Nuffnang Ads

April 8, 2011

sepatah kata pun bisa mengubah keadaan...

assalamualaikum...

tengah lapar nih.. tapi kene amek que dulu sebelom
boleh gi makan ngn riang sampai perot penoh xlarat nak jalan.. biarkan perot
berdondang sayang dulu, amek tempat duduk baik2 depan lappy and update blog.. yeah tu
yg terbaik sekarang.. buat entry banyak2 sampai kenyang..!!
erk boleh..??

hanya dgn sepatah kata, sebutir bicara, sebaris ayat, keadaan boleh berubah kan..
dari happy tersengih2 jadik sedih berjurai2 air mata
dari marah rase cam nak campak semua barang ke luar jadik sejuk sedingin ais dalam peti
dari gelak guling2 satu rumah jadik duduk diam bawah katil
dari sedih meleleh hingus semua jadik tersenyum2 sorg cam org xbetol

eish melampau pulak aku nih.. tapi pernah
x korg alami semua nih.. tengah2 korg feeling happy cam dunia korg yg punye,
dapat 1 ayat yg teros buat happy tadi tercampak jaoh kat kutub selatan.. sentappppp..!! haa
mesti la pernah kan.. ag2 dunia zaman sekarang.. cakap lansung xberlapis ag da..
selagi boleh sakitkan hati org lain, makin rancak plan macam2 asal boleh
tengok org lain derite.. perlu ke camtu..??

pernah x korg tibe2 dapat soalan yg boleh buat
korg tibe2 touching..?? soalan yg seakan2 menguji diri sendiri.. soalan mungkin
sependek dua tiga patah perkataan tapi kesannye boleh jadik lima enam hari, bertahun jugak
mungkin baru boleh nak ok semula.. haa pernah..??

 
pernah x korg tengah2 sedih meraung2,
datang seseorg just cakap dua tiga ayat teros korg boleh tersenyum sampai da tido pun
tersengih2 samapai org boleh cop korg.......eiii xnk sebot la..
hehe.. pernah x..??

sepatah kata mmg boleh ubah macam2.. dari
sebaris ayat pun buat jadik fitnah.. boleh buat org lain fikir macam2.. susah kan..
aku..?? yaa aku pernah alami semua tu.. kdg2 hati terharu, kdg2 hati terase, kdg2 hati gembira
tapi kdg2 gak hati ni boleh sentap tau.. nape semua nih jadik..?? nape xfikir dulu
sebelom cakap pape..?? nape xfikir diri kite kat tempat org yg akan
terima ape yg kite nak cakap tu..?? nape..?? nape..??

fikirkanlah....


 


Thanks for reading =)

9 comments:

Cik Ezy said...

haa..
septah kate boleh jdk racun..
boleh jdk penawar..
hihikk

wan said...

hye nabila :)
sy sangat2 stuju dgn entry ni..tp kata-kata yg boleh ubah terus jd hepy takde lg kot..kata-kata yg wt sentap bnayak la..haha..mungkin selamanya sentap pon ade..wahh..bisanya kata-kata..huhu

Nabila Shamsudin said...

ezy : yup sepatah perkataan da bt semuanya berubah... :)

wan : anggap ujian je k... tabahkan hati.. kata2 ni mmg bisa.. sakit wooo... hehe

nelly said...

Nelly setuju ..tetiba rasa emo ~

Nabila Shamsudin said...

sabar nelly.. :)

wan said...

betol tu nabila..anggap je ujian..n ujian tu xkan kekal..sampai masanya,ia akan pergi..:)

Nabila Shamsudin said...

wan, nabila pn harap camtu jugak.. thanks.. :)

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih

Nabila Shamsudin said...

ape yg dicari?? sama2... :)