Nuffnang Ads

September 23, 2011

pengalaman pertama buat aku macam org tue...

assalamualaikum..

ni kesinambungan dari entry lepas sebenarnye...
terlalu banyak perkara yg nak dibebelkan... cian kan diary aku nih... da lame tak
conteng2.. so bile ade mase lapang mmg aku nak conteng sampai comot.. biar mengadap
muke aku jek sampai muntah.. muahahaha

macam yg aku cakap minggu ni paling busy bile setiap
hari ade quiz and test.. assigment pulak berlambak nak kene hantar.. hari2 ade jek
benda yg buat kitorg rushing2.. pening2.. paling tak tahan ramai pulak lecturer yg nak buat kelas
ganti.. sebenarnye aku takde la kisah sgt nak ganti2 kelas ni tapi aku tak suke sape2
kacau hari jumaat.. sebabnye mmg jumaat sepatotnye kitorg free.. aku ni jenis suke plan.. bile da plan
tapi tak jadik tu yg buat angin aku naik semacam tu.. hehehehehe...

tapi dalam busy kitorg tu, rabu la hari yg agak lapang
tanpa gangguan.. walaupun test killer jumaat tapi kami tak heran.. padahal cuak... so aku
and the member pun melaksanakan plan yg kitorg da rancang lame kot.. nak maen ICE SKATING..
kesian sikit kan bile da lame duduk sini pun baru sekarang dapat maen.. wuhuwuhu
nak buat camne.. asal aku ajak gi jek mesti ade halangan sampai aku da tak teringin ag da..
alang2 ade sikit duet ni aku pun jayakan jugak misi kitorg tu.. so petang tu pun
kitorg gerak.. excited jugak sebab jujurnye aku tak reti maen benda alah tu.. roller blade pun aku
tak penah... adoiiiii cian kat diri sendiri..



mule2 maen, aku da kene tegur sebab wrong way..
hahhaha da aku berdiri pun tak berape nak betol camne nak gerak ikot arah yg betol kan..
malu pun ade sebab setiap saat berpaut kat tepi.. hahahhaha.. tapi sape kenal aku tau la aku camne..
aku tetap cube walaupun susah.. last2 yeay aku dapat la bergerak ke tengah tu.. so kire ok
la kan bagi org yg lansung takde basic cam aku nih.. hahahha sedapkan ati sendiri..
kitorg maen ice skating tu bertiga.. yg paling kerap jatuh IZA... tapi die ok sebab bergerak macam
pro jek.. tak macam aku yg rasenye baby jalan pun ag laju kot.. hihihik.. yg paling lambat
boleh gerak ke tengah AYU.. tapi last2 die pun boleh buat muke relax kat
tengah2 ice tu.. heeee


gambar kurang jelas sebab jaoh time ni..


heeee aku berjaya catat rekod tak jatuh2 tau..
tapi ade la 2x jatuh sebab IZA langgar aku.. cis hahaha kelakar kot time maen nih..
yg paling aku tak boleh lupe last2 aku jatuh jugak tanpa dilanggar sesape.. yg agak malang bile
aku jatuh terbaring kat situ.. muahahaha malu malu and malu.. nak bangon aku pun
pegang la tangan ayu tu.. tapi AKU JATUH AG !.. heee sakit muntot tau...

dalam 2 jam lebih jugak kitorg maen sampai aku da tak
larat nak gerak kaki ag da.. konon2 nak meluncur la tapi hampeh mmg takde bakat nabila
oiii.. heeee lepas makan kitorg teros gerak balik.. sampai umah aku tido tak sedar2
sampai la esoknye.. mmg lena.. esoknye bile jumpe iza cakap badan die sakit2.. ayu steady ag.. yela
gerak iza ag banyak kot dari die.. aku..?? ok jek.. maybe sebab aku tak kerap jatuh.. tapi
huh petang tu badan aku da start sakit2.. sampai la sekarang ni.. huuuu serius rase cam
org tue.. sengal sane sini.. nak gerak sikit sakit... nak bangon sakit..
semua sakit la... ciannnnnnn




eh, aku tak boleh nak lame2 ngadap lappy nih..
nak jumpe my didy jap.. lame kot tak jumpe... busy kan.. nasib die paham... heeeee
helmet hilang hari ni.. waaaa geram giler2 aku.. menyusahkan betol2...!!
bye bye bye


Thanks for reading =)

2 comments:

afiqazizan said...

ice skating..bestnya..saya baru sekali main ice skating..hihi.

Nabila Shamsudin said...

sgt best.. lain kali boleh pergi lagi... :)