Nuffnang Ads

December 21, 2010

kalo la diorg kt tmpt aku.....=(


sedih sorg2 jek...=( huhu......
 
aku xtau nk mulekn entry ni cmne.. aku pn xpndai nk karang2 ayt ni.. dulu2 time kt skolah boleh la
nk reka mcm2 ayat.. hehe.. tibe2 teringat kenangan kt skolah dulu..
ckgu suruh buat cerpen tapi aku tlebih rajin pulak.. sampai kene perli aku buat novel.. hehe..
yela ptotnye nk buat cerpen dlm 2, 3 helai kertas jek (depan belakang)
tapi aku da jadik 5, 6 helai dah.. hahax.. tapi bangga sbb
ckgu ckp best.. hahahahaha (gelak bangga ni) tapi entry kali ni agk pnjang tau.. kalau rase xnk bace,
sila pergi dari sini segera..!!! =P

tapi bukan tuh problem aku skrg.. sjjujurnya mase aku type entry ni, aku baru lepas membazirkan air mate aku... huuuuu... xtau la nape mlm ni aku agk tacink ngn ape yg jadik.. seriusly aku mmg SANGAT2
terase ngn pe yg aku da bace td.. xtau la kalau ayat tuh dtujukan pada org lain tapi aku
mmg betol2 tsentap ngn ayat tuh.. teros mgalir air mate aku ni.. aku plg benci
kalau aku mnangis.. kalau aku da mnangis tuh maknenye aku mmg da xtahan la.. aku xsuke nangis sbb
bnda2 cmni.. aku xnk jadi lemah..!!!

aku tau diorg xsuke aku n aku pn tau ade yg da benci aku.. aku xmarah sbb aku tau, kalau aku kt tmpat diorg pn myb aku pn akan jadi camtuh.. dulu pn aku pernah berdepan ngn member aku yg ade prob
cam aku nih.. aku salahkn die cume aku xla cakap straight kt budak tuh.. kejam sgt la tuh kn..
tapi bile da makin besar, aku makin memahami keadaan org lain..
aku selalu bayangkn kalau aku kt tmpat org tuh sndri.. dari situ aku phm org lain even benda tuh mmg
xpatot pn kite buat... tapi normal la kn manusie mane yg xbuat silap.. walaupn kite tau kite xpatot buat
sometink tuh, tapi kite tetap buat kn.. sbb ape?? sbb mmg da lumrah manusie nk dptkn pe
yg die nk.. so korg manusie ke x?? hehe...

aku da xnk nangis2 lg da.. cukup la tadi aku membazir cikit.. sayang tau air mate tuh mahal.. haha.. tapi aku xnafikn aku mmg mudah nangis kalau melibatkan bab2 hati ni.. huhu.. keras ati pn ye gk tapi
lembut ati pn ye gk.. pape tah.. cume bagi aku, sblom nk salahkn sape2, cube la bayangkn diri korg2
sume kt tmpat org2.. cth cm kt tmpat aku la.. =) jangan sampai
ape yg kite cakap xsame ngn ape yg kite buat.. phm x mksd aku??
meh aku terangkn.. cth kalau korg kapel la kn.. korg tau salah
pegang2 bagai ni, pegang tangan pn korg cakap haram.. sentuh pn xleh..
sampai kalau nampak member buat camtu, korg sound jek.. ok mmg bagos kalau korg betol2 ikot
semua tuh.. tapi tibe2 bile korg pulak yg kapel..
amacam???

bukan aku nk betolkn bnda yg salah tp mmg ade keinginan nk buat semua tuh kn.. tipu la kalau xde..
aku cikit pn xcaye kalau ade yg sibok nk agkat2 tangan ngaku xde lansung rase nk buat cmtuh..
aku cepuk kang.. haha..
wallaweh BOHONG TIPU DUSTA...
haaa time tuh kalau korg buat kompem2 ade yg perli kn.. mase tuh jgn nk cakap korg malu la..
memang aku sekeh2 jek nanti...=) sape suruh cakap xfikir dulu..
haa da phm mksd aku?? pnjang aku explain nih.. haha..

ni la yg aku alami mlm td.. tgh happy2 tibe2 mud btukar jadik sentap cm kaler ijau2..
tatuke3..!!! and for the last i'm sad...!!! and crying..!! huh..

and 2 la problem aku skrg.. ops bukan masalah pegang2 ni tau... aku tau aku salah tapi aku pn ade ati,
ade perasaan.. ya, aku da abaikn perasaan org lain tapi nape xpernah fikir ade kat tmpat aku..
mmg kdg2 aku melenting gak bile org perli2 aku
sbb aku pn manusie.. aku tau aku salah tapi kite boleh jangka ke ape nk jadik??
aku xpernah mintak semua ni.. aku banyak kali
lari dari situasi ni.. tapi aku ngaku aku lemah and aku mmg ikot kate ati aku.. aku nk dptkn ape yg aku nk.. tapi aku bkn pkse kn.. aku bagi pilihan and kptusan bkn kt tangan aku.. aku terime ape jek
kptusan yg die buat.. and even die da buat keputusan pilih aku pn aku bangkang ag sbb fikirkn tentang
org lain.. tapi pernah x diorg fikir ape yg aku rase??
ye sbb diorg xpernah tau ape yg da jadik.. and sbb tuh la aku diamkn jek
even terang2 (bukan samar2 ag da) semua nk sakitkn ati aku..

yg aku plg sedih dsbbkn sorg budak ni.. senang cite aku bg name F la.. bkn name sebenar tau.. hehe.. aku mmg xknal rapat pn ngn die ni.. kenal pn dlm fb jek.. tapi boleh la sampai share2 problem..
ok la kn sbb xsemua org tau problem2 aku..
aku bukan jenis cerite problem kt org lain.. kalau ade pn cikit2 jek.. tapi ngn F ni aku terus terang sbb
die pn tau jek hal sebenar.. F pn kadang2 cite jek hal die.. ape yg die suruh rahsie, aku still rahsiekn
smpai aku da lupe da pn ape yg die bgtau.. hehe..
kene refresh semule ni..=) tapi kire cam baik
la kt fb tuh.. xtau la kalau F ni pure2 jek.. bile problem ni timbul, macam2 ayat yg tajam bisa pedih
keluar dari mulut F ni sampai tercalar terhiris terluka la ati aku ni.. hiperbola betol ayat aku ni.. ahahaha..
tapi tuh hak die nk fikir aku macam mane pn.. aku pn xnk sampai nanti aku jadik kurang ajar
ngn die.. sbb sampai skrg aku still hormat die..

tapi ayat yg aku bace malam ni mmg buat aku tacink.. xley nk lupekn ayat tuh.. tlg la phm aku gk..
aku diam sbb aku tau sape aku tapi agak2 la.. cam la ko tuh xpernah buat salah..
jgn bajet bagos sgt.. bezanye kite skg ko xdpt pe yg ko nk..
tuh jek... and aku yakin kalau la 'die' mlayan ko pn mst ko pn jadik cam aku..
tapi semua xnk fikir semua tuh.. aku phm tapi jgn la kejam sgt.. nanti jadik kt diri sndiri baru korg rase..
aku da rase sbb tuh aku senyap.. kalau x da lame aku sembur balik..
aku pn bukan penyabar sgt.. huhuhu

aku da ngantok...
mate da kelip2 cm lampu kelip2 time raye tuh..
mulot da mguap tah kali ke berape tah..
da sampai seru suruh tido la ni..

pade sape2 yg terase aku mintak maaf.. bukan tuh tujuan aku.. cume 1 yg aku mintak.. cube la memahami..
ye mmg susah kalau da set dlm kepale yg kite xsuke someone tuh tapi fikir2 kn la..
sbb ape yg kite buat sebenarnye same jek.. mgkin kite xsedar..
care kite myb lain  tapi kesannye tetap same.. org baik ngn kite
xsmstinye suke pada kite.. kite sndiri kene pandai pilih ape yg kite nk..
k la makin lame makin pnjang lak entry ni nanti.. hehe..
nyte2 babe.. nyte2 dude.. =)



tension...!!!



Thanks for reading =)

No comments: