Nuffnang Ads

November 3, 2011

sesat jalan...

assalamualaikum...

wah aku dah pun ade kat temerloh, kampung tercinta..
hehehehe.. bertolak pukul 8.30 pagi.. fuhh pagi siottt... boleh nampak rajin tak rajin aku kan...
hihihik.. padahal..........

ok kalau diikotkan perjalanan dari shah alam ke temerloh ni
amek masa dalam 2 - 3 jam jugak la... kalau aku yg bawak 2 jam lebih je da sampai..
mule2 gerak da jam gilerrrrr dekat area seksyen 22 tu.. time org gi keje kan.. nasib la dgn tak tahan 
nak carik toiletnye.. heee kusot aku pagi tadi... pukul 9 lebih baru aku lepas dari
jam tu.. so kalau ikotkan perkiraan dlm pukul 11 suku camtu dah boleh sampai dah.. tapi laen
pulak yg jadik... aku........................


aku pun tak tau camne aku boleh terlepas jalan tu.. berangan
agaknye bawak kete tu.. patotnye kalau aku keluar simpang temerloh tu, dlm 10 minit dah boleh
sampai.. ni tak.. makin jaoh aku pergi.. nasibbbbbb....

kiri : jalan yg sepatotnye aku masok...
kanan : jalan ni yg aku gune nak keluar.. huuuuu


haaaa aku ni kalau tak penah drive sendiri kat satu
tempat tu, jgn harap la aku tau jalan.. pulak tu takde tempat nak u-turn.. pergh
panas jek aku duk dlm kete tu.. serius aku tak penah lalu situ.. pakai cube jaye jek.. dlm 15 minit
aku salah jalan tu, aku tekad nak keluar dari highway and carik balik jalan nak gi temerloh..
sampai la aku jumpe simpang tiga.. aku masuk pulak kiri padahal jalan yg sepatotnye ikot kanan..
da belok baru aku perasan.. nasib kete tak banyak.. senang aku nak pusing..
fuhhhh selamat... heeee 1 jam aku lambat dari waktu sebenar.. mane tak nye..
pergi makin jaoh kan... heeeee

p/s :
jangan jadik cam aku...
jangan nak berangan bawak kete tu.. hahaha pesanan pada diri sendiri...



Thanks for reading =)

2 comments:

afiqazizan said...

nasib baik sampai jugak kat kampung tercinta walaupun tersesat masa nak balik tu..:)

Nabila Shamsudin said...

hehe pengajaran jangan berangan time drive...