Nuffnang Ads

September 23, 2011

pengalaman pertama buat aku macam org tue...

assalamualaikum..

ni kesinambungan dari entry lepas sebenarnye...
terlalu banyak perkara yg nak dibebelkan... cian kan diary aku nih... da lame tak
conteng2.. so bile ade mase lapang mmg aku nak conteng sampai comot.. biar mengadap
muke aku jek sampai muntah.. muahahaha

macam yg aku cakap minggu ni paling busy bile setiap
hari ade quiz and test.. assigment pulak berlambak nak kene hantar.. hari2 ade jek
benda yg buat kitorg rushing2.. pening2.. paling tak tahan ramai pulak lecturer yg nak buat kelas
ganti.. sebenarnye aku takde la kisah sgt nak ganti2 kelas ni tapi aku tak suke sape2
kacau hari jumaat.. sebabnye mmg jumaat sepatotnye kitorg free.. aku ni jenis suke plan.. bile da plan
tapi tak jadik tu yg buat angin aku naik semacam tu.. hehehehehe...

tapi dalam busy kitorg tu, rabu la hari yg agak lapang
tanpa gangguan.. walaupun test killer jumaat tapi kami tak heran.. padahal cuak... so aku
and the member pun melaksanakan plan yg kitorg da rancang lame kot.. nak maen ICE SKATING..
kesian sikit kan bile da lame duduk sini pun baru sekarang dapat maen.. wuhuwuhu
nak buat camne.. asal aku ajak gi jek mesti ade halangan sampai aku da tak teringin ag da..
alang2 ade sikit duet ni aku pun jayakan jugak misi kitorg tu.. so petang tu pun
kitorg gerak.. excited jugak sebab jujurnye aku tak reti maen benda alah tu.. roller blade pun aku
tak penah... adoiiiii cian kat diri sendiri..



mule2 maen, aku da kene tegur sebab wrong way..
hahhaha da aku berdiri pun tak berape nak betol camne nak gerak ikot arah yg betol kan..
malu pun ade sebab setiap saat berpaut kat tepi.. hahahhaha.. tapi sape kenal aku tau la aku camne..
aku tetap cube walaupun susah.. last2 yeay aku dapat la bergerak ke tengah tu.. so kire ok
la kan bagi org yg lansung takde basic cam aku nih.. hahahha sedapkan ati sendiri..
kitorg maen ice skating tu bertiga.. yg paling kerap jatuh IZA... tapi die ok sebab bergerak macam
pro jek.. tak macam aku yg rasenye baby jalan pun ag laju kot.. hihihik.. yg paling lambat
boleh gerak ke tengah AYU.. tapi last2 die pun boleh buat muke relax kat
tengah2 ice tu.. heeee


gambar kurang jelas sebab jaoh time ni..


heeee aku berjaya catat rekod tak jatuh2 tau..
tapi ade la 2x jatuh sebab IZA langgar aku.. cis hahaha kelakar kot time maen nih..
yg paling aku tak boleh lupe last2 aku jatuh jugak tanpa dilanggar sesape.. yg agak malang bile
aku jatuh terbaring kat situ.. muahahaha malu malu and malu.. nak bangon aku pun
pegang la tangan ayu tu.. tapi AKU JATUH AG !.. heee sakit muntot tau...

dalam 2 jam lebih jugak kitorg maen sampai aku da tak
larat nak gerak kaki ag da.. konon2 nak meluncur la tapi hampeh mmg takde bakat nabila
oiii.. heeee lepas makan kitorg teros gerak balik.. sampai umah aku tido tak sedar2
sampai la esoknye.. mmg lena.. esoknye bile jumpe iza cakap badan die sakit2.. ayu steady ag.. yela
gerak iza ag banyak kot dari die.. aku..?? ok jek.. maybe sebab aku tak kerap jatuh.. tapi
huh petang tu badan aku da start sakit2.. sampai la sekarang ni.. huuuu serius rase cam
org tue.. sengal sane sini.. nak gerak sikit sakit... nak bangon sakit..
semua sakit la... ciannnnnnn




eh, aku tak boleh nak lame2 ngadap lappy nih..
nak jumpe my didy jap.. lame kot tak jumpe... busy kan.. nasib die paham... heeeee
helmet hilang hari ni.. waaaa geram giler2 aku.. menyusahkan betol2...!!
bye bye bye


Thanks for reading =)

begitu banyak cerita....

begitu banyak cerita
ada suka ada duka
cinta yang ingin ku tulis
bukanlah cinta biasa... ~ ~

ceewaaaaahh... eh assalamualaikum...
erm agak lame tak bukak blog.. jenguk2 lansung la takde mase even
bile nampak lappy jek teros rase nak update blog.. huuuuu fb..?? da takde makne sangat bagi aku..
bakal di delete agaknye... hehehhehe... minggu ni bagi aku minggu paling busy sepanjang
aku kat poly.. means dari sem 1 sampai la sem 5 da sekarang ni (tapi still mude tau... heee) aku selalunye
takde la busy straight cam sekarang.. selalunye dlm seminggu 2, 3 kali mesti gi keluar
date.. (ops !).. dalam erti kate lain aku still ade mase nak dibuang walaupun keje berlambak.
 tapi minggu ni..?? NON ADO..! huh giler penat.. baru terase cam seorang student
yg bagos.. (ehem2 hampeh -,- )

minggu lepas aku pulang ke tanah air *bajet cam aku kat oversea jek...
macam biase aku mesti nak cite pasal masakan mak aku kan.. heeeeee serius best...
hihik.. aku balik2 gi dapor.. maklum la awal pagi ag aku da balik.. confirm2 tak sempat nak bekfes pun..
aku bukak periuk nampak gulai ikan terubok.. fuhhhh aku suke kot... even banyak tulang
tapi syokkkk...! ikan sungai mmg best.. cam ikan patin... *ahak promote tempat sendiri pulak... tengah2
aku duk intai2 isi periuk tu, mak aku pun cakap menu hari tu kari ayam...erk maknenye
gulai tu bukan hari tu punye.. patot la tak banyak sangat.. aku jenguk pulak periuk kedua.. mak aku
cakap lagi.. ayam pedas pun ade... aku tak heran ag.. ayam kan da selalu makan...
tapi aku tengok la jugak kan... pergh ayam kampung rupenye.. aduhhhhhh tak pasai2 kene buat
pilihan... *nampak aku tak tamak kan....hahak... aku jenis nak makan mesti satu jenis lauk jek..
kalau amek banyak2 nanti mesti ade je lauk yg terbiar... ciannnn....



kari ayam aku da reject awal2 memandangkan aku
bukan penggemar kari tegar.. hahahhaha... fikir punye fikir aku pilih gulai ikan jugak
sebab lame sangat da aku tak makan.. so abaikan ayam kampung tu.. padahal dlm hati da niat sat gi
nak makan ayam kampung pulak.. hehehehehe.. ayah aku pun geleng kepale bile dari
tengahari sampai petang tu aku berkali2 gi makan nasik... heeeee nak buat camne..
lauk peberet kiteeee...

ahad pulak mak aku buat masakan yg aku request iaitu nasik
lemak sambal udang.. mmg TERBAIK..! rindu giler nak makan.. ag2 sekarang aku
tengok tv asyik kuar gambar nasik lemak jek.. sampaikan balik shah alam pun mak aku bekalkan ngn
nasik lemak tu... weeeee suke sangatttt... and malam tu jugak didy aku bagi aku lemang
ngn kari daging... *padahal aku yg gedik gi mintak macam2.. hahahaha... da tak terlayan kot bile jap aku
mintak ketupat, jap mintak roti jala bagai.. huuhuhu sape suruh cite makan macam2 kan...
thanks awak... >,-




Thanks for reading =)

September 16, 2011

buang jauh2 rase tu...

assalamualaikum...

mood tengah swing swing.. ade rase yg bercampur...
kalau boleh tengok muke aku sekarang ni, macam2 mimik muke aku buat..
semuanya ikot ape yg aku rase...

bile aku fikir, kerut2 kening2 aku tapi jawapan takde jugak..
bile aku marah, muke cam nak belasah org pun ye jugak...
bile aku terase, air mate laju jek mengalir...
tapi bile aku rindu, aku fikirkan die and aku terase...
so yg jadik...........

AKU NANGIS..!!
ermmmm....
rase yg aku benci...
masing2 buat salah.. aku tau itu.. aku pun kdg2
buat perangai.. selalu marah2.. tapi semua bersebab kan.. tapi bile die sakitkan
hati aku.................. erm aku rase cam nak balas balik.. aku rase nak sakitkan hati hati die balik...
tapi tiap kali tu yg aku fikir, last2 aku duk diam2 jugak.. biarlah.. kalau die yg puas
hati buat camtu.. tapi aku tak nak buat...

bile kite da berkorban tapi tak dihargai, sakit kan...
awak tak rase ape saye rase.. marah..?? tak... saya terase.. bukan ke
saya da ekot kehendak awak..?? so tak salah kan kalau awak hargai semua tu.. walaupun maybe
awak pure2.. tapi hipokrit la pulak kan.. ermmmm saye tak nak awak hipokrit dgn
saye tapi........ takde pape lah...hurmmmmm.. saye lupe kot...

I'M NON OF YOUR BUSINESS ANYMORE.....
(aku kene ingat semua ni..!!)



Thanks for reading =)

September 10, 2011

macam mane eh..??

assalamualaikum..

erm bosan and kelaparan aku kat rumah ni... bosan
giler2 duk sorg2 nih... nak keluar pulak aduhhhhh malas... lapar...?? masak cincai2
lepas tu duk terperap balik kat dalam bilik.. lapar ag tapi malas nak keluar beli makanan..
bagos sangat la kan... (>,-)

ramai giler kot yg cakap aku kurus sangat2 sekarang ni...
kazen aku pulak ingat aku putus cinta.. aduhhh takde maknenye la.. no no no
kalau putus cinta pun rasenye takde la sampai aku mogok tak makan kan.. heeee.. semalam
aku gi tempat keje lame aku.. akak kat situ pun cakap aku makin kurus.. budak2
kelas..?? huh yg ni ag la.. rasenye jenuh hari2 aku dengar diorg tanye nape aku makin kurus..
and latest semalam member didy aku tanye aku tengah diet ke... aduyaiii rupe aku
ni macam org yg perlu berDIET ke..?? hahahaha buat lawak jek..

tapiiiiiii aku pun mmg perasan aku makin kurus... elok2
dulu berat da nak sampai tahap ideal sekarang da UNDERWEIGHT...
ermm nape eh..?? housemate aku pun kurus jugak.. tapi tak la sekurus aku.. badan die pun
maintain jek ag.. tapi yg peliknya kitorg makan benda yg same.. aku makan ag
banyak kot dari die.. selalunye aku yg bising bile die tak habis makan.. hehehehe maybe sebab
metabolism aku tinggi sgt kot..?? aku selalu check and mmg TINGGI pun... arghh
tension pulak aku.. org kate nak gemok nanti bile da tue.. OMG ofcos la aku nak badan maintain
cam anak dare kan.. hikhikhik

merepek jek aku ni...




bile aku tengok org2 yg gemok or berisi sikit,
aku rase waaaa bestnye.. sedangkan diorg lak tengok org kurus cam aku nih
pergh best siot kurus.. (erk suke2 aku je kan buat ayat sendiri..) heee manusie mane penah nak
puas ati kan.. termasuklah aku.. aku nak naikkan berat aku semula tapi tak tau la
macam mane.. makan banyak2 pun badan aku still ag camni..

ade idea tak..?? kalau badan aku makin kurus ag pasnih,
confirm org ingat aku makan hati banyak sangat kan.. heheheh sedangkan
aku tengah happy kot.. hari2 yg aku lalui makin baik even aku terkejar2 siapkan assignment
(padahal buat last minute), kelam kabot study (esok test malam aku study mmg padan la kan..hahak)
senang cite mase tak la banyak yg terluang pun tapi sempat la jugak aku nak
bersengal2 dgn 'die', bershopping ngn member aku (erk sebenanye beli barang dapur...
wink2*) hahahaha...

aku da start merepek.. baik aku undur diri dulu.. heee
nak buat keje sikit..
take care everyone ! tadaaaa...



Thanks for reading =)

bile hati dah sayang...

assalamualaikum...

lame tak conteng2 kat papan blog nih...
takde pape pun nak share kan.. nanti semua jugak yg meluat dengan aku..
ye dak..?? -,-

ok2 aku takde idea pun nak cite pasal ape..
tapi aku terfikir macam2 and lastly tu yg aku tulis jugak entry ni..
bukan nak cerite pasal diri aku... no no no no no ! bile aku free aku mmg suke on9
(PERHATIAN ! kalau FREE.. so jgn cakap aku asyik nak on9 padahal diri sendiri cam ******)
ok aku nak tanye korg 1 jek soalan.. 1 jek..

korg penah stalk sape2 tak..??
eleley mesti la ramai yg angkat tangan goyang kiri ke kanan
tak mengaku kan... ok2 aku pun tak penah stalk sape2.. (haaa mesti nak kate aku tipu kan..)
ok aku caye korg takde stalk sape2 tapi benda2 camnih mesti penah
jadik kan.. contoh paling dekat kat FB...

eh ni lah minah yg @#$%^&*(*$%..
ni kot mamat gile yg *&^@$%^%$%*#$%...
pempuan ni yg rampas bf aku dulu...
laki ni la nak usya aku dari dulu sampai sekarang.. (buweeek..!)

haaaa otomatik korg sibok2 nak tau pasal die sedangkan
die lansung tak berminat nak tau pasal korg kan... haaa aku da lame kot tak
amek tau pasal org lain... org lain pulak yg sibuk nak amek tau pasal aku.. hai awak...
(tangan letak kat dada mate pandang ke atas).. tapi takpe aku paham semua ni berlaku.. sedangkan
didy aku pun bukak wall org lain.. erk panas jek hati.. kihkihkih

hahaha da jangan melalut.. berbalik pada topik utama..
ok dekat fb macam2 gelagat aku boleh tengok.. ade yg sibok nak tonjolkan
diri sendiri, ade yg betol2 jadikan fb tu macam papan aktiviti.. semua benda nak tulis kat situ
bagi 1 dunia tau.. haaa macam2 kan.. and da lame aku selalu terbace status sorg
budak ni.. yelah kalau da sepanjang mase on9 and tulis status macam2, nak tak nak aku TERbace
la jugak kan.. nak stalk die..?? OMG takde keje ! erm aku pun tak paham
dengan die ni.. mmg la aku tak nak paham pun tapi terlintas jugak dalam kepale aku nih..
selalu aku cakap camnih kat didy aku..

eiii tak tau la ape yg ade dlm kepale die tu

seriously mmg aku tak paham.. mencari salah org lain sedangkan
salah sendiri terang2 nak tutup.. ceritakan keburukan org lain sedangkan salah sendiri nak
sembunyikan.. ok fine kau ramai kawan..  maybe kau puas bile buat
camtu... tapi aku tau..

kau tak hepi ngn hidup sekarang..
kau da hilang kawan2 yg kau sanjung dulu..
kau hilang org yg kau sayang..
and kau gunekan org lain utk KEPENTINGAN kau !

mungkin kau lupe.. kite penah baik dulu.. so aku kenal kau..
tanpe perlu org lain cerita pun aku tau perangai kau.. sungguh kau KEJI ! jujur dari
hati aku.. kau pure2 baik depan semua org, bagi aku semua tu MINTAK KESIAN.. entah bile kau
nak berubah.. sgt2 kesian.. HAHAHA (jahat kan aku..)

and tadi aku on9.. terpandang la fb sorg ni.. ermmmm..
nothing much can i say.. bukan marah, bukan kesian, bukan benci.. walaupun kadang2 rase
"euuuewww dak nih.." tapi 1 jek yg aku paham..

bile hati dah sayang..
yup ! bile kite sayangkan someone, kite kadang2 tutup mate
ngn ape die buat.. kite tak peduli walaupun hati kite terluka.. ye aku paham itu..
sebab aku pernah alami semua tu.. tapi bile kite obses (cam kasar pulak kan..) nak kan seseorg tu,
tu bukan namenye cinta, bukan namenye sayang, bukan namenye kasih.. tapi lebih
kepada rase nak memiliki.. mmg sayang tu ade tapi ermmmm fahamilah
ape yg aku nak sampaikan..

we lose the people we love because we are meant to love someone else..
we lose them because we are destined to find somebody else..
it is a simple fact that its sometimes hard to accept because we are too stubborn to let go
something that doesnt belong to us anymore...

ye ego dgn diri sendiri sampai menafikan ape yg kite rase..
stop it la.. aku mmg tak kisah dgn ape kau buat tapi aku tau semua ni buat kau
makin sakit, makin terluka.. aku tak hepi tengok org lain camtu.. bina la hidup baru.. kalau die
bukan utk kau, ramai lagi org kat luar sane.. tak perlu terkejar2, tak perlu bosan bile
SINGLE.. mmg lumrah nak berteman tapi single pun kdg2 ok wut..?? so take your time and
thinking.. gudluck !




Thanks for reading =)

September 3, 2011

demam di hari raye....

assalamualaikum...

erm gigih jugak nak on9 kan.. actually da bape
hari da pun pening kepala.. pening yg mencucuk2 n menarik.. sape2 yg penah
rase mesti paham ape yg aku cube sampaikan.. and start pagi tadi pening makin menjadi2 and
last DEMAM.. erghhhh !

plan nak balik shah alam hari ni terbantut memandangkan
aku takot nak drive time pening camnih.. balik dulu pun aku pening tapi cube kuatkan
diri.. and ni maknenye aku kene tempuh jammmmmm giler2 esok kan.. *damn* tibe2 rasenye best
pulak naik bus jek.. kalau jam pun aku tak heran.. huahuahua..

dari tengahari sampai la ke petang keje aku tido tido
and tido.. layan sakit kepale.. lepas makan ubat same jugak.. takde la lega mane..
tapi ok sikit la.. eh lari topik.. sebenarnye nak share ape yg aku buat khamis lepas.. senang cerita
raye ke3.. biar pic jela yg ceritakan ye..?? (padahal takde idea nak cerita camne)








danish, adam and zulaikha..


my luclu daddy and mummy.. ( =






sebenarnye makcik aku tunang aritu.. tapi aku
takde gambar die.. kakak aku ade amek tapi malas pulak nak upload.. hehehe.. eh ade
org datang raye.. chow dulu la eh... tadaaaa


p/s :
sori to 'die' sebab buat die sakit aty.. janji tak buat ag da... ( :



Thanks for reading =)

September 2, 2011

nak cite jugak boleh..??

assalamualaikum...

pejam celik pejam celik pejam tak celik-celik dah raye ke4 kan..
rase macam baru semalam aku salam tangan mak abah, macam semalam aku terkira2
duit raye (padahal tak dapat banyak pun), macam semalam aku asyik curik2 makan kueh raye
sedangkan tetamu depan mate and macam2 la yg macam semalam..
*pening*

dekat blog, fb, twitter and macam2 ag lah da penoh
ngn benda2 berkaitan raye kan.. termasoklah aku.. saat org semua sibuk upload
gambar2 raye, aku terkial2 baru nk pilih gambar2 yg ok.. hehehe.. semua da tukar profile picture,
aku tetap ag setia ngn yg lame.. erk padahal malas nak upload... muahahaha.. semua
busy buat entry pasal raye, status pun still pasal raye..
erm nk cakap something boleh..??

aku pun nak cite jugakkkkkkkkk............ (>_0)
raye aku macam biase jek.. secara sederhana tapi
tetap meriah... walaupun malam raye tu aku da bengang2 tapi nasiblah sepanjang
hari raye tu mood aku sentiasa ok.. malas aku nak layan org yg menyusahkan aku.. takde pape yg
aku nak cerita tentang raye aku.. semuanya macam biase.. tengok pic jela eh...


harus la pic first aku kan.. hihik


cantek tak..?? tema raye kali ni blue ~~


ni semua adik beradik aku.. aku da susun ikot turutan ag.. heee..
jangan pertikaikan nape adik aku ag tinggi.. aku tak tau ape yg die makan sampai
terlebih tinggi.. hahahahah





cukop kuota.. hehehe


aku ade rumah besar.. kau ade...?? heee lempang laju2.. ni bukan rumah aku..


sebahagian dari family belah mak... ramaiiii kot..

kalau nak letak semua pic rasenye sampai esok pun post ni
takkan publish.. sangat banyak.. kat fb tak sampai suku pun yg aku upload..
banyak sangat.. so sekian jela cerita aku raye kali ni.. korang macam mane pulak..??
mesti ag meriah kan... jojom share.. :)






Thanks for reading =)