Nuffnang Ads

May 28, 2011

jangan buat aku ubah persepsi aku selama ni...

assalamualaikum...
lame rasenye aku xtulis kt blog ni.. busy.. sgt2 busy.. cam
aku cakap sebelom ni, rase macam aku da hilang life sekejap.. mase hanya untuk kerja..
balik kerja aku sempat rest kejap sebelom aku tertido.. tup tup da kene g keje semule.. seronok
ke kalau hidop camtu..?? baru tau susahnye ayah aku carik duit.. =,=

erm tak nak cite pasal kerja.. penat terase sampai sekarang..
woo cam melampau lak kan.. heeee.. erm aku takde mud la.. sekarang tengah
tunggu didy aku datang.. hope die boleh ceriakan aku even sekejap pun.. banyak sgt benda
yg da jadik.. sumpah aku penat... =,=

EH, ENTRY PASAL DIRI AKU, SO KALAU TAK NAK TAU,
CLICK [X] KAT ATAS TU K.. ('=

ermm aku ingat semue ni da takkan jadik ag.. rupenye
semua still tak puas ati.. aku ngaku aku lemah.. aku manusie biase yg akan sedih
bile kene macam2.. terase..?? yes i am.. tapi nak buat aku give up, TAK MUNGKIN.. mungkin
tapi bukan sekarang.. kuat ke aku..?? >_<

aku tau korg bace blog aku.. korg tau pe yg aku rase..
and disebabkan tau la, korg jadik sakit ati ngn aku kan.. dari blog ni jugak, kau rase
kau da tewas ngn diri aku.. and disebabkan tu jugak, kau buat macam2 utk balas rase sakit tu.. kan..??
ya aku bukan depan mate kau setiap mase, sgt2 jarang tapi aku kenal kau da lame.. kdg2
org terdekat ngn kau pun takkan perasan tapi aku..?? aku
paham pe kau rase and pe kau akan buat..

argh penat ngn perangai manusie.. selagi tak puas ati,
selagi tu la mcm2 usahe buat utk dapatkan 1 rase.. PUAS ATI.. ok aku paham.. adat
la kan.. aku pun camtu jugak.. tapi nak cakap sometink la..

KAU PUAS ATI KE DAPAT SAKITKAN
ATI AKU EVEN KAU TAU KAU PUN SALAH..??
(aku tau kau pun sakit, stop it la)

aku tau kau marah, aku tau kau sedih, aku tau kau sakit,
aku tau sgt2.. and aku tak penah cakap aku betol, tak penah cakap aku baik,
tak penah cakap aku tak salah.. aku selalu ngaku aku salah, aku mintak maaf ag.. aku tau kau tak
maafkan aku even mulot kau manis jek cakap da lupekan.. aku tak bodoh.. sbb
aku sgt2 paham kau.. mmg aku salah pada kau.. sikit pun aku tak penah
benci kau even mcm2 kau buat, diorg buat.. tapi
AKU TAKKAN SELAMANYA SABAR... !!



kau hepi kan semalam ramai back up kau.. suke..
tapi penah tak kau fikir betol2.. diorg kan member2 kau sendiri.. takkan la diorg
tak sokong pulak kan.. MEMBER KAN SAYANG MEMBER.. aku nak kau tau, org yg cakap
cmni la yg penah cakap belakang pasal kau jugak.. tengok diri sendiri, eh kau fikir kau
baik sgt..?? jgn bajet perfect kalau diri sendiri pun da banyak kali kene sound sbb perangai tah pape..
pedulik ape aku even kau senior aku pun.. hahahaha dulu aku hormat korg, but now,
it's over.. baru sekarang aku paham ayat ni..

kdg2 org yg buat salah tak semestinya betol2 bersalah.. mungkin ade salahnye tapi org
sekeliling yg dianggap betol tak semestinye betol..

haa aku tak cakap aku betol.. aku tau kau pandai fikir..
fikir la baik2.. org yg baik dgn kite tak semestinya betol2 baik.. aku tau semue cerita..
ok fine tak la semua tapi aku tau kau tau.. sbb kau yg alami.. kau buat salah, tapi sikit pun kau tak
nak ngaku kau pun buat kesilapan tu dulu.. yup kau ngaku kat aku, kau penah buat silap
and tak buat da.. tapi kau pun kenal die..

SELAGI TAK BUAT HAL, DIE TAK KAN BUAT HAL..

even da terbuat sekali, mmg kite akan terime balasannye kan..
tapi kau tak nak terima semua ni.. bagi kau, kau da buat yg terbaik.. kau rase tak adil..
ok aku paham.. tapi kau kan kenal die.. takde la istilah menggatal semua ni la.. ok HUKUM KARMA..
aku tau nanti aku akan rase jugak.. myb aku tak buat hal pun aku akan kene jugak.. takdir
mampu ke kau nk lawan..?? eh org baik pun buat salah la.. ape lagi aku.. game member..?? kau rase
kene game ke..?? jaoh dlm ati kau, aku tau kau tak rase semua tu.. kau penah bahagia
dgn die.. yg tu kau tak bleh nak nafikan kan..??

aku tak nak bermusuh dgn kau.. even ade yg
cakap kau gunekan aku bile kau perlukan bantuan, aku tak kisah.. sbb bg aku,
selagi org tak buat jahat dgn aku, aku terime jek.. agk2 pe kau rase kalau aku tinggalkan jek kau
sorg2 hari tu..?? aku tak hadap ucapan terime kasih dari kau, tapi aku nak tanye,
mane member ko yg lain tu..?? kate syg member kan.. takkan tak sanggop nak dtg amek kan..??
sape yg kau carik..?? erm fikir la..

aku tak tunjuk baik.. bukan jenis aku la.. kalau
aku tak suke, aku tak layan lansung.. aku tak nak carik musuh.. yup maybe cara
aku salah.. err yeke..?? tapi 1 yg boleh aku cakap.. kalau bukan dgn aku, benda ni tetap jadik..
SERIOUSLY..!! so fikir la baik2..

p/s :
kdg2 manusie ni sedar salah sendiri tapi
sbb malu and ego, semuanye terhalang.. come on la.. lets start our new life..
p/ss :
entry ni da beberapa hari lepas tp tak sempat nak publish..
p/sss :
semalam aku and die da bercerita panjang tentang semua ni... hee aku sayang die.. (=



Thanks for reading =)

2 comments:

..... said...

lorh...ni da kenape ni syg?chil2..takmo sedoh2 adatla..manusia memg camtu...

Nabila Shamsudin said...

mmg la kak.. tp kdg2 terase jugak.. hehe