Nuffnang Ads

October 23, 2011

tak dihargai...


tak tau ape ag patot aku buat..
makin rase tak diperlukan..
makin rase tak dihargai..
makin...............................jaohhhhh

hurmm.... :'(

otak blank nak study tak boleh..
jiwa kosong hati pedih...
sampai hati......

Ya Allah tenangkan hati aku..
berikan aku kekuatan hadapi masalah2 yg mendatang..
yup aku akan cuba..!!

TIME FOR STUDY..!!




Thanks for reading =)

October 22, 2011

kenape..??

Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Sering kali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

berdua bersatu

aku suka lagu ni.. macam kisah aku ngn die..
ramai yg cam menentang.. sebab..?? maybe bg diorg aku bukan yg sepatotnye.. aku tak kisah..
yg pilih aku die, tanpa aku pakse.. so yg lain nape perlu over act kan... :)

aku ngn die.. bg aku kitorg banyak yg same..
tapi banyak jugak yg berbeza.. maybe sebab tu kitorg still sampai sekarang kot..
aku harap kegembiraan aku ngn die berterusan.. biar mulot org nak cakap ape pn.. yg penting
aku tak kacau sape2.. walaupun kerap kali terjadik pergadohan antara kitorg, aku
harap hati die and hati aku same2 takkan berubah..

ramai org kenal aku sebagai seorg yg ego dlm
bab2 perasaan ni.. eh2 bukan ego, keras ati.. (ayat baik sikit..hehehe) ramai yg susah
nak tau ape yg aku rase, ape yg aku nak.. sebab mulot and muke aku sendiri cukop kuat nak
simpan semua tu.. muke selamber, mulot diam, tindakan tiada.. tengok macam
tak kisah tapi dlm ati tak sape tau kan.. ye boleh dikatakan hipokrit tapi tu care aku.. tak perlu
nak kecohkan pade semua ape yg kite rase kan.. kdg2 member2 aku geram
lebih dr aku.. hehe sbb diorg sayang aku kan... :)

tapi sekarang.... aku rasekan ketabahan, kekuatan aku da
semakin lame semakin hilang.. aku tak kuat cam dulu ag.. bile ati aku sakit,
aku nangis.. bile aku marah, aku nangis.. semua aku luahkan ngn care menangis.. aku bukan
berdendam tapi.... tah la.. aku tak nak sakitkan sape2.. cukop aku sorg..

kdg2 aku nak jadik heartless cam die.. bile die
hukum aku, sampai aku rase tak mampu, sakitnye aku je yg rase.. sakit sangat..
tapi tah la.. aku mampu buat.. tapi aku tak nak tindakan aku buatkan kitorg makin jaoh.. tapi.....
die ade ke fikir cam aku..?? maybe sebab die tau aku takkan buat kan...
aku mmg lemah sekarang..

bile aku terlalu sayangkan seseorg, yup aku jadik lain..
tak kuat, lembik, mudah menangis.. semua yg aku tak suke.. tu bukti aku BETOL2 SAYANG..
nak jadik jahat, yup i can do it.. but not to my love... -,-

OK STOP MEREPEK..!!


penantian tu mmg satu penyiksaan.. aku penat.. sungguh..

p/s :
rase tak diperlukan..


Thanks for reading =)

busy giler..!!

assalamualaikum...

fuuh fuuh fuuuhhhhh... banyak giler habuk kat blog nih...
lameeeeee tak hupdate... da nak dekat minggu final nih banyak la lec nak buat kelas..
hari yg patot free pun da jadik full.. mintak2 boleh jadik pelajar cemerlang.. aminnnnn...... dlm minggu
nih aku da cukop cukop risau dengan final exam.. fikir2 sampai rase tak boleh nak fikir
benda lain ag da.. bayangkan dlm 5 paper yg aku kene hadap nanti, 2 paper jek yg aku rase boleyy
la nak lulus.. boleyyyyyyy tu bawak maksud cukop cukop makan jek.. yg ag 3 paper
tu yg buat aku runsing.. sgttt2 runsing.. susah giler kot.. mmg aku akui aku
nih pemalas tapi majority budak kelas aku pun rase ape yg aku rase nih.. doakan aku yek
kawan2... :) <------ senyum sedapkan hati sendiri...

minggu lepas aku balik temerloh ag.. padahal minggu
sebelom tu da balik kan.. aku nak join konvo kakngah aku.. hehehe yg kat kedah tak dapat
join so yg kat kuantan mesti la nak nyibok.. tak gitu?? hehehehe..


awal pagi gak kitorg bertolak.. sampai sane dlm pukul 8 lebih.. aku awal2 pagi da
telan panadol time nih.. pening sangat.. hehehe


 

ni kakngah aku and the geng la.. nak sebot name pun bape kerat je yg aku kenal.. hehehe..
kakngah aku yg paling kecik kecik kat depan tu... :)



pura2 membace padahal bosan giler dengar macam2.. entah ape yg dibebelkan pun aku tak tau..
mule2 segan nak tido tp tengok abah aku pun da tersengguk...
hehehe aku pun teros la tido.. muahaha mmg keje aku tido jek.. sepanjang perjalanan
pegi and balik aku TIDO... hihik

kalau minggu yg dulu aku rajin nak study, balik aritu aku
agak malas.. tapi tetap la study sikit2.. risau la ngan final ni.. huuuuuu mintak2 segalanya
lancar nanti.. aminnnn




Thanks for reading =)

October 2, 2011

great time..

assalamualaikum...

tengah2 malam minggu ni mesti ramai yg bersuka ria
kat luar sane kan.. aku pulak..?? duduk dlm bilik diam2 bace novel sampai rase
nak muntah.. huahuahua.. saje aku pinjam banyak2 sebab tau weekend ni aku mesti bosan takde sape2
nak teman... huuuuuu ciannnnnn *erk  member aku takde tinggal aku tercanguk sorg2..
didy aku pun wajib tiap minggu nak balik.. anak mak sungguh.. heeeeee aku nak balik tapi ade class
pulak jumaat petang tu.. last2 cancel.. huh bengang jek...

minggu ni aku tak busy sangat macam minggu lepas..
ade mase terluang.. yg kelakar kononnye aku ngn era plan nak siapkan keje awal2
even kena hantar lambat ag.. tak nak rushing2 la konon.. tapi hampeh asal lepas makan jek masing2
terguling sambil tengok movie.. tak sampai setengah cerita kitorg da lena tido...
sedar2 da lewat.. lepas tu msg2 gadoh ngn partner msg2 la kan...
huuuuuuu mmg tak boleh jadik ni... -,-

banyak jugak benda yg jadik dlm minggu ni.. camne aku
bengang ngn dak kelas aku.. sepatah pun aku tak bercakap ag da lepas tu.. camne
aku jerit2 bengang bile ade yg berkasar ngn aku.. aku ni senang jek.. nak bergurau boleh.. tapi kalau
rase nak bergurau kasar means menyakitkan badan aku, sori sebab mmg saje bg aku
nak ngamok la tu..  heee ke aku mmg garang eh..?? alaaa aku mmg tak suke la..
even didy aku pun aku kejekan semalam sebab ketok kepale aku.. hahahak padan muke..
ingat aku nak senyap la..?? tapi 1 yg aku perasan.. dulu kalau org yg aku sayang sakitkan aku, mule
la aku nak nangis.. toucing -,-  cengeng kan.. tapi skg aku melawan.. hehehe ngn didy aku
tuh kau nak cengeng..?? takdenye die nak layan.. perangai die ag la cam
budak2.. aku yg penat nak layan.. kih3 abeh la kalo die bace.. eh die mane ade mase nak on9..
busy konon2 nye.. ceh pooodah.. heeee

semalam genap la banyak banyak bulan aku ngn didy aku..
tak sampai setaon pun nak kecoh kan.. heeee tapi ade ke patot die suruh
aku buat benda yg mmg die pun tau aku susah nak buat.. kejam punye balak.. hahaha malu siot
semalam.. tapi 1 yg aku nak die tau..

there's so much i need to say to u
but let me just start by saying
i'm truly love and miss u

it's not the lipsalve or the money u have
it's u that mesmerized me !
wuawuawua jiwang lak kan.. ok2 nak sambung bace
novel semula.. ubat tido novel ni.. bace sikit jek aku da tergolek tido.. lampu semua tak tutup..
sedar2 da kene gigit nyamok.. hehehehehe





Thanks for reading =)