Nuffnang Ads

September 23, 2011

begitu banyak cerita....

begitu banyak cerita
ada suka ada duka
cinta yang ingin ku tulis
bukanlah cinta biasa... ~ ~

ceewaaaaahh... eh assalamualaikum...
erm agak lame tak bukak blog.. jenguk2 lansung la takde mase even
bile nampak lappy jek teros rase nak update blog.. huuuuu fb..?? da takde makne sangat bagi aku..
bakal di delete agaknye... hehehhehe... minggu ni bagi aku minggu paling busy sepanjang
aku kat poly.. means dari sem 1 sampai la sem 5 da sekarang ni (tapi still mude tau... heee) aku selalunye
takde la busy straight cam sekarang.. selalunye dlm seminggu 2, 3 kali mesti gi keluar
date.. (ops !).. dalam erti kate lain aku still ade mase nak dibuang walaupun keje berlambak.
 tapi minggu ni..?? NON ADO..! huh giler penat.. baru terase cam seorang student
yg bagos.. (ehem2 hampeh -,- )

minggu lepas aku pulang ke tanah air *bajet cam aku kat oversea jek...
macam biase aku mesti nak cite pasal masakan mak aku kan.. heeeeee serius best...
hihik.. aku balik2 gi dapor.. maklum la awal pagi ag aku da balik.. confirm2 tak sempat nak bekfes pun..
aku bukak periuk nampak gulai ikan terubok.. fuhhhh aku suke kot... even banyak tulang
tapi syokkkk...! ikan sungai mmg best.. cam ikan patin... *ahak promote tempat sendiri pulak... tengah2
aku duk intai2 isi periuk tu, mak aku pun cakap menu hari tu kari ayam...erk maknenye
gulai tu bukan hari tu punye.. patot la tak banyak sangat.. aku jenguk pulak periuk kedua.. mak aku
cakap lagi.. ayam pedas pun ade... aku tak heran ag.. ayam kan da selalu makan...
tapi aku tengok la jugak kan... pergh ayam kampung rupenye.. aduhhhhhh tak pasai2 kene buat
pilihan... *nampak aku tak tamak kan....hahak... aku jenis nak makan mesti satu jenis lauk jek..
kalau amek banyak2 nanti mesti ade je lauk yg terbiar... ciannnn....



kari ayam aku da reject awal2 memandangkan aku
bukan penggemar kari tegar.. hahahhaha... fikir punye fikir aku pilih gulai ikan jugak
sebab lame sangat da aku tak makan.. so abaikan ayam kampung tu.. padahal dlm hati da niat sat gi
nak makan ayam kampung pulak.. hehehehehe.. ayah aku pun geleng kepale bile dari
tengahari sampai petang tu aku berkali2 gi makan nasik... heeeee nak buat camne..
lauk peberet kiteeee...

ahad pulak mak aku buat masakan yg aku request iaitu nasik
lemak sambal udang.. mmg TERBAIK..! rindu giler nak makan.. ag2 sekarang aku
tengok tv asyik kuar gambar nasik lemak jek.. sampaikan balik shah alam pun mak aku bekalkan ngn
nasik lemak tu... weeeee suke sangatttt... and malam tu jugak didy aku bagi aku lemang
ngn kari daging... *padahal aku yg gedik gi mintak macam2.. hahahaha... da tak terlayan kot bile jap aku
mintak ketupat, jap mintak roti jala bagai.. huuhuhu sape suruh cite makan macam2 kan...
thanks awak... >,-




Thanks for reading =)

2 comments:

afiqazizan said...

nampak sedap sangat masakan mak awak tu..:)

Nabila Shamsudin said...

mmg sgt sedap... hihi :)