Nuffnang Ads

March 31, 2011

sakitnya.....

AMARAN : ENTRY TENTANG DIRI SENDIRI... SILA PERGI JIKA XSUDI...


 
fikiran betol2 tengah kusot.. xtau kat sape nak kongsi problem sendiri..
ermm aku sendiri yg bukan jenis cite problem.. hurmm otak sarat berfikir tapi xtau ape yg difikirkan..
salah ke aku risau..?? salah ke aku amek berat..?? terase cam xdiperlukan lagi..
sakitnye... T______T

hilang semangat.. bantulah aku untuk kuat semule..
perlukan tangan utk dipimpin.. xnak buat perkara yg bukan2.. perlukan bahu utk bersandar..
biar hilang semua kekusutan.. betol2 perlukan.. tapi mane semua tu..??
hurmm... do u know how much i need u right now..??




Thanks for reading =)

bersara dari blogging...


assalamualaikum...

aku sedih...
aku rindu...
mungkinkah aku telah jatuh sayang..??

ALAMAK APEHAL DAK NABILA NIH...??

hihik saje je nk main2.. rindu kat blog..
sedih arinih xdapat sangat nak bukak blog.. arinih aku curang... banyak ag kotmitmen lain..
tapi hati nak jugak buat entry baru.. xpe x..?? heee... ermm aku
nak mintak sometink boley..??

DOAKAN AKU
untuk esok....
sebab lecturer aku da nak datang tengok camne aku practical..
nervousssss + takot = ponteng keje.. ops..!! hehe...
doakan eh... sayang korg..!!
muah muah... :)



Thanks for reading =)

March 30, 2011

c.i.n.t.a


C.I.N.T.A

ku persembah cinta suciku
buat insan yang ku sayangi

ku ukirkan dalam hatimu
jawapan cinta kepadamu
agar kau mengerti

selamilah kasih sucinya cintaku
tulusnya cintaku hanya kepadamu

mampukah kau mengerti
perasaanku kepadamu
dan tulus kasih hanyalah untukmu

mampukah kau selami
jauh ke dasar hati ini
oh hanya namamu yang tersembunyi

ku harapkan kau mengerti
cintaku seadanya kasih

ku inginkan kebahagiaan
bersamamu oh selamanya
tanpa rasa curiga
----------------------------------------------------------------------------------------------------

kalau bercakap tentang cinta, semua org pasti akan memberi jawapan yg
berbeza.. bagi yg sedang bahagia, jawapan dihiasi dgn senyuman yg terukir.. waktu itu, indahnye
cinta dapat dirasakan.. tapi bagi yg kecewa, melihat cinta itu menyakitkan.. kesakitan
cinta lama terasa kembali.. namun, benarkah cinta mmg membahagiakan..??
atau sebenarnye cinta mmg membawa derita..??

tiada siapa boleh menklasifikasikan apakah cinta yg sebenarnye...
cinta memang buta.. cinta juga mampu merubah segalanya.. ada yg merasa manisnya cinta sedangkan
diri dipijak, dipergunakan.. yg nampak di mata hanyalah yg terindah lantas
menutup kecacatan yg lain.. keburukan tidak dipandang, yg penting hati gembira.. ada juga
yg melihat cinta sesuatu yg merugikan, membuang masa.. sedangkan cinta sejati
ada di depan mata.. namun hati menutup segalanya.. lantas,
apakah cinta sebenarnya..??

cinta terletak di hati, terasa di jiwa, dikawal di minda..
setiap manusia akan merasakan apa itu cinta.. semuanya bergantung pada diri sendiri untuk
mencorakkan bagaimana perjalanan cinta.. namun kita hanyalah manusai biasa..
jangan menghukumi andai diuji.. jangan menyerah jika dikerah..

bercinta tidak salah.. pengalaman akan mematangkan..
jadikan yg lepas sebagai pengajaran, bukan alasan menidakkan yg akan datang.. fahamilah hati..
segalanya menuntut.. pasti....



Thanks for reading =)

March 29, 2011

rumah pelik...

assalamualaikum...

mate sgt2 mengantok.. kepale pulak berdenyut2 pening..
rase cam nak jek balik rumah baring2.. baru lah indah hari ni kan..?? hehe..

utk hilangkan ngantok, aku bukak blog buat entry baru..
eish rase cam rajin pulak.. >_< aku jumpe gambar2 rumah yg pelik.. bile xde keje mmg rajin
la tangan aku nih duk godek2 tenet tengok pape yg xpatot.. ops haha.. xde keje
aku nk tengok yg xpatot.. aku kan budak baik.. yg patot2 jek aku tengok.. T_T ok aku perasan...
jom la share same2..

ni baru betol rumah batu... haha

ni bukan pelik tapi unik.. pelik ngn unik lain kan..??

cam seram jek.. xtumbang ke nanti...



 
haaa 2 in 1.. bangon tido je tengok2 da ade kat tempat lain.. cam best jek... :)



Thanks for reading =)

entry tiada tajuk...


AWAS : ENTRY TENTANG HATI & PERASAAN.. SILA TEKAN [X] JIKA TIDAK SUKE..

padamu ku harap
kau hadir dalam hariku
agarnya kau tahu betapa ku cinta padamu
setiap masa seolah ada di sisi
kasih padamu takkan pernah padam..


sayangku hanya engkau dihati
jiwaku ini kosong tanpa pelukanmu
oh belaianmu..

 kasih kita ditakdirkan bersama
takkan engkau ku persiakan
walau terkadang hati mudah terusik olehku..

selagi ada nyawa
seluruh daya kan ku pastikan kau gembira
segala cinta dan saat bahagia
ke akhir hayatku..
------------------------------------------------------------------------------------------------------

saat semua enak dibuai mimpi, aku masih di sini..
mencalit sedikit mata penaku, melaritkan bait2 kata, mencurahkan rasa di jiwa..
sejenak hati berbicara sedang minda pula merencana.. yg mana perlu ku turutkan.. melayan rasa
atau hanya menerima..?? buntu...... T_T

entah mengapa hati pada saat ini terlalu rapuh..
terasa bagaikan daun yg jatuh berguguran.. menunggu saat utk layu dan mati.. mungkinkah
ada kebahagiaan di saat ini..?? keliru... T_T

ku cuba mengerti.. cuba memahami.. cuba melayani..
namun hati sering kali terasa.. apa yg harus aku lakukan..?? membiarkan atau mencurahkan.??
ya aku sedar hati kini mudah terusik.. namun mengapa tidak kau cuba fahami..??
biarkan... mungkin tu sebaiknya kini...

hati berbicara namun minda membantah..
jika diturut rasa jiwa, hati menderita.. jika diikut kata minda, hati menangis sendiri.. kini ku bertanya,
apa pilihan yg aku ada utk gembira..?? nothing.... T_T

erm damn pagi2 da start merepek.. sori terpakse bace entry merapu..
luahan rasa bile otak xdapat berfungsi.. T_____T



Thanks for reading =)

March 28, 2011

penat + ngantok...

assalamualaikum....

aku still kat officee lagi.. OT..?? yup mungkin.. adehh dlm minggu
lepas sampai la arinih aku xpenah da balik pukul 5.. paling awal pun pukul 8 lbh.. seronok..??
best jugak layan semua kepala technician tempat aku nih.. aku xjoin tapi gelak tengok
diorg.. kdg2 perangai cam budak kecik.. kalah aku.. muahaha.. tapi even xde la keje berat mane pun
tapi penat jugak.. balik umah nanti confirm2 aku dah telentang atas katil tanpa tukar baju..
hehe.. penat kay.. duduk lame2 pun letih.. xcaye cube korg ganti tempat aku.. huhu..
niat aku bukak blog pagi tadi sebanarnye nk cite pasal aku cycling dlm keadaan sedih semalam tapi
sampai sekarang xde lagi entry aku pasal tu kan..?? nak tau kat mane..?? elok tersimpan
kat draft.. xsempat pun aku nak cite ag.. tengah2 upload pic dah ade sorg yg panggil..
bile aku sambung lagi, ade keje lain pulak.. last2 aku save jek..
aku buat entry yg pendek2.. *pendek ke..??*



arinih keje aku buat list banyak2 and print.. da siap laminate pulak,
gunting kecik2 baru la tampal.. senang kan keje aku..?? tapi sakit mate aku pandang computer nih lame2.. print pulak kat kertas colour cam arghh... kuning terang tu.. terdera pulak rase.... T_T



eh kate busy tapi sempat ag buat entry baru kan.. hehe..
ni terapi hilangkan tension.. haha.. ok aku nak sambung buat keje semule..
sebelom kene tegur baik aku siapkan keje kan.. tadaa.... :)




Thanks for reading =)

March 23, 2011

marah tapi nangis...??


xnk cite panjang2... entry yg ringkas mgkin.. skrg aku mmg tengah
sakit hati sgt2.. geram giler2.. benci..?? bile aku marah, mmg aku rase cam da benci tapi lepas tuh
rase tuh hilang sendiri.. sumpah aku marah ngn ko...!! tolong la jgn jadik selfish..
jangan sampai aku benci ko tau x..!! sabar aku ade had.. ingat time susah ko carik aku gak..
bukan nk ungkit tapi gune la otak tuh bile nak buat pape.. tapi nape aku nangis sbb
ko..!! damn..!! erm aku nih kalau marah pun nk nangis.. cam weak la pulak.. aku xnk lepas marah
aku kat sape2.. so pliz la KO jgn buat aku betol2 hilang sabar.. tengok pulak ape yg aku
mampu buat kat ko... so watch out.. huh

p/s : sory sbb xtau da care mane nk lepaskan marah.. so buat entry.. xpe x..??




Thanks for reading =)

March 20, 2011

bila pena melakar kata, hati mula berbicara.....


blog ni umpama diary hidop aku sekarang.. seperti sebuah
buku yg akan aku catitkan ape2 yg perlu.. akan ku warnakan dgn warna-warni hidop yg aku lalui..
saat ini penaku mula menari2.. mencoretkan kisah hidop seorg insan.. walau xsemuanye aku
ceritakan, tapi diary nilah yg menggambarkan siapa diriku... but not fully myself..
kdgkala entry ditaip dgn emo yg xdpt dikawal... T__T

cinta pertama adalah kenangan... cinta kedua adalah pengajaran...
dan cinta yg seterusnya adalah keperluan kerana hidup tanpa cinta bagaikan masakan tanpa garam..
kerana itu jagalah cinta yang dianugerahkan sebaik-baiknya agar ia terus
mekar dan wangi sepanjang musim...


maaf entry kali ni agak jiwang meloyakan..
sila pangkah jika tak suke... hari nih mmg aku xde mud.. rase cam
nak keluar hiburkan hati, bersuka ria tanpa fikir ape yg terjadi...
tapi xde teman pulak.. *damn* bukan xboleh sorg2 tapi
kalau xde teman time mud xok, banyak benda gile yg aku buat nanti..
so duk terkurung kat rumah... sedangkan die bersuka ria
kat luar sane.. T__T xpe abaikan jek.. jgn pakse org fikir tentang
diri kite... senyap..?? myb tuh yg terbaik..
hurmmmm... :(


kdg2 aku terfikir.. nape mesti jadik camnih.. menyesal ngn ape yg terjadik..??
tidak.. memikirkan mungkin.. kdg2 aku jadik kuat.. walau apepn jadik, aku still boleh tersenyum..
masih boleh menerima sbg dugaan.. masih boleh memahami walaupun sakit.. aku dah
alami macam2.. so aku abaikan banyak benda sbb bagi aku...........

- kalau sebelom nih yg lagi terok aku boleh hadapi, nape sekarang xboleh kan..?? -


yup sbb tuh aku xhiraukan ape yg org
buat kat aku.. aku cube jadik tabah.. yup mmg aku boleh.. tapi aku
manusia biase.. kdg2 aku lemah.. air mata tumpah jugak bile
hati disakiti.. nak melawan tapi hati membantah.. diam xbeerti aku takot..
senyum xbermakna aku xkisah.. tapi aku da cukop penat..
penat layan kerenah yg pelbagai... fahamilah aku juge
manusia biase.. ade perasaan yg perlu dijage.. ade hati utk dikasihi..
cume satu yg aku mintak..
fahami aku........

 
seandainya kamu ingin mencintai atau memiliki hati seorg gadis..
ibaratkanlah seperti menyunting sekuntum mawar merah... kadangkala kamu mencium harum mawar...
tetapi kadangkala kamu terasa bisa duri mawar itu menusuk jari...


hati...
tenanglah.. ketenangan akan membawa kegembiraan.. kegembiraan akan mengusir semua
kegusaran lantas menghilangkan kesedihan... yup aku perlukan itu
wahai hati........



Thanks for reading =)

March 17, 2011

kalau korg tengok, ape yg korg fikir...???

tibe2 aku rase blog aku nih banyak join segmen jek..
yeke..?? tah la.. kalau rajin gi la check.. hehe.. korg mesti malas kan..??
T__T

haaa jgn lari tajuk.. nanti org marah.. jon usya pic2 cun kat bawah nih..
erkkk cun ke..??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


haaaa ngeri x..?? korg rase nih ape...?? teke la...
boleh makan yummy yummy ag.. mesti fikir org makan org kan.. yarkss.. tapiiiiii......
SALAH....!!!



haa mesti nak tau ape benda tuh kan...
sebenarnye muke2 org nih dijadikan roti utk dimakan... haaa kejam x..?? ehhh bukan la... sebenarnye
bukan org pun.. ni roti la.. tapi buat bentuk camtu.. aku pun tak ingat kat mane aku amek
sbb da lame da pun.. tapi baru nak jadikan entry.. hehe.. kat negara mane tah, roti nih
diorg buat sarapan.. best katenye.. eiii xde la aku nak makan even bukan org betol pun.. rase cam
kreatif sgt ke buat bentuk camtuh..?? kan ke banyak ag bentuk chumiell2 yg diorg boleh
buat.. confirm ramai suke kan... >_<


haaa ni bile da siap pack nak jual... agak2 kalau korg
jumpe kat mane2 kedai ke, gerai ke korg beli ke x eh..?? kalau aku TAKKKKK..!!
opss emo pulak... heee




Thanks for reading =)

[Blog Picisan] : Best Ke Jadi Budak Kampung ?


aku nak join segmen ag.. waaa rase cam da gile
segmen pulak aku nih.. tibe2 ternampak so aku join jela.. cam menarik jek.. kalau nak join clik
banner tuh kay... :)

meh aku tunjuk pic umah aku...
.
.
.
.
.


haaa da tengok..?? jom jawab soalan pulak... >_<



Adakah anda budak kampung?
yup... aku tak malu nak ngaku yg aku mmg budak kampung.. lahir pun kat ceruk sikit.. hehe

Kampung anda dimana?
Kampung Bangau Tanjung, Temerloh, Pahang.. tau tak katne..??

Apa yang best tentang kampung anda?
banyakkk.. tapi nak senaraikan semua tuh rase cam tak tau pulak.. hihi.. kalau cakap temerloh,
mesti la org akan ingat bandar ikan patin kan.. kampung aku nih mmg betol2 sepanjang
jalan sungai pahang tuh.. mmg banyak la sangkar2 ikan kat tepi sungai tuh.. nak dapat ikan patin pun
mmg senang.. sedap tau.. lagi2 kalau ikan patin masak tempoyak.. fuhh tibe2 rase nak makan
pulak... kalau kat umah, mak aku masakkan ikan patin kukus masak tempoyak.. mmg pancing selera
aku lah.. mmg banyak la aku makan... makkk lapar...!!

Tempat yang anda selalu lepak (atau tempat bermain) di kampung?
huu malu nak jawab soalan nih... aku dari dulu duduk ostel.. balik weekend pun jap jek..
lepas tu da gi shah alam sambung blaja.. bile aku balik mmg aku tak keluar pn.. so mmg aku tak tau
mane tempat budak2 kampung yg lain lepak.. T__T .. tapi kecik2 dulu aku selalu gi tanjung..
kutip buah ape tah namenye.. tak ingat pulak.. sekarang tempat tuh da maju da..

Permainan kampung yang pernah anda main?
adehh aku nih mane main pape permainan pun.. tibe2 rase soalan yg senang nih cam susah jek..
tak tau la nape tapi mmg aku tak minat.. maybe sbb kecik2 dulu ayah aku bukan bagi
sgt main2 nih.. bace buku... hahaha.. tapi setakat congkak, batu seremban
tuh aku tau la.. hihihi

haa da jawab.. sikit jek kan.. jom la ramai2 join....




Thanks for reading =)

March 16, 2011

dah xlarat dah.... T__T

pergi ke hilir melintas titi,
terjumpe pulak ngn mak cik siti,
kalau perut dah terisi..
mesti la aku senang ati... >_<

haa cpt2 sape nk beli pantun aku... heee.. buang tebiat betol la bile aku berpantun nih..
nampak sgt aku bosan + rase nak balik umah jek nih.. nk update entry pun aku xtau nak cakap pasal
ape.. tibe2 aku teringat ape yg aku buat isnin lepas.. so aku jadikn entry la kn... nak tau
aku pi mane..?? scroll down kay..
.
.
.
.
.
.
.
.
.



haa sini la aku gi... tanjung harapan nih kat klang..
rasenye ramai yg tau tempat nih kan sbb tempat nih mmg femes cume aku jek yg baru 1st
time sampai.. T__T .. tapi takpe.. da sampai pun da kan.. hihihi.

meh kite share info sikit.. yela mesti ade gak yg senasib cam
aku yg xpenah jejakkn kaki kat sini... ke aku jek..?? plzz say no... >_< sape2 nk makan seafood
mmg sesuai la tempat nih.. ag2 cam aku.. ley jadik sawan jp tengok semua tuh.. haha...
haa tanjung harapan nih ade kat pelabuhan utara klang.. alaa kawasan byk2
kilang tuh... kalau sape2 nak cuci mate pun leh gak.. tapi tengok kapal2 ngn bot2 la... dulu org panggil
tempat nih esplanade.. sbb musababnye ditukar aku pun xtau... bukan tuh jek, ade ke patot
panggil tanjung nih tanjung gila... tak ke pelik bunyiknye tu..??



sori semua pic curik... T_T

haa tuh semua yg gi malam tuh.. 8 org semua sekali..
tapi pic ade 6 jek kn... sorg ag tuh aku la... baru 7 kan.. yg sorg ag tuh bf amni.. da la aku yg lambat
time tuh.. malu jek.. siap memalukan diri sendiri ag.. xpayah la tau ape yg
memalukan tuh.. segan aku.. haha..

kat sane kite boleh amek sendiri pape yg kite nak.. pastuh suruh jek
org tuh masak ikot suke kite.. da sampai mmg teros aku terjah ape yg ade dlm takung besar tuh..
nampak ketam, udang, sotong, ikan mcm2 jenis pulak tuh.. time nih aku teringat kejap yg aku
nih allergic ngn seafood.. tapi aku buat2 lupe... T______T

bile msg2 da amek bekas and da nk start pilih2, baru la aku sibok nak amek jugak..
hehe.. disebabkan kitorg semua ade 8 org, so msg2 ade partner la.. aku ngn
naza.. tapi naza nih pun pegang bekas cam geli jek.. eiskh3.. aku pun rampas teros..
aku suruh die pilih and aku amekkan.. kelakar jek nak amek pun geli.. siap jari nih habis lentik da amek
satu satu.. heeee...tapi sampai part sotong, aku surrender.. aku suruh naza jugak..
eiii aku xsuke benda licin2 camtuh.. aku suke makan jek.. hehe..
jojom tengok pe kitorg order...
|
|
|
|
|
|
|
V

jeng jeng jeng.....

sotong goreng tepung


udang masak pedas


ikan kembong bakar

haaa aku makan ngn nasik puteh la.. tapi mmg kenyang la..
xlarat aku nak habiskan semua tuh.. bertuahnye bile time kitorg pilih udang tuh, ade la dlm 7, 8 ekor
jek tapi bile da siap masak, ade 13.. ( naza kire.. xtau la betol ke x.. ) org kate rezeki so makan
jela kan.. jgn banyak soal.. hihi.. org lain makan ok jek tapi aku makan selang-seli
ngn minom air.. mmg xkuat pedas aku nih.. name jek org pahang.. huuu



lepas da kenyang makan makan makan, da siap bayar kitorg
pn gi tempat seterusnye.. tengok wayang..!! haa sebenarnye plan aku mmg nak tengok wayang mlm tuh..
tapi ade yg ajak gi tanjung harapan.. aku nih mmg pantang org ajak berjalan.. mmg aku xkisah
sgt.. heee.. so kitorg gi bukit raja.. pilih punye pilih last2....................


I AM NUMBER FOUR yg kitorg tengok.. cite nih da keluar lame da pun..
since bulan 2 ag.. tapi kitorg amek sbb plg cepat and semua xpenah tengok ag.. agpun kitorg mmg
xplan nk tengok cite pape pn.. boleh tahan gk cite nih.. lepas habis kitorg teros balik..
aku drive sbb ade yg buat muke kesian kat aku.. demam katenyew.. layannnn
jela.. nasib aku mmg baik... hihihi..

skg nih tekad dlm ati nt nak gi ag makan kat situ.. tapi xboleh
la selalu.. pokai la aku.. jimat weh.. aku student ag... huuu tunggu aku kaye dulu.. hari2 pun
aku sanggop makan.. :)



Thanks for reading =)

March 10, 2011

yarkss geliiiii....

entry lepas aku cite pasal makanan je kan.. and arinih rajin la
pulak tangan aku duk godek2 blog org lain.. aku pun singgah jenguk2 blog yg agak baru jugak la aku
follow.. haaa lepas segmen di sebalik tabir Abg Ben tuh.. mule2 aku bukak bloh nih,
aku rase cam best jek.. last2 mmg betol la blog nih banyak cakap pasal makanan.. i loikeee... hihi :)
aku nih pun spesies yg asyik nak makan jek.. cume xtau la nape badan nih susah sgt la nak
membesar.. eh xnk cite pasal aku.. nanti korg muntah.. haaa nak tau blog sape..??

gi la tengok.. mmg banyak pasal makanan.. mmg aku suke lah..
hahaha.. comel jek akak nih tapi xtau la da berpunya ke belom.. *eh tetibe jek*
ops jgn lari dari topik asal kay.. tengah aku duk usya makanan2 kat blog Kak Zue nih,
aku nampak la sushi..


kadang2 aku terfikir jugak nape la ramai jek yg minat sushi..
aku sikit pn xpenah rase tapi aku tau aku xkan suke punye.. heeee.. dlm entry sushi tuh, Kak Zue
nih kate ade suprise.. ececeh aku pun excited la konon2 nak tau kan..
tibe tibe tibe tibe and tibe2...............

waaaaa geliiiiii......

eii xdpt bayangkan kalo aku tengok depan2.. mule2 aku ingat nak tarok pic yg
buat aku seriau tuh kat sini tapi xjadik la.. buat hilang selera aku jek nt kan.. kalo korg nak, pi
tengok SINI .. huhu baru la aku terase untungnye aku mmg xmakan sushi.. eish malas
la komen banyak2.. aku ingat ag pic tadi.. xmao tengok da.. geliiiiii.....

p/s : bace sampai habis entry tuh... T__T




Thanks for reading =)

March 9, 2011

aduhai perot....



makkkkk laparrrrr.....!!!
aku xtau la ape kene ngn perot aku malam nih...
rase nak makan macam2.. puncenye..?? meh aku cite...

aku kan ade bagitau kat entry sebelom nih yg aku kene OT = overtime..
so mmg banyak la mase lapang yg aku ade kan.. dari tadi aku duk blogwalking sume entry2 baru yg
kuar kat dashboard tuh sampai aku da lenguh nak tekan banyak2 kali.. masalahnye bile
aku bukak blog semua tunjuk gambar makanan jek.. mmg menguji nafsu aku yg membuak naik nih..
nafsu makan kay.. bukan nafsu lain.. *tetibe*.. aku nih cerewet bab makan.. xsemua
benda aku makan.. makanan western lagi la aku xbape nak layan.. tetibe aku nampak mi udang..



fuhh lame da aku xmakan.. mule la air liur aku mengalir laju jek meleleh.. ok aku tipu.. :)
aku pun plan nak makan mi udang malam nih.. nak pakse didy aku carik.. dan dan aku nampak nasi
lemak pulak.. aduhhh teringin jugak.. da la nampak cam sedap jek.. aku pun tukar plan nak
makan nasik lemak..



nampak pulak Mcd.. haa Mcd aku layan ag..
teringin jugak.. damn.. ape yg aku nak makan nih sebenarnye.. disebabkan blog2 yg aku
terjah kali nih banyak sgt tunjuk pic2 makanan, aku pun cepat2 pangkah and
gi bukak fb... tapi masalah tetap ade... :(

sedappp.....
tengah aku berangan and bilang2 jari nak makan ape malam nih, tibe2 aku nampak
manager aku makan sometink yg mmg peberet aku... :( teringin la pulak... adeh cepat2 jek aku gi
beli.. pantang betol aku nampak benda nih.. nak tau ape..?? ni haaa....


sedappppp.... :)

tapi nak tau sometink x..?? aku still ag kat office.. sekarang da pun pukul 11:16 p.m..
serius lapar la.. aduyai bile la nak bagi aku balik nih.. perut aku da memberontak da nih... da la ade yg
tengah tunggu aku.. eish bikin panas jek.. aku da pening ngn keje nih..
boleh x aku nak jerit kuat2 yg.........

aku nak balik...!!

p/s : perotku sila la memahami ye... T__T


Thanks for reading =)

March 8, 2011

perlu ke tersengih-sengih cam kerang busuk..!!


PERINGATAN : INI ENTRY EMOSI YG MEMBUAK-BUAK !!

opss..!! korg sila tampar aku laju2 sekarang sbb da
buat title yg konon2 nye penoh emosi yg membuak2 cam nak melimpah..
* jgn tampat kuat2 *

ok enough aku mmg malas nak fikir ayat mukadimah.. aku suke cakap
ikot suke aku jek.. hehe.. ampun pak.. :) what..?? ape kene mengene title ngn entry nih..?? ehhhhh sabar
boleh...?? nak cite la ni.. cube belajar sabar sikit.. *tetibe* .. sebelom tuh aku nak tanye dulu..

KENANGAN ITU SWEET EVEN MENYAKITKAN..

setuju ke x setuju..??

setiap org pendapatnye berbeza la kan.. kalau same mesti la bosan jek hidop nih..
tapi bagi aku kenangan tuh best.. kenangan kan same cam pengalaman kite.. aku kalau ingat balik ape
yg da jadik dlm hidop aku, sejujurnye banyak yg pahit dari yg manis..
boleh kire jek ape yg boleh buat aku hepi.. tapi even banyak benda yg menyakitkan jadik dlm hidop
aku, tapi bile aku ingat aku mesti tersenyum.. sebenanye ade mcm2 feel aku rase bile
aku ingat balik kenangan2 lepas.. ade yg buat aku serik, ade yg buat aku rase aku agak kurang cerdik
*bodoh cam kasar pulak kan*, ade yg buat aku rindu tapi sekarang yup aku RINDU !!
rindu pada kenangan.. bukan bermakna hidup aku sekarang xbest tapi ade something pada kenangan lepas yg buat aku nak semuanye berulang semule..
tapiiiiii...........

YG AKU RINDU TU PAHIT !!

agak2 rase aku ni giler x bile nak benda yg pahit xmanis xmasam jadik ag..??
tapi serius aku NAK..!! kenape..?? bile something yg pahit jadik, kite akn jadik lebih tabah and yg manis tetap akan datang.. mase cepat or lambat jek.. and sekarang aku da boleh senyum cam kerang
busuk da sbb yg manis tuh aku da dapat.. cume aku harap semuanya kekal lame.. :)




sekarang aku mmg suke kenang balik benda2 lepas..
yg aku rase sgt2 xperlu aku nak ingat, aku akan biarkan je berlalu.. banyak benda yg aku da lepaskan
pergi.. aku xnak ulang pape yg da lepas even semua tuh pernah buat aku hepi dulu..
itulah aku.. aku senang ngn hidop aku sekarang.. ape yg aku ade sekarang, aku akan cube jage baik2..
biar la kenangan yg ade tuh best2 je kan.. da la rase cam mud da bertukar pulak bile buat
entry nih.. :) jojom kite tengok blog org lain pulak... >_<


p/s : mlm tadi aku ingat sweet time aku ngn didy aku.. sukeeee... =)



Thanks for reading =)

March 7, 2011

comel..!!

jojom share pic kerete2 chumiell ngn aku.. tapi aku dapat sikit jela..
tu pun aku tengok kat SINI .. xtau la bagi korg chumiell ke x tapi aku suke.. nanti aku nak design kerete
aku sendiri la.. hihik.. berangan cam banyak duit je nanti kan.. xpe dari angan2 la kite
boleh berjaye kan.. so teroskan berangan ye kawan2..
xsalah pn.. :)




chumiell kan..?? tapi aku xsuke colour hijau.. T___T
tukar pink boley..?? :)




haaaa setuju x..??



Thanks for reading =)

March 2, 2011

broga hills, semenyih...

haa korg penah gi broga hills x..?? xpenah.??
eish3.. rugi.. rugi.. hahaha aku nih cakap je lebih sedangkan aku baru sekali
jek sampai sane.. :) tu pun aku join geng2 softball naza.. diorg semua da gi da dua minggu lepas..
cehh xaci kan.. np xaci..?? sebab dari dulu aku cakap nak gi, tup tap tup tap tibe2 naza
nih cakap diorg da nak gi dulu.. pergh bengkek kot... hehe.. tapi pape pun
aku da sampai sane pun da kire ok la kan..

meh2 aku nak cite sikit pasal broga hills nih..
kalau korg xnk tau pun aku nak bagitau jugak... :) setelah men'study'kan diri aku
ni, baru aku tau yg broga hills nih unik..!! nape unik..?? sbb terletak kat sempadan Selangor and
Negeri Sembilan.. kalau kat Selangor, broga hills nih kat belah Semenyih or senang
cite daerah Langat la.. tapi kalau kat Negeri Sembilan pulak, broga nih ade kat
Lenggeng, Seremban.. so nak cakap broga hills nih kat Selangor
ke Negeri Sembilan..?? fikir sendiri la ek.. :)

jojom pi usya pic2 kat broga ni.. serius cantek..
bagi yg mmg suke nature tempat nih mmg sesuai la.. aku nih suke sbb aku mmg
minat outdoor activities.. even org cakap aku lembik pun tapi setakat nih aku berjaye ag
buktikan aku xsusahkan sape2... kn..?? kn..?? da melalut pulak.. T___T



cantek kan..??



sunrise


betul kan aku xtipu... cantek jek...
jom kite tengok pic2 kitorg mase kat sane pulak.. tipu la kalu xde amek pic lansung kan.. :)
tapi pic nih sume bukan dari aku.. aku amek dari org lain jugak..
jom pi tengok...




ni pic time da nak pagi da pun.. kalau tak silap aku,
kitorg sampai kat 1st hill tuh dalam pukul 6 kot.. 2 pun aku ngn naza da naik
dulu sbb xde tempat yg safe sangat nk stop time tuh.. sakit gak la kaki aku panjat bukit curam
tu.. lepas semua dah sampai kitorg rest dulu.. time nih baru dapat tau ayah angkat salah
sorang dari kitorg nih meninggal.. al-fatihah... xlame lepas tuh kitorg sambung
climbing semule.. time sampai kat second hills tuh, org da agak ramai la.. so semua bebas nak
buat pape.. ade yg snap snap, ade yg tido *aku la tuh*, ade
yg borak.. bukak2 mate jek da terang.. *malu*


  






time nih da carik port nak bekfes da.. aku time
nih takot nak turon.. bukan ape.. setakat nih sejarah hidup aku kalau turun bukit ke,
tangga ke, mesti wajib la jatuh.. terseliuh tuh da banyak kali gak la.. hahaha..
kite tengok pic jela ek.. malas nak cite panjang2.. :)






lepas turon jek, kitorg gi hantar fyda gi ampang jap..
time nih aku rase lawak sbb ade yg tutup mate time nak lalu kat ampang hill tuh..
hahaha.. sape2 yg terase tuh nasib la ek.. :) destinasi kitorg seterusnye gi Sungai Congkak
utk mandi2... sejukkk.. aku xmandi sgt pun kat congkak tuh sbb sejuk.. tapi time
dlm toilet nak tukar baju tuh pulun aku mandi puas2.. hehehe... aku pun xsure
sampai shah alam semule pukul bape tapi aku da tido dlm kete.. mmg lansung xsedar.. :)
sampai2 pun aku sambung tido ag.. dlm pukul 7 lbh baru aku gerak balik umah sewe
aku.. sempat la bertukar2 cite jap sebelom aku tido ag.. siap berniat xnk gi
keje ag.. haha.. terok giler tapi aku gi tau... >_<

k chow chin chau.. nak balik umah.. (kantoi tulis blog time keje) hahaha.. :)



Thanks for reading =)