Nuffnang Ads

August 25, 2011

special person with special guest....

assalamualaikum.....

sekarang tengah berjinak2 nak selalu update blog,
nak selalu blogwalking... lame da tak buat semua tu... mase nak update pun curik2 tengah2
malam... nampak kan konon2 aku busy..?? heee tapi mmg busy la....

kali ni aku nak cerita pengalaman pertama aku
melawat rumah anak-anak istimewa... aku mmg tertarik nk buat benda2 camni..
even tak membantu tapi aku suke nak tengok macam mane kehidupan diorg... yg aku musykil
member2 aku asyik ingat yg aku tak nak pergi... berulang2 aku dengar ayat2
yg agak sentap jugak la...

"nabila tu mesti tak nak pergi...."
"nabila ko kene pergi, jangan nak merayap jek...."
"tengok muke ko pun aku tau ko tak nak gi kan..."

banyak kali aku dapat ayat2 camtu.. sedangkan aku da
cakap awal2 ag nak join.. nak kate sebelom ni ade aktiviti camni yg
aku skip, tak pernah pulak diorg buat ag.. kalau ade pun maybe aku tak tau.. tapi buat tak
tau jela.. janji aku mmg pergi kan...

tempat yg kitorg gi ni ade kat Taman Megah, Petaling Jaya...
semua naik dengan bas poly.. plan asal suruh berkumpul kat foyer dlm pukul 8.30..
disebabkan moto kawan aku ade kat bengkel, so kitorg gi dgn kereta la.. so awal2 pagi da bangon..
hampeh sampai2 kitorg paling awal.. pukul 8.30 pun still tak nampak batang
hidung org lain... nasib tak delay nak gerak pukul 9.. kalau tak mesti
aku antara yg bising tu.. hahahahaha

perjalanan tak la lame mane pun.. mase mule nak berkenal2
ngn penghuni dlm rumah tu aku takot.. heee bukan takot ngn diorg tapi lebih
pade takot tak pandai nak layan.. mule2 aku tengok jek, lame2 sikit baru la aku bercakap2
ngn dorg.. first person yg aku kenal name die Sawati.. aku pun tak tau betol ke tak
name die.. hahahha da itu yg aku dengar.. (:


ni sebahagian dari budak2 perempuan kelas aku....




ni la Sawati yg aku cite tadi.. suke menari tau.... :)




yg ni pulak name Santi... sangat suke menyanyi... lagu india cina semua die reti...
lagu feberet..?? kau ilhamku... jgn main2... :)


disebabkan aktiviti takde kat sane, aku da mule bosan..
yela aku ingat ade aktiviti ngn diorg.. rupenye takde pun.. 1 jek aktiviti yg diorg
buat utk anak2 istimewa ni.. aktiviti mewarna.. haaa pe ag.. aku pun amek jugak crayon teros
cilop 1 paper spongebob tu.. hihik... kalah diorg bile aku pulak yg berebot nak colour
tu, nak colour ni... mulia sangat perangai aku tu kan.. heeee


bukan aku sorg je yg mewarna, ni member aku pun join jugak.... :)


tadaaaaa..!! ni lukisan aku... hehehehe



macam2 pengalaman aku dapat kat sane.. bukan
pengalaman sangat la.. kenangan kot... camne ngn muke tak bersalahnye salah
sorang dari diorg ni da ketok kepale aku ngn crayon tu.. semate2 nk duduk jek.. bayangkan muke
aku terkejot time tu.. hahahha.. rasenye sepanjang kat sane, bukan aku yg gelak tengok
telatah diorg tapi aku yg kene gelak ngn member2 aku.. sekejap aku kene langgar, sekejap kene
ketok.. aduyaiiii tapi tak kisah pun.. dalam pukul 3 kitorg semua bertolak balik.. sepanjang
perjalnan balik tu aku tido jek.. penat kene dera kot... hahahhaha

kalau ade aktiviti camni ag, aku nak join... suke kot
tengok kehidupan org lain.. aku suke aktiviti yg libatkan ramai org.. kalau aktiviti
mencabar ag aku suke.. tapi tak dapat.... huuuuu tapi takpe.. kalau kite berkorban sesuatu, mane
tau org lain pun akan berkorban utk kite.. ye x..?? harap sangatttt.... :)






Thanks for reading =)

1 comment:

Kumbang Jingga said...

wow mata biru..cantik mata