Nuffnang Ads

April 26, 2011

mane ade yg PERFECT...


Tentang Aku, Engkau dan Dia
penah dengar lagu ni..?? sedih.. heee 1st time
aku dengar sem lepas, time tu aku ade problem.. problem yg aku carik sendiri
sebenarnye.. tapi aku tak penah menyesal sbb setiap ape yg kite nak, kite takkan mudah nak dapat
kan.. haruslah ade dugaan cabaran liku liku sikit kan.. baru cam drama tv.. wakaka..
tak mau la ingat kisah sedih dulu2 sbb sekarang aku da hepi..
tapi kdg2 sweet pulak..


ape mimpi aku buat entry berlagu bagai ni kan..
sebenarnye lagu tu sgt2 mengingatkan ape yg penah jadik dlm hidop aku.. sakit woo..
dulu sedih, sakit ati, marah semua aku rase.. tapi aku ade care aku utk ok semula.. tadi aku terbace
satu entry kat SINI .. entry ni dari Kak Nurul.. aku selalu bace blog Kak Nurul ni.. kire
stalker la.. sbb kdg2 rase cam diri aku same ngn die.. ok cerita pasal entry INI
aku tertarik ngn tajuk entry tu..


kita harus letakkan diri kita kat tempat orang lain utk merase apa yang dia rasa..


aku setuju sgt2.. sbb ngn care tu, aku dapat
kawal kemarahan aku, kesedihan aku even selalu sgt terbabas.. heeee tapi betol
mmg tu care aku.. biar ape org nak cakap, cukop la kite paham and tau ape yg kite buat..
betol tak..?? betol tak..?? cakap la betol... T__T

tapi tak bermaksud takkan ade sape2 yg tak bersalah..
just jgn terlalu mudah menghukum sbb diri kite pun takde la PERFECT mane..
bagi aku 1 je sbb manusie ni susah nak paham org lain.. sbbnye diorg tak penah alami benda yg same..
sbb tu mulot pun sesuke hati je nak cakap macam2 kat org lain.. salah sendiri ade korg
nampak..?? bagos la mengaku salah dari tuding jari mengate salah org tapi salah sendiri berlambak..
tak ke malu kan diri sendiri jek.. kot kot ramai je yg mengate korg kat luar sane..
haaa fikir la sendiri.. jgn terlalu mencari kesempurnaan...

p/s :
sorry TERbanyak pulak aku membebel... heee


Thanks for reading =)

7 comments:

Jay said...

ya..betul yg ekau kata tu nabila...manusia ni x sempurna..mmg pengalaman antara manusia x sama..aku paham apa yg nabila cakapkan tu..biarlah kita dgn care kita sendiri..yg penting kite x ganggu org kain dah...

Nabila Shamsudin said...

betol.. setuju sgt2... :)

sweet stalker said...

betul tu..janagn terlau mencari kesempurnaan.. nice conclusion. :)

sweet stalker said...

betul tu..janagn terlau mencari kesempurnaan.. nice conclusion. :)

Nabila Shamsudin said...

thanks..
manusie mmg takkan penah puas... :)

Nurulbadiah Lai said...

dear thanks 4 reading my blog..

btw..cant agree more
we are human..we are no perfect

but sometimes..
we should appreciate others..respect others feeling
jgn fikir kita kn..
world would be better if people always respect each other rite

kite hidup bukan utk sempurna everything
but kite hidup untuk melengkapkan apa yg tidak sempurna:)


have a good life dear

Nabila Shamsudin said...

betol tu kak..
nabila sokong... :)