Nuffnang Ads

July 15, 2011

pentingnya kawan pada aku....

assalamualaikum...

kawan2 penting tak pada korg semua..??
maybe pade sesetengah org kawan tu kalau takde pun takpe.. tapi tak
pade aku.. kalau takde kawan, aku mmg tak boleh hidop.. dulu aku lansung tak boleh ke mane2
tanpa ade yg teman.. sekarang ok sikit la.. kalau tak, mati kebulur la aku.. heee
dasyat kan penangan kawan pade aku.. tapi aku prefer berteman dari
buat pape sorang2.. eiii tak best kan..

kalau ade yg bace blog aku, korg boleh perasan
yg blog aku sekarang sebijik cam diary aku da.. banyak benda2 berkaitan ati
yg aku tulis... sebab aku bukan jenis yg luah ape aku rase pade org lain.. kalau ade pun jarang
sangat la... tapi dekat blog pun kite ade kawan kan..?? banyak nasihat yg aku terime..
antara org yg paling kerap suruh aku bersabar ngn ape yg jadik......

JAY



aku lansung tak pernah kenal die... die pun mesti
la tak kenal aku kan.. tapi aku rase die sorg kawan yg baik.. even tak kenal aku, tak tau aku baik or jahat, tapi die tetap nasihatkan aku.. takde pulak die hentam aku macam2.. kawan camni sebenarnye lagi bagos dari kawan yg ade depan mate tapi belakang2 mengate kite.. betol tak..??

even ramai yg cakap aku sombong, ade jugak yg
cakap aku perosak persahabatan org lain, ade jugak yg tak anggap aku kawan
diorg, aku tak kisah walaupun sedih ngn semua tu.. bagi aku, diorg tak kenal aku.. selagi tak
menyusahkan hidop aku, aku biarkan.. cume aku harap aku tetap sabar ngn
semua tu.. aku simpan semua rahsie2 diorg yg ramai org tak tau... kalau org tau, korg fikir la
sendiri.. name pun rahsie kan.. aku sayang kawan2 aku...


kawan yg tak boleh dipercayai
ade yg penah cakap aku camni.. ya maybe pade pandangan
diorg aku jahat sebab ape yg aku da buat.. tapi aku nak tanye, betol ke aku tak
boleh dipercayai...?? ade aku cite keburukan korg pade yg lain..?? ade aku sebarkan ape yg korg
da buat dulu..?? ade kot sebab tu korg cakap aku camni.. tapi pelik nape takde
sape pun tau cite korg tu..?? sebab aku simpan lagi...........

tak boleh dianggap kawan
dulu ade sorg cakap susah nak terima aku sebagai
kawan sebab aku da sakitkan ati die.. teringin time tu aku nak jawab yg aku
tak pernah ngaku pun die kawan aku.. die yg selame ni cakap aku kawan die.. aku takpenah
pulak cakap camtu.. kalaulah aku cakap semua tu, confirm2 terbakar ati die
kan.. heee tapi ade tak aku cakap kat die yg aku pun tak boleh anggap die kawan sebab
da banyak susahkan hidop aku..........??

perosak persahabatan org lain
yg ni mmg aku tak boleh terima sampai sekarang..
sebab yg merosakkan bukan aku tapi diri die sendiri.. tengok pade
keadaan sekarang.. siapa yg dipulaukan..?? ni ke kawan..?? dulu aku sakit ati bile die cakap
aku camtu tapi sekarang boleh tak aku nak gelakkan die sebab semuanya da berbalik
pade diri die sendiri... ops biarlah die.. aku takde hak nak hukum die kan.. aku kan perosak yg
sekarang da pun jadik kawan pade kawan2 die.. hihik


Jay , thanks anggap nabila sebagai kawan..
thanks jugak sebab selalu bagi nabila kate2 nasihat.. walaupun tanpa kite kenal..
takde pape nabila boleh buat selain ucapkan terima kasih...
TERIMA KASIH... (=




Thanks for reading =)

3 comments:

Jay said...

sesungguhnya adat kehidupan manusia takkan lepas dari masalah yang nabila sebutkan tu..hanya hati dan perasaan kita sakit bila memikirkannya..tapi kita akan tenang setenang-tenangnya andai kita sentiasa tawakkal dan berserah pada allah..biar allah yang tentukan segalanya..perbanyakkan zikir dan solat..insyallah takkan ada yang dapat mengugatkan hati dan perasaan kita..thanks sudi buat entri ni untuk Jay..Jay hanya sebagai sahabat..mmg kewajipan dan tanggungjawab sebagai sahabat untuk nasihat dan saling tegur-menegur....thanks sudi menjadi sahabt Jay..mulakan hidup nabila dengan senyuman ye..:)

afiqazizan said...

kawan penting jugak dalam hidup kita..tapi jangan sampai lupakan keluarga.

Nabila Shamsudin said...

family tetap yg utama... :)