Nuffnang Ads

June 30, 2014

tak pernah hargai ??


assalamualaikum..

kali ketiga update hari ni. rajin sangat kan. aku sebenarnye hmmm tah.
aku rase kosong. aku jadik tak tau ape patut aku buat. aku makin takde ati. hmmmm.
dari aku buat benda bukan bukan better aku update blog kan. so lupe la kejap ape masalah aku tu.
roomate semua dah tidur. aku ni suke tidur waktu diorang berjage. bile aku nak berjage
diorang dah nak tidur. tu yang kalah tu. pantang nampak orang lain tidur, aku
pun sibuk nak tidur jugak. huhuhu.

sebenarnye aku duk termenung dari tadi. keje depan mate tapi cam blur
je nak buat ape. tibe tibe terfikir pasal banyak benda. normal manusia tak pernah puas
dengan ape yang kite ade kan. sibuk nak benda yang takde. bile benda yang ade dah hilang baru
sibuk nak mencari, nak hargai. ye itu situasi aku. kadang bile aku fed up dengan ape aku
buat, aku terfikir nape mesti aku paksa diri? tapi bile fikirkan balik, semua orang kat sekeliling aku
baik baik. aku ade mak abah yang selalu fikirkan aku, adik beradik yang saling
mengingatkan, kawan kawan yang baik, ceria, tak lokek ape ape, ade dia yang selalu ade dengan
aku. tak sepatutnye aku nak macam macam kan. ape lagi la yang aku nak. aku patut
bersyukur hidup aku ok compare dengan orang lain dekat luar sana.

ye kadang aku ni anak yang pentingkan diri sendiri. aku nak dapatkan ape
yang aku nak tanpa fikir mak abah susah payah nak bina hidup. aku suke membazir 
abah tu yang memang ade duit pun still berjimat. kadang aku marah bile abah terlalu berjimat
walhal aku sendiri tau abah buat semua tu untuk kitorang adik beradik. kalau abah tak
buat semua tu, entah ape jadi kat kitorang. abah buat untuk kesenangan kitorang. dia pernah hidup
susah thats why dia sentiase berfikir untuk mase akan datang. aku harap sangat aku tak
lupe semua ni. moge aku diberi mase untuk balas semua jasa jasa mak abah.

kawan? adat la bukan semua kawan akan bantu kite kan. ade
kawan yang betul betul baik, lansung tak berkire, saling mengingatkan, tak lokek ilmu
and ade jugak yang gunekan kite untuk kepentingan sendiri je. aku dah pernah lalui semua ni berkali
kali. kadang fed up rase malas nak berkawan tapi aku cube positif memandangkan aku pun
bukan kawan yang baik. lagipun gile la aku kalau tak berkawan. jenis aku yang memang tak boleh
hidup sorang sorang. nak jugak berteman kalau buat pape.

dia? ermm. ade positif ade negatif. dia selalu ade. selalu layan
je ape aku nak, ape aku mintak tolong. tapi suke sangat bagi aku marah. suke buat
aku marah dia. pastu bile aku marah duk gelak gelak. pressure i tau. hahaha aku tau dia baik
oh please kalau bace jangan perasan cume aku yang kadang tak hargai. kadang ke??
huhu. same la dengan dia pun. situasi fair and square. aku buat salah dia pun buat. aku suke
mengungkit dia tak. tapi suke buat benda yang aku tak suke. oh maybe jugak sebab banyak benda
yang aku tak suke sebanarnye. huehuehue. malas cakap banyak pasal dia. heehehe

ok sebenarnye dah basah tilam aku ni duk nangis dari tadi.
serius rindu sangat nak balik rumah. nak jumpe mak abah. aku ni camni la kalau
dah rindu sangat. moh nangis beriye. dulu pun pernah sampai roomate aku takut tengok aku nangis
selok sangat. orang pahang je faham ape aku cakap tu. heeee.

dah malas. nak tidur. thanks to group whatsapp Mujahidah Solehah
yang menceriakan aku. air mata mengalir tapi duk tergelak gelak. mesti orang ingat aku gile.
huhu. dah ngantuk. ok by





Thanks for reading =)

June 29, 2014

kene bahan. sweet girl or bad girl ??



ari jumaat lepas aku update moment. sebab time tu aku bersiap nak tidur dah
so sambil dengar lagu. tibe tibe dengar la satu lagu ni. bagi aku best la. aku kan suke menghayati
maksud lagu. so aku pun update kat moment. sekali hamek ko. kene bahan habis
dengan dak dak ni. haha.




esoknye pun bile borak borak duk keluar ayat tanya bulan bintang.
perli aku la tu. rupenye diorang tak tau pun tu lagu. tak pasal pasal kan. taknak dah aku
update moment cenggini. yang jadik motif bahan sebab katenye aku ni muke takde perasaan.
waaaa. ok fine sebenarnye dah banyak kali dengar ayat tu. tapi sampai sekarang aku
tak setuju. sekarang cakap aku sweet la, romantik la. puiiii. hoho.




sekalinye semalam aku sakit hati and saje aku update moment sebab nak
kasi orang tu tau. dah kate aku ganas pulak. tapi betul jugak. nampak jahatnye kat situ.
hahaha dulik la. biar die bace. kalau terase, nasib la kan.



actually, habis je paper semalam hati aku terbakar. sakit hati. aku ni bukan jenis yang
mudah terkesan dengan kata orang. selagi tak kena kat diri sendiri,
yes aku akan ok ok aje. sebab bagi aku kalau tak buat hal dengan aku, aku fikir positif aje even
kadang negatif jugak. yup because im negative thinker. tapi alhamdulillah
sejak masuk sini aku jadik makin positif walaupun tak banyak mane. walau kau buat hal kat
orang lain, tapi dengan aku ok, yes aku akan cube untuk ok. sebab bagi aku kite tak faham masalah
orang kan walaupun kadang annoying tengok perangai tu. tapi macam aku
cakaplah, selagi ok dengan aku, aku diamkan aje. cume tak nafikan lastnye aku jadik
masak dengan semua tu. yela aku pun bukan baik so buat ape aku pun sibuk nak carik masalah.

tapi lastnye semalam aku dah rase annoying sangat. menyampah. seriosly aku
tak suke rase tu. sebab aku akan mule nak membalas ape kau buat.
aku bukan budak baik. aku tak pernah cakap aku baik. aku tau banyak kekurangan
aku. thats why aku malas nak masuk campur hal orang sebab aku pun tak baik. faham?? tapi bile kau
dah 'usik' aku lame sangat, aku pun ade hati. terbakar la beb. lepastu nak buat baik dengan
aku, annoying sangat. hope la lepas ni perasaan tu hilang. takde depan mate, so senang sikit kot nak
lupe kan. cume aku harap lepas ni kau tak gunekan aku untuk kepentingan kau. kalau tak,
carik pasal dengan aku la tu. tengok la nanti kalau aku ngamuk cane. kawan
kawan aku semua tau aku jenis panas baran. so watch out!

waaa kan dah merepek. nak cite pasal lain padahalnye. tapi dah malas dah.
ok by.

p/s : nampak aku sweet ke jahat?? huhu.



Thanks for reading =)

terlebih tidur ..


 assalamualaikum..

macam biase. rajinnnn sangat nak hupdate blog time cenggini
 nape lahai. selagi tak hupdate selagi tu tak aman rasenye. ceewah over sangat tau.
ade gap 5 hari macam gap 5 minggu. malasnye tu macam subject senang padahal susah kot. dalam
banyak banyak subjek rasenye tamadun islam dan tamadan asia (TITAS) paling ok.
walaupun banyak fakta tapi still boleh fikir logik. padahal rase senang sebab bahase melayu. haha.
cube kalau english, pressure la gamaknye. huhu. tapiiiii tu pun bagi aku susah. ye
jangan sangka mudah sangat ye. walaupun target boleh score tapi kalau tak study still susah subject ni.

actually sepanjang aku belajar kat uitm ni, rasenye mase
memang tak pernah cukup. setiap hari padat dengan macam macam benda.
penat berulang dengan bus tambah lagi cuace sekarang panas gile gile buatkan cepat sangat
dehydrated.  so setiap mase lapang yang ade memang gune untuk tidur. kalau tak jadik zombi la aku.
tu pun kalau kelas habis awal gi layan diri keluar makan kat luar. tu pun setakat seksyen 7 je.
ok la dari terkurung je kan. nak jauh jauh transport takde. kalau yang jenis rajin tu tak
jadik problem kot semua ni. tapi bagi orang cam aku ni, memang stress. ke aku sorang je? ye
aku kadang kadang give up dengan ape yang aku buat sekarang ni. tapi demi mak abah aku teruskan
jugak. dah namenye belajar meang la susah ye dak??
positif nabila. positif. ubat hati.

semalam paper titas. malam tu baru nak study. gile. walaupun 6 topic
je tapi fakta. tu pun nasib baik. nape nasib baik? nasib baik sebelum ni ade sikit
kesedaran nak buat note. dapat la cover utk 3 topik. malam tu buat lagi note utk topik last sebab
paling senang. hahaha. lagi 2 topik terbiar sebab banyak sangat. tak kose i. aku study same same dengan
lia. konon konon nak try jawab past year question tapi hampeh. susah ler pulak. walaupun
dah study. soalan yang jawapannye takde dalam buku. keje nak kene search google je
baik la kitorg tidur. hoho. set alarm konon nak bangun awal study lagi. sikitpun aku tak sedar. bile lia
kejut aku pegang buku and tidur balik. bagus sangat kan. sedar pagi tu sibuk nak
bersiap. time tu la baru nak bace semula note note yang ade. gelabah weiii. rase tak confident
lansung. and yes. soalan subjektif smooth je jawab. tapi objektif?? waaa tah pape yang
aku jawab. 2 topik yang takde dalam note tu la yang paling banyak keluar.
tawakkal jela kan. insyaAllah boleh. doakan tau. amin.




disebabkan semalam tu tak cukup tidur, balik je bilik terus tidur
tak ingat dunia. pukul berape baru bangun mandi terus gi terawih. malam tu pun still tidur
awal. ape nak jadi la ni. so target hari ni nak siapkan keje. nampak tak tengah final pun still ade keje
nak kene buat. huuuuuu. tidur dah terlebih sepatutnye dah takde masalah ngantuk. tapiiii bile
dah tak ngantuk tengok la ape aku buat. sibuk dengan blog pulak..
adooooiiiiiii


ok bye.


Thanks for reading =)

June 24, 2014

rajin sangat...


ye ye. aku memang rajin hupdate time gini. mase yang patut
aku gune untuk study aku gunekan untuk edit gambar, update blog. rajin sangat aku kan.
lepas tu stress tak cukup mase nak study. waktu tu rase la "nape la aku tak study awal awal",
"nape la aku main main". tapi sampai sekarang tak insaf insaf lagi.
adoyaiiiii..

nape eh memang takde mood lansung. nak pegang buku pun malas gile.
makin lame makin teruk perangai ni. maybe sebab sebelum ni dah lame sangat berehat kot.
time keje pun takde sampai bawak keluar masalah tu. happy je kot tu yang macam takde hati sekarang
ni. padahal memang cita cita aku nak sambung belajar. tambah pulak aku macam tak tau
pape yang aku belajar sekarang ni, lagi buat aku rase nak balik stay kat rumah je.
hurrrrrmmmm.............

dari minggu lepas, rase rinduuu sangat dekat rumah.
kalau ikutkan nak balik lame dah tapi fikir balik banyak sangat keje terpakse la sabarkan
je hati ni. takpe tak lame je lagi cuti sem. nak rehat puas puas. nak tidur banyak banyak. hahhaaha tu
je yang boleh aku fikir nak buat sekarang ni. penat !!





gambar ni sabtu lepas. ade final exam untuk koko. aku kan join
brass band so soalan nye haruslah pasal note note lagu. seronok pulak bile jawab.
yang malasnye nak mengingat tu je. memang malas gile gile. pagi tu bangun tidur baru study.
bagus sangat kan. huehue. dah la pagi pagi tu buat drama. tak bawak slip exam.
ko gile tak bawak tu. walaupun cikgu (memang panggil cikgu ok) cakap takpe, maybe sebab die
memang nak lepaskan kitorang masuk kot, tapi tetap risau. dah la tu, dalam ramai ramai
aku and roomate aku je yang tak bawak. sehati sejiwa sangat pulak. ahhahahahaha. padahal pagi tu
die tanye aku nak bawak ke tak tapi masing masing fikir tak penting, so
memang tak la bawak. print pun idok. huuuuu

exam pukul 9. padahal sebelum tu cikgu cakap exam pukul 8. tipu je..
hahahaha tapi pukul aku ingatkan sebab lambat so start 8.30. aku ngan husna (roomate aku)
berlari tau tak balik kolej. walaupun tak jauh mane tapi memang berpeluh habis la aku.
huh penat kot. bilik pulak tingkat 2. putus nafas jap berlari. pulak tu printer buat hal tak boleh print
pulak. waaa buat nangis betullah. last last sampai semule kat tempat tu semua orang dah
masuk dah. tapi tak start lagi la. nasib baik. semua soalan berjawab dengan baik, confident gile.
heeeee bile study and faham memang la confident kan. insyaAllah. amin. doakan aku.
eh dah. nak tidur. goodnite. doakan aku berjaye dalam exam ni. amin.



gambar recycle. aku rindu suasana ni. semua baik baik. tangjungjawab tu penting. ouh ye.
semua adik adik. hahahaha. tapi nampak sebaye je kan. huehuehue





Thanks for reading =)

June 19, 2014

tolong boleh ??



 assalamualaikum and hi .. :) (:

first documentary. minta korang korang yang baik hati untuk like kat you tube ok??
please. penting untuk mark subject ni. video tak la best macam orang lain tapi
tolong jugak hokey?? hehe. thanks inadvance. and thanks pada kak nad sebab susah payah buat video
ni. sori tak membantu. lets watch. haaa please jangan gelak. aku kelakar. 

thanks.



Thanks for reading =)

final dah dekat ..


assalamualaikum..

minggu depan dah start final exam. kali ni takde study week memandangkan
uitm sangat kaya dengan cuti. huuu. no i means sebelum sebelum ni dah cuti, thats why la cuti
study week dah takde. takut, tak yakin semua ade. final minggu depan ni tapi
assignment, presentation, dokumentary, report bagai berlambak lambak. lecturer pun time time ni la
nak bagi kejenye pun. takde can ok nak study awal. macam lah aku study awal awal kan.
puiii la hahahah. tapi sebab aku sedar belajar sekarang susah gile sebab aku tak pandai so aku dah start
sikit sikit buat note sendiri time ade test or quiz. tu pun still tak dapat nak catch up semua.
tapi macam biase la, time busy macam ni aku memang rajin nak update blog. nabila kan.... huuuuuu
macam tak bape nak insaf je lagi kan..

hati tak keruan. hati tak tetap. tu yang aku rasa sekarang.
tak tau nak explain. kadang kadang sampai nangis bile fikir semua ni. nak sedapkan hati
aku just fikir, kalau kita buat untuk orang yang kita sayang, yang dah banyak berkorban untuk kita,
mesti kita boleh buat kan? so nak taknak, lupakan masalah yang ada, go on.
just follow the flow.

minggu ni rase memang macam orang gile. time orang berjage aku tidur,
time orang lain tidur baru aku berjage. makan tak tentu, tidur lagi lah. sebab tu asyik pening je
sekarang. kurang tidur, kurang makan. eh tapi tetap gemuk. huhuk.

semalam habis kelas diorang ajak keluar makan. bukan makan best pun.
just nak keluar dari kolej and makan makanan lain selain yang ade jual kat sini. dah bosan
dah muak pun. tiap kali fikir nak makan ape, terus takde selera sebab makanan same
je. hmmmm so semalam makan la. makan macam family. aku suke macam ni. order macam macam
and share. makan kenyang, jimat pun jimat.



gambar semalam. gambar kelas. aku haruslah depan kan. muehehehe




tak plan pakai sama. semalam presentation satu group pun pakai pink. lelaki pakai hitam merah.
so tema sangat kan?? hihihi.



sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar.
sahabat yang setia bagai pewangi yang mengharumkan.
sahabat sejati mejadi pendorong impian.
sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah.

p/s :
macam mengarut je ape tulis ni kan. ok lah nak sambung mengadap project paper yang
tak siap siap lagi. ok bye.






Thanks for reading =)