Nuffnang Ads

March 31, 2011

sakitnya.....

AMARAN : ENTRY TENTANG DIRI SENDIRI... SILA PERGI JIKA XSUDI...


 
fikiran betol2 tengah kusot.. xtau kat sape nak kongsi problem sendiri..
ermm aku sendiri yg bukan jenis cite problem.. hurmm otak sarat berfikir tapi xtau ape yg difikirkan..
salah ke aku risau..?? salah ke aku amek berat..?? terase cam xdiperlukan lagi..
sakitnye... T______T

hilang semangat.. bantulah aku untuk kuat semule..
perlukan tangan utk dipimpin.. xnak buat perkara yg bukan2.. perlukan bahu utk bersandar..
biar hilang semua kekusutan.. betol2 perlukan.. tapi mane semua tu..??
hurmm... do u know how much i need u right now..??




Thanks for reading =)

bersara dari blogging...


assalamualaikum...

aku sedih...
aku rindu...
mungkinkah aku telah jatuh sayang..??

ALAMAK APEHAL DAK NABILA NIH...??

hihik saje je nk main2.. rindu kat blog..
sedih arinih xdapat sangat nak bukak blog.. arinih aku curang... banyak ag kotmitmen lain..
tapi hati nak jugak buat entry baru.. xpe x..?? heee... ermm aku
nak mintak sometink boley..??

DOAKAN AKU
untuk esok....
sebab lecturer aku da nak datang tengok camne aku practical..
nervousssss + takot = ponteng keje.. ops..!! hehe...
doakan eh... sayang korg..!!
muah muah... :)



Thanks for reading =)

March 30, 2011

eish gedik...!!

aduh xpayah intro2 la ye... telinge aku tengah sakit nih..
dari tadi duk dengar sorg nih merengek2.. serius rase nk termuntah.. menyampah gile2...
bukan aku nk kutok tapi kalau da bercakap macam nk semua org dengar. x ke annoying giler2 tuh..
perlu ke nk pakse telinge comel aku nih dengar semua tuh..?? sekaligus kau da buat aku
tambah dose sebab meluat dgn semua nih.. tambah dose sebab fikir bukan2 kau
gatal.. patot la ade yg xtahan.. kalau la aku jadik kawan kau, erk rasenye da lame aku bla..

camnih la muke aku tengah bengang tadi.. comel kan aku.. erk nak muntah la tu..T_T
eish nyampah la.. kau sorg je ke ade bf..?? kau sorg je ke yg ade
org minat..?? eiii aku pun  ade la.. eh perasan pulak.. xpayah la nk menunjuk..
da la kau curang.. xsedar ke diri tu da tunang.. eish xpaham la aku ngn org camnih.. xkisah la kau
nak ade bape ramai bf pn tapi xpayah la nk bagitau 1 taman nih.. cakap slow2 boleh..
eish tension la aku.. menggangu.. ok aku ade gak buat salah tapi rasenye aku
xkecoh pulak kat 1 negeri nih.. hahaha pliz la sedar cepat2.. sebab sekarang nih ape
pun kau cakap sikit pun aku xnk dengar.. meluat..


p/s :
sori sebab buat entry dlm keadaan
menyampah + meluat + sakit telinge = kau fikir la sendiri... hehe..
selamat malam semua...



Thanks for reading =)

c.i.n.t.a


C.I.N.T.A

ku persembah cinta suciku
buat insan yang ku sayangi

ku ukirkan dalam hatimu
jawapan cinta kepadamu
agar kau mengerti

selamilah kasih sucinya cintaku
tulusnya cintaku hanya kepadamu

mampukah kau mengerti
perasaanku kepadamu
dan tulus kasih hanyalah untukmu

mampukah kau selami
jauh ke dasar hati ini
oh hanya namamu yang tersembunyi

ku harapkan kau mengerti
cintaku seadanya kasih

ku inginkan kebahagiaan
bersamamu oh selamanya
tanpa rasa curiga
----------------------------------------------------------------------------------------------------

kalau bercakap tentang cinta, semua org pasti akan memberi jawapan yg
berbeza.. bagi yg sedang bahagia, jawapan dihiasi dgn senyuman yg terukir.. waktu itu, indahnye
cinta dapat dirasakan.. tapi bagi yg kecewa, melihat cinta itu menyakitkan.. kesakitan
cinta lama terasa kembali.. namun, benarkah cinta mmg membahagiakan..??
atau sebenarnye cinta mmg membawa derita..??

tiada siapa boleh menklasifikasikan apakah cinta yg sebenarnye...
cinta memang buta.. cinta juga mampu merubah segalanya.. ada yg merasa manisnya cinta sedangkan
diri dipijak, dipergunakan.. yg nampak di mata hanyalah yg terindah lantas
menutup kecacatan yg lain.. keburukan tidak dipandang, yg penting hati gembira.. ada juga
yg melihat cinta sesuatu yg merugikan, membuang masa.. sedangkan cinta sejati
ada di depan mata.. namun hati menutup segalanya.. lantas,
apakah cinta sebenarnya..??

cinta terletak di hati, terasa di jiwa, dikawal di minda..
setiap manusia akan merasakan apa itu cinta.. semuanya bergantung pada diri sendiri untuk
mencorakkan bagaimana perjalanan cinta.. namun kita hanyalah manusai biasa..
jangan menghukumi andai diuji.. jangan menyerah jika dikerah..

bercinta tidak salah.. pengalaman akan mematangkan..
jadikan yg lepas sebagai pengajaran, bukan alasan menidakkan yg akan datang.. fahamilah hati..
segalanya menuntut.. pasti....



Thanks for reading =)

sape sanggop nak beli..??

assalamualaikum...

selamat petang.. aku tengah pelik nih... duduk kat office
tapi nape bunyiknye cam aku sekarang ade kat concert..?? setelah diintai ke kiri and ke kanan,
rupenye manager aku main drum kat iphone die.. cehh bingit tau x.. padahal jeles tengok
iphone tu.. erkk bile aku nak dapat fon idaman aku tu.. da mintak pada org
kesayangan tapi ditolak mentah2.. sampai ati beliau.. T_T

ok2 tadi aku menggagahkan tangan kecik aku nih
gi amek cable nak sambungkan kat lappy aku.. usahe untuk bukak jugak blog..
gigih kan aku..?? demi blog tercinte.. fb pulak xdapat bukak so mmg blog jela peneman setia aku
kan.. cehh ayat mesti nk jiwang.. hihik jom share pic yg aku jumpe tadi...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tadaaa....!!

ni penjual gule2... agak2 korg beli x kalau org yg jual tu jual dgn cara camnih..??
renung2kan dan selamat beramal...
*tetibe*




Thanks for reading =)

aku & mat gebu....

assalamualaikum....

title cam skandal je kan.. eish jgn fikir bukan2...
tapi aku mmg da jatuh cinta dgn Mat Gebu ... ops silap.. jatuh cinta ngn blog Abg Mat nih..
berani betul aku rampas skandal Abg Ben tu kan... hahaha.. seriusly aku baru 1st time
masok blog Abg Mat ni semalam... sebelom nih aku xkenal pun sape die nih..
malunye aku xkenal blogger femes camnih kan.. T__T walaupun da banyak kali dengar nama die
dlm blog Abg Ben , tapi aku degil jugak xnk explore.. Vlog aritu pun aku tengok sikit jek
sebab aku xkenal.. so, kire cam malas nk amek port la.. kejamnye aku.. >_<

tapi disebabkan aku  da terlampau mengantok time
kat office semalam, aku bukak blog Abg Ben.. tengok kat santai di paris Abg Ben tu, aku nampak
la Dapur Tanpa Sempadan tu.. kalau Kak Yuyu jgn cakap la.. hari2 aku bukak.. entry aku
dulu pun ade gak cakap2 pasal akak nih.. hehe.. kat SINI and SANA.. eh kite tolak
tepi hal Kak Yuyu (pergh cam kejam lak ayat), kite cite pasal Abg Mat.. start dari situ la aku
berminat nk bukak blog yg buat aku senang hati nih.. muahaha

waaa aku bukak2 teros aku tersungkur.. cair beb
Abg Mat ni gode aku.. gode aku ngn masakan die la.. eish korg nih fikir bukan2 pulak.. hihik..
nk tau nape..?? sebab aku nampak banyakkkkkk udang, ketam, sotong kat blog
Abg Mat nih.. aku nih da la pantang betol bile nampak seafood2 cmtu.. ag2 aku tengok Abg Mat ni
banyak letak udang dlm pape yg die masak.. fuhh rase nak pack barang lepas nih pindah
rumah die teros.. boleh..?? hehehe.. kalau aku tau la, da lame aku
bukak blog die setiap saat.. T_T


antara yg buat air liur aku meleleh-leleh :

ketam bersalut pastry
jejari ketam bersalut + chessy sauce
udang bersos plum
sausage ala teriyaki
jemput-jemput udang berkentang
sotong beriani masam manis



 
serius aku bukak blog Abg Mat nih mmg aku agak hangin jugak la...
mane tak nye.. perot yg kenyang pun boleh jadik lapar.. teros dlm kepale aku asyik fikir nak
makan jek.. jap nanti aku nak makan lain, bile nampak gambar lain karang  aku tukar
nk makan yg lain pulak.. kan ke buat aku kene fikir banyak2 kali tu..T_T

tu da 1 hal.. ade hal lain pulak.. aku nampak KEK..!!
aduyai mmg mencabar aku betol la Abg Mat nih.. nak suruh aku buat sendiri..?? erk jujur aku
xpandai masak.. yg aku tengok pun semue aku skip2 bahagian resepi.. *malunye*..
disebabkan nampak kek yg sgt2 buat aku rase cam nk gi umah Abg Mat sekarang jugak tu,
aku tekad nk gi secret recipe... sanggop aku col kacau tido didy aku semate2 nak
dapatkan kek nih.. kejam kan aku.. >_<


feberet kek yg mmg aku akn beli tiap kali gi SR...

aku nih jenis kalau da suke 1 blog tu, aku mmg akan
bace dr awal sampai akhir.. setiap entry baru mmg aku akn bace even kdg2 ade gak entry yg xbest..
name pun da minat kan.. semuanye indah.. eh ape aku melalut nih.. tapi aku xhabis lagi
selongkar dapur Abg Mat nih.. yela bukak blog pun curik2 kat office nih.. bile kene jeling aku tutup
cepat2.. hehehe.. lepas nih aku nk geledah habis-habisan la dapur Abg Mat tu..
biar selerak habis.. muahahaha... (gelak jahat)

p/s :
lepas publish entry nih, aku nak packing barang nak pindah umah Abg Mat..
agak2 ade bilik kosong lagi x aku nak duduk sane.. duduk kat dapur pun xpe.. lagi aku sukeeee...
hihik.. Abg Ben, Kak Yuyu, Abg Mat, jangan marah ye.. gurau2 je semua nih..
semoga teros berjaye dlm blogging.. :)



Thanks for reading =)

DECO DECO BENG BENG BOONG !


yeay nk join segmen Abg ben ag..
ape..?? korg pun nk jugak..?? ok jom click SINI ... :)
 serius senang sgt2 segmen kali ni... xamek mase lame pun.. just blog kene menarik la..
erkk yg ni aku lemah ni.. blog aku cam hape tah.. T_T

jojom kite terjah blog org lain... :)

Thanks for reading =)

March 29, 2011

rumah pelik...

assalamualaikum...

mate sgt2 mengantok.. kepale pulak berdenyut2 pening..
rase cam nak jek balik rumah baring2.. baru lah indah hari ni kan..?? hehe..

utk hilangkan ngantok, aku bukak blog buat entry baru..
eish rase cam rajin pulak.. >_< aku jumpe gambar2 rumah yg pelik.. bile xde keje mmg rajin
la tangan aku nih duk godek2 tenet tengok pape yg xpatot.. ops haha.. xde keje
aku nk tengok yg xpatot.. aku kan budak baik.. yg patot2 jek aku tengok.. T_T ok aku perasan...
jom la share same2..

ni baru betol rumah batu... haha

ni bukan pelik tapi unik.. pelik ngn unik lain kan..??

cam seram jek.. xtumbang ke nanti...



 
haaa 2 in 1.. bangon tido je tengok2 da ade kat tempat lain.. cam best jek... :)



Thanks for reading =)

entry tiada tajuk...


AWAS : ENTRY TENTANG HATI & PERASAAN.. SILA TEKAN [X] JIKA TIDAK SUKE..

padamu ku harap
kau hadir dalam hariku
agarnya kau tahu betapa ku cinta padamu
setiap masa seolah ada di sisi
kasih padamu takkan pernah padam..


sayangku hanya engkau dihati
jiwaku ini kosong tanpa pelukanmu
oh belaianmu..

 kasih kita ditakdirkan bersama
takkan engkau ku persiakan
walau terkadang hati mudah terusik olehku..

selagi ada nyawa
seluruh daya kan ku pastikan kau gembira
segala cinta dan saat bahagia
ke akhir hayatku..
------------------------------------------------------------------------------------------------------

saat semua enak dibuai mimpi, aku masih di sini..
mencalit sedikit mata penaku, melaritkan bait2 kata, mencurahkan rasa di jiwa..
sejenak hati berbicara sedang minda pula merencana.. yg mana perlu ku turutkan.. melayan rasa
atau hanya menerima..?? buntu...... T_T

entah mengapa hati pada saat ini terlalu rapuh..
terasa bagaikan daun yg jatuh berguguran.. menunggu saat utk layu dan mati.. mungkinkah
ada kebahagiaan di saat ini..?? keliru... T_T

ku cuba mengerti.. cuba memahami.. cuba melayani..
namun hati sering kali terasa.. apa yg harus aku lakukan..?? membiarkan atau mencurahkan.??
ya aku sedar hati kini mudah terusik.. namun mengapa tidak kau cuba fahami..??
biarkan... mungkin tu sebaiknya kini...

hati berbicara namun minda membantah..
jika diturut rasa jiwa, hati menderita.. jika diikut kata minda, hati menangis sendiri.. kini ku bertanya,
apa pilihan yg aku ada utk gembira..?? nothing.... T_T

erm damn pagi2 da start merepek.. sori terpakse bace entry merapu..
luahan rasa bile otak xdapat berfungsi.. T_____T



Thanks for reading =)

March 28, 2011

mau jadik bangla ka..??

assalamualaikum....

terganggu dari tido gara2 didy aku col... penat keje xhilang ag da
kene kejot.. mmg bikin panas.. haha sebenanye jeles sedap2 die bergumbira gi bbq tinggalkan
aku kat sini..xpe2 terase bebas seketika nak buat ape jek sesuke hati... hahak...

meh aku nak tunaikan janji nak buat entry pasal cycling aku yg agak menyedihkan... T_T
aku cite sikit2 jela eh sebab mate still lagu kuyu tapi ade yg
ajak sms pulak.. jojom share pic dulu... :)

time nih da separuh jalan.. muke da pun burn... T_T


sebenarnye plan kitorg nk gi pagi ahad.. semalam la kan..
ingat lagi entry aku pagi ahad tu yg cite pasal gi berkayak.. kalau xtau entry tu kat SINI ...
bangon da awal sebab nk settlekan baju sebelom keluar tapi disebabkan aku nih
mmg xreti nk basoh kejap2, jadik lambat.. so kitorg pn gerak petang la... sampai sane dlm pukul
3 lebih.. kitorg mmg silap tarikh kot sebab cuace mmg sgt2 panas.. sampai2
jek kitorg da beli askem sbb terik giler time uh.. tapi sebab semangat nk cycling membara
*ceh membara la sgt*, so kitorg teroskan jugak even terpusing2 carik tempat tiket..
aku nih ade 1 perangai xtau la nk cakap burok ke x.. hihi even aku salah or xtau pape, aku suke
buat muke selamber jek.. so bile org tuh cakap tempat beli tiket sebenarnye bukan tempat
yg kitorg da tuju tu, aku just say thanks and blah sambil senyum cam xde pape berlaku sedangkn org
tu da gelakkn kitorg.. dlm hati malu tapi era member aku pun muke selamber jugak..
hahahaha.. mmg bagos lakonan kitorg...

org yg paling kerap muncul dlm entry aku.. kitorg selalu gi mane2 same2... :)


time nak kayuh naik bukit mmg aku xnafikan la aku mandi peluh time tu..
siap turun tolak basikal jalan slow2 ag sebab xlarat nak kayuh ag da.. tapi time turun bukit,
mmg best lah.. aku turun slow jek tapi sampai era tinggalkan aku.. aku saje slow sebab
nak aksi hilang penat dulu sebelom kene naik bukit ag.. sampai separuh jalan, aku mmg da xlarat..
jalan pun da xbetol da time tu.. haha kelakar sampai nk gi toilet pun aku, rasenye
budak kecik merangkak pun boleh sampai dulu dari aku yg berjalan nih..
tu ok lagi.. yg paling xtahan sekali.....
.
.
.
.
.
SALAH JALAN...!!!


bayangkan kitorg da penat2 kayuh campur asyik
jalan kaki tiap kali naik bukit, kitorg xde pun jumpe tempat menarik.. kononnye nak
tangkap gambar banyak2 tapi yg kitorg jumpe just taman kaktus.. T_T
so kitorg anggap jela ni Arab Saudi kay.. sedihnye la.. haha.. da la cuace panas sgt2, kitorg
pulak xbawak air lansung sebab xnk berat beg.. rase nk terjelir2 lidah nak kan
air... perasan x dlm pic semua mate aku kecik jek.. tu bukti mmg cuace panas sgt2 sampai
nk bukak mate pun susah..

TENSION sebab kitorg ikot jalan mati.. nak xnk kene patah balik..
time nih aku da tekad cukop la sekali nih jek aku cycling kat kawasan bukit camnih..  xlarat..!!
nak TAMBAH TENSION ag bile kitorg da patah balik and tengok map kat tepi jalan,
mmg kitorg da menyimpang jaoh dari tempat2 best yg ade kat sini..
waa tapi aku xnk gi da.. lain kali kalau datang aku nak naik bus jek.. xnk da cycling kat sini..
giler fobia aku.. hahak..


rasenye panjang pulak cite aku nih.. hehe..
tapi moralnye ye adik2... nak gi mane2 sediakan la pape yg patot.. cam aku nih, da tau nak
buat aktiviti yg memenatkan, tapi degil xnk bawak/beli air.. serius nyesal gara2 xnk beg
berat, aku haus rase cam nak mati.. ok, melampau pulak ayat aku nih.. and kalau da jumpe map,
jgn malas2 nak tengok.. yg nih pun nyesal jugak.. kalau x mesti plan kitorg jadik best..
nyesal pun da xgune T_T

p/s :
tajuk..?? sebenarnye bf era yg cakap camtuh sebab kitorg gi
cycling time cuace panas terik.. hahaha kejam tapi kitorg mmg burn tapi xla sampai cam
bangla kan.. hehe tapi kitorg akn ke sini lagi utk buat aktiviti lain..
jom join sekali.. >_<




Thanks for reading =)

penat + ngantok...

assalamualaikum....

aku still kat officee lagi.. OT..?? yup mungkin.. adehh dlm minggu
lepas sampai la arinih aku xpenah da balik pukul 5.. paling awal pun pukul 8 lbh.. seronok..??
best jugak layan semua kepala technician tempat aku nih.. aku xjoin tapi gelak tengok
diorg.. kdg2 perangai cam budak kecik.. kalah aku.. muahaha.. tapi even xde la keje berat mane pun
tapi penat jugak.. balik umah nanti confirm2 aku dah telentang atas katil tanpa tukar baju..
hehe.. penat kay.. duduk lame2 pun letih.. xcaye cube korg ganti tempat aku.. huhu..
niat aku bukak blog pagi tadi sebanarnye nk cite pasal aku cycling dlm keadaan sedih semalam tapi
sampai sekarang xde lagi entry aku pasal tu kan..?? nak tau kat mane..?? elok tersimpan
kat draft.. xsempat pun aku nak cite ag.. tengah2 upload pic dah ade sorg yg panggil..
bile aku sambung lagi, ade keje lain pulak.. last2 aku save jek..
aku buat entry yg pendek2.. *pendek ke..??*



arinih keje aku buat list banyak2 and print.. da siap laminate pulak,
gunting kecik2 baru la tampal.. senang kan keje aku..?? tapi sakit mate aku pandang computer nih lame2.. print pulak kat kertas colour cam arghh... kuning terang tu.. terdera pulak rase.... T_T



eh kate busy tapi sempat ag buat entry baru kan.. hehe..
ni terapi hilangkan tension.. haha.. ok aku nak sambung buat keje semule..
sebelom kene tegur baik aku siapkan keje kan.. tadaa.... :)




Thanks for reading =)

You Are My Lucky Follower

aku dah di tag oleh Cik Ezy .. skg kite jadik musuh
jap tau Ezy.. nk rebut pillow2 chumiell tu.. sukeeee.... hehe.. >_<
nk join..?? click banner kt bawah...


hadiah dipilih berdasarkan cabutan bertuah..
tapi aku rase cam nk request mintak jek teros boleh x..?? chumiell pulak aku tengok..
tapi aku xnk 1.. aku nk dua dua.. hahaha aku mmg tamak benda2 chumiell2
nih.. boley x Kak Aida..?? hehe...

nak tag sape eh...
Piqah
Pinky Momma
Kerol

nak jugak.. nk jugak... nk jugak... :(
hehehe....





Thanks for reading =)

bile blog mogok.... :(

assalamualaikum.... :)

perot tengah lapar yg amat tapi kaki malas nak
menapak ke kedai yg xjaoh mane tu.. time2 camnih rase cam nk jek col sape2 hantarkan makanan..
mesti ade yg baik hati yg akn tolong aku.. erkk tapi xboleh.. tu namenye carik nahas..
muahahaha berani ko ye nabila..!! >_<

xpe aku nak mogok lapar ngn perot aku arinih.. asyik makan jek.. >_0
tapi aku mmg xtahan bile blog mogok ngn aku.. aiseyh mmg agk gekabah la kau jadiknye..
fb pun da suke main2 ngn aku sekarang.. asyik2 semua pic2 aku hilang..
jap nt ade semule.. pening aku.. dulu aku cuak jugak tapi da banyak kali jadik buatkn aku da immune..
ceyh tp dlm hati marah2 jugak.. hahak.. tapi nape arinih blog pulak buat hal.. sebelom
entry nih aku join segmen Abg Ben.. entry yg pendek camtuh ley pulak sampai
berjam2 baru aku leh bagi link kt Abg Ben tu.. yg aku pelik gambar Abg Ben asyik hilang jek
sampai fed up da aku nk masokkn.. pastu hilang lagi.. grrr...

ape kene eh ngn blog aku nih..?? nak cakap semua org kene
xpulak.. member aku buat entry masok pic banyak2 pn ok jek.. blog ooo blog..
majok ngn aku eh... T_T


muke protes ngn blog.. *konon*

Thanks for reading =)

GEGAR BLOGGER BARU



jom ramai2 join segmen Abg Ben ni... click SINI =)


Sila masuk ke blog BEN ASHAARI ini dan cari mana mana gambar yang ada ...
Amik gambar tu ( diberi kebenaran ) ..
done....

tajuk :  GEGAR BLOGGER BARU dan linkkan ke entri ini  ..
done jugak...
Kemudian, bagitau kenapa korang pilih gambar tu .. dan pastikan ada link ke entri itu .. ok ?
aku pilih pic ni sebab rase pic ni la yg paling smart..
muke pun jelas jek.. kalau tak Abg Ben tu amek gambar pun cam malu2.. xpun gambar ramai2 kan..
so terlindung sikit la.. eh Abg Ben yg besar tu pun boleh terlindung ke..??
tengok la badan ketul2 tu.. mmg menyeramkan aku.. hahaha eh kembang la Abg Ben nanti kan..
so jangan puji2 lebih2.. :)

Sila jelaskan mengapa anda jadi blogger ..
dulu aku jadik blogger just nak isi mase lapang aku jek.. lame2 aku
rase cam nak share jugak dgn org lain.. dari blogging ni la aku dapat ramai kawan2 baru..
so dari sinilah aku carik kawan2 baru yg bagi aku kdg2 lebih baik dari kawan
yg ade depan mate. ni bagi pendapat aku la... :)

Blog yang menjadi pilihan harian anda .. maksud aku , korang wajib masuk hari hari..
jujurnye takde yg specific aku masok tiap2 hari..
bile aku tengok kat dashboard ade tajuk yg cam menarik, confirm aku akn bukak..
nak masok selalu rasenye mmg tak la.. aku pun bukak tiap mase
ngadap blog.. hehe..

p/s : sorry Abg Ben.. gurau2 jek.. jgn marah.. :)



Thanks for reading =)

March 27, 2011

alaaa... nak yg tu jugak..!!

assalamualaikum...... :)
pagi yg indah dgn senyuman yg ceria... yes i got it.... >_<

fuhh saat aku buat entry nih, aku baru jek siap basoh baju
yg amat2 la banyak.. penat + lapar.. haha awal aku bangon arini.. sebabnye semalam da tido
awal disebabkan kekenyangan lepas melantak banyak2 dgn housemate aku.. bile bangon jek teringat
baju yg berlambak-lambak tak basoh lagi.. bukan malas tapi umah aku xde air.. yg
lawaknye aku kene tipu ngn bangla sebelah umah aku nih.. time tuh aku sapu sampah depan umah,
nampak die so aku tanye la pasal air yg tibe2 slow kat umah aku nih...

"xde air ke sekarang nih..??"
"air xde.. tangki je ade..gune paip.."        <--- aku xpandai la nak tiru camne bangla tu cakap..

haaa tapi sebenarnye main pipe kitorg kene tutup kat bawah..
biase la umah flat.. sape la yg jahat sgt tu... susah giler hidop xde air nih... tapi kire bangla tu
tipu aku la.. nk kene bangla nih.. nanti aku jumpe aku nk sekeh die
banyak2 kali.. hahak..

sebenarnye aku bukan nak cite pasal bangla tuh..
nk cite pasal aku ngn housemate aku, era gi Tasik Shah Alam semalam.. era nih la yg plan nak
berkayak and aku ikot jek.. aku mmg suke benda2 camnih.. kelakar sbb punye la lame
kitorg duduk kat tempat tuh, rupenye nak beli tiket kat tempat lain.. buang mase jek kitorg tunggu dari
tadi rupenye.. hehehe.. tapi kitorg xdpt pn naik kayak tuh... arghh geram.. bangla tuh pulak
kitorg cakap lain, lain pulak die cakap.. masalah betol la aku ngn mamat2 bangla nih...so kitorg dpt
naik canoe jek... mmg dalam ati rase bengang sbb lain yg kitorg plan, lain
yg kitorg dapat.. tapi xkn kitorg nk cancel kan.. so kitorg pun naik la.. tapi mule2 mmg lawak la..
kitorg terpusing2 kat tempat tuh jek.. malu kot ramai gak org kat situ.. misi aku time tuh
nk gi jaoh2 sbb da malu.. hahaha... siap ade yg tolong tolak ag... T__T


time tunggu sebelom kitorg sedar tiket kene beli kat tempat lain.. :)

suke sebab da gi jaoh dari tempat yg ramai org.. haha

lepas da agk pandai control canoe yg cam sampan tuh,
baru kitorg stop sebab tangan da lenguh2.. dapat tengok jek org lain naik kayak.. T_T
xpe lain kali aku nak jugak naik kayak tu.. !! hehe macam la reti sgt kan...
selagi xdpt selagi tu la aku xkn puas hati... :)

share pic jela.. gambar xcantek, gune fon jek.. :)


era


kitorg bayar untuk sejam tapi rasenye xsampai sejam
kitorg da balik kot.. sebab da xtau da nak gi mane.. dapat pulak idea nak karaoke.. hehe dalam
kepale aku da fikir da nak nyanyi lagu ape.. kali nih kitorg xamek lagu banyak2
cam aritu ag da.. haha jojom dengar aku nyanyi nak..?? confirm best.. erkk..!!
muahaha aku nak tunjukkan bakat terpendam aku nih... :)

kat sini la aku lepaskan perasaan and bakat yg aku rase baik simpan jek tu.. hahak



then kitorg singgah uptown and beli bungkus jek sebab nak
makan kat umah.. aku macam biase nak gak tomyam udang aku tu.. confirm gatal2 aku
nanti.. da la siang tadi pun aku da makan udang jugak.. T_T
beli keropok 2 jenis and cempedak goreng.. tapi last2 xabis pun sebab da kenyang sgt..
lepas makan masing2 da terbaring da.. hahaha.. mate pun da kuyu jek.. abis tengok tv teros kitorg
masok tido.. sebab tuh entry nih aku xdapat nak buat semalam.. aku pun tido awal coz mate
yg mmg da sedia ngantok and erm mud da xbape baik time nih.. T_T



p/s : aku nak cycling arini.... wait for my new entry kay.. :)


Thanks for reading =)

March 25, 2011

SEGMEN 1 HARI 1 BLOGGER THE FACEBLOG


korg sume da jenguk faceblog...?? da bertukar colour kan..
da jadik purple... even aku ag suke yg pink dulu tp purple pn ok gak la... hehe.. aku nak join segmen..
nak join jugak..?? click SINI or click jek banner kat atas ni kay... :)



nama @ nickname
name aku Nor Nabilah binti Shamsudin.. simple kan name aku..??
tapi ade meaning yg baik.. hihi.. even name aku simple, ringkas tapi ramai gak bising kate
panjang nak panggil name aku nabila.. tapi aku buat derk jek sbb really, i love my name..
tapi ade gak yg panggil aku adik.. mentang2 la aku kecik.. tapi kalau kat rumah pulak, aku akak no 3..
so diorg semua panggil aku kakde.. >_<

nama blog & rahsia di sebalik nama tersebut
my public diary...=) nih la name blog aku..
nape aku pilih name nih..?? sbb aku buat blog nih cam diary aku.. ape yg aku buat,
semua aku cite kat sini.. aku nak ngarot2 pn kat sini jugak.. aku nak ngadu, lepas perasaan pun,
blog nih jugak yg jadik mangse.. aku penah buat entry pasal nih.. kat SINI..
tapi xsemua la aku nak cite kan.. sebab tuh aku bagi name public.. haa maknenye diary yg org
lain boleh bace la.. tapi xsemua benda kite cite or tunjuk kat public kan..??
so phm kan maksud aku..

ceritakan tentang blog
nak cite ape eh..?? blog aku xbest pn.. just kat sini la aku
share ape yg aku tau, ape yg aku buat, ape yg aku dengar and semua lah.. mule2 dulu aku
jarang sgt2 update.. hari2 aku blogwalking kt blog org lain.. lame2 baru aku rase
nak share kat org ape yg aku buat.. ape yg aku tau pn aku bgtau jugak tp xla byk sgt.. mule lah
zaman aku mengarot banyak2 kat blog aku nih.. hihihi kat blog aku nih rasenye banyak
yg merapu kot tapi hope korg enjoy la eh.. >_<

tujuan blogging
aku start ade blog da lame tp mmg xactive..
lps tuh teros aku lupe password.. terkubur teros blog aku tuh.. hahaha.. nih kire blog aku yg ke2 la..
mule2 aku buat just nak isi mase lapang aku jek.. sbb aku mmg xde keje.. byk mase
aku habis on9 jek..  pastuh aku tengok dari blog la kite boleh kenal org lain.. so dgn blog, aku
dapat ramai kawan.. baru aku kenal ag dunia luar tuh camne.. eh cam la aku nih duk
terperuk jek kan.. maksud aku aku boleh tengok life org lain.. dapat eratkan hubungan antara
blogger.. sgt2 skema lah ape aku cakap nih.. whatever la.. aku blogging sbb nak
kenal ngn korg la.. boleh.??

harapan untuk blog
aku xletak harapan setinggi gunung everest.. xjugak
sedalam lautan berapi.. ececeh bermadah gerimis pulak aku nih.. aku xharap pape pun..
cukup sekadar org dapat kenal aku ngn lebih dekat.. eish tibe2 rase cam baik
sgt bile aku buat ayat nih.. sila tampar aku kay... T__T

sedikit nasihat @ pesanan kepada blogger lain
nasihat..?? erk lemah la bab2 nk nasihatkan org nih.. kene jugak eh..??
sikit jek xpe kan..?? bagi aku, dunia blog sgt bebas.. means kite boleh buat pape jek tanpa
ade yg sekat.. so kite kene pandai la nk manage blog kite sendiri kan.. jangan nk
dengki2 ngn sape2.. kalau ade rase xpuas hati, tegur la elok2.. jangan suke2 nk hentam sape2.. ingat,
xde yg perfect kat dunia nih.. and plis, jangan nk sombong sgt la.. kalau nk menyombong sgt,
baik gi buang blog duk jela kat ceruk mane2.. confirm xde sape nak kacau..
eh sikit ke nasihat aku nih..?? heee.....


ok hope kite same2 enjoy dlm blogging nih... =)




Thanks for reading =)

March 23, 2011

marah tapi nangis...??


xnk cite panjang2... entry yg ringkas mgkin.. skrg aku mmg tengah
sakit hati sgt2.. geram giler2.. benci..?? bile aku marah, mmg aku rase cam da benci tapi lepas tuh
rase tuh hilang sendiri.. sumpah aku marah ngn ko...!! tolong la jgn jadik selfish..
jangan sampai aku benci ko tau x..!! sabar aku ade had.. ingat time susah ko carik aku gak..
bukan nk ungkit tapi gune la otak tuh bile nak buat pape.. tapi nape aku nangis sbb
ko..!! damn..!! erm aku nih kalau marah pun nk nangis.. cam weak la pulak.. aku xnk lepas marah
aku kat sape2.. so pliz la KO jgn buat aku betol2 hilang sabar.. tengok pulak ape yg aku
mampu buat kat ko... so watch out.. huh

p/s : sory sbb xtau da care mane nk lepaskan marah.. so buat entry.. xpe x..??




Thanks for reading =)

first time ni...!!!




nih story mori aku arinih.. pagi2 ag aku da kene kaco ngn didy
aku soh bangon tido.. banyak kali pulak tuh die kejot.. sikit ag nk kene marah ngn aku.. heee
aku mmg xsuke la ade yg kacau tido aku melainkan mud aku mmg ok.. >_< ..
bangon2 tengok bilik air ade org gune.. aku pun pe ag, amek kesempatan la tido semule.. terjage semule
aku da terlambat.. fuhh tapi semangat ag nak gi keje.. akhirnye aku selamat duduk goyang
kaki laju2 kat office nih.. haha dari aku buang mase baik aku buat entry baru kan..
( padahal ade je keje kalau betol2 nak buat.. =).. ) nak cite banyak benda 1st time aku buat and
ase arinih.. nak tau..?? xnk pun aku nak kasi tau jugak.. T__T

1st time aku lambat tapi still gi keje..
haaa aku nih mmg habit dari dulu kalau aku da terlambat gi kelas
or mane2 jela, aku akan prefer xnk gi teros.. haha burok perangai.. tapi arinih disebabkan erm
ade hal yg xdpt dielakkan *eh yeke..??* aku tetap gi keje gak.. 1st time ni weyh..
huhu terharu lak aku.. *tetibe*

ni la muke aku buat bile masok office tadi.. tanpe rase bersalah.. hahaha tipu..
1st time aku nak ubah ape yg aku buat..
haaa nak cakap aku jahat la tuh.. eish aku xjahat tapi nakal sikit... hihihi
jujur nih.. bukan sebelom nih aku xpenah berubah tapi arinih aku terase nak sgt ubah yg 1 nih..
rasenye xperlu kot nak bgtau ape yg aku nk ubah tuh.. takot nanti xterbuat..
karang korg gak yg cakap aku macam2 kan.. :) disebabkan aku rase aku nih kdg2 cakap jek
lebih tapi xbuat, so aku pun bgtau kat member aku yg merangkap
housemate aku jugak.. aku suruh die marah aku kalau aku buat ag.. sob sob sob nanti
kene marah la aku ek... T__T

1st time aku xbukak fb time keje...
muahaha nih pun aku nak bagitau jugak.. bangga giler2 kot sbb
aku nih antoo fb.. even xbuat pape pun fb tetap aku on.. even aku deactivekan fb aku, aku still
bukak jenguk2.. haa so bile aku xon fb arinih, terase kembang kempis hidung aku..
BANGGA muahahaha.. sbbnye aku xbawak lappy arinih.. kalau x, maunye aku xbukak.. cam
kucing yg biarkan ikan depan mate.. pelik la kan.. hik3

1st time aku rase ramai org sayang aku...
werkk sila muntah segera kay.. perasan gile2 dak nabila nih..
hihihi.. tapi kalau aku cakap betol camne..?? jeles la tuh.. huuu yg nih aku tipu jela..
sape la yg ramai nk syg aku tuh.. :'(

1st time aku jadik ramah pulak...
haa yg nih aku pun pelik.. buang tebiat bile aku tibe2 jek bercakap
banyak2 tanpa ade rase segan.. hehe aku da practical kat sini hampir 4 bulan da.. tapi jarang la
aku borak2 ngn staff kat sini.. tapi aku xla sombong.. ( xcaye la tuh ).. org tanye aku jawab
tapi nak mulekan mmg aku xla.. kalau dlm blog, fb mmg nampak aku nih cam
xcukop mulot nak bercakap tapi aku pemalu tau.. haha da agk korg mesti xcaye.. T_T

1st time rase sayang sgt2..
correction..!! yg nih bukan 1st time.. eish yg nih kalau aku cakap 1st time mmg
kene lempang laju2 aku sat gi.. hahak.. yg nih aku rase everyday.. makin lame makin syg..
ceewah eh entry nih bukan utk jiwang2... silap parking.. hihik :)

1st time org tegur cakap aku asyik senyum..
waaa terbukti aku nih susah nak senyum ek... ade sorg akak nih tegur aku..
" haa kan sweet senyum cmnih.. kalau x masam jek muke tuh.. "
betol ke muke aku masam jek..?? sweet jek aku rase... hahaha pasan2.. tapi aku rase aku selalu
jek senyum.. diorg yg xpasan kot.. ceh xnk ngaku ag tuh.. :)

ok da xde 1st time ag da.. sambong buat report yg berlambak2 ag tuh..
ade sape2 nak tolong aku x..??



Thanks for reading =)

cik eira shoppe giveaway..:)



eish aku nih mmg pantang la tengok lens macam2 colour nih..
tengok pulak ade giveaway.. mmg sah2 la aku excited.. aku pun xsure dari bile aku start suke ngn
lens macam2 colour nih.. tapi aku start pakai lens da lame gak la.. since aku sem 1..
eh xla lame mane kan sbb sekarang aku baru sem 4.. hehe.. aku suke tengok org pakai lens colour
pelik2 nih.. tapi jangan la pelik sgt.. seramm pulak nk tengok nanti kan.. sekarang pun aku pakai
lens colour pink.. :) xsemua org suke.. mak aku pun cakap burok.. sedih betol la.. hihihi
tapi aku suke... asal aku jumpe blog or fb yg ade jual lens, mesti aku usya2.. sbb aku mmg suke...!! >_<
eh asal aku cite pasal aku lak ni kn.. sebelom ag banyak aku merepek, jojom kite
tengok hadiah yg Cik Eira nih nak bagi...

HADIAH-HADIAH NYA IALAH :

1) kanta lekap yang anda minati dan pilih sendiri di Cik Eira Shoppe yang berharga RM50

2) kanta lekap yang anda minati dan pilih sendiri di Cik Eira Shoppe yang berharga RM30

3) topup percuma untuk sebarang talian sebanyak RM15 di Cik Eira Topup

jojom kite join ramai2... :)


Thanks for reading =)

March 22, 2011

Contest Adik - Beradikku Yang Cute

jojom join contest ag... hihi.. nk join click banner kay... :)



Mesti follow blog nie!!tapi kalo tak suka follow, tidak diwajibkan. Markah akan ditolak. Haha
da follow da tau.. jgn tolak markah kite tau... eish cam gedik pulak.. haha

Buat satu entry dengan tajuk "Contest Adik-Beradikku Yang Cute"~Dalam entry tu mesti
tampalkan sekali banner dan link terus ke entry contest ni
done..!!

Letakkan sekali banner contest ni kat sidebar beserta link skali.Bleh x??^_^
boleh.... da buat da... :)

Letakkan satu gambar ja yang sesuai dengan contest ni. Yang penting, pict toh mesti lah pict adik
beradik korang. Tak kisah la letak pict adik, abang, atau kakak. Kalo anak bongsu atau
takda pict adik-beradik yang sesuai, yang angkat pn boleh.
Kalo semua skali pun boleh.haha
xnak letak yg angkat2.. xde pn... hihi.. ni adik beradik aku betol2... ok aku bagi gambar nih..



Napa pilih pict ni???Tulis huraian secara ringkas dan padat
aku pilih pic nih sbb time amek pic nih, kitorg semua gelak2..
idea jungkit2 kaki tuh akak aku la yg suruh.. die xde sbb die la yg amek pic nih.. ingat senang ke
nak tengok aku amek pic posing2 camtuh.. haha nih pun terpakse sbb akak aku yg
suruh.. kngah aku yg pkai baju colour pink tuh.. haa die mmg maintain boleh buat pape pose pun..
adik aku pakai baju kuning tuh.. konon2 ayu gitu.. >__< yg sorg ag tuh aku la kan..
rasenye aku la yg paling pelik sbb aku mmg xpandai nak buat gaye camtuh.. eish tapi cute kan
kitorg..?? hehehe...

Tag kan sekurang-kurangnya 3orang member. Kalo ramai,lagi bagus.Ye x?? hehe.
Dan pastikan diorang taw.
done.... :)



Thanks for reading =)

sape boleh ajar aku camne nk berdiri....???

bayangkan korg tengah sedap2 tido, ade yg kaco..?? ape korg rase..??
aku tido da la lewat malam tadi.. mmg terganggu sgt2 la.. terjage tibe2 sbb perut aku sakit sangat..
bukan sakit perot yg nak ke toilet tuh.. tapi mate aku nih, eish degil nak tido jugak..
ngn mate terpejam aku amek minyak angin then sapu banyak2.. tapi aku xrase panas pun.. ke
aku da jadik kebal nih.. eish3 tapi xpasal2 aku kene tukar cadar.. sbbnye aku sapu minyak lepas tuh
tido tanpa tutup balik botol tuh.. habis cadar aku.. tuh pun aku perasan bile da bangon pagi tadi...
ahahah kan aku da cakap aku ngantok... :)




camni la aku pagi tadi.. lansung xboleh nak berdiri..
jalan sikit aku da stop.. eisk nak nangis pn ye gak.. aku pun gedik2 la ngadu.. tapi nak ngadu kat
sape.. ngadu kat korg boley..?? sekarang nih aku rase cam nak ade maid la.. bile aku lapar
boleh sediakan makanan untuk aku, mandikan aku.. ops haha.. nampak sgt pemalas kan.. sbbnye aku
sgt2 lapar sekarang.. tapi nak jalan aku xlarat.. buat entry xpe sbb aku boleh buat
sambil baring... hehehe..

ade sape2 boleh tolong aku x..??

ajar aku berdiri
sbbnye aku berdiri sekarang cam tiang senget.. eh bukan senget tapi da condong..
perut aku sakit sgt la.. eish3 cian la kat aku...

belanje aku makan
haaa yg nih amat2 diperlukan.. hantar delivery ok... aku xlarat nk keluar..
boleh x camtuh..??

tolong aku mandi
eish xpe2 yg nih aku boleh buat sendiri... >__<


haaa korg boleh tolong x..?? kerjasama dari korg semua amat aku hargai..
ceewahh... cian korg sbb kene bace entry merepek aku arinih.. syg korg.. muah muah..
erkk xrase aku cam buang tebiat ke arinih..?? korg xrase tapi aku rase..!!
terok da kot sakit aku nih.. T__T



Thanks for reading =)