Nuffnang Ads

February 23, 2011

wow..!! xcaye nih....

mungkinkah..??
bisakah..??
adeh nk caye ke x nih..??
.
.
.
.
.
slow2 aku bukak mate kecik * kecik ke..?? *
aku nih... kelihatan bibik masok dlm bilik aku sambil bawak dulang dan
letak kat tepi aku.. cepat jek aku bangon.. maklum la nampak makanan.. tapi cis..!!
roti bakar jek.. ni yg buat aku hangin 1 badan nih.. lantas dengan lantangnye
(ececeh ayat xtahan..) aku meluahkan isi hati yg mmg xpuas aty nih..

" xmao3 roti2 nih.. ingat nk diet ke mkn roti jek.. huh..!!
aku nak nasik lemak yg alas daun pisang tuh cepat.. aku bagi mase 10 minit, xde siapla ko..! "

terase kejam pulak bile cakap camtuh tapi arghh
pedulikan.. ade aku kisah.. ko tuh bibik jek.. bibik pun ngn muke sedih kene
tengking kuar dari bilik aku.. aku pulak sambung baring semule.. xlame lepas tuh bibik masok
balik.. aku da boleh bau da aroma breakfast kegemaran aku.. perghh sedapnye
bau..detik hati kecik xberape nk kecik aku nih..


baik korg cakap sedap.. hahaha
 
aku teros jek melantak nasi lemak tuh sampai
habis tanpa pandang kiri kanan ag da... cam org xcukop makan pulak aku
nih.. alaa xpe bukan ade mamat encem kat sini..kalau ade baru la cover makan pun cam xnk
makan jek kn.. ehehehe terok..! eh alamak, aku lupe gosok gigi dulu..!
patot la rase lain jek nasi lemak nih.. hahaha.
" bibik..!! mane air milo aku..!! "
terkejar2 bibik aku tuh ngn milo ais tabur yg aku nak..
wajib tiap kali makan aku nak air nih gak.. kalau xde mmg saje nk carik
gadoh ngn aku la tuh..( >.0)

sedap tau x.. gian aku kalau xdpt air nih..

lepas jek makan, aku tarik selimut balik..
ngantok pulak bile da makan nasi lemak nih.. tido dulu la jap.. (sebenanye
selagi matahari xtegak atas kepale mmg aku xkan bangon punye la..) tibe2 aku teringat
something.. lantas aku (sekarang suke gune lantas la.. hahaha)
tekan button tepi katil aku tuh..

" bik, lunch nanti buat tomyam udang.. air cam biase kay.. "

haa best kan bilik aku.. xpayah aku susah2
nak turon bawah.. maklumla umah bertingkat2.. pergh berlagak siot dak nih.. :)
mate pun da makin kecik, tido dulu la.. malas aku nak layan korg..
EH..!! aku layan2.. hik3 :)
.
.
.
.
.
.
.
.
alamak. da lapar la.. eish perot buaye ke ape
aku nih.. malas la mandi ag..makan dulu.. cian perot aku nanti nangis
xdpt makan kan.. hihi..




" wahhhhhhhh....!!! bibik mmg best la.. besau2 ag udang nye.. xsabar nih nk makan.. "
puji la sikit2.. nak jage hati la katekan.. hahaha...
sempat gak terfikir agak2 Yuyu Zulaikha jeles tak tengok ape aku makn nih..
eh tapi aku xmakan western food cam die.. hehehe.. sory ye kak... kite kan same2 kuat
makan... :) da2 jgn merepek.. makan duluuuuuu.... bile aku pandang
jek tepi, fuyooo.... bibik nih mmg tau la taste aku...


terliur x..?? terliur x..??
nampak x coklat2 tuh..?? haaaa yg tu part paling
best kalau masok dlm mulot... eish tapi nape aku rase lapar ag ni ek.. da
berpinggan da aku tambah nih.. xkn nk tambah ag.. malu pulak ngn bibik nanti.. utk kurangkan
rase lapar aku gi la jalan2 kat taman besar aku jap... da bosan aku masok tengok tv..
konon2 xnk fikir pasal perot aku yg da nyanyi2 nih.. pelik la nape aku
lapar sgt2 nih.. tadi kan da mkan.. nafsu nih.. huhuhu..
aku masok bilik, aku terkejot...!!

mane katil besar aku,,??
mane bilik aku yg ber'aircond' sejuk tuh..??
mane bilik kalah hotel 5 bintang tu..??
mane semua tuh..??
mane..?? mane..??

cepat2 aku gi dapur.. nk tanye bibik umah
masok pencurik ke... eh, bibik pn hilang.. aku da mule nak nangis... nape
buat hal time aku lapar nih.. aku g kt meja, hah..!! mane semua makanan aku nih..?? aku
pandang tepi aku nampak almari.. eh bile pulak aku masok bilik nih.. eh nape ade
lappy depan aku nih.. ouh tengah update blog rupenye..
hahahahaha....

sory2 ni bukan realiti atau mimpi... aku jek
berangan sorg2.. sebab aku tengah lapar.. nak gi beli makanan aku
malas pulak nk turun.. hehe.. sejak bile pulak la abah aku ade umah tingkat2 kan.. and
sejak bile pulak aku kenal bibik yg aku tengking tadi tuh kan.. :) indahnye
kalau jadik kenyataan saat perot mmg lapar giler nih..
berangan jela nabila oii.. :))

p/s :
kalau aku ade bibik pun aku takkan layan bibik
aku sampai cmtuh.. entah merase ke tidak nk ade bibik kan.. hik3..



Thanks for reading =)

No comments: