Nuffnang Ads

March 23, 2012

tak sihat ...

assalamualaikum..

terlalu banyak benda yang berlaku dalam beberapa
minggu ni... seriusly sangat tension.. tapi nak taknak kena la jugak tabahkan hati...
hari ni jugak aku terime banyak komen tentang pakaian and muke aku.. first komen hari ni kate aku
nampak pelik pakai tudung sarung tu.. didy dobby aku panggil tu tudong indon.. haha
tak bercitarasa betol die tu.. and yang kedua datang dari dak laki kelas aku.. ade ke patot cakap aku
macam org tue.. grrrrr !! ramai jugak la yang tegor sampai aku terfikir pelik sangat ke..
sebelom ni aku pakai jugak tudong camtu.. pape pun aku abaikan je walaupun tiap kali jumpe tegor..
aduh aku cantek sangat ke hari hari sebelom ni ?? hahaha mate pandang atas



actually aku tak berape sihat.. rase macam nak demam
pun ye jugak.. rase nak muntah.. banyak sangat makan hati kot... hurmmm takpelah..
biar orang buat kite jangan kite buat orang kan.. and u know what, even one day u not love me anymore,
u'll miss me.. haha confident gile ayat.. kene lempang sat gii.. dah la.. busy dengan
assignment yang berlambak.. bye bye !!


memang macam orang tue eh ?? =,=




Thanks for reading =)

March 21, 2012

peristiwa kelakar ..

assalamualaikum...

hari ni kelas sepatotnye pukul 10 tapi cancel..
seriusly bengang gile sebab takde sorang pun bagitau.. confirm lepas ni jangan
harap aku nak forward any message kat korang lagi.. aku memang marah sebab aku tak lupe nak bagitau
korang pun.. and rumah aku tak dekat macam korang.. grrrrrr 


dah malas nak ingat lagi dah.. balik tu aku and era
pergi pas.. nak keluarkan memory dari lappy era yang dah rosak.. mase nak balik
paling tak tahan moto era double stand tak lepas nak turun.. hahaha sebab simen licin kan.. puas kot
aku dengan era cube tapi susah.. ade la bape orang yang lalu dah pandang kitorang pelik
sebab gelak - gelak kat situ.. maluuuuu tapi last boleh jugak dengan skill
yang era gune.. heheeeee

ok tu takde la lawak mane.. yang paling kelakar bagi
aku peristiwa yang jadik semalam.. ok sekarang kereta aku dah patot kene servis..
tapi aku tak nak servis dekat perodua cam dulu sebab kene tipu mahal.. so aku mesej dak kelas aku,
tajul yang tau pasal benda - benda ni.. time tu aku baru on the way nak balik kelas..
tapi tibe - tibe die col pulak.. so aku fikir ooo maybe senang sikit kalau
cakap direct je kan.. so aku jawab la..

T : hello..
A : hello..
T : sape ni ?
A : nabila..
T : hah ?
A : nabila la ..
T : nabila ? tak kenal la ..
A : weh aku la nab dak kelas..
(ok aku memang dikenali dengan name tu dalam kelas.. sungguh tak moden.. =,= haha )
T : ooooooo.... (sambil gelak sakan.. betol ! )
A : ceh nab ngan nabila tu kan same je.. aduhai.. (tapi aku gelak jugak)
T : haaa kau nak servis kete ape?
A : kete aku la CCS viva.. kalau tak silap aku gune syntium..
T : ouh aah viva.. kalau dekat tempat aku PJ tukar minyak, bla bla bla dalam 90 lebih jek.. (serius tak dengar ape die cakap sebab time tu atas moto)
A : oooo kalau nak tukar minyak je? ngan air battery sume camne ?
T : murah je dlam 20 30 camtu..
A : oooo ok thanks..
T : ok assalamualaikum..
A : waalaikummussalam..

lebih kurang macam tu la ape yang kitorang cakap.. A mewakili aku dan T mewakili budak tu..

memang aku perasan suara tu lain sikit tapi aku tak la
pelik sebab aku memang jarang bercakap dengan die.. nak borak rasenye
memang tak pernah la kan.. so takkan aku kenal suare die pulak kan.. hahaha sampai lah ke malam
semuanya berjalan seperti biase.. cume aku ade terfikir nak mintak tolong die servis
kete aku tu.. tapi tak cakap lagi la.. rase cam nak pergi sendiri je..

tapi malamnye tibe - tibe era cakap tajul bbm tanye
sape yang col ayah die.. terkejot la era tu kan.. aku tak syak pape pun sebab mane
ade aku col sape - sape pun.. aku tak tau la ape yang era bbm dengan tajul tu tapi tajul bagitau pasal
minyak hitam.. cehhh confirm la aku kan.. aku dah pelik dah time tu.. last - last.......




last - last memang aku dengan era gelak sakan.. rupenye
yang col aku tu bukan tajul tapi ayah die.. muahaha name ayah die pun tajul jugak..
memang la aku tau tapi aku ingat tu no die sebab die penah col aku gune no tu.. waaaaaa malu gile
walaupun aku memang takkan jumpe pun ayah die tu.. hahahaha name member
ayah die pun nab jugak.. maybe yang aku cakap dak kelas tu die tak dengar kot.. tu pun ayah die pelik
sebab no aku memang tak save kat fon die.. so die tanye la anak die merangkap
budak kelas aku tu.. cetttt sengallll betol..

maybe bagi sape - sape tak la kelakar kan tapi sungguh aku
yang nak tergelak sebab benda ni jadik kat aku.. tu la sape suruh col gune no macam macam..
hahaha dah la lapar nak makan... bye !




Thanks for reading =)

March 20, 2012

entah ..


entah kenape dengan aku .. entah kenape dengan hati aku ..
aku yang terlalu sensitif atau aku memang betol - betol kecik ati ?? hurmmm sangat
tak suke ade dalam keadaan macam ni.. aku tak suke tension - tension .. alhamdulillah aku semakin sihat..
tak perlu nak makan ubat je bile sakit kepala.. tapi masalahnye entah kenape
emosi aku asyik tak menentu je.. bukan tak menentu tapi terase..
erm yeke? entah .......... bye




Thanks for reading =)

March 17, 2012

geram !!

tengah - tengah bosan, tambah dengan otak yang buntu
tak dapat berfungsi dengan baik ni aku pun merayau - rayau dalam laman sesawang ni.. =,=
tibe - tibe terjumpe something yang so ciut comey rase nak terkam..




comel sangat.. dari dulu teringin nak besar gedabak camni.. huuuu
mane la nak dapat kan.. mahal sangat.. nak beli sendiri takde feel pulak.. padahal
takde duet.. so tak nak bagi aku rase nak benda ni jangan bagi aku nampak.. nanti tak pasal - pasal
semua orang aku mintak.. huuuuuuu yang paling jeles member aku sorang dah ade yg besar
camni.. rase nak lawan dapatkan yang lagi besar.. boley ?? hahaha ..

eh rajin sangat buat entry hari ni kan.. bosan sebenarnye..
takde sape nak teman aku yang suke merepek ni... so duduk la sorang -sorang
layan lagu tangkap leleh ni.. memang meleleh - leleh la aku... =,=
heee nyte semua ... (:




Thanks for reading =)

♥ ♥ ♥


Tetap TERTAWA walau aku sebenarnya ingin MENANGIS..

Tetap TERSENYUM walau aku sebenarnya KECEWA..

Tetap KUAT walau aku sebenarnya SUDAH TAK SANGGUP lagi..
Tetap SEMANGAT walau aku TERTEKAN oleh masalah..
Dan yang terpenting tetap SABAR dan memandang segalanya baik saja walau sebenarnya hatiku LEMAH dan sedang TERLUKA..

tenanglah wahai hati !!




Thanks for reading =)

lagi dan lagi ...


Lupakan aku saja 
Dari kaca fikiran 
Andainya bersamaku 
Engkau tidak bahagia 


Aku bukannya insan 
Ingin cinta percuma 
Sehingga aku sanggup menantimu
Walau berabad lama 



Cintaku bukan kerana harta
Cintaku tidak kerana paras rupa
Sedarilah kasih... 
Cintaku harap hingga ke syurga
Bersama-samamu 



Demi kasih sayang yang aku pertahankan
Sanggupku meniti malam tanpa mimpi 
Aku berdoa kita dapat berdua hingga ke akhir hayat 
Untuk selama-lamanya 



Aku bukannya insan
Ingin cinta percuma
Tetapi aku sanggup menantimu
Walau berabad lama



--------------------------------------------------------------------------------------------------

demi kasih sayang ....
dendangan siti nurhaliza ..

lame - lame blog aku ni jadik blog lirik lagu pulak kan..
aku memang minat dengan siti.. dari kecik sampai la sekarang.. tapi takde la
fanatik sangat.. lagu - lagu die pun aku minat.. cume lagu - lagu die sekarang aku dah tak suke..
sekarang aku kerap dengar lagu lame die.. bukan lagu die je.. banyak lagi..
mood sekarang dengar lagu sedih - sedih... =,=

ok stop !!
bye ..



Thanks for reading =)

March 16, 2012

lara lagi ..


Hanya sampai di sini sahaja
Kisah cinta kita berdua
Tiada daya selamanya
Terhenti di sini

Biar ku pujuk hati ini
Merawat rinduku sendiri
Setelah aku kau lukai
Sedangkan kau tahu

Kasih aku hanyalah untukmu
Tiada lain dalam diriku
Takkan berubah
Walau dipisah laut biru

Cinta aku hanyalah untukmu
Tak pernah goyah tak pernah jemu
Takkan terpadam dalam hatiku
Ia milikmu, percayalah

Mungkin sudah suratan kita
Terpisah sebegini saja
Pasti di satu hari nanti
Ku jejak bahgia





Thanks for reading =)

posisi tidur dan maknenye ..

tibe - tibe nak cerite pasal tidur pulak kan ..
actually terfikir macam mane keadaan aku tidur sebenarnye.. hehe so layankan aje la ...
jom...


 

tidur telentang dengan tangan dan kaki terbuka
mencintai kebebasan, keselesaan dan kecantikan.. seorang yang sangat boros tapi nasib baik lah sebab kaye.. juge seorang yg mempunyai sifat ingin tahu yang tinggi dan suke bergosip..



tidur dengan kaki bersilang
obses dengan diri sendiri dan sukar menerima pape perubahan.. suke menyendiri tapi yang bagosnye boleh bertoleransi dengan orang lain..

 

tidur telentang dengan tangan di bawah kepala
sangat pandai dan bersemangat untuk belajar.. kadang - kadang suke bagi idea yang susah diterima orang lain.. menjaga keluarga dengan baik tapi mudah menyayangi semua orang...


 

tidur meniarap
mempunyai pemikiran yang agak sempit.. mementingkan diri sendiri dan suke pakse orang lain menuruti kehendak sendiri.. suke bertindak terburu - buru tanpa mengetahui perkara sebenar..


 

tidur mengiring
seorang yang sangat berkeyakinan.. berjaya dalam ape juge bidang yang diceburi hasil usaha sendiri.. dikatakan mempunyai kuasa dan kekayaan..


 

tidur meringkuk ke sisi
mempunyai sikap mementingkan diri sendiri, cemburu dan pendendam.. orang di sekeliling perlu berhati - hati sebab orang yang mempunyai gaya tidur macam ni mudah terasa..


 

tidur mengiring dengan menindih sebelah tangan
berbeza dengan orang yang tidur meringkuk, lebih sopan, lembut, ikhlas dan penyayang.. kurang berkeyakinan dan susah menerima kekurangan dan kesilapan..


 

tidur mengiring dengan satu lutut dibengkokkan
seorang yang sangat serewet, suka mengeluh dan komplen.. mudah gugup dan tension tetapi sangat teruja walaupun dengan benda kecik..


 

tidur seperti memeluk
seorang yang kesunyian dan tertekan disebabkan kegagalan lepas.. teragak - agak dan ragu menyebabkan orang fikir yang anda telah hilang cinta dalam hidup..


 

tidur dengan seluruh badan ditutup
nampak macho depan orang ramai tapi sebenarnya seorang yang pemalu dan lemah..
menyimpan banyak rahsia dan jika berdepan masalah, anda lebih rela memendam sendiri daripada mintak pertolongan orang.. sering tidur tersenyum..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

aku ?? tak sure la tidur macam mane.. hahaha sebabnye
aku tido macam - macam gaye kot.. ikot dan aku je nak tido macam mane pun.. heeeeeee..
yang pernah tido dengan aku je tau kot... yg penting tak buas kan?? haha





Thanks for reading =)

March 13, 2012

pulangkan balik ! grrrrr

assalamualaikum....

haish mood bengang.. email aku disonglap ! eceh ayat bukan main
lagi kan.. tapi serius aku marah.. aku mmg ade 2 email.. email baru yg memang aku
buat untuk blog ni.. so mmg jarang giless aku bukak email tu.. password pun
kene try empat lima kali baru berjaya bukak.. =,=

dalam beberape bulan ni aku ade la cube nak bukak email tu..
berjaye la.. aku try nak tukar email2 yg dihantar oleh fb ke email baru ni tapi tak
berjaye sebab katenye ade fb lain dah gune email aku tu.. aish biar betol kan.. tapi aku tak la percaye
sebabnye fb ni banyak kali menipu aku.. jap nanti macam2 benda takde pastu
bukak lagi dah ade pulak.. grrrrr !!

tapi tu bukan masalahnye sekarang.. masalah terbaru email tu dah tak
boleh bukak lagi dah.. banyak kali kot aku try.. password aku mmg la berbeza tapi aku
takkan sampai lupe.. grrrr.. aku pun carik inisiatif carik fb yg dah gune email aku tu..
pergh ade pulak.. dengan name yg aku sendiri tak tau sape.. tu baru satu masalah.. masalahnye friends
kat fb budak pencurik email kau tu cam aku kenal pulak.. tak la semuanye aku friends
jugak tapi boleh dikatekan tau la sape kan.. rase cam orang orang yg kenal dgn aku je.. eishhhh
pulangkan pulangkan !! jangan nak mencemar duli pulak..!!
nanti org yg fikir aku bukan2 !!



p/s :
mohon pade sesape yg berkaitan sila padamkan fb terbabit
dan pulangkan semula email aku tu..
ermm ade sape2 boleh tolong tak camane nak dapatkan fb tu balik and buang fb tu ??



Thanks for reading =)

March 6, 2012

masa silam ..



malam ni malam aku mengingat masa - masa lepas aku...
habis semua older post aku bukak.. rase malu giler bile bace balik ape yg aku pos
 dulu.. heheheh dulu kan banyak sangat hal yg jadik.. so entry lepas memang banyak cakap pasal tak puas
ati aku.. lebih - lebih lagi entry aku marahkan sorang minah ni. nasib la kau block fb
kau dari aku.. sikit pun gua tak heran derr... maybe lebih beruntung dari orang lain yg tertipu ngn lakonan
kau.. kihkih masenye akan tiba.. so watch out your stupid action!

dah la.. tak berniat pun nak buat entry panjang - panjang..
cume terkenang.. bace note lame kat fb.. aisehh macam tak percaye aku yang tulis
semua tu dulu.. hahaha nak delete tapi nantilah.. malas nak bukak fb lagi dah.. pape pun aku gembira bile
ade sesetengah org yg tak pernah baik lansung ngn aku dulu dah mula ok ngn aku.. satu yg
aku pasti, kalau kite tak buat salah org akan tau jugak sape kite nanti
kan.. so bersabar jelah.. (=



Thanks for reading =)

March 1, 2012

sunyi ..


entah kenape rase nak update blog.. bosan.. atau senang cite
aku sunyi... hurmmm online pun bukan ade pape... fb pun bukak sebab nak tengok pic die..
tengok gelagat die.. sebab aku.................

rindu die





Thanks for reading =)