Nuffnang Ads

March 27, 2011

alaaa... nak yg tu jugak..!!

assalamualaikum...... :)
pagi yg indah dgn senyuman yg ceria... yes i got it.... >_<

fuhh saat aku buat entry nih, aku baru jek siap basoh baju
yg amat2 la banyak.. penat + lapar.. haha awal aku bangon arini.. sebabnye semalam da tido
awal disebabkan kekenyangan lepas melantak banyak2 dgn housemate aku.. bile bangon jek teringat
baju yg berlambak-lambak tak basoh lagi.. bukan malas tapi umah aku xde air.. yg
lawaknye aku kene tipu ngn bangla sebelah umah aku nih.. time tuh aku sapu sampah depan umah,
nampak die so aku tanye la pasal air yg tibe2 slow kat umah aku nih...

"xde air ke sekarang nih..??"
"air xde.. tangki je ade..gune paip.."        <--- aku xpandai la nak tiru camne bangla tu cakap..

haaa tapi sebenarnye main pipe kitorg kene tutup kat bawah..
biase la umah flat.. sape la yg jahat sgt tu... susah giler hidop xde air nih... tapi kire bangla tu
tipu aku la.. nk kene bangla nih.. nanti aku jumpe aku nk sekeh die
banyak2 kali.. hahak..

sebenarnye aku bukan nak cite pasal bangla tuh..
nk cite pasal aku ngn housemate aku, era gi Tasik Shah Alam semalam.. era nih la yg plan nak
berkayak and aku ikot jek.. aku mmg suke benda2 camnih.. kelakar sbb punye la lame
kitorg duduk kat tempat tuh, rupenye nak beli tiket kat tempat lain.. buang mase jek kitorg tunggu dari
tadi rupenye.. hehehe.. tapi kitorg xdpt pn naik kayak tuh... arghh geram.. bangla tuh pulak
kitorg cakap lain, lain pulak die cakap.. masalah betol la aku ngn mamat2 bangla nih...so kitorg dpt
naik canoe jek... mmg dalam ati rase bengang sbb lain yg kitorg plan, lain
yg kitorg dapat.. tapi xkn kitorg nk cancel kan.. so kitorg pun naik la.. tapi mule2 mmg lawak la..
kitorg terpusing2 kat tempat tuh jek.. malu kot ramai gak org kat situ.. misi aku time tuh
nk gi jaoh2 sbb da malu.. hahaha... siap ade yg tolong tolak ag... T__T


time tunggu sebelom kitorg sedar tiket kene beli kat tempat lain.. :)

suke sebab da gi jaoh dari tempat yg ramai org.. haha

lepas da agk pandai control canoe yg cam sampan tuh,
baru kitorg stop sebab tangan da lenguh2.. dapat tengok jek org lain naik kayak.. T_T
xpe lain kali aku nak jugak naik kayak tu.. !! hehe macam la reti sgt kan...
selagi xdpt selagi tu la aku xkn puas hati... :)

share pic jela.. gambar xcantek, gune fon jek.. :)


era


kitorg bayar untuk sejam tapi rasenye xsampai sejam
kitorg da balik kot.. sebab da xtau da nak gi mane.. dapat pulak idea nak karaoke.. hehe dalam
kepale aku da fikir da nak nyanyi lagu ape.. kali nih kitorg xamek lagu banyak2
cam aritu ag da.. haha jojom dengar aku nyanyi nak..?? confirm best.. erkk..!!
muahaha aku nak tunjukkan bakat terpendam aku nih... :)

kat sini la aku lepaskan perasaan and bakat yg aku rase baik simpan jek tu.. hahak



then kitorg singgah uptown and beli bungkus jek sebab nak
makan kat umah.. aku macam biase nak gak tomyam udang aku tu.. confirm gatal2 aku
nanti.. da la siang tadi pun aku da makan udang jugak.. T_T
beli keropok 2 jenis and cempedak goreng.. tapi last2 xabis pun sebab da kenyang sgt..
lepas makan masing2 da terbaring da.. hahaha.. mate pun da kuyu jek.. abis tengok tv teros kitorg
masok tido.. sebab tuh entry nih aku xdapat nak buat semalam.. aku pun tido awal coz mate
yg mmg da sedia ngantok and erm mud da xbape baik time nih.. T_T



p/s : aku nak cycling arini.... wait for my new entry kay.. :)


Thanks for reading =)

4 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

bestnyer..sgt enjoy..
kompem lenguh kan tgn dik ;)

ok wait for ur nxt entry..
eppy blogging..

Nabila Shamsudin said...

sgt2 lenguh la kak tapi enjot jugak.. :)
wait tau... hehe

Cik Ezy said...

bestnye,..
=)

Nabila Shamsudin said...

mmg best... :)