Nuffnang Ads

April 4, 2011

kisah cinta yg susah dilupakan...???

assalamualaikum...

terase macam da lame sgt xupdate blog..
sedikit busy ngn report2 yg sampai sekarang tetap jugak xsiap2.. heeee takot tapi fikiran
da buntu.. xtau da aku nak tulis pasal ape... time kat office ni la time aku free nak buat entry baru..
tapi mate pulak mengade2... kuyu jek.. ngantokkkk... T__T

aku nak merepek ag boleh x..?? nak cite pasal feeling feeling ni..
C.I.N.T.A
kalau rase bosan jgn la bace.. =)

kalau bercakap tentang cinta, semua org pernah alami
saat2 ni kan.. saat indah dan saat perit sakit juga maybe.. tapi kalau yg bace blog aku
nih baru umo 7,8 tahun aku xheran la kalau diorg cakap xpernah kan.. hehe tapi budak2 sekarang
xcam budak dulu2.. kecik2 ag da pandai couple2 nih.. aku antara yg lambat la... T__T
eh bukan aku yg lambat tapi budak2 sekarang yg gatai.. ahahaha sape setuju
angkat tangan macam saya.. ahahaha pengaruh filem nih kuat betol..

ok aku bukan nak cite pasal budak2 sekarang yg
da ag expert dari time kite kecik2 dulu.. bukan jugak pasal aku yg slow lambat nk
bercouple2 bagai nih.. <---- ni bukti aku xmenggatai k.. hahaha.. tapi aku nak cite pasal cinta yg
ramai org susah sgt nak lupe... nk tau...?? jojom scroll down...
.
.
.
.
.
.
.
.

sebelom tu aku nak tanye korg... da bape banyak cite cinta
yg korg da ade selame korg hidop nih.. yela kalau da bercinta ngn 10 org, mesti
la 10 cite yg berbeza kan.. ke same jek..?? eh xbosan ke..?? heee... tapi xkisah la bape banyak
pun korg nak bercinta kan,  jumlah2 nih xpenting.. yg penting kenangan yg tersirat
dan tersurat dalam cinta korg tu...

cinta pertama
semua org mesti la ade cinta pertama kan.. xkan tibe2
da no 2, 3 kan.. tapi kebanyakan org anggap cinta pertama nih cinta monyet jek.. aku
pun pelik monyet pun pandai bercinta jugak ke..?? -.- tapi cinta pertama ni mmg confirm2 korg xkan
lupe punye.. time tu la korg baru nak berjinak2 dlm dunia cinta yg . . . . . erkk aku pun
xtau nak describe camne..  maklum la cinta pertama aku tragis.. T__T
haaa setuju kan cinta pertama susah nak lupe.. semuanye rase cam indah even ending nye
hampeh cam nak sepak terajang jek org tu.. ganas x aku..?? hahaha...



cinta pada bad boy
selalunye yg ade paras rupe yg agak kasanova ni kan..
tapi sekarang same jek.. muke cam hape tah pun awek keliling pinggang gak.. xpaham aku..
maybe sebab ayat2 manis kot yg diorg nih pakai.. tapi kire untong la kan sape yg pernah dapat bad
boy nih.. means pernah gak la jadik milik korg even berlambak je ag yg da dapat bad
boy ni.. tapi pengalaman ngn bad boy ni bagi aku la best jugak.. bile ingat2 balik
kan rase cam kelakar pun ye jugak.. setuju x..?? eh nape aku
cakap cam ade pengalaman jek.. heeee

cinta pada lelaki manja
erkk yg nih aku xde pengalaman kay.. hee tapi ikot cite
member2 aku, diorg cakap best couple ngn boy perangai cam budak2 nih.. walaupun
kadang2 perangai cam budak2, ego pun tinggi kemain kan, semua yg diorg nak kalau boleh mesti
nak dapatkan gak kan, tapi yg pernah ngn golongan camni, diorg rase cam amat
diperlukan.. even kdg2 makan hati sebab boy yg perangai camnih susah nak mengalah..
banyak kenangan indah yg susah nak dilupakan katenyew..
erk yeke x korg kene nilai sendiri la eh.. =)

cinta jarak jaoh
eh nape cinta jarak jaoh ni susah nak lupe pelak..??
ok meh aku explain.. mmg la kalau diikotkan bile da jaoh ni macam2 benda
boleh jadik gadoh kan.. macam2 masalah ade walhal punce nye remeh temeh jek.. ok aku paham
bile da jaoh, rase percaye tu da kurang kan.. takot pasangan masing2 buat hal or ade
org lain misalnye.. tapi dalam mase yg same. cinta jarak jaoh ni swetttttt sgt2..
wah3 aku lak yg lebih2 kan.. yela bile kite tau kite just boleh sms and calling2 jek,
perasaan rindu tu lain kan kalau nak dibandingkan dgn yg selalu jumpe nih.. tapi xdinafikan emosi
mmg jap ok jap down.. xtau la kalau aku sanggop ke x nak jaoh2 nih... hehehehe...
yg ngn aku sekarang tau la aku ni camne.. berani la nak jaoh2... hahaha




ditinggalkan
name pun ditinggalkan, mesti la terase sakit.. dunia rase
cam da berakhir bile da putus cara camni.. sebab tu terjadiknye kes bunuh diri and
dendam2 semua ni.. tapi bile ditinggalkan, kite jangan terlalau berfikir -ve.. setiap yg terjadi tetap
ade +ve nye kan.. bile da ditinggalkan, kite mmg rase perit and down sgt2 tapi dari sini
la kite belajar untuk jadik lebih kuat.. bagaimana cara kite nak hadapi saat2 tu la
yg akan mematangkan kite.. pengalaman mmg banyak mengajar kite kan..
so xhairan la bile ade yg susah nak terime cinta baru...

cinta pada kawan
kebanyakan org mmg mengelak utk jatuh cinta dgn
kawan sendiri kan.. betol x..?? betol x..?? alasannya nanti bile da clash, da xboleh nak
jadik kawan ag da.. yup mmg betol tapi banyak jugak kebaikan bile jatuh cinta ngn sahabat sendiri..
yela kan.. masing2 da mmg kenal.. waktu berkawan, selalunye perangai sebenar yg akan
kite tunjuk.. so kawan la yg boleh terime semua kekurangan and kelebihan diri kite..
xpayah nak control2 ag da kan.. hehehe.. bile da bercinta ngn kawan sendiri, xpayah cakap
pape pun kite da paham ape yg die nak.. and relationship yg da terjalin tu lebih aman dari relationship
ngn org asing.. mule la wujudnye tipah tertipu bile da kenal lame2,
msg2 nak tunjuk belang.. setuju...??

cinta dgn workaholic

bercinta ngn org yg busy ngn keje nih best ke..??
bile da busy mesti xde mase sgt kan nak luangkan ngn pasangan.. tapi menurut
member aku yg da ade pengalaman camni, katenye happy sgt2 bile tengah2 busy banyak keje tu,
pasangan die luangkan sikit mase utk die.. walaupun sekejap sgt tapi bermakne..
die kate la... aku xkate pn.. hehe..


 

mr. right
wah yg nih semua org pun xkan lupe kan..
bile da jumpe ngn org yg dicarik selame ni, mmg la xnk lepas da kan.. org
yg boleh buat kite jadik selesa, bahagia mmg pengalaman yg sgt2 syokkk la sng cite kn... heee..
dlm banyak2 kenangan, mr.right la yg xkan pernah dapat dilupakan..
melainkan korg hilang ingatan... hahak


orite.. da terlalu banyak mengarot hari ni.. tapi aku cakap benda betol kan..??
ke korg bangkang pe aku cakap ni..?? T__T

Thanks for reading =)

9 comments:

asybedazzle said...

aku prnah rasa cinta jarak jauh. time duduk hostel dulu. hehe.

Jay said...

semua kenangan cinta mmg ada yg manis ada yg pahit..saya dah hampir 8 kali putus cinta,bukan maknanya playboy,tp ex2 saya semua main kayu 3 kat blakang..xkiralah kayu jati ke,kayu kapur ke,..semua dorg bedal je..skrg alhamdulillah dah hampir 2 tahun saya bersama dgn si dia..cinta kami ialah jarak jauh..saya kat borneo dia kat semenanjung..hehehe..semoga perhubungan kami berakhir di jinjang pelamin...

Nabila Shamsudin said...

asybedazzle : duduk hostel mmg la... terpisah jaoh sikit.. hehe

jay : haha semua kayu die bedal eh.. sabar la pengalaman kan.. smga kekal dgn yg sekarang.. aminn :)

Izyan Masri said...

DAH MACAM2,TAPI SEMUA TAPEHAPE AND TAK MENJADI PONGGGG :D

Nabila Shamsudin said...

izyan : saje nk bg rase macam2 kot.. hehe

aNiss :):) said...

hye dear, error ek older post awak?? meh aniss try tolong.. bagi name FB awak.. nak PM :)

Nabila Shamsudin said...

ok nabila dah bagi...
thanks aniss.. :)

Imran nyambek said...

jom bercinta jom.haha

Nabila Shamsudin said...

haha amek borang isi dulu...