Nuffnang Ads

March 17, 2011

[Blog Picisan] : Best Ke Jadi Budak Kampung ?


aku nak join segmen ag.. waaa rase cam da gile
segmen pulak aku nih.. tibe2 ternampak so aku join jela.. cam menarik jek.. kalau nak join clik
banner tuh kay... :)

meh aku tunjuk pic umah aku...
.
.
.
.
.


haaa da tengok..?? jom jawab soalan pulak... >_<



Adakah anda budak kampung?
yup... aku tak malu nak ngaku yg aku mmg budak kampung.. lahir pun kat ceruk sikit.. hehe

Kampung anda dimana?
Kampung Bangau Tanjung, Temerloh, Pahang.. tau tak katne..??

Apa yang best tentang kampung anda?
banyakkk.. tapi nak senaraikan semua tuh rase cam tak tau pulak.. hihi.. kalau cakap temerloh,
mesti la org akan ingat bandar ikan patin kan.. kampung aku nih mmg betol2 sepanjang
jalan sungai pahang tuh.. mmg banyak la sangkar2 ikan kat tepi sungai tuh.. nak dapat ikan patin pun
mmg senang.. sedap tau.. lagi2 kalau ikan patin masak tempoyak.. fuhh tibe2 rase nak makan
pulak... kalau kat umah, mak aku masakkan ikan patin kukus masak tempoyak.. mmg pancing selera
aku lah.. mmg banyak la aku makan... makkk lapar...!!

Tempat yang anda selalu lepak (atau tempat bermain) di kampung?
huu malu nak jawab soalan nih... aku dari dulu duduk ostel.. balik weekend pun jap jek..
lepas tu da gi shah alam sambung blaja.. bile aku balik mmg aku tak keluar pn.. so mmg aku tak tau
mane tempat budak2 kampung yg lain lepak.. T__T .. tapi kecik2 dulu aku selalu gi tanjung..
kutip buah ape tah namenye.. tak ingat pulak.. sekarang tempat tuh da maju da..

Permainan kampung yang pernah anda main?
adehh aku nih mane main pape permainan pun.. tibe2 rase soalan yg senang nih cam susah jek..
tak tau la nape tapi mmg aku tak minat.. maybe sbb kecik2 dulu ayah aku bukan bagi
sgt main2 nih.. bace buku... hahaha.. tapi setakat congkak, batu seremban
tuh aku tau la.. hihihi

haa da jawab.. sikit jek kan.. jom la ramai2 join....




Thanks for reading =)

6 comments:

darxniq said...

hueeeeeeeeee....ikan patin...perhhhh...best...sbb ikan patin sungai lagi best dari yang bela...ala..dah la niq kaki pancing..

ala..ayah pon satu...nape x bagi anak dia main..kecian..dah la skrg permainan kampung dah kurang..

Nabila Shamsudin said...

yup ikan patin sungai mmg ag best..
rase nk makan skg jugak..haha

ayah mmg xsuke anak die main2.. sbb tau ank die degil kot.. hehe

Miss Ran said...

la tak main? tak gembira la bce bku je

Nabila Shamsudin said...

huhu nk buat cmne kan....
dah melepas zaman hepi kecik2....

afiqazizan said...

ikan patin..nak try datang kat temerloh la satu hari nnti.

Nabila Shamsudin said...

afiq : dtg la.. best.... :)