Nuffnang Ads

March 28, 2011

mau jadik bangla ka..??

assalamualaikum....

terganggu dari tido gara2 didy aku col... penat keje xhilang ag da
kene kejot.. mmg bikin panas.. haha sebenanye jeles sedap2 die bergumbira gi bbq tinggalkan
aku kat sini..xpe2 terase bebas seketika nak buat ape jek sesuke hati... hahak...

meh aku nak tunaikan janji nak buat entry pasal cycling aku yg agak menyedihkan... T_T
aku cite sikit2 jela eh sebab mate still lagu kuyu tapi ade yg
ajak sms pulak.. jojom share pic dulu... :)

time nih da separuh jalan.. muke da pun burn... T_T


sebenarnye plan kitorg nk gi pagi ahad.. semalam la kan..
ingat lagi entry aku pagi ahad tu yg cite pasal gi berkayak.. kalau xtau entry tu kat SINI ...
bangon da awal sebab nk settlekan baju sebelom keluar tapi disebabkan aku nih
mmg xreti nk basoh kejap2, jadik lambat.. so kitorg pn gerak petang la... sampai sane dlm pukul
3 lebih.. kitorg mmg silap tarikh kot sebab cuace mmg sgt2 panas.. sampai2
jek kitorg da beli askem sbb terik giler time uh.. tapi sebab semangat nk cycling membara
*ceh membara la sgt*, so kitorg teroskan jugak even terpusing2 carik tempat tiket..
aku nih ade 1 perangai xtau la nk cakap burok ke x.. hihi even aku salah or xtau pape, aku suke
buat muke selamber jek.. so bile org tuh cakap tempat beli tiket sebenarnye bukan tempat
yg kitorg da tuju tu, aku just say thanks and blah sambil senyum cam xde pape berlaku sedangkn org
tu da gelakkn kitorg.. dlm hati malu tapi era member aku pun muke selamber jugak..
hahahaha.. mmg bagos lakonan kitorg...

org yg paling kerap muncul dlm entry aku.. kitorg selalu gi mane2 same2... :)


time nak kayuh naik bukit mmg aku xnafikan la aku mandi peluh time tu..
siap turun tolak basikal jalan slow2 ag sebab xlarat nak kayuh ag da.. tapi time turun bukit,
mmg best lah.. aku turun slow jek tapi sampai era tinggalkan aku.. aku saje slow sebab
nak aksi hilang penat dulu sebelom kene naik bukit ag.. sampai separuh jalan, aku mmg da xlarat..
jalan pun da xbetol da time tu.. haha kelakar sampai nk gi toilet pun aku, rasenye
budak kecik merangkak pun boleh sampai dulu dari aku yg berjalan nih..
tu ok lagi.. yg paling xtahan sekali.....
.
.
.
.
.
SALAH JALAN...!!!


bayangkan kitorg da penat2 kayuh campur asyik
jalan kaki tiap kali naik bukit, kitorg xde pun jumpe tempat menarik.. kononnye nak
tangkap gambar banyak2 tapi yg kitorg jumpe just taman kaktus.. T_T
so kitorg anggap jela ni Arab Saudi kay.. sedihnye la.. haha.. da la cuace panas sgt2, kitorg
pulak xbawak air lansung sebab xnk berat beg.. rase nk terjelir2 lidah nak kan
air... perasan x dlm pic semua mate aku kecik jek.. tu bukti mmg cuace panas sgt2 sampai
nk bukak mate pun susah..

TENSION sebab kitorg ikot jalan mati.. nak xnk kene patah balik..
time nih aku da tekad cukop la sekali nih jek aku cycling kat kawasan bukit camnih..  xlarat..!!
nak TAMBAH TENSION ag bile kitorg da patah balik and tengok map kat tepi jalan,
mmg kitorg da menyimpang jaoh dari tempat2 best yg ade kat sini..
waa tapi aku xnk gi da.. lain kali kalau datang aku nak naik bus jek.. xnk da cycling kat sini..
giler fobia aku.. hahak..


rasenye panjang pulak cite aku nih.. hehe..
tapi moralnye ye adik2... nak gi mane2 sediakan la pape yg patot.. cam aku nih, da tau nak
buat aktiviti yg memenatkan, tapi degil xnk bawak/beli air.. serius nyesal gara2 xnk beg
berat, aku haus rase cam nak mati.. ok, melampau pulak ayat aku nih.. and kalau da jumpe map,
jgn malas2 nak tengok.. yg nih pun nyesal jugak.. kalau x mesti plan kitorg jadik best..
nyesal pun da xgune T_T

p/s :
tajuk..?? sebenarnye bf era yg cakap camtuh sebab kitorg gi
cycling time cuace panas terik.. hahaha kejam tapi kitorg mmg burn tapi xla sampai cam
bangla kan.. hehe tapi kitorg akn ke sini lagi utk buat aktiviti lain..
jom join sekali.. >_<




Thanks for reading =)

2 comments:

Cik Ezy said...

bestnye naek beskal..
=)

Nabila Shamsudin said...

best tp byk sgt dugaan..
hehe...