Nuffnang Ads

April 2, 2011

kisah pelik penjara pudu...!!

assalamualaikum...
selamat pagi semua.. mulakan hari dgn senyuman..
insyaAllah arini akan berlalu dgn indah... senyum kan sedekah.. meh aku nak cite cerita pelik
kat penjara pudu xlame dulu... jojom tengok gambar penjara pudu dulu..





bace dlm mood seram kay... >_<
.
.
.
.
.
.
.
sebelom penjara pudu ditutup dulu pernah la ade
yg cite kat sane ade 1 bilik yg dipanggil Bilik Terakhir.. kat bilik ni katenye selalu
berlaku kejadian pelik2 sejak penjara pudu ni kene tutup.. bilik ni dipanggil bilik terakhir sebab bilik
ni lah tempat last si pesalah jenayah berat sebelom jalani hukuman gantong..

kat bilik ni gak la si pesalah dikatakan meratap, menangis,
menjerit, bercakap sorang2 dan macam2 lagi sebab menyesal dgn kesalahan diorg dulu...
diorg jadik camtu sebab dikatakan xkuat semangat nak hadapi maut pada hari esoknya... menurut
kata warden2 yg still kat penjara pudu time proses pengosongan dibuat dulu, diorg selalu
terdengar suara2 sayu mintak tolong, suara org nangis dari bilik tu... ade jugak
warden yg pernah ternampak sekor kambing hitam masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka
dan tak keluar semula... ramai bomoh dan pawang yg dipanggil nak pulihkan bilik tu cakap
suara tu dari roh2 pesalah yang tidak tenteram mati kat tali gantung...

nak dijadikan cite suatu malam jumaat ni time hujan renyai2
sorg warden ditugaskan kawal kawasan berdekatan bilik terakhir itu... lebih kurang pukul
1 pagi die terdengar bunyi tapak kaki berlari2 kat bilik tu. die pun cube la beranikan diri nak tengok
bunyi ape sebenarnye tu... dalam samar2 die nampak sekor kambing hitam tengah menuju
ke bilik terakhir tu pastu lesap camtu jek... pelik la kan camne
kambing boleh ada  kat kawasan tu...

sebab nak tau so die beranikan jugak diri gi kat bilik terakhir tu...
terperanjat warden tu bile pintu bilik tu bertukar jadik pintu gua... mulalah die rase menggigil
gementar, seram semualah tapi diberanikan jugak masuk pintu gua yg samar2 tu sambil tinjau2 kalau2
jumpe kambing tadi... tapi sampai je kat dalam gua tu warden tu terperanjat bile jumpe banyak
harta karun kat situ... die pun cube nak ambik harta tu tapi tibe2 harta tu hilang
dari pandangan lalu jelma 1 lembaga yg mengerikan berkate...

"heyyyyyy manusiaaa... jangan kau sentuh harta tu"
"hartaaaa tu bukan kauuu yg punyaaaa" "ahmaaaaaad albab yg punyaaaaaa"
hahahahaha abis da cite aku.. padan muke korangggg..
tu la asyik berbelog jek, keje xnk buat... jangan marah ye... >_<

p/s :
cite ni aku copy paste jek sebab aku pun terkene jugak.. ayat aku edit biar sesuai dgn cara penulisan aku.. hehehe.. baru best nak bace bile ayat xformal sgt kan... T__T





Thanks for reading =)

11 comments:

N' Tasnim said...

mula2 bace dgn perasaan yg penuh seram..last2 ..hampeh...hehehe..apepun nice post!

Nabila Shamsudin said...

hehe ramai la yg tertipu nanti...
thanks kak... :)

Cik Ezy said...

bile bace part gua tu dh nmpk t'kene..
hahakk..
teringat pulak cite mantera..
cite tu kn blakon kat penjare..
huhu

Nabila Shamsudin said...

haha aah cite tu blakon kat situ..
kirenye terkene jugak la kan.. hehe

afiqazizan said...

arghh tertipu..dah syok baca dah mula2..rupa2nye..cehhh..haha.

afiqazizan said...

arghh tertipu..dah syok baca dah mula2..rupa2nye..cehhh..haha.

Nabila Shamsudin said...

haha ade lg yg tertipu rupenye....:)

asybedazzle said...

ade jgak org memahami knpe lelaki pkai kasut ulang2. haha. penat la menelaah entry nih. alih2 ahmad albab :D

Nabila Shamsudin said...

haha mmg phm sgt2 pn...
eh tkene jugak ke..?? :)

♥ solehah ♥ said...

hahaha..seram lahh sgt..hehe :p
nabila..solehah dh buat tutorial pasl error tu..hehe

Nabila Shamsudin said...

hehe thanks solehah..
nabila nk ikot la... :)