Nuffnang Ads

July 8, 2011

cinta muka buku. . .

assalamualaikum....

kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
kau hantar petanda suruh aku terima kamu
oooh hatiku rasa sesuatu

dan pabila kau kata mahu jumpa aku
ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
ooooh kenakah rasa itu

bagaimana harus bersua
ku rasa gementar tapi bahagia
perlukah kita cari peluang pertama
walaupun kita tak pernah berjumpa

banyak persoalan yang berada di minda
banyak tanda tanya dan juga kata kerja
otak kata jangan hati pula kata ya
hidup tak menentu adakah ini cinta

banyak soalan banyak juga jawapannya
kata hati dan rasa tak dibiar saja
setiap yang berlaku ada kebaikannya
harus pejam mata dan cuba apa saja

pabila kau renung tajam - tajam mata aku
ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
ooooo ini cinta remajaku

dan pabila kau kata kau suka aku
ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
oooo itulah cinta yang satu cinta di muka buku

-----------------------------------------------------------------------------------------

boring giler duk rumah hari ni... tadi gi poly amek report..
serius rase cam nyesal sebab kalau tak datang pun takpe.. waaa boleh la kirenye
aku makan kat umah puas2 kan... cis geram..!! T__T

balik jek dari poly, aku terus plan ngn dak
rumah aku tentang ape yg perlu kitorg buat hari ni... tapi die pun nak
keluar so plan kitorg malam la.. bukan plan ape pun.. nak beli barang.. tengah2 plan pun mate
aku da nak terpejam.. ngantok.!!

dlm ngantok2 sms masok.. layan jap sebab bukan selalu
dapat mesej pun kan.. jaoh ag.. tibe2 aku terdengar lagu cinta muka buku.. fikiran
pun melayang2.. ceewah ayat tak leh bla aku nih.. even lagu tu tak sepenuhnya same ngn ape yg
jadik dlm hidup aku, tapi rase cam sweet plak.. padahal aku dengar dulu
menyampah.. hahahaha..

semuanya bermula dari muka buku la.. bile aku ingat
balik, sweet kotttt dulu.. haha.. boleh gelak2 bile bace semula.. camne sombongnye
aku, confidentnye die... kenangan tu mmg indah walaupun pahit kan.. aku rindu itu....... T__T
tapi sekarang aku bahagia...

tak semua yg kite impikan akn kite capai..
dulu aku berpegang pada kate2 tu.. and bile aku da dapat, aku takkan lepaskan
walaupun kadang2 aku tak jage baik2.. maaf sangat2.. bile hati terluke tanpa kite sedar kite pun
lukakan org lain.. bukan niat aku tapi aku da pun buat... masing2 terluke... T__T

sem 5... entah kenape, aku rase banyak yg akan
aku alami sem nih.. takot.. sebab aku rase ade kaitan ngn die.. nape eh..??
rase je atau mmg akn jadik..?? erm hope msg2 pandai jage diri.. pape pun yg jadik hope aku
kuat utk hadapi semua tu.. aku da sem 5.. banyak benda yg perlu aku kejar dalam
hidop aku.. aku tekad nak TEROSKAN..!! yakin..!!



p/s :
makin lame blog ni da jadik tempat aku luah ape yg aku rase kan..
biarlah blog aku kan.. heee




Thanks for reading =)

No comments: