Nuffnang Ads

March 30, 2011

aku & mat gebu....

assalamualaikum....

title cam skandal je kan.. eish jgn fikir bukan2...
tapi aku mmg da jatuh cinta dgn Mat Gebu ... ops silap.. jatuh cinta ngn blog Abg Mat nih..
berani betul aku rampas skandal Abg Ben tu kan... hahaha.. seriusly aku baru 1st time
masok blog Abg Mat ni semalam... sebelom nih aku xkenal pun sape die nih..
malunye aku xkenal blogger femes camnih kan.. T__T walaupun da banyak kali dengar nama die
dlm blog Abg Ben , tapi aku degil jugak xnk explore.. Vlog aritu pun aku tengok sikit jek
sebab aku xkenal.. so, kire cam malas nk amek port la.. kejamnye aku.. >_<

tapi disebabkan aku  da terlampau mengantok time
kat office semalam, aku bukak blog Abg Ben.. tengok kat santai di paris Abg Ben tu, aku nampak
la Dapur Tanpa Sempadan tu.. kalau Kak Yuyu jgn cakap la.. hari2 aku bukak.. entry aku
dulu pun ade gak cakap2 pasal akak nih.. hehe.. kat SINI and SANA.. eh kite tolak
tepi hal Kak Yuyu (pergh cam kejam lak ayat), kite cite pasal Abg Mat.. start dari situ la aku
berminat nk bukak blog yg buat aku senang hati nih.. muahaha

waaa aku bukak2 teros aku tersungkur.. cair beb
Abg Mat ni gode aku.. gode aku ngn masakan die la.. eish korg nih fikir bukan2 pulak.. hihik..
nk tau nape..?? sebab aku nampak banyakkkkkk udang, ketam, sotong kat blog
Abg Mat nih.. aku nih da la pantang betol bile nampak seafood2 cmtu.. ag2 aku tengok Abg Mat ni
banyak letak udang dlm pape yg die masak.. fuhh rase nak pack barang lepas nih pindah
rumah die teros.. boleh..?? hehehe.. kalau aku tau la, da lame aku
bukak blog die setiap saat.. T_T


antara yg buat air liur aku meleleh-leleh :

ketam bersalut pastry
jejari ketam bersalut + chessy sauce
udang bersos plum
sausage ala teriyaki
jemput-jemput udang berkentang
sotong beriani masam manis



 
serius aku bukak blog Abg Mat nih mmg aku agak hangin jugak la...
mane tak nye.. perot yg kenyang pun boleh jadik lapar.. teros dlm kepale aku asyik fikir nak
makan jek.. jap nanti aku nak makan lain, bile nampak gambar lain karang  aku tukar
nk makan yg lain pulak.. kan ke buat aku kene fikir banyak2 kali tu..T_T

tu da 1 hal.. ade hal lain pulak.. aku nampak KEK..!!
aduyai mmg mencabar aku betol la Abg Mat nih.. nak suruh aku buat sendiri..?? erk jujur aku
xpandai masak.. yg aku tengok pun semue aku skip2 bahagian resepi.. *malunye*..
disebabkan nampak kek yg sgt2 buat aku rase cam nk gi umah Abg Mat sekarang jugak tu,
aku tekad nk gi secret recipe... sanggop aku col kacau tido didy aku semate2 nak
dapatkan kek nih.. kejam kan aku.. >_<


feberet kek yg mmg aku akn beli tiap kali gi SR...

aku nih jenis kalau da suke 1 blog tu, aku mmg akan
bace dr awal sampai akhir.. setiap entry baru mmg aku akn bace even kdg2 ade gak entry yg xbest..
name pun da minat kan.. semuanye indah.. eh ape aku melalut nih.. tapi aku xhabis lagi
selongkar dapur Abg Mat nih.. yela bukak blog pun curik2 kat office nih.. bile kene jeling aku tutup
cepat2.. hehehe.. lepas nih aku nk geledah habis-habisan la dapur Abg Mat tu..
biar selerak habis.. muahahaha... (gelak jahat)

p/s :
lepas publish entry nih, aku nak packing barang nak pindah umah Abg Mat..
agak2 ade bilik kosong lagi x aku nak duduk sane.. duduk kat dapur pun xpe.. lagi aku sukeeee...
hihik.. Abg Ben, Kak Yuyu, Abg Mat, jangan marah ye.. gurau2 je semua nih..
semoga teros berjaye dlm blogging.. :)



Thanks for reading =)

2 comments:

pRiNCe said...

nice...entry...:)
thnx tau datng melawat...:)

awak dah join contest cabutan bertuah kat blog sy??

*nama sy x tersenarai???huhu

Nabila Shamsudin said...

wlcme..:)
name awk lain kali pulak k.. hehe