Nuffnang Ads

March 20, 2011

bila pena melakar kata, hati mula berbicara.....


blog ni umpama diary hidop aku sekarang.. seperti sebuah
buku yg akan aku catitkan ape2 yg perlu.. akan ku warnakan dgn warna-warni hidop yg aku lalui..
saat ini penaku mula menari2.. mencoretkan kisah hidop seorg insan.. walau xsemuanye aku
ceritakan, tapi diary nilah yg menggambarkan siapa diriku... but not fully myself..
kdgkala entry ditaip dgn emo yg xdpt dikawal... T__T

cinta pertama adalah kenangan... cinta kedua adalah pengajaran...
dan cinta yg seterusnya adalah keperluan kerana hidup tanpa cinta bagaikan masakan tanpa garam..
kerana itu jagalah cinta yang dianugerahkan sebaik-baiknya agar ia terus
mekar dan wangi sepanjang musim...


maaf entry kali ni agak jiwang meloyakan..
sila pangkah jika tak suke... hari nih mmg aku xde mud.. rase cam
nak keluar hiburkan hati, bersuka ria tanpa fikir ape yg terjadi...
tapi xde teman pulak.. *damn* bukan xboleh sorg2 tapi
kalau xde teman time mud xok, banyak benda gile yg aku buat nanti..
so duk terkurung kat rumah... sedangkan die bersuka ria
kat luar sane.. T__T xpe abaikan jek.. jgn pakse org fikir tentang
diri kite... senyap..?? myb tuh yg terbaik..
hurmmmm... :(


kdg2 aku terfikir.. nape mesti jadik camnih.. menyesal ngn ape yg terjadik..??
tidak.. memikirkan mungkin.. kdg2 aku jadik kuat.. walau apepn jadik, aku still boleh tersenyum..
masih boleh menerima sbg dugaan.. masih boleh memahami walaupun sakit.. aku dah
alami macam2.. so aku abaikan banyak benda sbb bagi aku...........

- kalau sebelom nih yg lagi terok aku boleh hadapi, nape sekarang xboleh kan..?? -


yup sbb tuh aku xhiraukan ape yg org
buat kat aku.. aku cube jadik tabah.. yup mmg aku boleh.. tapi aku
manusia biase.. kdg2 aku lemah.. air mata tumpah jugak bile
hati disakiti.. nak melawan tapi hati membantah.. diam xbeerti aku takot..
senyum xbermakna aku xkisah.. tapi aku da cukop penat..
penat layan kerenah yg pelbagai... fahamilah aku juge
manusia biase.. ade perasaan yg perlu dijage.. ade hati utk dikasihi..
cume satu yg aku mintak..
fahami aku........

 
seandainya kamu ingin mencintai atau memiliki hati seorg gadis..
ibaratkanlah seperti menyunting sekuntum mawar merah... kadangkala kamu mencium harum mawar...
tetapi kadangkala kamu terasa bisa duri mawar itu menusuk jari...


hati...
tenanglah.. ketenangan akan membawa kegembiraan.. kegembiraan akan mengusir semua
kegusaran lantas menghilangkan kesedihan... yup aku perlukan itu
wahai hati........



Thanks for reading =)

3 comments:

Cik Ezy said...

petang2 lyn jiwang..
best jgk..
hehee..

Nabila Shamsudin said...

hehe jiwang jugak eh....

Manja (let it be my sweet name) said...

cinta pertama adalah kenangan... cinta kedua adalah pengajaran...
dan cinta yg seterusnya adalah keperluan kerana hidup tanpa cinta bagaikan masakan tanpa garam..

i like