Nuffnang Ads

December 29, 2010

demam...!!!


tak suke demam..!!!


demam?? rasenye ramai yg tengah demam sekarang kan.. bukan aku sorang jek..
memang da musim kot.. selalunye kalau aku cakap aku demam, ramai yg xcaye dulu sebab aku still active..
cam xde pape jadik jek.. dulu aku memang xsuke tunjuk2 aku demam ni.. bagi aku,
makin dilayan nanti demam ni makin menjadi2..
btol x?? betol x??


tapi kali ni aku cm demam agak teruk sikit la.. ni semua gara2 berjangkit la ni.. anda tau sape yg
saya maksudkn.. hehe.. salahkan orang lain pulak kn.. tapi memang tuh niat kan..
nak kasi aku demam gak kn?? haha.. and now, memang aku demam tapi ag
teruk dari kamu tau.. xcian ke?? heheh..
aku xkisah ag kalau demam tapi aku memang xsuke ceceme (selseme la tuh).. cam siksa jek rase bile
asyik terbersin jek.. xbest tau x.. and semalam aku pn kuatkan diri
gi farmasi.. nak beli ubat la kononnye.. ubat ceceme je pn yg aku beli..
ubat demam aku xnk.. hik3..


balik2 jek excited la aku gi makan ubat tuh.. bukan excited sebenarnye tapi terpakse sbb xtahan sgt..
tapi mber aku ni suruh aku hitamkan semula rambot die..
kire suruh colour la sbb rambut die skg perang.. aku pn buat la and ngn berlagaknye
xnak gune glove yg ade tuh.. haa pe nk cakap, ngn tangan2 aku sekali tukar jadik hitam cam
terbakar tuh... waaa puas aku cuci ngn macam2 tapi xhilang pn...
sambil2 da terbayang da dalam kepala aku cmne nk gi keje esok ni... malu kot...!!!
sape suruh gatai ag xnak gune glove tuh kn.. da bagi tuh gune jela kn... ni la padahnye..
sampai nk makan pn aku lak yg rase geli.. huhu...


malas nk fikir pasal tangan tuh, aku pn duk la menggatai depan lappy ni.. haha... xmenggatai pun k..
sensitif betol ayat ni sekarang ek...=) aku duk bukak fb je pn..
hehe.. bosan kot.. malam tadi rase cam lame sgt jek.. jarum jam cam gerak lambat sgt..
aku da ciap tertido2 pun still awal ag.. myb sbb badan aku yg xsihat ni kot..
sempat la chat2 sikit n settlekn pape yg patot... and sbb xlarat sgt tp still nk on9, aku da terbaring2 terguling2 da ngn lappy2 ni sekali.. haha.. buroknye la perangai kan..
peace..!!!


last2 aku pn tido gk la.. da xlarat nk layan ngarot2 kt fb tuh.. kalau x aku la no 1 yg setia ngn fb tuh...
da ciap wish2 ag tapi pening kepale lak yg menyerang.. aku pn ngn ngade2 gi la ngadu..
haha.. memang mengade2 pn kn.. biase la kalu sakit memang nk perhatian...
waaa abis la aku pasni... hik3..


and tkejot la sbb dpt 1 col.. even xlame sgt tapi cukop la nk buat aku xfikir sakit aku time tuh..
heheh.. pastuh aku terus tido and aku saje xpasang kipas sbb nak bagi badan
aku berpeluh.. biar ag cepat ok.. tp lain pulak yg jadik sbb bilik aku
tuh sejuk giler..!!! terketar2 aku tapi malas nk bukak mate carik selimut...=) bile bunyik jek alarm
aku, pantas jek aku bangon nk gi mandi..
tapi kan aku rase nk jerit kuat2 sbb badan aku sakit giler2.. lenguh semua ade..
jalan pn da xbetol da.. sampai xlarat sgt nk berjalan.. aku tau aku xkan boleh
nk keje cmni.. pas bgtau technician aku, aku sambung tido semule.. tapi xleh bb aku da terketar2 sejuk and badan aku makin lame makin sakit..
ngn tangan yg hitam legam bagai ni hah memang buat aku betol2 sakit la..


korang dapat rase x duk kt tempat aku sekarang?? huhu..
aku tau ramai ag yg kene ag terok.. tapi doa2 kan la aku cepat sembuh.. aku nk keje..
xnk cuti2 cmni ag da.. nanti report aku nk tulis ape weyh.. huhu..


k la aku nk rest..
ni pn bb da xtau nk buat ape ag da...
nk borak member aku basoh kain pulak.. nk makan selera xde..
ubat?? nanti2 la ek.. hik3


muke pn lesu and pucat jek...
time ni nak gi beli ubat cecemu tuh la... 




Thanks for reading =)

December 28, 2010

merayap ag...=)

hahaha...
agk2 korg aku gi mane lak ek?? teka la teka la.. eh pakse2 lak nabila ni kn...
whatever la biar aku bagitau sendiri.. sibok la tuh nak tau.. ahahaha.. kali ni aku gi
BUKIT MERAH WATERPARK..
aku memang suke berjalan pun.. bawak la gi mane2 pn.. jangan tempat bukan2 sudah..
mintak simpang... aminnnn...=)

sebenar, sejujur and habis ikhlas da ni, aku kan..... kan... kan... xpenah dengar pun pasal tempat ni...
haha sengal kan aku... tapi aku jujur ni.. kire dimaafkn la kn.. heheh (glak cver malu) =P..
memang banyak tempat yg aku xtau pun.. sape suruh xbawak aku jalan2 kan..
ceh nabila, ade yg nak bawak tapi ko yg xnak.. huhu.. korang kene la paham... utamakan
keselamatan... hehe.. paham kan??
paham kan??  =)

and 1 ag aku nak bagitau, aku masok tempat nih free tau.. haha.. kalau xfree, besar kemungkinan
aku xgi ag tempat ni.. silap2 dengar pun x.. haha.. sbb dari aku gi tempat ni,
baik aku gi sunway lagoon tuh... ag banyak game aku boleh main.. hehehe...kitorang gi hari sabtu lepas..
punye la awal kitorang bangon sbb xnak lambat sampai sane.. almaklum la jalan pn xtau.. kih3..
ni kes main redah jela ni.. kalau nasib baik, sampai la tanpa sesat..
and alhamdulillah kitorang sampai tanpa salah jalan walaupun nk masok mane2 simpang pn
kne fikir banyak2 kali.. hahaha.. nasib la ade member kitorang yg duduk kat
sane and tempat yg kitorang nak gi ni memang sangat2 dekat ngn umah die..
so, senang sikit la perjalanan kitorang...

tapi kn... kn... kn... aku rase xberbaloi la... ade sikit rase xpuas ati..
bagi aku bukit merah ni sesuai untuk family2 yg ade anak2 kecik yg tengah syok2 terkinje2
nak main air tuh.. huhu.. cam aku ni jenis yg sukekan cabaran.. aku suke game yg mencabar aku..
takot, gerun, seram2 memang adat la kan tapi aku suke... rase cam puas ati sgt2.. hehe..
lain orang lain carenye kn.. and tuh la aku...=)

name pn tempat air kan, so memang xbanyak la kitorg snap pic ni.. jojom share2 pic ngn aku nk??
hehe.. tapi pic ni banyak yg kt taman tasik taiping... fuhh time kat tasik tuh,
punye la ramai pengantin bergambar kat situ.. rase cam xsabar lak nak kawen.. hahahaha..
jage2 nabila.. nanti kene tampar ag buat ayat2 camni... haha... siapa yg berani sgt nk
tampar aku tuh?? da jangan nak teka2 la.. rahsie aku.. hik3..
jom check it out....!!!

mase mule2 sampai...
 
dak sorang ni aku ajak gi dekat2 ngn kuda tuh pn takot.. haha



ececeh.. haha

yg ni btol2 candid... tp muke cun jek semua.. hehehe

3 hot gurlz....=)

tadaaaa...!!!





Thanks for reading =)

December 27, 2010

l-city...=)

chakkkk...!!! =)
aku pergi i-city..!!! mesti ade yg cakap aku ni jakun la ape la kn...
baik ngaku cepat.. haha.. aku dah pernah gi la... tapi dulu gi xbest sgt bb malu2... malu???
pandai nabila ni malu rupenye ek... hehehe... aku ni pemalu tau..
baik korang caye..!!! aku tembak kang... hahaha..

aku ni asyik gelak je kn.. macam xde problem lansung.. hakikatnye berlambak kot problem aku..
kalau kumpul2 ley jadik seguni da. =) tapi malas dah nk fikir.. tu pn ade yg cakap aku
xmalu tulis problem hari2 kt fb.. hello..!! dari aku cakap benda xelok kire ok la tuh aku nk
cakap pasal problem jek.. aku xsibok hal ko, jgn sibok hal aku.. marah?? memang aku marah
sbb selame ni xsemua benda yg ko buat tuh betol.. tapi aku diamkan jek..
sbb??? aku xnk masok campor pasal hidop ko.. so, jgn masok campor hidop aku gk.. aku bukan
buat benda xelok pn... at least, ok dari pe yg ko penah buat...
ade phm??

opsss...!!!
TERemo lak aku... hehe.. da lari dari topik asal lak kn.. nk share pe yg aku da buat minggu lepas...
aku ngn mber aku merangkap housemate aku n budak kelas aku (pening xkorang bace??)
gi mbuang mase kt i-city tuh.. sebenarnye xterfikir pn nk gi situ tapi member aku ni, era namenye,
baru jek beli dslr... so kononnye nk gi try la ni.. ngn perot lapar bagai gi amek 2 org ag
pengikut setia kami.. haha.. suke2 aku  jek cakap diorg pengikut kn.. xpasai2 kene pelangkung sat gi..
hehehe.. =)

aku bajet xramai org sbb dulu aku gi pn keadaan cm agk sunyi la... tapi kali ni fuhhh ramai kot...
tapi kami xkisah.. akan ku redah lautan manusia itew.. hik3..
da la aku xde idea nk cakap pe sebenarnye... aku share2 pic jela k..
nk tgok, tgok la.. xnk sila kuar dari sini k...=)


yg baju pink tuh la era, aku n naza.....=)


ngn aksi masing2.....


bye... ni jek... pic2 pokok semua xde.. =)

 

Thanks for reading =)

December 21, 2010

kalo la diorg kt tmpt aku.....=(


sedih sorg2 jek...=( huhu......
 
aku xtau nk mulekn entry ni cmne.. aku pn xpndai nk karang2 ayt ni.. dulu2 time kt skolah boleh la
nk reka mcm2 ayat.. hehe.. tibe2 teringat kenangan kt skolah dulu..
ckgu suruh buat cerpen tapi aku tlebih rajin pulak.. sampai kene perli aku buat novel.. hehe..
yela ptotnye nk buat cerpen dlm 2, 3 helai kertas jek (depan belakang)
tapi aku da jadik 5, 6 helai dah.. hahax.. tapi bangga sbb
ckgu ckp best.. hahahahaha (gelak bangga ni) tapi entry kali ni agk pnjang tau.. kalau rase xnk bace,
sila pergi dari sini segera..!!! =P

tapi bukan tuh problem aku skrg.. sjjujurnya mase aku type entry ni, aku baru lepas membazirkan air mate aku... huuuuu... xtau la nape mlm ni aku agk tacink ngn ape yg jadik.. seriusly aku mmg SANGAT2
terase ngn pe yg aku da bace td.. xtau la kalau ayat tuh dtujukan pada org lain tapi aku
mmg betol2 tsentap ngn ayat tuh.. teros mgalir air mate aku ni.. aku plg benci
kalau aku mnangis.. kalau aku da mnangis tuh maknenye aku mmg da xtahan la.. aku xsuke nangis sbb
bnda2 cmni.. aku xnk jadi lemah..!!!

aku tau diorg xsuke aku n aku pn tau ade yg da benci aku.. aku xmarah sbb aku tau, kalau aku kt tmpat diorg pn myb aku pn akan jadi camtuh.. dulu pn aku pernah berdepan ngn member aku yg ade prob
cam aku nih.. aku salahkn die cume aku xla cakap straight kt budak tuh.. kejam sgt la tuh kn..
tapi bile da makin besar, aku makin memahami keadaan org lain..
aku selalu bayangkn kalau aku kt tmpat org tuh sndri.. dari situ aku phm org lain even benda tuh mmg
xpatot pn kite buat... tapi normal la kn manusie mane yg xbuat silap.. walaupn kite tau kite xpatot buat
sometink tuh, tapi kite tetap buat kn.. sbb ape?? sbb mmg da lumrah manusie nk dptkn pe
yg die nk.. so korg manusie ke x?? hehe...

aku da xnk nangis2 lg da.. cukup la tadi aku membazir cikit.. sayang tau air mate tuh mahal.. haha.. tapi aku xnafikn aku mmg mudah nangis kalau melibatkan bab2 hati ni.. huhu.. keras ati pn ye gk tapi
lembut ati pn ye gk.. pape tah.. cume bagi aku, sblom nk salahkn sape2, cube la bayangkn diri korg2
sume kt tmpat org2.. cth cm kt tmpat aku la.. =) jangan sampai
ape yg kite cakap xsame ngn ape yg kite buat.. phm x mksd aku??
meh aku terangkn.. cth kalau korg kapel la kn.. korg tau salah
pegang2 bagai ni, pegang tangan pn korg cakap haram.. sentuh pn xleh..
sampai kalau nampak member buat camtu, korg sound jek.. ok mmg bagos kalau korg betol2 ikot
semua tuh.. tapi tibe2 bile korg pulak yg kapel..
amacam???

bukan aku nk betolkn bnda yg salah tp mmg ade keinginan nk buat semua tuh kn.. tipu la kalau xde..
aku cikit pn xcaye kalau ade yg sibok nk agkat2 tangan ngaku xde lansung rase nk buat cmtuh..
aku cepuk kang.. haha..
wallaweh BOHONG TIPU DUSTA...
haaa time tuh kalau korg buat kompem2 ade yg perli kn.. mase tuh jgn nk cakap korg malu la..
memang aku sekeh2 jek nanti...=) sape suruh cakap xfikir dulu..
haa da phm mksd aku?? pnjang aku explain nih.. haha..

ni la yg aku alami mlm td.. tgh happy2 tibe2 mud btukar jadik sentap cm kaler ijau2..
tatuke3..!!! and for the last i'm sad...!!! and crying..!! huh..

and 2 la problem aku skrg.. ops bukan masalah pegang2 ni tau... aku tau aku salah tapi aku pn ade ati,
ade perasaan.. ya, aku da abaikn perasaan org lain tapi nape xpernah fikir ade kat tmpat aku..
mmg kdg2 aku melenting gak bile org perli2 aku
sbb aku pn manusie.. aku tau aku salah tapi kite boleh jangka ke ape nk jadik??
aku xpernah mintak semua ni.. aku banyak kali
lari dari situasi ni.. tapi aku ngaku aku lemah and aku mmg ikot kate ati aku.. aku nk dptkn ape yg aku nk.. tapi aku bkn pkse kn.. aku bagi pilihan and kptusan bkn kt tangan aku.. aku terime ape jek
kptusan yg die buat.. and even die da buat keputusan pilih aku pn aku bangkang ag sbb fikirkn tentang
org lain.. tapi pernah x diorg fikir ape yg aku rase??
ye sbb diorg xpernah tau ape yg da jadik.. and sbb tuh la aku diamkn jek
even terang2 (bukan samar2 ag da) semua nk sakitkn ati aku..

yg aku plg sedih dsbbkn sorg budak ni.. senang cite aku bg name F la.. bkn name sebenar tau.. hehe.. aku mmg xknal rapat pn ngn die ni.. kenal pn dlm fb jek.. tapi boleh la sampai share2 problem..
ok la kn sbb xsemua org tau problem2 aku..
aku bukan jenis cerite problem kt org lain.. kalau ade pn cikit2 jek.. tapi ngn F ni aku terus terang sbb
die pn tau jek hal sebenar.. F pn kadang2 cite jek hal die.. ape yg die suruh rahsie, aku still rahsiekn
smpai aku da lupe da pn ape yg die bgtau.. hehe..
kene refresh semule ni..=) tapi kire cam baik
la kt fb tuh.. xtau la kalau F ni pure2 jek.. bile problem ni timbul, macam2 ayat yg tajam bisa pedih
keluar dari mulut F ni sampai tercalar terhiris terluka la ati aku ni.. hiperbola betol ayat aku ni.. ahahaha..
tapi tuh hak die nk fikir aku macam mane pn.. aku pn xnk sampai nanti aku jadik kurang ajar
ngn die.. sbb sampai skrg aku still hormat die..

tapi ayat yg aku bace malam ni mmg buat aku tacink.. xley nk lupekn ayat tuh.. tlg la phm aku gk..
aku diam sbb aku tau sape aku tapi agak2 la.. cam la ko tuh xpernah buat salah..
jgn bajet bagos sgt.. bezanye kite skg ko xdpt pe yg ko nk..
tuh jek... and aku yakin kalau la 'die' mlayan ko pn mst ko pn jadik cam aku..
tapi semua xnk fikir semua tuh.. aku phm tapi jgn la kejam sgt.. nanti jadik kt diri sndiri baru korg rase..
aku da rase sbb tuh aku senyap.. kalau x da lame aku sembur balik..
aku pn bukan penyabar sgt.. huhuhu

aku da ngantok...
mate da kelip2 cm lampu kelip2 time raye tuh..
mulot da mguap tah kali ke berape tah..
da sampai seru suruh tido la ni..

pade sape2 yg terase aku mintak maaf.. bukan tuh tujuan aku.. cume 1 yg aku mintak.. cube la memahami..
ye mmg susah kalau da set dlm kepale yg kite xsuke someone tuh tapi fikir2 kn la..
sbb ape yg kite buat sebenarnye same jek.. mgkin kite xsedar..
care kite myb lain  tapi kesannye tetap same.. org baik ngn kite
xsmstinye suke pada kite.. kite sndiri kene pandai pilih ape yg kite nk..
k la makin lame makin pnjang lak entry ni nanti.. hehe..
nyte2 babe.. nyte2 dude.. =)



tension...!!!



Thanks for reading =)

December 20, 2010

nape ngn aku ni...=(

aku tgh sedih...
aku rase nk nangis...
aku tension...
aku rase nk jerit...
aku betol2 serabot...

ermm.....=(
bace tittle pn semua boleh tau mood aku memang x ok... and aku memang x ok pn...
rase cam nak nangis...
rase cam nak pergi jaoh2 dari semua orang... rase cam nak hilangkan diri and pergi mane2 
tempat yang xde sape2 kenal aku..

ape yg aku dah buat arini?? seriusly kepale aku rase serabot
sangat2.. aku sendiri xtau ape yg aku fikirkan sebenarnye.. disebabkan serabot tuh la aku drive cam orang gile tadi.. puas aku cube fokus pada jalan tadi tapi fikiran aku melayang tah ke mane tah...
arghhh..!!! gile aku lame2 cmni...=(

aku sedar aku ni lemah... aku bukan lagi nabila yg selalu org kate
tabah tuh.. nabila yg sekarang mudah give up... mudah
nangis... ermmm.. bukan aku xcube cari penyelesaian problem2 aku tapi aku selalu xdiberi pilihan..
ape lagi yg aku boleh buat?? aku xnk cmni lagi... kadang2 aku rase cam xnk jumpe sape2.. rase nk
menyendiri jek... tapi xkn la sampai cmtu kan..
cam dah kritikal sgt jek..
cume aku akui aku makin lame makin lemah.. makin xkuat...

bagi la aku sedikit ketabahan.. kali ni aku betol2 kalah dgn sume pmainan dunia.. aku btol2 rase xkuat..
ape yg aku kene buat??? tglkn semua utk puaskn hati semua org???
aku nk jadi kuat semule.. aku nk jadi nabila yg dulu..
nabila yg kuat and keras ati2..

p/s :
entry ni da lme terperap.. baru skg aku tringat
nk publish.. xpe la kn.. sape2 yg xsuke xpayah la bace.. senang cite...=)


Thanks for reading =)

December 12, 2010

hupdate....

buroknye la eja update sampai cmtuh skali kn.. hehehe... tapi lame jugak la..
banyak sebab aku xupdate blog ni.. biar aku senaraikan sebabnye nak?? kalau xnk pn
kne bace jugak.. nanti aku soal korang xdapat jawab, siap la..
(bajet orang nak tau jek pasal aku kn..) meh aku bagitau nape la payah sangat aku nk
update blog aku ni....=)
antara sebab musabab alasan reason and pape la yg sewaktu dengannye ialah...

  • aku bosan dengan blog aku ni.. blog orang lain rajin jek aku nak bukak.. hehe... kantoi la aku selalu skodeng blog orang lain kn.. haa kirenye aku ni silent reader la.. wahaha...
  • blog ni xcantek..!!! aku xpandai la nk decorate blog ni jadik comel cam blog orang lain.. tuh yg xsemangat nk update tuh.. dah cantek nanti baru aku nk rajin howkey...=)
  • xde pape sangat yg aku nk cite kt blog ni... setakat ni ape yg aku lalui same jek cm hari2 sebelom ni.. boleh dikatakan agak bosan la dengan jadual hidop sekarang.. sabar je la kn nabila?? hehe...
  • da xde sebab da.. senang cite aku memang malas nk update blog.. lagipun bukan ade yg nak bace pn kn... (ayat tacink ni..haha)
hari da larut malam.. eh da pagi da pn.. mate pun xngantok lagi.. mentang2 la esok cuti kn..
ade chance nk bangon lambat ni.. syhhh rahsie kite jek tau.. haha..
da nabila cukop2 la conteng2 blog ni... nanti ade mase kite sambung lagi howkey...
daaaa my public diary...
muaahhxx.. (ceh tadi cm xsayang jek blog ni kn)





Thanks for reading =)