...
serius rase nak like berkali2... aku rase nak pergi jaoh2..
aku rase nak hentikan semua ni... tapi aku sayanggggggg... ermm takkan
nak biarkan ag.. die pun tak rase ade buat salah ngn aku.. mulot aku kan cam s*** jek..

sumpah terluka...
nak buat macam mane... setiap org ade pilihan msg2 kan..
kalau pilihan die menyakitkan aku, ape aku boleh buat.. aku betol2 rase  nak gi jaoh2...
nak mandi hujan la... cover sebenarnye... i'ii be back... ='(





Thanks for reading =)

kegembiraan....

assalamualaikum...

time aku taip entry ni still pagi ag.. tapi aku confirm
publish mesti petang nanti punye... maklum la.. jap karang nak ulang - alik gi
dapur la.. muahahahaha awal kot bangon hari ni... sbb nak hantar adik aku gi library.. sekaligus
hantar printer aku yg nak buat hal da tu.. eish3 saje nak bazirkan duit aku... heeeee

malam tadi tido lena.. mmg tak sedar lansung..
sedar2 mak aku selimutkan aku.. luv u so much la mak.. hehehe.. mmg
ag  lame la aku tido kan.. sampai mimpi semula time aku and member2 aku hang out
dulu.. mmg seronok.. merayau ikot suke sampai salah jalan.. aku rindu semua tu.. tapi sekarang
susah sikit.. masing2 takde transport.. nak keluar susah.. jom la share2 pic... (=






lepak kat i - city jap...




rindu nak keluar ramai - ramai ag.. borak2 macam da tak jumpe da lain kali..
borak cam tak cukup mase.. hehehe

p/s :
fon rosak pulak..!! grrr geram kot.. camne nak contact org lain ni... eiiiiiii...!!
tapi seronok la duduk rumah..
dapat layanan best.. hehehehe tak nak balik la...




Thanks for reading =)

July 15, 2011

pentingnya kawan pada aku....

assalamualaikum...

kawan2 penting tak pada korg semua..??
maybe pade sesetengah org kawan tu kalau takde pun takpe.. tapi tak
pade aku.. kalau takde kawan, aku mmg tak boleh hidop.. dulu aku lansung tak boleh ke mane2
tanpa ade yg teman.. sekarang ok sikit la.. kalau tak, mati kebulur la aku.. heee
dasyat kan penangan kawan pade aku.. tapi aku prefer berteman dari
buat pape sorang2.. eiii tak best kan..

kalau ade yg bace blog aku, korg boleh perasan
yg blog aku sekarang sebijik cam diary aku da.. banyak benda2 berkaitan ati
yg aku tulis... sebab aku bukan jenis yg luah ape aku rase pade org lain.. kalau ade pun jarang
sangat la... tapi dekat blog pun kite ade kawan kan..?? banyak nasihat yg aku terime..
antara org yg paling kerap suruh aku bersabar ngn ape yg jadik......

JAY



aku lansung tak pernah kenal die... die pun mesti
la tak kenal aku kan.. tapi aku rase die sorg kawan yg baik.. even tak kenal aku, tak tau aku baik or jahat, tapi die tetap nasihatkan aku.. takde pulak die hentam aku macam2.. kawan camni sebenarnye lagi bagos dari kawan yg ade depan mate tapi belakang2 mengate kite.. betol tak..??

even ramai yg cakap aku sombong, ade jugak yg
cakap aku perosak persahabatan org lain, ade jugak yg tak anggap aku kawan
diorg, aku tak kisah walaupun sedih ngn semua tu.. bagi aku, diorg tak kenal aku.. selagi tak
menyusahkan hidop aku, aku biarkan.. cume aku harap aku tetap sabar ngn
semua tu.. aku simpan semua rahsie2 diorg yg ramai org tak tau... kalau org tau, korg fikir la
sendiri.. name pun rahsie kan.. aku sayang kawan2 aku...


kawan yg tak boleh dipercayai
ade yg penah cakap aku camni.. ya maybe pade pandangan
diorg aku jahat sebab ape yg aku da buat.. tapi aku nak tanye, betol ke aku tak
boleh dipercayai...?? ade aku cite keburukan korg pade yg lain..?? ade aku sebarkan ape yg korg
da buat dulu..?? ade kot sebab tu korg cakap aku camni.. tapi pelik nape takde
sape pun tau cite korg tu..?? sebab aku simpan lagi...........

tak boleh dianggap kawan
dulu ade sorg cakap susah nak terima aku sebagai
kawan sebab aku da sakitkan ati die.. teringin time tu aku nak jawab yg aku
tak pernah ngaku pun die kawan aku.. die yg selame ni cakap aku kawan die.. aku takpenah
pulak cakap camtu.. kalaulah aku cakap semua tu, confirm2 terbakar ati die
kan.. heee tapi ade tak aku cakap kat die yg aku pun tak boleh anggap die kawan sebab
da banyak susahkan hidop aku..........??

perosak persahabatan org lain
yg ni mmg aku tak boleh terima sampai sekarang..
sebab yg merosakkan bukan aku tapi diri die sendiri.. tengok pade
keadaan sekarang.. siapa yg dipulaukan..?? ni ke kawan..?? dulu aku sakit ati bile die cakap
aku camtu tapi sekarang boleh tak aku nak gelakkan die sebab semuanya da berbalik
pade diri die sendiri... ops biarlah die.. aku takde hak nak hukum die kan.. aku kan perosak yg
sekarang da pun jadik kawan pade kawan2 die.. hihik


Jay , thanks anggap nabila sebagai kawan..
thanks jugak sebab selalu bagi nabila kate2 nasihat.. walaupun tanpa kite kenal..
takde pape nabila boleh buat selain ucapkan terima kasih...
TERIMA KASIH... (=




Thanks for reading =)

hepi bufday mak. . !!

assalamualaikum....

da lewat malam tapi aku tak boleh tido..
sebab ati sangat sakit.. terlampau sakit.. terase nak marah sangat2 tapi
cube sabar.. setiap ape yg terjadi ade balasannya kan..?? biar bukan aku yg balas... tak sampai
ati.. ermmmm.. tapi AKU SAKIT ATI...!!

serius aku tak tau ape yg patot aku buat sekarang..
aku tak tau camne nak tenangkan ati aku sekarang.. semalam time semua ni
jadik, aku jadik heartless... sikit pun aku tak nangis.. sebab ati aku jadik beku.. terase + marah..
aku boleh jadik giler.. takkan ade yg faham... ermmm..




selamat hari jadi mak.. 14 julai..
aku lupe nak call pagi tadi.. balik kelas pun aku terus tido.. da bangon baru aku call..
sori mak.. lambat.. (= sayang mak....!!

kali ni bufday mak aku jadik pada tarikh yg same
aku alami benda yg bagi aku pahit sangat.. ade rase yg bercampur.. kalau
ikotkan aku mmg tak boleh nak hadapi tapi aku biarkan.. aku cube lupekan ngn layan budak2
kat rumah ni.. tapi aku tak tenang.. aku call mak borak2 jap nak legakan ati tapi
aku tetap tension... and now, when i get the answer, i'm broken... kecewa giler ngn pe yg jadik..
mungkin tak sengaje tapi sakit tetap aku rase.. ape patot aku buat saat
aku kene hadapi sorg2..?? tapi mmg da lame aku rase semua ni sorg2 pun.. argggghhhhhhh.......!!!
aku nak lari jaoh2... tak mungkin die paham..

bosan kan blog aku.. lame2 terus jadik tempat aku
luah perasaan.. tau tak kesedihan aku, kemarahan aku lah yg jadik kegembiraan
pade org lain.. so sekarang ramai la yg boleh bergelak tawa tengok aku camni.. sangat2
berterima kasih.. aku tetap aku dan takkan penah berubah.. mungkin akan
datang tapi tidak sekarang.. buat mase sekarang aku nak lari jaoh2... tenangkan ati mungkin..
malam ni malam air mata.. ermmmmmm

p/s :
Ya Allah, tenangkan hati aku..
hilangkan kemarahan aku, musnahkan kekecewaan aku..
harap dia mengerti apa yg aku rase..
aminnnn....




Thanks for reading =)

July 8, 2011

cinta muka buku. . .

assalamualaikum....

kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
kau hantar petanda suruh aku terima kamu
oooh hatiku rasa sesuatu

dan pabila kau kata mahu jumpa aku
ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
ooooh kenakah rasa itu

bagaimana harus bersua
ku rasa gementar tapi bahagia
perlukah kita cari peluang pertama
walaupun kita tak pernah berjumpa

banyak persoalan yang berada di minda
banyak tanda tanya dan juga kata kerja
otak kata jangan hati pula kata ya
hidup tak menentu adakah ini cinta

banyak soalan banyak juga jawapannya
kata hati dan rasa tak dibiar saja
setiap yang berlaku ada kebaikannya
harus pejam mata dan cuba apa saja

pabila kau renung tajam - tajam mata aku
ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
ooooo ini cinta remajaku

dan pabila kau kata kau suka aku
ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
oooo itulah cinta yang satu cinta di muka buku

-----------------------------------------------------------------------------------------

boring giler duk rumah hari ni... tadi gi poly amek report..
serius rase cam nyesal sebab kalau tak datang pun takpe.. waaa boleh la kirenye
aku makan kat umah puas2 kan... cis geram..!! T__T

balik jek dari poly, aku terus plan ngn dak
rumah aku tentang ape yg perlu kitorg buat hari ni... tapi die pun nak
keluar so plan kitorg malam la.. bukan plan ape pun.. nak beli barang.. tengah2 plan pun mate
aku da nak terpejam.. ngantok.!!

dlm ngantok2 sms masok.. layan jap sebab bukan selalu
dapat mesej pun kan.. jaoh ag.. tibe2 aku terdengar lagu cinta muka buku.. fikiran
pun melayang2.. ceewah ayat tak leh bla aku nih.. even lagu tu tak sepenuhnya same ngn ape yg
jadik dlm hidup aku, tapi rase cam sweet plak.. padahal aku dengar dulu
menyampah.. hahahaha..

semuanya bermula dari muka buku la.. bile aku ingat
balik, sweet kotttt dulu.. haha.. boleh gelak2 bile bace semula.. camne sombongnye
aku, confidentnye die... kenangan tu mmg indah walaupun pahit kan.. aku rindu itu....... T__T
tapi sekarang aku bahagia...

tak semua yg kite impikan akn kite capai..
dulu aku berpegang pada kate2 tu.. and bile aku da dapat, aku takkan lepaskan
walaupun kadang2 aku tak jage baik2.. maaf sangat2.. bile hati terluke tanpa kite sedar kite pun
lukakan org lain.. bukan niat aku tapi aku da pun buat... masing2 terluke... T__T

sem 5... entah kenape, aku rase banyak yg akan
aku alami sem nih.. takot.. sebab aku rase ade kaitan ngn die.. nape eh..??
rase je atau mmg akn jadik..?? erm hope msg2 pandai jage diri.. pape pun yg jadik hope aku
kuat utk hadapi semua tu.. aku da sem 5.. banyak benda yg perlu aku kejar dalam
hidop aku.. aku tekad nak TEROSKAN..!! yakin..!!



p/s :
makin lame blog ni da jadik tempat aku luah ape yg aku rase kan..
biarlah blog aku kan.. heee




Thanks for reading =)

July 7, 2011

sayang mak...!!

assalamualaikum....

eish2 tak bangon ag ke..?? aku bangon awal arini...
so tiru macam saye... heee padahal kene kejot sebab nak hantar
kakngah aku naik bus tadi... aku ni kalau da terjage mmg susah la nak tido semule.. nasib
takde org je yg aku nak kacau...

balik jek dari stesen bus tadi, terus aku
duk borak2 ngn mak aku.. banyak cerita yg kitorg share.. waaa time2 nak balik,
mesti selalu rase camni.. time da nak balik shah alam, baru aku rase bestnye duk umah jek.. T__T
tapi petang nanti aku da nak balik da.. eishhhhh

aku sebenarnye jenis yg agak diam kat rumah,
aku ag banyak mendengar dari bercakap.. tapi kalau ngn kakngah aku,
mmg mulot aku jek yg nak bercakap.. hahahaha jarang la nak tengok aku saje2 borak ngn
mak abah aku.. tapi tadi rancak pulak mulot aku.. hehehehe lepas ni
nak selalu la balik rumah.. rinduuuuu.... (=


aku sayang mak aku...!!
even kadang2 aku buat muke bile kene arah macam2..
even kadang2 aku menjawab bile kene bebel..
even kadang2 aku buat tak tau ape yg mak aku cakap...
tapi aku tetap sayang mak aku...!!




Thanks for reading =)

July 6, 2011

patot ke tak patot..??

assalamualaikum...

baru bangon tido... still rase tak sedap badan..
erm time camni, jangan la nak buat hal... aku banyak ag benda yg nak diuruskan..
baru semalam aku hepi da ade kat rumah, hari ni aku da start kene bebel... erm aku tak kisah
kalau mmg salah aku tapi....... aku kisah bile aku kene bising sebab org lain..!!

serius jadik nyampah giler... terfikir camne
aku nak duduk lame2 nanti..?? fuhhh sabar jela kot.. mintak2 aku tetap bersabar
and tak melawan.. aminnnn

aku terfikir.. aku nak teruskan ape yg aku mmg nak
buat lame dulu.. tapi dulu aku batalkan sebab aku rase aku ag hepi kat sane..
walaupun minat aku da lame hilang.. T__T tapi sekarang aku rase minat tu makin lame makin
hilang.. agpn 'die' pun tak kisah.. ermmm... dari hati aku makin takde kat sane, baik
aku teruskan je ye dak..?? tapi aku tak nak tinggalkan.......... die.. ermmm...
ade die kisah..?? entahlah......



susah kalau ego sangat ni.. kite mungkin bangga
bile ego tu da menguasai diri.. tapi kite tak sedar sebab ego la kite mungkin hilang
ape yg kite sayang... bile da hilang baru kite nak nyesal... tapi tu pun
kalau sayang la kan... ermmmm

eish kene bebel ag.. fed up la... erm nak keluar... babai...



Thanks for reading =)

bile makan lagi penting. . . . =)

assalamualaikum....

bile da duduk kat rumah ni mmg rajin la
nak update blog kan.. fb pn da tak pandang ag da... buat ape bukak kalau menyakitkan 
ye dak..?? ehehehe....

aku baru sampai temerloh petang semalam.. lame kotttt
aku tak balik.. hampir dua bulan.. kire lame la bagi student cam aku kan.. lainlah
kalau aku da keje.. silap2 setahun sekali baru balik.. ecehh melampau pulak... bayangkan aku da
tak fikir tentang makan start dari shah alam ag.. sebab fikir makanan kat rumah
ag best.. berlapar sekejap, kemas barang pun cincai jek sebab nak sampai cepat dekat rumah...
hahak makanan yg  aku ingat kan... heeee da mmg hobi aku makan...

sampai je rumah, ingatkan nak terus makan.. tapi
aku kan anak yg baik sopan santun... *sila muntah jika perlu..-,-
lepas salam semua aku pun baru nak plan ke dapur bile abah cayang aku suruh
amek kakngah aku.. cehhh sibuk nak balik jugak... haha baru nak suruh mak abah layan aku jek..
sabar lagi ngn lapar ni.. aisehhh bile la nak dapat makan ni...

lepas jek amek kakngah aku, terus aku masuk dapur.. waaa nak tau ade ape...??




gulai ayam kampung...!!

aku ni kan org kampung.. so taste aku pun mmg cam org
kampung la kan.. aku mmg suke ayam kampung.. rase liat2 tu yg aku gile
makan sampai tambah2 banyak kali.. tapi badan kecik jugak.. banyak makan hati katenyew..
erk yeke..?? heee kite2 je tau...

jenis aku ni, mmg senang lapar.. aku makan dalam pukul 5,
tak sampai pukul 6 aku da lapar semula.. ag2 aku tau ade makanan kecintaan hati kan..
mmg laju jek aku ke dapur.. muke aku jela yg melekat kat pintu dapur tu samapai ayah aku cakap
kalau aku balik beras cepat habis.. wuuu sampai ati.. ade aku kisah..??
ahahahaha kat shah alam aku tak dapat nak buat camni selalu.. malas ag kuat dari rase lapar..
malas nak gerak... macam la kene jalan kaki kan.. dasar pemalas
cam aku ni mmg la.. T__T

malam pun even ade lauk lain, aku nak jugak
ayam kampung tadi.. huhu nampak tak aku mmg obses ngn ayam kampung ni..
tapi didy aku tak suke.. sikit pun die tak heran.. cehhh org bandar kan.. hahaha tibe2 rindu kat die.
 ermm awak, jage diri baik2... (=


p/s :
ape eh mak aku masak arini..?? lapar da.. T__T
hehe..




Thanks for reading =)

dalam suka pasti ada yg terluka. . . mmg camtu eh. . ??

assalamualaikum.....

takde niat pun nak update blog... ape lagi
nak post entry pagi2 camni... mate da ngantuk sangat2 dari tadi tapi
ebab 'die' tak tido ag, harusla aku pun bertahan kan... yela da la jarang dapat contact... so tak
salah la 'berkorban' sikit kan... even kadang2 rase tak berbaloi pn... sakit yg dapat...
ermmm biarkan.....

pelik dengan perangai manusie ni..  aku tak
boleh tapi die boleh.. ok fine aku buat jugak.. tapi same ke ape yg
kite buat tu...?? sape yg ag akan rase sakit tu..?? ermmm sabar jela.. hati kite terluke takpe
asalkan hati die puas dapat balas balik....

tibe2 rase nyesal.. sebab nak luangkan mase
dengan 'die', hati sakit... kan bagos kalau aku cakap jek nak tido tadi...
aduyai hati ooo hati... kalaulah aku tau............ tapi 'die' tetap akan buat even aku da tido kan..??
alaaaa pape pun aku takde pilihan jugak.... erm sakit... biarkan lagi..?? manusie
semua ade pilihan.. kalau tu yg die pilih, go on.... aku larang pun jadik jugak kan.. aku juz tak
nak hal lame jadik ag... ermmmmmm

p's :
hepi da ade dengan family...
even hati kadang2 terluke tapi aku hepi tengok org2 yg aku sayang ade depan mate...
nape la mase tak boleh dipanjangkan lagi...
aku nak duduk rumah lameeeeeee2.....
nyte2 'die'....





Thanks for reading =)