Nuffnang Ads

July 6, 2011

bile makan lagi penting. . . . =)

assalamualaikum....

bile da duduk kat rumah ni mmg rajin la
nak update blog kan.. fb pn da tak pandang ag da... buat ape bukak kalau menyakitkan 
ye dak..?? ehehehe....

aku baru sampai temerloh petang semalam.. lame kotttt
aku tak balik.. hampir dua bulan.. kire lame la bagi student cam aku kan.. lainlah
kalau aku da keje.. silap2 setahun sekali baru balik.. ecehh melampau pulak... bayangkan aku da
tak fikir tentang makan start dari shah alam ag.. sebab fikir makanan kat rumah
ag best.. berlapar sekejap, kemas barang pun cincai jek sebab nak sampai cepat dekat rumah...
hahak makanan yg  aku ingat kan... heeee da mmg hobi aku makan...

sampai je rumah, ingatkan nak terus makan.. tapi
aku kan anak yg baik sopan santun... *sila muntah jika perlu..-,-
lepas salam semua aku pun baru nak plan ke dapur bile abah cayang aku suruh
amek kakngah aku.. cehhh sibuk nak balik jugak... haha baru nak suruh mak abah layan aku jek..
sabar lagi ngn lapar ni.. aisehhh bile la nak dapat makan ni...

lepas jek amek kakngah aku, terus aku masuk dapur.. waaa nak tau ade ape...??




gulai ayam kampung...!!

aku ni kan org kampung.. so taste aku pun mmg cam org
kampung la kan.. aku mmg suke ayam kampung.. rase liat2 tu yg aku gile
makan sampai tambah2 banyak kali.. tapi badan kecik jugak.. banyak makan hati katenyew..
erk yeke..?? heee kite2 je tau...

jenis aku ni, mmg senang lapar.. aku makan dalam pukul 5,
tak sampai pukul 6 aku da lapar semula.. ag2 aku tau ade makanan kecintaan hati kan..
mmg laju jek aku ke dapur.. muke aku jela yg melekat kat pintu dapur tu samapai ayah aku cakap
kalau aku balik beras cepat habis.. wuuu sampai ati.. ade aku kisah..??
ahahahaha kat shah alam aku tak dapat nak buat camni selalu.. malas ag kuat dari rase lapar..
malas nak gerak... macam la kene jalan kaki kan.. dasar pemalas
cam aku ni mmg la.. T__T

malam pun even ade lauk lain, aku nak jugak
ayam kampung tadi.. huhu nampak tak aku mmg obses ngn ayam kampung ni..
tapi didy aku tak suke.. sikit pun die tak heran.. cehhh org bandar kan.. hahaha tibe2 rindu kat die.
 ermm awak, jage diri baik2... (=


p/s :
ape eh mak aku masak arini..?? lapar da.. T__T
hehe..




Thanks for reading =)

5 comments:

Jay said...

wah.....gulai ayam kpg ke tu??fuhhh....dah lame tak makan..ni asyik makan ayam bandar yg rase cam makan ape tah..hehehe...nyum nyum....bak sini sikit...hehehehe

Nabila Shamsudin said...

haha kne g beli la.. mahal ooo ayam kg... :)

Jay said...

mmg mahal...sebab tu xnak beli..hehehe..nanti nak pelihara sendirilah kat kpg...boleh makan selalu..hehehe

afiqazizan said...

gulai ayam kampung..sedapnya..yummy yummy..hihi.

Nabila Shamsudin said...

jay : nanti boleh bg nabila jugak kan.. hehe

afiq : mmg sedap.. boleh tambah banyak2 kali.. :)