Nuffnang Ads

January 5, 2011

rumahku syurgaku...=)


haa kali ni aku datang mencoret ngn tittle yg
sering kite dengar tapi sangat jarang kite rase... ada paham??
actually, aku tibe2 rase windu
sgt2 ngn family aku even aku baru jek balik baru2 nih.. and yg paling aku teringat
masakan mak aku la... hehe.. memang kat umah tuh keje aku ni
makan jek.. sebab tuh badan aku sekarang pun da agak naik sampai ade gak la yg tegur..
yg buat aku musykil, aku sekarang jarang makan.. demam pulak tuh.. tapi berat naik.. tak ke pelik
tuh namenye.. haha.. ade yg cakap sebab tengah bahagia.. tetttttt bahagia ker??
ahahaha... and tibe2 ade lintas lansung eh silap terlintas nk
buat entry pasal family aku...  meh2 aku kenalkan orang yg paling banyak berjasa kat aku...
jojom...!!!


abah

hencek yg emcem ni lah abah kesayangan aku... hehehe.. dulu aku takot sgt ngn abah aku ni..
muke pun garang jek.. bukan aku jek yg cakap tapi member2 aku pn cakap
cmtuh.. polis la katekan.. tapi sekarang da pencen da.. and garang abah pun da makin hilang... cume
aku xnafikan abah aku seorang yg sgt tegas... aku rase dlm adik beradik aku,
aku yg paling ikot perangai abah aku nih.. pendiam and payah nk mesra ngn sape2.. hahaha..
kalau korang nk tau, kelemahan aku ade pada abah aku.. haaa kantoi la kan aku bagitau cmnih.. tapi aku memang lemah sikit la ngn abah aku nih... pape yg kaitan ngn abah
aku mesti aku yg lebih2 terase... huhuhu.. and aku paling xboleh bile abah marah aku.. mule la rase nk menangis even benda tuh kecik sgt2 jek pn.. kalau orang lain marah aku xpe pulak..
aku boleh jek buat xtau.. tapi bukan ayah aku.. haa abah jgn marah2 owg tau..
heeee ~~ and ag 1, abah aku nih susah nk diajak bergambar.. kalau dapat amek gambar ngn abah tuh
kire bertuah sgt la tuh.. haha.. tapi sekarang abah da ok da.. kalau ajak bergambar
sekarang da pandai nk posing2 bagai.. hehehex.. papepn
owg sayang abah sgt2... muahhhhxx... =)


emak

dan yg cantek ni mak aku.. hahaha..
even da berumur pn aku rase mak aku ni cantek ag.. hehe.. aku nk camtuh gk la nanti..
boleh x?? boleh x?? heee...
mak aku ni memang garang.. ramai budak2 yg takot ngn mak aku ni.. sekali mak aku da membebel,
haaa dengar la puas2.. hehehe.. yg paling aku suke mak aku pandai masak
tapi anak2 die............ hampeh.. ahakz.. bile la aku nk mewarisi skill2 yg ade kt mak aku nih..
aku pn nak terer masak gk.. and 1 benda yg aku ngaku, dulu aku suke menjawab
bile mak aku marah aku.. aku xmenjawab depan2 tapi bile mak aku marah jek, aku masok bilik..
kalau xpuas ati mule la aku pulak membebel dlm bilik tuh..
tapi sekarang aku da xbuat cmtuh da.. kadang2 jek ( tetap ade ag tuh.. hehe )
bile aku boleh berfikir ngn baik aku cube la paham yg cara org dulu2 fikir xsame ngn care kite fikir..
tapi adat la akn sape yg suke kene marah.. tapi aku xmenjawab kay.. kalau xpuas ati
sgtttttttt baru aku bersuare.. aku xsuke.. takot nanti aku jadik kuang ajar.. haa xmao3...
diam lebih baik... pade sape2 yg suke menjawab tuh, fikir la..
da besar kan, jgn perangai cm budak kecik.. tau carik salah org lain tapi salah diri sendiri xnampak...
eh ni bukan cite pasal mak aku da nih.. hehe.. pape pn kakde sayang mak..!!!
luv u... =)


kakak

haaa ni pulak akak aku yg sulung.. ramai cakap kitorang nih cam twin.. yeke??
yeke?? adat la kan.. name pn adik beradik... sape ag cun?? hahaha..
xpayah jawab pn xpe... aku xnk tau.. hik3.. akak aku nih garang and suke membebel.. haha jgn marah..
tapi betol la tuh.. sesuai la ngn keje die jadik cikgu tuh.. aku lak xminat nk jadik cikgu sebab
bagi aku nak jadik cikgu kene betol2 pandai..
nanti anak murid pijak kepale. haa tuh yg aku xnk jadik cikgu tuh.. tapi kalau dpt aku nk gak.. hehe..
akak aku nih baru jek lepas bertunang baru2 nih so korang2 jangan berangan la
nak usya2 ke pape ek.. hahaha...
mau ngamok tunangannye.. :p


kakngah

yg ni pulak kakngah aku.. aku ade 2 akak jek..
kakngah aku nih la merangkap roomate kat umah aku tuh.. kitorang share2 bilik...
dalam adik beradik aku, kire aku paling rapat ngn kakngah aku nih la..
name pn duk sebilik kan.. dari dulu kalau ade pape, memang aku share ngn kakngah aku nih and akak aku
share ngn adik aku.. so xpelik la kalau aku ag rapat ngn die kan..
kakngah aku nih la jadik teman nk cite2 sebelom tido.. hahaha..
ag2 kalau lame xjumpe.. masing2 sibok nk bercerita sampai xtau da nak dengar cite sape.. yela dua2
nak bercakap kan.. sampai gadoh2 gak la.. and peristiwa xboleh lupe kakngah aku
nih penah gigit jari aku.. giler kejam.. hahahaha.. mao xmeraung aku..
xpe2 nanti aku balas balik.. hehe.. kakngah, thankz a lot..!!
aok banyak tolong org... tq =)

kakde
yg nih kenal x??? ehehe.. da tulis kakde tuh kan.. haaa family2 aku semua panggil aku kakde
sebab anak ke3 kan.. dulu kalau kat sekolah aku xbagi jiran2 aku panggil
aku kakde sebab malu.. hehe biase la budak2 kan.. sekarang aku da xkisah da pun.. ape
la sgt pade name kan.. tapi name aku dapat dari dulu sampai sekarang macam2 kot... tapi aku ag suke
org panggil aku nabila.. makne name tuh pn elok.. kire kalau panggil tuh same cam doakan
aku la kan.. so panggil aku nabila kay... kene cite ke pasal aku?? xperlu kot... hehe..
nanti korang nyampah lak.. tapi sukati aku la kan.. blog aku.. hahaha pape la nabila nih...
xpe2 kite ke person yg seterusnye kay..


fatin

nih pulak adik aku.. yg paling bongsu and yg paling ngade.. opss hahaha..
even die bongsu xde sorang pn dalam family kitorang yg panggil die ni adik.. kitorang panggil fatin..
da biase kot.. kalu tibe2 org suruh aku panggil die nih adik, memang tergeliat
la lidah aku kot.. hak3.. adik aku nih tinggi.. baru form 3 jek pn.. akak aku pn kalah, ape ag aku
kan.. =) muke pn ramai yg cakap die ag matured and aku lak yg nampak cam anak
bongsu dalam family aku tuh.. kire boleh manje2 ag la kan mak kan, abah kan..
(sambil kelip2 mate).. aku xrapat sgt ngn adik aku nih mase die kecik2.. even da besar pn ade mase
jek baik.. tapi sekarang ok la.. better dari dulu...
antara aku ngn fatin nih, die ag suke bergaye dari aku.. aku suke yg simple2 tapi die da cam org besar
jek.. rasenye sebab ikot akak aku yg 1st tuh.. hehehe..
biar semua xcaye yg die nih adik aku.. aku pn nk jadik bongsu gak... hahaha



so da kenal kn ngn family aku nih...
even aku jarang ade kt umah, aku tetap ingat kat diorang... aku sentiase ingat dalam ati aku
nih.. kadang2 memang aku lupe nk col umah tapi tuh xbermakne aku xingat kan..
entry nih pun leh jadik bukti yg aku memang ingat kat
diorang.. bukan saje2 buat utk publish kt sini tau... hehehe...
k la aku nk undur diri da.. penat kot nk kene perah otak gak nk type entry nih..
aku da la da lame xdescribe benda2 cmnih..
skolah pn da lame tinggal kn.. eh tibe2 windu nk gi skolah semule... wink*
k daaa...


Thanks for reading =)

No comments: