Nuffnang Ads

March 2, 2011

broga hills, semenyih...

haa korg penah gi broga hills x..?? xpenah.??
eish3.. rugi.. rugi.. hahaha aku nih cakap je lebih sedangkan aku baru sekali
jek sampai sane.. :) tu pun aku join geng2 softball naza.. diorg semua da gi da dua minggu lepas..
cehh xaci kan.. np xaci..?? sebab dari dulu aku cakap nak gi, tup tap tup tap tibe2 naza
nih cakap diorg da nak gi dulu.. pergh bengkek kot... hehe.. tapi pape pun
aku da sampai sane pun da kire ok la kan..

meh2 aku nak cite sikit pasal broga hills nih..
kalau korg xnk tau pun aku nak bagitau jugak... :) setelah men'study'kan diri aku
ni, baru aku tau yg broga hills nih unik..!! nape unik..?? sbb terletak kat sempadan Selangor and
Negeri Sembilan.. kalau kat Selangor, broga hills nih kat belah Semenyih or senang
cite daerah Langat la.. tapi kalau kat Negeri Sembilan pulak, broga nih ade kat
Lenggeng, Seremban.. so nak cakap broga hills nih kat Selangor
ke Negeri Sembilan..?? fikir sendiri la ek.. :)

jojom pi usya pic2 kat broga ni.. serius cantek..
bagi yg mmg suke nature tempat nih mmg sesuai la.. aku nih suke sbb aku mmg
minat outdoor activities.. even org cakap aku lembik pun tapi setakat nih aku berjaye ag
buktikan aku xsusahkan sape2... kn..?? kn..?? da melalut pulak.. T___T



cantek kan..??


 
sunrise


betul kan aku xtipu... cantek jek...
jom kite tengok pic2 kitorg mase kat sane pulak.. tipu la kalu xde amek pic lansung kan.. :)
tapi pic nih sume bukan dari aku.. aku amek dari org lain jugak..
jom pi tengok...




ni pic time da nak pagi da pun.. kalau tak silap aku,
kitorg sampai kat 1st hill tuh dalam pukul 6 kot.. 2 pun aku ngn naza da naik
dulu sbb xde tempat yg safe sangat nk stop time tuh.. sakit gak la kaki aku panjat bukit curam
tu.. lepas semua dah sampai kitorg rest dulu.. time nih baru dapat tau ayah angkat salah
sorang dari kitorg nih meninggal.. al-fatihah... xlame lepas tuh kitorg sambung
climbing semule.. time sampai kat second hills tuh, org da agak ramai la.. so semua bebas nak
buat pape.. ade yg snap snap, ade yg tido *aku la tuh*, ade
yg borak.. bukak2 mate jek da terang.. *malu*


  
 


 


time nih da carik port nak bekfes da.. aku time
nih takot nak turon.. bukan ape.. setakat nih sejarah hidup aku kalau turun bukit ke,
tangga ke, mesti wajib la jatuh.. terseliuh tuh da banyak kali gak la.. hahaha..
kite tengok pic jela ek.. malas nak cite panjang2.. :)


nih bodyguard aku.. haha.. kalau xnampak jek dengar la ayat aku..
"naza, xnampak.."
hahaha.. tapi last2 aku tinggal jek die kat belakang.. terok kan..?? heee....





lepas turon jek, kitorg gi hantar fyda gi ampang jap..
time nih aku rase lawak sbb ade yg tutup mate time nak lalu kat ampang hill tuh..
hahaha.. sape2 yg terase tuh nasib la ek.. :) destinasi kitorg seterusnye gi Sungai Congkak
utk mandi2... sejukkk.. aku xmandi sgt pun kat congkak tuh sbb sejuk.. tapi time
dlm toilet nak tukar baju tuh pulun aku mandi puas2.. hehehe... aku pun xsure
sampai shah alam semule pukul bape tapi aku da tido dlm kete.. mmg lansung xsedar.. :)
sampai2 pun aku sambung tido ag.. dlm pukul 7 lbh baru aku gerak balik umah sewe
aku.. sempat la bertukar2 cite jap sebelom aku tido ag.. siap berniat xnk gi
keje ag.. haha.. terok giler tapi aku gi tau... >_<

 
k chow chin chau.. nak balik umah.. (kantoi tulis blog time keje) hahaha.. :)



Thanks for reading =)

4 comments:

~awa~ said...

tumpang lalu..me from temerloh too... =)..nice blog..!!!!
p/s: mau pg broga hill jugek..!!hehe

Nabila Shamsudin said...

thankz..
jom gi same2... :) hehe...

izar's said...

baru je pegi broga..
bley tahan..
anyway nice blog!

Nabila Shamsudin said...

cantek kan broga...
anyway thkz... :)