Nuffnang Ads

August 28, 2011

pemanipulasi jiwa...

entah kenape hati rase tak tenteram.. ade rase
yg menggangu jiwa.. puas ditelek, difikir tapi jawapan kosong...

aku... pendendam masa silam..
aku...
cemburu pada kisah lalu..
aku...
peduli pada semuanya...
aku...
hanya insan biase..

entah.. bila difikir ape yg aku lakukan dlm hidup aku..
ade bahagia yg datang.. namun ade juga kesedihan yg bertandang..
maybe betol kate org.. bile kite menyakiti hati org, hati kite takkan tenteram.. tapi sedikit
berbeza dgn diri aku.. aku happy dgn hidup aku.. aku bergembira, bahagia walau
kadang2 kemarau datang juga.. tiada perasaan gundah.. dulu mungkin..
kini aku teros pandang ke depan dan takkan berpaling lagi..

aku adalah aku..
walau kesalahan diletakkan di bahu aku, tapi
hanya aku tau apa yg berlaku.. apa yg kite nampak xsemestinya same dgn ape
yg berlaku.. aku biarkan kata2 nista, aku terima pandangan benci
tapi aku tau, mereka yg cemburu..




jgn ganggu aku.. saat fikiran aku tenang
tanpa ade curiga yg berbisik, pasti ade anasir2 kecil yg memanipulasikan
jiwa dan fikiran tanpa belas.. puas aku menepis namun ade juga yg terselit terlekat di pinggir2
akal fikiran.. harus belajar tenang dan berfikiran positif.. aku harus hapuskan
pemanipulasi jiwa.. tenang...........





Thanks for reading =)

August 25, 2011

special person with special guest....

assalamualaikum.....

sekarang tengah berjinak2 nak selalu update blog,
nak selalu blogwalking... lame da tak buat semua tu... mase nak update pun curik2 tengah2
malam... nampak kan konon2 aku busy..?? heee tapi mmg busy la....

kali ni aku nak cerita pengalaman pertama aku
melawat rumah anak-anak istimewa... aku mmg tertarik nk buat benda2 camni..
even tak membantu tapi aku suke nak tengok macam mane kehidupan diorg... yg aku musykil
member2 aku asyik ingat yg aku tak nak pergi... berulang2 aku dengar ayat2
yg agak sentap jugak la...

"nabila tu mesti tak nak pergi...."
"nabila ko kene pergi, jangan nak merayap jek...."
"tengok muke ko pun aku tau ko tak nak gi kan..."

banyak kali aku dapat ayat2 camtu.. sedangkan aku da
cakap awal2 ag nak join.. nak kate sebelom ni ade aktiviti camni yg
aku skip, tak pernah pulak diorg buat ag.. kalau ade pun maybe aku tak tau.. tapi buat tak
tau jela.. janji aku mmg pergi kan...

tempat yg kitorg gi ni ade kat Taman Megah, Petaling Jaya...
semua naik dengan bas poly.. plan asal suruh berkumpul kat foyer dlm pukul 8.30..
disebabkan moto kawan aku ade kat bengkel, so kitorg gi dgn kereta la.. so awal2 pagi da bangon..
hampeh sampai2 kitorg paling awal.. pukul 8.30 pun still tak nampak batang
hidung org lain... nasib tak delay nak gerak pukul 9.. kalau tak mesti
aku antara yg bising tu.. hahahahaha

perjalanan tak la lame mane pun.. mase mule nak berkenal2
ngn penghuni dlm rumah tu aku takot.. heee bukan takot ngn diorg tapi lebih
pade takot tak pandai nak layan.. mule2 aku tengok jek, lame2 sikit baru la aku bercakap2
ngn dorg.. first person yg aku kenal name die Sawati.. aku pun tak tau betol ke tak
name die.. hahahha da itu yg aku dengar.. (:


ni sebahagian dari budak2 perempuan kelas aku....




ni la Sawati yg aku cite tadi.. suke menari tau.... :)




yg ni pulak name Santi... sangat suke menyanyi... lagu india cina semua die reti...
lagu feberet..?? kau ilhamku... jgn main2... :)


disebabkan aktiviti takde kat sane, aku da mule bosan..
yela aku ingat ade aktiviti ngn diorg.. rupenye takde pun.. 1 jek aktiviti yg diorg
buat utk anak2 istimewa ni.. aktiviti mewarna.. haaa pe ag.. aku pun amek jugak crayon teros
cilop 1 paper spongebob tu.. hihik... kalah diorg bile aku pulak yg berebot nak colour
tu, nak colour ni... mulia sangat perangai aku tu kan.. heeee


bukan aku sorg je yg mewarna, ni member aku pun join jugak.... :)


tadaaaaa..!! ni lukisan aku... hehehehe



macam2 pengalaman aku dapat kat sane.. bukan
pengalaman sangat la.. kenangan kot... camne ngn muke tak bersalahnye salah
sorang dari diorg ni da ketok kepale aku ngn crayon tu.. semate2 nk duduk jek.. bayangkan muke
aku terkejot time tu.. hahahha.. rasenye sepanjang kat sane, bukan aku yg gelak tengok
telatah diorg tapi aku yg kene gelak ngn member2 aku.. sekejap aku kene langgar, sekejap kene
ketok.. aduyaiiii tapi tak kisah pun.. dalam pukul 3 kitorg semua bertolak balik.. sepanjang
perjalnan balik tu aku tido jek.. penat kene dera kot... hahahhaha

kalau ade aktiviti camni ag, aku nak join... suke kot
tengok kehidupan org lain.. aku suke aktiviti yg libatkan ramai org.. kalau aktiviti
mencabar ag aku suke.. tapi tak dapat.... huuuuu tapi takpe.. kalau kite berkorban sesuatu, mane
tau org lain pun akan berkorban utk kite.. ye x..?? harap sangatttt.... :)






Thanks for reading =)

August 21, 2011

menangis lagi...

Aku terluka
Ku sangka tak mungkin terjadi sekali lagi
Dulu kau kata
Tak mungkin aku kan kecewa
Hatiku akan kau jaga

Pernah ku sangka
Inilah cinta yang terindah dalam sejarah
Apakan daya aku yang menanti pelangi
Mengharap engkau yang pasti
Dan aku menangis lagi
Kecewa untuk kesekian kalinya
Dan kisah cinta yg luar biasa
Habis kau ragut semua
Kejam dirimu
Kejam dirimu
Aku kecewa pedih
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persenda
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku menangis lagi
Apakan daya
Aku si bodoh yang percaya kata-katamu
Puas didepan mata
Terbukti engkau lah pendusta
Bagimu hatiku tiada makna
Aku menangis lagi
Kecewa untuk kesekian kalinya
Dan kisah cinta yg luar biasa
Habis kau ragut semua
Apalagi perlu ku rasa
Aku terluka
Aku kecewa..oh pedihnya
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persendakan
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku
Biar aku sendiri
Luka aku terus meratapi
Luka-luka kecewa
Dan aku tahu ku tahu (Hatinya)
Dalam hatiku takkan bisa merubah segala-gala
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kadang2 aku rase tindakan aku berdiam dan tak membalas buatkan org ambil kesempatan tu utk buat sesuka hati tanpa fikir ape yg aku rasa..
hati memberontak nak membalas tapi menyakitkan hati org yg aku sayang, sungguh aku tak mampu walaupun hati aku yg jadik taruhan.. aku tak nak terselit benci tu...
biar aku yg terluka bukan dia.. satu yg aku harap, sedar la kalau betul sayangkan semua ni.. aku tak nak jadik kejam... plisssss




Thanks for reading =)

kejam tak aku pada blog...??

assalamualaikum...

bile last eh aku bukak blog ni...?? kalau tak silap aku
seminggu lepas kot... huuu nape aku buat title camtu...?? ok2 selalunye org
akan update blog bile ade jek cerita nak share kan.. bile ade pic yg menarik mesti sibok2 kan
nk update.. dulu pun motif aku buat blog sebab member2 aku kate senang nk share cite...
yela kan kat fb bukan semua boleh nak luahkan... takkan aku nak post ayat panjang berjela jela
pulak kan... karang ade pulak yg cakap aku ni 'annoying giler2' pulak...
ermmmmm..

aku rase aku kejam kat blog sebab aku jarang ingat
kat die... hehehehe... selalunye aku akan ingat bile aku ade problem...
bile hati aku tak tenteram... bile aku sedih... bile aku TERLUKA... jahat kan..?? kalau blog
ni org, mesti cakap aku ni kawan time aku susah jek kn.. heeee nasib ko bukan org tau
blog... kalau tak mesti merajok2 ngn aku... hik3

even hati aku pun mmg tengah SAKIT, tapi aku tak nak
buat entry sedih2 bagai kali ni... aku nak share pasal berbuka ngn budak2 kelas aku minggu lepas.. haaa tengok minggu punye cerita baru sekarang nak bgtau kan... heeee...






kitorg berbuka sekali kat luar ni selase lepas... bayangkan
kelas pulak habis pukul 5pm... nak pulak berkumpul kat tempat ni pukul 6.30..
rumah aku pulak jauh dari poly tapi dekat ngn tempat ni... so mmg da plan nk gi lewat sikitttt la...
heeee last2 balik aku ngn era da telentang tido... penattt kot... kelas dari pagi sampai
petang, penat fikir kakak aku nak datang ag... sumpah benda2 remeh buat aku tension... last2
kitorg gerak dari rumah da nak dekat pukul 7... lambat kan...






boleh pulak da sampai tempat tu rupanya plan da tukar
tempat lain tanpa kitorg tau... bengang gak la kan... bile da lambat tu la macam2 nak jadik...
nasib la tak jaoh pun... and nasib jugak member aku ni tau jalan.. kalau aku yg
bawak confirm terpusing2 dulu... hahaha.. elok jek kitorg sampai and amek makanan, da pun azan...
fuhhhh rase tak berbaloi sebab makanan yg aku amek tak sedap... lantas (ceh ayat..)
lepas jek berbuka aku bergegas carik pretzel stick Aunty Annes yg da lame
aku tak makan tu.. korg rase gigih tak gi jaoh2 (tak la jaoh mane) bayar parking mahal2
(tak la mahal jugak) tapi masok tak sampai setengah jam pun utk dapatkan semua tu... hahahhaha
comot muke msg2.... kelakar bile teringat ade yg nak ikot walaupun da plan gi
ngn org lain.. hahahaha nasib aku baik tau... hihik




lepas balik and hantar semua balik rumah, aku pulak gi amek
kakak aku and gi uptown... haaaa ni lagi satu aku malu... ngn org yg berlambak2
kat situ, boleh pulak aku jek yg diorg tunggu... cehhh ayat nak best je kan... yela kakak aku da
reserved awal2 utk aku... mase masok parking tu, org yg jage tu (aku tak tau nak panggil ape)
suruh aku parking reverse so senang la nk keluar nanti kan.. eish aku ni kalau nk
suruh parking kene bagi mase.. tak boleh nak time tu jugak.. last2 keluar dari mulot aku
"erk saya tak reti".. malu kott time cakap tu.. nasib abg tu yg parking kan..
hehehehe demand kan aku... jumaat lepas aku gi ag uptown tu...
org tu da kenal aku kot... heeeee




ni la org yg suke malukan diri sendiri tu... heeeee tapi takpe...
hari semua ni jadik, hari yg aku hepi.. sebab semuanya terase macam milik aku... tak macam
ape yg aku rase sekarang.. ermmm dah dah...




Thanks for reading =)

August 12, 2011

akhirnya plan tercapai.... yes..!!

assalamualaikum...

rasenye semua entry aku da dimulakan dengan salam
kan.. heee menampakkan aku ni gurl yg sopan santun lagi berbudi bahasa...
buerkkk..!! hahaha..

sebenarnye dari semalam aku da ade kat temerloh..
sampai dalam pukul 6 lebih semalam... tu pun macam2 halangan aku nak kene hadapi..
sampai aku rase aku mmg balik rumah time cuti nak raye nanti... -,-

haaa rumah aku da cat baru... abah sayang aku la yg buat
semua ni.. puas ati..!! sekarang proses mengecat da 85% siap.. erk suke2 jek..
aku tak tau pun sebenarnye yg mane tak cat ag.. heeeee... nampak sangat tak menolong
kan... heee nanti aku menconteng korg nak jawab..?? (>, 0)



haaaa arini mak aku masak lauk kesukaan aku kot...
ikan patin masak tempoyak kukus...!! biase la org temerloh kan.. harus la
suke makanan nih.. sape tak suke tu baik jangan mengaku org temerloh.. muahahaha keji
ayat aku kan... bukan tempoyak ikan patin yg biase tu tau.. yg ni ag sedap... slrppp
rase nk makan sekarang jek.. ja ag nk curik2 masok dapur la.. heeeee




hari sabtu lepas aku berbuka kat luar.. 1st time
kot berbuka kat luar.. yg lain2 semua masak sendiri.. ops silap housemate
aku masak.. aku masak nasik jek.. hikhikhik...  kitorg berbuka dekat stadium shah alam... ahad
pulak kat dataran... mmg tempat org ramai jek kitorg carik kan.. actually tak suke
makanan bazar sebab rasenye kureng sikit.. heeee diorg kan pose.. so rase pun ade yg kurang
la kan.. karang habis aku kene kutok ngn org2 bazar pulak.. keh3 ~ ~










sempat ag la kitorang snap sana snap sini time tu..
yg paling banyak bergambar harus la aku ngn era kan.. heeee... yg
jadik fotographer pulak naza and zul.. haaa lupe lak nak cite.. time berbuka kat luar nih,
ade 3 org ag yg join... sape..?? zul, qalisya and naza... berbuka ramai2 ag
meriah kan... serius nampak cam tah pape tp best kot...
heeee tengok gelagat org lain.. ngn aku yg tak dapat makan sebab kene kacau.. last2 lapar
gi melantak mcd pagi2 bute... keje gile kitorg.. rindu pulak... hehehe

eh cam da panjang jek entry kali nih kan..
ok2 nanti bosan pulak..
selamat berpuase semua.... (padaal da lame da puase)
heeee tataaaaa..




Thanks for reading =)

August 5, 2011

bila hatiku berdetik...



ku lemparkan kepercayaan...
namun ku sambut hanyalah penderitaan...
kesal...
mungkin...
bila tiada yg menghargai...
hati tergores...
berdarah luka...
dalam....
namun aku yg merasa...
yg lain hanya butakan mata...
aku yg merana...
yg lain hanya ketawa...
mana janji...
janji yg dipegang saat semuanya hilang...
mana kata-kata...
kata-kata yg diucap saat aku kecewa..
mana...
luput sudah mungkin...
mungkin hanya pura-pura...
keikhlasan tiada...
apakan daya...
bila disebut diungkit...
aku yang lebih terasa..
aku yg diherdik ditengking sesuka rasa...
walau ia bukan salahku...
mana kasihmu...
mana kau campakkan kepercayaanku...
kepentingan...
bukan lagi pada aku...
hatiku...
dipandang sepi...
tidak perlu dibelai...
tidak perlu dijaga...
perasaanku...
dibiar terluka...
dibiar kecewa...
tak usah difikirkan...
aku insan yg tidak memahami...
aku insan yg selalu mempertikaikan...
aku insan yg selalu prejudis..
aku insan yg kau campak tepi...
namun, kau juga begitu...
aku gagal memahami...
di mana letaknya aku...
bukan hanya tidak di hati...
tidak juga di fikiran..
pasrah meski terluka...
yg mampu....


BIARKAN......


p/s :
jika ini kegembiraanmu,
pergilah...
bahagiamu di situ...
aku tak tega...
aku rela kau bahagia...




Thanks for reading =)